Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 17 September 2010 - 02:45 PM

Съвсем случайно разбрах. Една сутрин отидох по-късно на работа и един съсед от къщите с/у нашия блок ме видя. Аз гледах към терасата , че кучето беше там и после го чух да лае. Та той ми каза, че от доста време вие по едно и също време сутрин. Мисля си ако сутрин го извеждане и на раходка го караме да тича, дали не би имало ефект. Поне ще е изморен малко , като седи в нас. Иначе дали вие и през деня, засега не са се оплакали, но не мпжем да сме сигурни. Това си е животинка, тя се привързва към хората.
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 02:48 PM

А според мен, не му оставяйте терасата отворена! Може да вижда нещо, да го дразни или да ви чака и страда! Щом е по едно и също време! А тези съседи.... ако е дете няма да кажат нищо ама щом е куче им е най-големия враг!
User's Signature

Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 02:52 PM

А сега прочетох, че предполагате за сутришни разходки! Аз не си представям едно куче да не се разходи сутрин!!! Наистина разхождайте го, като си побяга после си хапва и си ляга да спи, изхожда се леко му е, то не е бебе да е лудо като нашето... Ще се кротне кучето, ще е надушило миризмите на квартала и ще е спокойно, че не е "испуснало нещо пикантно" :be_107: А и да ви кажа аз съм си намерила супер полезно занимание за сутришните разходки, а факта че е с куче го прави по-забавно - бягам по парка с нея, макар да е доста рано, после се чувствам страхотно, а никога не съм си се представяла бягайки с кучето из парка (не съм спортна натура) :)
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 03:04 PM

Не си ме разбрала. Извеждаме го сутрин, но не тича тогава. Разходките му сутрин са в квартала по 40 -50 минути и вечер по час
User's Signature

Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 03:09 PM

е 40-50 мин мисля, че са си напълно достатъчни... данеби да има някоя разгонена женска около вас или да е надушил? Или просто е лигльо и като осъзнае, че е сам и почва да "плаче", но според мен като излиза на терасата се дразни от нещо или някой и просто си лае и вие ;)
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 03:10 PM

е 40-50 мин мисля, че са си напълно достатъчни... данеби да има някоя разгонена женска около вас или да е надушил? Или просто е лигльо и като осъзнае, че е сам и почва да "плаче", но според мен като излиза на терасата се дразни от нещо или някой и просто си лае и вие ;)
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2010 - 03:25 PM

http://forum.dog.bg/...BE%D0%BC%D0%B0/
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 04:21 PM

здравейте, аз пуснах нова тема , но ми пратих аи линк за тази тема. Ще опиша и тук моя проблем. Гледаме аляски маламут (Арчи) от около 2 месеца, само че той е на 3 години. Сами разбирате че той не е възпитаван от нас и и има неща във възпитанието му , които "куцат". Опитваме се да го превъзпитаме и за някои неща се получава, други са в процес :). Мисля че той вече си е избрал водача в глутницата и това е моя приятел- Боби. Един от проблемите ни е , че Арчи вие сутрин, след като Боби излезе (излиза последен). Прочетох за страх от седене сам и т.н , но не съм обедена че има този порблем на 100%. Не вие всяка сутрин. Няма проблем ,когато нас ни няма и е с други хора, дори сме го оставяли д аго гледт други хора за ден ( не броя 8 дена , които бяхме на море, тъйи като беше в началото - на 2-рата седмица, когато го взехме). Няколко пъти е правил проблем с наши излизания, като да седне пред вратата и да не иска да се махне, но се справихме- Боби му показа кой кого трябва да слуша ( не с бой) . Другото е , че когато идва някои в нас или ние се прибраме е голяма радост за него. НИе също мнг му се радваме. Особено Боби като се прибира - усеща колата преди да е спряла и започва едно тичане от терасата до входната врата. Това обаче не е винаги. Всичко е на моменти. Напоследък тази седмица се случи да го чуем няколко пъти да вие, докато отивахме към колата. Върнахме се. После пак излязохме, но той продължи. Ще пробваме с терапията за която пише по-горе. Но все пак това "страх от седене сам " ли е?
Това което мога да кажа със сигурност според наблюденията ми от тези месеци е , че Арчи е страшно социален към хора. Обича всички , с всички си играе и дава да бъед разхожан и от хора, които са наши приятели. Не мисля че има проблем , че нас ни няма ( в частност Боби) , а просто не желае да остава сам.
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 07:19 AM

Както вие сам/а казахте-"гледаме кучето от няколко месеца"... Ще мине известно време в което то ще привикне с времето в което ви няма.Имахмте същият проблем докато беше по малка...когато тръгвахме на работа,тя се качваше на прозореца и гледаше докато се отдалелчаваме.Съседите ни казваха,че тогава започвала да вие.После и ограничихме достъпа до прозорец,но тя продължаваше.Когато поотрасна сама спря.Когато се върнахме във Варна и заживяхме тук,отново започнаха тези "проблеми".Имала е нужда да се климатизира и е разчитала на нас,че ще сме до нея докато това се случва.Изкърти цяла врата,накъса на Жена ми чисто нови обувки и още подобни мизерийки :ab_041: Мина малко време и се успокои :) Единственото което напомня на тези времена в момента е това,че когато и доскучее си отваря 2-3 врати и отива при родителите ни :ab_041: В темата която ви е посочена от elena07
има доста добър материал относно проблема,но имам известни съмнения,че би помогнал със зрял маламут :) Успех с това начинание

#310 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:кучето ми Рони

Публикувано: 18 September 2010 - 05:07 PM

Моето куче слава богу няма такива проблеми - още е бебе, а като излезем не вие, не плаче, играе си, спи, а като се върнем скача радостно. Мн съжалявам @isi обаче не мога да помогна тъй като съм съвсем нова в гледането на кучета. Рони го имам едва от 2 месеца, но не мога да си и представя как съм живяла досега без него. :ab_041: Исках все пак да попитам как да обезопася апартамента - има кабели, контакти, даже вече ми прегриза слушалките за компа. :af_089: Притеснявам се да не стане нещо докато ме няма. Иначе засега нямали сме проблеми с него като се връщаме, само има едно растение дето го обожава и тук-там намираме клонки. Хихи.
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 08:41 AM

Здравейте!Аз също имам куче от тази порода!Когато взехме Ари,аз все още ходех на работа.Когато излизах сутрин,той лаеше или по-скоро виеше,всякаш ме пита къде отивам и защо го оставям,но после,когато мъжа ми станеше,се успокояваше,защото има кой да му прави компания!След мен и той отиваше на работа и тогава се започваха мъките на съседите.От 9 до 13ч.кучето лае и вие.Почива 30мин.,докато Веско обядва и след това пак започва до към 17ч. Така беше слава Богу за кратко,от 14 до 19 февруари.Аз напуснах работа и останах по кучинство(майчинство)!Съветът ми е,никога да не оставяте куче от тази порода само!!!То обича винаги да има хора около него,така е по-спокойно,както и обича да взима участие във всичко,което се случва около него!Поне с нашето куче е така.Понякога се налага да бъде затворен в другата половина на двора,когато имаме някаква работа,но той ни чува гласовете и се започва вой до небесата.В характеристиката за Аляски маламут пише същите неща и още други,но когато ги прочетеш за първи път,ти става по-скоро забавно,но,когато започнат да ти се случват,хич не ти е така!Между другото тяхното виене се различава от това на другите кучета,плюс това,те вият понякога различно,заглушено,значи,че говорят,наистина е така!Сега,когато излизаме някъде двамата с мъжа ми,кучето ни се кара,или друг път ни пита,защо не го взимаме с нас,също и по погледа можеш да ги разбереш тези неща!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#312 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 10:08 AM

Честно казано като си взехме Рая и тя бая си скимтеше и виеше, но след известно време спря самичка. Просто му трябва време. Освен това ние сме я обградили с всякакви играчки вкл. и такива, в които се слагат лакомства. На нас ни помагат този тип залъгалки. А по въпроса с:
"Съветът ми е,никога да не оставяте куче от тази порода само!!!" - на Ares09
няма как да напуснем работа, само защото сме си взели куче. Ако се разхожда сутрин и вечер и му се обръща достатъчно внимание след работа не виждам какъв е проблема. Всичко е въпрос на постоянство и приучаване на кучето. Не бих казала, че тази порода е такава., че да си имат другарче винаги. Повечето кучета са такива, искат внимание и компания постоянно. Когато съм си в нас през деня виждам как Рая постоянно спи, т.е. няма проблем да си остане сама стига да и се покаже, че няма от какво да се страхува. Темата "Кучето само у дома" е достатъчно подробна и добре обяснена. Аз съм на мнение, че не трябва стопанинът да се съобразява с всяка прищявка на кучето си, има начини то да бъде науено какво не трябва да се прави и какво трябва - все пак ние сме стопаните, а то кучето.
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 02:54 PM

Много се радвам , че Аres09 има възможност да гледа кучето по този начин. Завиждам съвсем благородно на всички , които имат дворове и възможност техните любимци да са достатъчно време навън. Не е истина, как едно същество , което нищо не може да ти каже с думи , може толкова мнг да те промени :)
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   b37dobi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 03:09 PM

Здравейте..виждам че тук всички сте доста напреднали...аз май съм позакъсняла...Преди 1 седмица си взех моя красавец на 55 дни е и имам един въпрос..Понеже изчетох доста неща във форума,но неможах да намеря отговор на въпроса си ще го задам..Пречи ли че го оставяме сам за 2-3 часа..Засега сме го оставяли само 1 път и беше адски тъжен..и ни е страх да повторим това със самотата и правим и невъзможното за да не е сам,но има дни в които просто се налага да остане сам..До какво може да доведе това? Ще му навредим ли?Много се притеснявам...
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 05:52 PM

Няма да му навредите, напротив - ще го накарате да свикне с мисълта, че това е мормално. Моят съвет е колкото се може по-често излизайте за кратко време, като сте обезопасили всичко (особено кабели и препарати) и сте си прибрали всичко ценно на сигурно място.
Или "Колкото повече, толкова повече". Успех!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#316 Потребителят е офлайн   Hella5 Икона

Публикувано: 28 November 2010 - 11:31 AM

Здравейте,
имаме голям проблем с нашата немска овчарка. Той е вече на 11 месеца, но от около месец прави много, ама много бели. Когато ни няма в него се отключва такава унищожителна сила, че вкъщи сее само разруха. Днес дори беше сам само за около час и е направил непоправими щети. Вече сме почти отчаяни, защото той и като малък не е правил такива неща. Няма ден, в който да е сам и да няма нещо унищожено - наказваме го, но това май никак не действа. Моля ви , ако можете да ни помогнете с някакви съвети, ще сме ви много благодарни!

#317 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 11:42 AM

Здравей, Hella5, помощта като начало е да изчетете тази тема от началото до края (въпреки, че е много страници). В нея има много безценни съвети, които доказано помагат. Някои са по-дългосрочни, но гарантирано ефективни. Има и по-краткосрочни, като например клетка, но и за това пак прочете темата.

(Понеже и ние бяхме стигнали до отчаяние, се спряхме на най-бързия вариант - намордник. Но кучето оставаше само за кратко време само - не повече от час-два, а и намордникът беше от типа, с който може да пие вода. Няколко месеца по-късно вече нямаше нужда и от него.)
Успех!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#318 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2010 - 12:15 AM

Показване на мнениетоHella5, в 28 November 2010 - 08:36 AM, написа:

Здравейте,
имаме голям проблем с нашата немска овчарка. Той е вече на 11 месеца, но от около месец прави много, ама много бели. Когато ни няма в него се отключва такава унищожителна сила, че вкъщи сее само разруха. Днес дори беше сам само за около час и е направил непоправими щети. Вече сме почти отчаяни, защото той и като малък не е правил такива неща. Няма ден, в който да е сам и да няма нещо унищожено - наказваме го, но това май никак не действа. Моля ви , ако можете да ни помогнете с някакви съвети, ще сме ви много благодарни!
Ако наказвате кучето за нещо, което е направил, докато ви е нямало - бъдете сигурни, че кучето няма и идея защо го наказвате. Корекциите трябва да се правят ВЕДНАГА - т.е. почти в същото време, когато направи прегрешението. Иначе нямат смисъл. Знам, че не сте там, докато прави нещо - затова го казвам. Просто си спестете изнервянето на кучето.

Възможно е да има прекалено много неизразходвана енергия, която да освобождава по този начин. Опитайте един почивен ден - първото нещо сутрин, което да направите, да е да излезете с него и да го изтощите от тичане и игра - както ви е най-удобно. Но кучето действително да се измори. След това го оставете малко да си почине, нахранете го и го оставете за час-два - и вижте дали е направило някаква поразия или просто е спало...
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   Hella5 Икона

Публикувано: 08 December 2010 - 04:05 PM

Здравейте отново,

Благодаря за отговорите по проблема ни. Изчетох почти цялата тема и пак не мога да се похваля, че мога много да се справям. Все пак имаме известен напредък - от около 2 седмици Арес (така се казва покостникът) почти не е "мизерствал" вкъщи. Донякъде решихме проблема с кокали - като излезем от вкъщи и му оставяме един от онези изкуствени големи кокали, че да има какво да гризе като ни няма. Относно наказанията - наказвахме го, защото сме убедени, че той много добре разбира кога е правил бели и какви. Все пак винаги, когато е направил някоя поразия не ни посреща на вратата, защото знае, че е сгрешил. Иначе е такава радост и умилкване, носене на играчки - абе страшна работа. Съгласна съм за умората - така е, но не всеки ден имаме възможност да го разхождаме по час и половина сутрин, все пак и двамата работим, а аз и уча. Иначе да, когато е изразходил много енергия навън, предполагам по цял ден спи.

#320 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2010 - 04:27 PM

гледах една от сериите на Сизър Милан с мастиф мисля беше със сходен на вашия проблем.Кучето придобива разрушителна сила ,защото е само,т.е страх от самота.Там го пробваха с включен телевизор или радио и казване на ''чао'' всеки път когато се излиза първо за кратък период от време после за по дълго.Пробвах го с моето куче отначало виеше и рушеше вече нямам никакви бели научи го за има няма 2 седмици.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема