Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#181 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2007 - 09:04 PM

А на мен не ми казаха да ходя след 6 работни дни,дали пък не трябва?Тия бяха толкова неориентирани горките,че ако не беше шефката им все ме бяха върнали,ох дано не трябва да се ходи пак,че няма да мога-само тази седмица съм отпуска и после чак август може би!Утре ще звънна в РВМС да питам точно какво се носи и трябва ли им кучето,само дано не ме карат да пращам документите по лекарите,че кой знае кога ще стане-то май аз съм единствния идиот в района,който се е засилил да си регистрира кучето!Парка е пълен,а в общината бях номер 41,днес пък май входящия ми номер беше 19-представете си колко много желаещи за регистрация има!Между другото днес на опашката имаше още един човек,който си плати за кучето,ама те са били дълго време в чужбина и са свикнали с тамошния ред.

#182 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 April 2007 - 09:15 PM

То само в нашето кметство е така в другите веднага ги оправят b) Имало много кучета за регистрация цяла книга , дааааааааа l) Това ми казаха като ги питах. Сигурно ги събират ина няколко на куп ги вписват.Не им се занимава. Никъде не е нужно да ходиш, то ако трябваше всичко да оправяме ние и никой нямаше да отиде да си плати данъка. При нас поне за другите данъци си чакат на други опашки и няма такива чаканици. Всичко е праааааазно , кеф b)

#183 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2007 - 09:21 AM

Цитат

А на мен не ми казаха да ходя след 6 работни дни,дали пък не трябва?Тия бяха толкова неориентирани горките,че ако не беше шефката им все ме бяха върнали,ох дано не трябва да се ходи пак,че няма да мога-само тази седмица съм отпуска и после чак август може би!Утре ще звънна в РВМС да питам точно какво се носи и трябва ли им кучето,само дано не ме карат да пращам документите по лекарите,че кой знае кога ще стане-то май аз съм единствния идиот в района,който се е засилил да си регистрира кучето!Парка е пълен,а в общината бях номер 41,днес пък май входящия ми номер беше 19-представете си колко много желаещи за регистрация има!Между другото днес на опашката имаше още един човек,който си плати за кучето,ама те са били дълго време в чужбина и са свикнали с тамошния ред.

Първите регистрирани в София по новия закон са в община район Слатина (6 бр)- точно за тези кучета , за които ви пиша във форума (най-първи са моите лични де - община район Панчарево - 4 бр), които съм регистрирала в РВМС . Точно на тази община й пратих ,, писмо " - кое е тяхна работа , и кое е наша работа - на ветеринарните лекари . А от РВМС - както сте прочели какво са казали на Mil - ветеринарите да седнат и да прочетат закона ... Аз питах колежката в РВМС , да ли ще излезе наредба по въпроса за регистрацията , но тя каза , че не знае . Но и за какво е наредба , като в закона си пише вече .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#184 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2007 - 10:07 AM

Сега звъннах в РВМС и ми казаха,че немога сама да го регистрирам,трябвало лекарите да го направят,довечера преди разходката ще мина да говоря с тях,но нещо почвам да се ядосвам-само си прехвърлят топката и никой нищо не върши,накрая така ще си останем-който иска да го регистрира да дойде у нас,че ми писна да ги гоня и да ги моля!

#185 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 April 2007 - 10:14 AM

Което е трябвало от теб според мен си го свършила ,а останалото е работа на лекарите.

#186 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 04:31 PM

Наистина от това което чета тук изглежда,че във Варна е много по лесно да направиш регистрация на домашния си любимец .Ето и как протече моето посещение в община"Приморски"-Варна:
Още от вратата охраната ме насочи към гише информация от където срещу 40 стотинки ми дадоха формуляра за регистрация и ми казаха в коя стая да отида с попълнения формуляр и ксеро копие на паспорта(първа страница и страницата с ваксините).За момента не е задължително кучето да е с чип,за да се регистрира.Във въпросната стая,където се помещават екоинспекторите и става самата регистрация нямаше никаква опашка и всички бяха на ясно с въпроса(за мое голямо учудване).Еколожката,която щеше да ме запише в регистъра ми поясни,че крайния срок за регистрация е удължен до края на юни и препоръча да не бързаме с регистрацията защото се очаквало до две-три седмици да излезе нова наредба касаеща домашните любимци.Оказа се ,че и тя има куче,което мисля беше причината да е толкова съпричастна с моите тревоги.Та така -реших да изчакам да видя какво ще измислят с новата наредба oleeee и тогава да регистрирам и без това до края на юни има доста време.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#187 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 02:47 PM

Цитат

ксеро копие на паспорта(първа страница и страницата с ваксините).За момента не е задължително кучето да е с чип,за да се регистрира.

Браво на хората за ксерокопията !!! bravoS
А това за чипа не е вярно - чипа е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за останалата част от регистрацията .
Каквато и наредба да излиза - няма да отпаднат данъците и чиповете .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#188 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 03:07 PM

Абсолютно всички неща по закон са задължителни. Винаги ще има хора, които няма да палщат. Но тук въпроса е какво точно знае определен орган, в случая община и дали разполагаш с достатъчно търпение и правилен подход, за да обучиш съответните длъжностни лица, какво трябва да ти изискват, каква декларация да ти дадат, към кой отдел се пада това, и къде се плаща таксата ти. Аз поне това правех един месец по телефона и един месец докато си вадех регистрацията на място. Обяснявах на всеки служител в общината, какъв е закона, каква декларация трябва да попълня и на кого да я пратят за подпис... oleeee worthy l)

#189 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 April 2007 - 03:50 PM

Може да не е вярно за чипа, но ако имам 15 г куче пък изобщо няма да се засиля да го чипирам. Чудно ми е каква ли ще е тая наредба r) Ira да кажеш после като научиш cheers

#190 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 04:18 PM

Аз вчера дадох на моята докторка ксерокопията на всичко плюс самия паспорт,ако нещо го искат,днес очаквам резултат,трябва да е ходила и дано най-сетне всичко приключи благополучно,а колкото до нова наредба-сега ако е регистриран,вече няма да се занимавам,на който му трябвам да ме намери сам,писна ми да тичам и да се моля на всеки да си свърши работата за която взима заплата!

#191 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 04:27 PM

Не, не сте ме разбрали правилно.Нямала съм предвид,че чипа не е задължителен по закон.Казах ,че към момента не е задължително кучето да има чип, за да се регистрира в общината и да се плати данъка му.Това е защото крайния срок за поставяне на чипове на домашните любимци(края на юни) не е изтекъл.Сигурна съм в това,защото моето куче все още няма чип и изрично съм питала дали ще го регистрират в общината така или първо трябва да го чипирам.

Цитат

чипа е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за останалата част от регистрацията
Да,това е така.Аз говорех за първата част от регистрацията -в кметствата по общини.Надявам се,че сега вече се изясних.
Верно е,че каквато и нова наредба да излезе данъците и чиповете няма да отпаднат .Но на мен ми се иска първо да видя какво ще измъдрят този път.Пък и като е удължен срока за регистрация не сме в нарушение до края на юни. wink
Ancheto,като имам информация за новата наредба ще кажа.Засега разполагам само с настоящия вариант за Варна.Наредба-община Варна
В общи линии от нея излиза,че имаме само задължения и никакви права-НИТО ЕДНИЧКО!!Аа забравих -имаме правото да бъдем глобявани .. по доста точки.... bash bash
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#192 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 07:48 PM

При нас няма резултат-лекарката е ходила,но секретарката я върнала,защото другите ги нямало,явно обедна почивка-живот и здраве след празниците!

#193 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 11:14 AM

На мен ми се иска да ни съберат на всички парите ! И тези пари да се вложат в построяване на приюти за бездомните кучета . И защо общините не дадат по няколко декара земя за построяването им . Навсякъде има останала общинска земя . От там - който желае - да си осинови животно . И да не ги избиват , разбира се !
На второ място - със ЗЗЖ да не се позволява на хора да отглеждат кучета и котки , ако няма да полагат всички грижи за тях !
А аз пък - и на 15 години , и 15 грама да тежи моето куче - ще си му сложа чипа и толкова - щом го казва законът . Мисля , че само хората , които наистина обичат кучетата си ги регистрират . Аз съм ги регистрирала моите , защото не ща да гледам впоследствие някакви наредби , гласящи отнемане на домашен любимец , поради какви ли не там причини . Повярвайте ми , че всякакви принудителни мерки могат да измислят - това е наложително само в такива държави като нашата - дето болшинството от хората нямат съвест . А защо изобщо трябва да е така ?
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 01:35 PM

Цитат

На мен ми се иска да ни съберат на всички парите ! И тези пари да се вложат в построяване на приюти за бездомните кучета . И защо общините не дадат по няколко декара земя за построяването им . Навсякъде има останала общинска земя . От там - който желае - да си осинови животно . И да не ги избиват , разбира се !
На второ място - със ЗЗЖ да не се позволява на хора да отглеждат кучета и котки , ако няма да полагат всички грижи за тях !
А аз пък - и на 15 години , и 15 грама да тежи моето куче - ще си му сложа чипа и толкова - щом го казва законът . Мисля , че само хората , които наистина обичат кучетата си ги регистрират . Аз съм ги регистрирала моите , защото не ща да гледам впоследствие някакви наредби , гласящи отнемане на домашен любимец , поради какви ли не там причини . Повярвайте ми , че всякакви принудителни мерки могат да измислят - това е наложително само в такива държави като нашата - дето болшинството от хората нямат съвест . А защо изобщо трябва да е така ?

И на мен ми проблесна вчера, че като ни съберат парите веднага ще ги вложат където трябва. Вече виждам съвестни общински служители от ромски произход тичащи с кирки и лопати в ръка и строящи приюти за бездомни кучета и специални кучешки градинки! Не само ще сложат кошчетата да фекалий, но и сами ще идват при теб, за да изхвърлят акитата на кучето ти - за да не се навежда съвестния данъкоплатец...
Защо не? Че те толкова добре се справят с всички останали данъци, които се плащат, защо да не успеят да уползотворят и този?!!

#195 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 07:27 PM

Wattie , мога да кажа само , че съжалявам хора , разсъждаващи като Вас !
Съжалявам и за безсъвестните управници !
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 April 2007 - 08:58 PM

Е, ново 20. Оказва се значи, че не е особено голям проблем да си попълниш декларацията в общината и да си платиш таксата. Обаче днес нашата докторка, след като отишла в РВМС и казали, че те не регистрират кучета там. Регистрирали се само в общините bash
Чудя се в тази държава, като масово хора твърдят, че няма закони - е, аджеба - има Закон за ветеринаро-медицинската дейност, там хората ясно са го написали - ама кой да го чете bash
Май някои ще си стоим още няколко месеца с наполовина регистрирани кучета!
А горките лекари - съвсем ги побъркаха.
El Chupacabra, как успя все пак да накараш тези в РВМС да регистрират кучетата? И сигурно ли е, че са влезли в някакъв регистър? Дай да кажем с dmst на нашите лекари ако трябва и при кого да отидат там, за да може да се свърши работа wink
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#197 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 06:24 AM

gabipap,изпревари ме с въпроса!El Chupacabra,моля те,обясни,защото вече нямам нерви!Защо ни размотават така,сега регистрирани ли сме или не?Ако някой се поинтересува,като "любимите" ми съседи например,къде може да разбере,че кучето е редовно,да се разхождам с всички бележки в мен ли?Просто нямам думи вече,безобразие е много лека дума за описване на ситуацията!

#198 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 10:07 AM

Стига бе , хора ! Ами просто отиват и ги оставят ! Няма как да им откажат колегите от РВМС ! Аз как ги нося и не ми отказват ? Мисля , че колежката там се казва д-р Невена за съжаление не й знам фамилията . Тя е в стаята , където се издават сертификатите за пътуване . И на д-р Борисов да ги дадат - няма проблеми !
А за регистъра - не знам как точно ще го правят . Ще ги питам скоро , когато отида да регистрирам още четири кучета .
На разходките се ходи винаги с паспорта в него дръжте и квитанцията за платен данък ( по нея се разбира , че кучето е регистрирано в общината ), пък който се интересува ( комшии , общинари и пр. ) регистрирани ли са вашите кучета в РВМС да си звъни на когото иска ! За сега така , пък по-нататък ще видим какво ще кажат . Мен лично много ме е яд за паспортите ще станат на баници от толкова мачкане по джобове , но от друга гледна точка пък е правилно да ги носим с нас . Няма как !
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 April 2007 - 02:41 PM

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на
домашни животни на територията на Столична община.....

.....(3) Регистрация на животни домашни любимци:
1. Собствениците на домашни кучета ги регистрират в РВМС или лицензиран
ветеринарен лекар по реда на чл. 122 от ППЗВМД.

Е, вече взех да се обърквам тотално... А вие?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#200 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:47 PM

Вече нищо не ми е ясно,аз като звънях на телефона-от тази тема,не помня име-ми казаха,че само докторите могат да регистрират,при това не бяха много любезни,вчера на Мими са и казали,че те вече не регистрират,вие си ходите непрекъснато и на вас не ви отказват,ами да вземем тогава всички идиоти дето още се мъчим да сме изрядни да ви дадем документите и вие да ни ги занесете,че аз вече съм на границата на търпението си и такава майна,без извинение,ще им тегля и на тях и на закона им дето не става за нищо,че свят ще им се извие-ако въобще им пука де,щото гледам нещо не са се преработили...ама ние сме си виновни,че се напъваме,тя докторката добре ми казваше-изчакай още нищо не е ясно,ама аз не та не,на ми сега ядове дето сама си ги правя! NNN NNN NNN

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни