Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 02 April 2007 - 09:04 PM
Публикувано: 02 April 2007 - 09:15 PM
Публикувано: 03 April 2007 - 09:21 AM
Цитат
Първите регистрирани в София по новия закон са в община район Слатина (6 бр)- точно за тези кучета , за които ви пиша във форума (най-първи са моите лични де - община район Панчарево - 4 бр), които съм регистрирала в РВМС . Точно на тази община й пратих ,, писмо " - кое е тяхна работа , и кое е наша работа - на ветеринарните лекари . А от РВМС - както сте прочели какво са казали на Mil - ветеринарите да седнат и да прочетат закона ... Аз питах колежката в РВМС , да ли ще излезе наредба по въпроса за регистрацията , но тя каза , че не знае . Но и за какво е наредба , като в закона си пише вече .

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 03 April 2007 - 10:07 AM
Публикувано: 03 April 2007 - 10:14 AM
Публикувано: 04 April 2007 - 04:31 PM
Още от вратата охраната ме насочи към гише информация от където срещу 40 стотинки ми дадоха формуляра за регистрация и ми казаха в коя стая да отида с попълнения формуляр и ксеро копие на паспорта(първа страница и страницата с ваксините).За момента не е задължително кучето да е с чип,за да се регистрира.Във въпросната стая,където се помещават екоинспекторите и става самата регистрация нямаше никаква опашка и всички бяха на ясно с въпроса(за мое голямо учудване).Еколожката,която щеше да ме запише в регистъра ми поясни,че крайния срок за регистрация е удължен до края на юни и препоръча да не бързаме с регистрацията защото се очаквало до две-три седмици да излезе нова наредба касаеща домашните любимци.Оказа се ,че и тя има куче,което мисля беше причината да е толкова съпричастна с моите тревоги.Та така -реших да изчакам да видя какво ще измислят с новата наредба oleeee и тогава да регистрирам и без това до края на юни има доста време.
Публикувано: 05 April 2007 - 02:47 PM
Цитат
Браво на хората за ксерокопията !!! bravoS
А това за чипа не е вярно - чипа е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за останалата част от регистрацията .
Каквато и наредба да излиза - няма да отпаднат данъците и чиповете .

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 05 April 2007 - 03:07 PM
Публикувано: 05 April 2007 - 03:50 PM
Публикувано: 05 April 2007 - 04:18 PM
Публикувано: 05 April 2007 - 04:27 PM
Цитат
Верно е,че каквато и нова наредба да излезе данъците и чиповете няма да отпаднат .Но на мен ми се иска първо да видя какво ще измъдрят този път.Пък и като е удължен срока за регистрация не сме в нарушение до края на юни. wink
Ancheto,като имам информация за новата наредба ще кажа.Засега разполагам само с настоящия вариант за Варна.Наредба-община Варна
В общи линии от нея излиза,че имаме само задължения и никакви права-НИТО ЕДНИЧКО!!Аа забравих -имаме правото да бъдем глобявани .. по доста точки.... bash bash
Публикувано: 06 April 2007 - 11:14 AM
На второ място - със ЗЗЖ да не се позволява на хора да отглеждат кучета и котки , ако няма да полагат всички грижи за тях !
А аз пък - и на 15 години , и 15 грама да тежи моето куче - ще си му сложа чипа и толкова - щом го казва законът . Мисля , че само хората , които наистина обичат кучетата си ги регистрират . Аз съм ги регистрирала моите , защото не ща да гледам впоследствие някакви наредби , гласящи отнемане на домашен любимец , поради какви ли не там причини . Повярвайте ми , че всякакви принудителни мерки могат да измислят - това е наложително само в такива държави като нашата - дето болшинството от хората нямат съвест . А защо изобщо трябва да е така ?

Публикувано: 08 April 2007 - 01:35 PM
Цитат
На второ място - със ЗЗЖ да не се позволява на хора да отглеждат кучета и котки , ако няма да полагат всички грижи за тях !
А аз пък - и на 15 години , и 15 грама да тежи моето куче - ще си му сложа чипа и толкова - щом го казва законът . Мисля , че само хората , които наистина обичат кучетата си ги регистрират . Аз съм ги регистрирала моите , защото не ща да гледам впоследствие някакви наредби , гласящи отнемане на домашен любимец , поради какви ли не там причини . Повярвайте ми , че всякакви принудителни мерки могат да измислят - това е наложително само в такива държави като нашата - дето болшинството от хората нямат съвест . А защо изобщо трябва да е така ?
И на мен ми проблесна вчера, че като ни съберат парите веднага ще ги вложат където трябва. Вече виждам съвестни общински служители от ромски произход тичащи с кирки и лопати в ръка и строящи приюти за бездомни кучета и специални кучешки градинки! Не само ще сложат кошчетата да фекалий, но и сами ще идват при теб, за да изхвърлят акитата на кучето ти - за да не се навежда съвестния данъкоплатец...
Защо не? Че те толкова добре се справят с всички останали данъци, които се плащат, защо да не успеят да уползотворят и този?!!
Публикувано: 08 April 2007 - 07:27 PM
Съжалявам и за безсъвестните управници !

Публикувано: 12 April 2007 - 08:58 PM
Чудя се в тази държава, като масово хора твърдят, че няма закони - е, аджеба - има Закон за ветеринаро-медицинската дейност, там хората ясно са го написали - ама кой да го чете bash
Май някои ще си стоим още няколко месеца с наполовина регистрирани кучета!
А горките лекари - съвсем ги побъркаха.
El Chupacabra, как успя все пак да накараш тези в РВМС да регистрират кучетата? И сигурно ли е, че са влезли в някакъв регистър? Дай да кажем с dmst на нашите лекари ако трябва и при кого да отидат там, за да може да се свърши работа wink

Публикувано: 13 April 2007 - 06:24 AM
Публикувано: 13 April 2007 - 10:07 AM
А за регистъра - не знам как точно ще го правят . Ще ги питам скоро , когато отида да регистрирам още четири кучета .
На разходките се ходи винаги с паспорта в него дръжте и квитанцията за платен данък ( по нея се разбира , че кучето е регистрирано в общината ), пък който се интересува ( комшии , общинари и пр. ) регистрирани ли са вашите кучета в РВМС да си звъни на когото иска ! За сега така , пък по-нататък ще видим какво ще кажат . Мен лично много ме е яд за паспортите ще станат на баници от толкова мачкане по джобове , но от друга гледна точка пък е правилно да ги носим с нас . Няма как !

Публикувано: 13 April 2007 - 02:41 PM
домашни животни на територията на Столична община.....
.....(3) Регистрация на животни домашни любимци:
1. Собствениците на домашни кучета ги регистрират в РВМС или лицензиран
ветеринарен лекар по реда на чл. 122 от ППЗВМД.
Е, вече взех да се обърквам тотално... А вие?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 13 April 2007 - 04:47 PM