Кучето само у дома
Публикувано: 17 September 2010 - 02:45 PM

Публикувано: 17 September 2010 - 02:52 PM

Публикувано: 17 September 2010 - 03:09 PM
Публикувано: 17 September 2010 - 03:10 PM
Публикувано: 17 September 2010 - 04:21 PM
Това което мога да кажа със сигурност според наблюденията ми от тези месеци е , че Арчи е страшно социален към хора. Обича всички , с всички си играе и дава да бъед разхожан и от хора, които са наши приятели. Не мисля че има проблем , че нас ни няма ( в частност Боби) , а просто не желае да остава сам.

Публикувано: 18 September 2010 - 07:19 AM

има доста добър материал относно проблема,но имам известни съмнения,че би помогнал със зрял маламут :) Успех с това начинание
Публикувано: 18 September 2010 - 05:07 PM

Публикувано: 19 September 2010 - 08:41 AM
Публикувано: 20 September 2010 - 10:08 AM
"Съветът ми е,никога да не оставяте куче от тази порода само!!!" - на Ares09
няма как да напуснем работа, само защото сме си взели куче. Ако се разхожда сутрин и вечер и му се обръща достатъчно внимание след работа не виждам какъв е проблема. Всичко е въпрос на постоянство и приучаване на кучето. Не бих казала, че тази порода е такава., че да си имат другарче винаги. Повечето кучета са такива, искат внимание и компания постоянно. Когато съм си в нас през деня виждам как Рая постоянно спи, т.е. няма проблем да си остане сама стига да и се покаже, че няма от какво да се страхува. Темата "Кучето само у дома" е достатъчно подробна и добре обяснена. Аз съм на мнение, че не трябва стопанинът да се съобразява с всяка прищявка на кучето си, има начини то да бъде науено какво не трябва да се прави и какво трябва - все пак ние сме стопаните, а то кучето.
Публикувано: 20 September 2010 - 02:54 PM

Публикувано: 22 November 2010 - 03:09 PM

Публикувано: 22 November 2010 - 05:52 PM
Или "Колкото повече, толкова повече". Успех!

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 28 November 2010 - 11:31 AM
имаме голям проблем с нашата немска овчарка. Той е вече на 11 месеца, но от около месец прави много, ама много бели. Когато ни няма в него се отключва такава унищожителна сила, че вкъщи сее само разруха. Днес дори беше сам само за около час и е направил непоправими щети. Вече сме почти отчаяни, защото той и като малък не е правил такива неща. Няма ден, в който да е сам и да няма нещо унищожено - наказваме го, но това май никак не действа. Моля ви , ако можете да ни помогнете с някакви съвети, ще сме ви много благодарни!
Публикувано: 28 November 2010 - 11:42 AM
(Понеже и ние бяхме стигнали до отчаяние, се спряхме на най-бързия вариант - намордник. Но кучето оставаше само за кратко време само - не повече от час-два, а и намордникът беше от типа, с който може да пие вода. Няколко месеца по-късно вече нямаше нужда и от него.)
Успех!

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 04 December 2010 - 12:15 AM
Hella5, в 28 November 2010 - 08:36 AM, написа:
имаме голям проблем с нашата немска овчарка. Той е вече на 11 месеца, но от около месец прави много, ама много бели. Когато ни няма в него се отключва такава унищожителна сила, че вкъщи сее само разруха. Днес дори беше сам само за около час и е направил непоправими щети. Вече сме почти отчаяни, защото той и като малък не е правил такива неща. Няма ден, в който да е сам и да няма нещо унищожено - наказваме го, но това май никак не действа. Моля ви , ако можете да ни помогнете с някакви съвети, ще сме ви много благодарни!
Възможно е да има прекалено много неизразходвана енергия, която да освобождава по този начин. Опитайте един почивен ден - първото нещо сутрин, което да направите, да е да излезете с него и да го изтощите от тичане и игра - както ви е най-удобно. Но кучето действително да се измори. След това го оставете малко да си почине, нахранете го и го оставете за час-два - и вижте дали е направило някаква поразия или просто е спало...
Публикувано: 08 December 2010 - 04:05 PM
Благодаря за отговорите по проблема ни. Изчетох почти цялата тема и пак не мога да се похваля, че мога много да се справям. Все пак имаме известен напредък - от около 2 седмици Арес (така се казва покостникът) почти не е "мизерствал" вкъщи. Донякъде решихме проблема с кокали - като излезем от вкъщи и му оставяме един от онези изкуствени големи кокали, че да има какво да гризе като ни няма. Относно наказанията - наказвахме го, защото сме убедени, че той много добре разбира кога е правил бели и какви. Все пак винаги, когато е направил някоя поразия не ни посреща на вратата, защото знае, че е сгрешил. Иначе е такава радост и умилкване, носене на играчки - абе страшна работа. Съгласна съм за умората - така е, но не всеки ден имаме възможност да го разхождаме по час и половина сутрин, все пак и двамата работим, а аз и уча. Иначе да, когато е изразходил много енергия навън, предполагам по цял ден спи.
Публикувано: 08 December 2010 - 04:27 PM