Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#121 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2010 - 08:02 AM

Не Ви се сърдя, estrella, и определено не искам да засегна никой собственик на по-голямо куче. Нарекох животното "потенциално опасно", тъй като се спусна върху Тара, без да бъде провокирано. Да, тя изръмжа, но след това, не преди. Тя ръмжи от страх, но не хапе и определено не провокира другите кучета. Не отива първа към тях, а в повечето случаи подвива опашка и се крие в краката ми, ако те дойдат. Тъй като е на каишка, няма как да избяга, а се опитва да се предпази, ръмжейки предупредително. Ситуацията става още по-зле, ако я приближат откъм сляпото око и я изненадат.
За да стане малко по-ясно, ще я опиша: говорим за еднооко 4.5 кг животно, вероятно малтретирано в миналото, живяло на улицата, наплашено от хора и кучета. Отне й доста дълго време да спре да се свива, когато посегна към нея, не по-малко време й трябваше, за да разбере, че краката на хората не служат за ритане... Наплашена, недоверчива и с неизвестно минало; лошо зрение; на чуждо място, може би за първи път на плаж. И десет пъти по-тежка овчарка, която я смачка и отъркаля в пясъка, докато тя пищеше. Те са в толкова различни категории, че не бих могла да нарека случката "сбиване между кучета". Дори и поради най-елементарната причина - едно захапване от голямото куче може да бъде фатално.
Не съм заплашвала хората, искаше ми се да бях, защото това е безотговорно отношение. Не обвинявам кучето, то е животно, а и факт е, че не ме захапа, докато го дърпах настрана. Не го наричам убиец, просто казвам, че следващия път може да се метне на чихуахуато на някое детенце, което няма да може да го избута и да стане лошо. Обвинявам тези, които го оставят без надзор, създават подобни ситуации и дори не идват да помогнат.
Лошото е, че ефект има и то негативен. Ходихме на разходка тази вечер, срещнахме две малки кучета, едно от които познато, но тя ръмжа и на двете и не пожела да отиде към тях. А с това, познатото, последния път нямахме проблеми...
Чудя се вече, дали да не й взема доберман или ротвайлер да я пази :ab_041:

#122 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 09:37 AM

Здравейте!Сега искам и аз да напиша нещо,което не искам да ви засяга.
В първия коментар казвате,че вашето куче е изръмжала първо и е провокирало овчарката,след което е било напднато.

"Както си ходехме по пясъка, от водата дотича огромна немска овчарка, Тара се уплаши и изръмжа, а песът скочи отгоре й."...Чудя се дали й скочи, защото му ръмжеше и искаше да й покаже кой е отгоре..."
Изключвам възможността да сте сбъркала,защото разсъждавате точно по този вид стечение на обстоятелствата.:mg_062:
Не целя да се правя на инспектор,но по този начин вие умаловажихте коментара на estrella,който много ми допадна.А както сама описвате кучето си,като страхливо със тежко минало,съм склонен да вярвам на първия ви коментар.:re_037:
Не си кривете душата и не прехвърляйте цялата вина върху "голямото" куче,защото не сте права.
Пс:Малко се обърках тончно какво е станало всъщност.:ab_041: Поздрави на малката!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#123 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 12 July 2010 - 02:37 PM

Днес Рита отново щеше да бъде нападната от Тара,но добре,че стопанката й успя да я удържи :dry:
Както и да е,имам няколко нови снимки на Рита,но ще ги кача утре,тъй като не са прехвърлени от телефона. :r_181:
Относно малките и големите кучета-Рита не иска да контактува с малките,просто не ги зачита.Види ли голямо веднага се затичва към него и го подканва на игра.При малките не е така.Или ги подминава,или ги мисли за котки и се опитва да ги подплаши. :ud_009:
Не знам защо й е такова отношението към мъниците...а уж е живяла с дакел и котка :dry: Днес беше заинтригувана от едно подобие чихуахуа,но само защото то играеше с приятелят й Рони.Забелязах,че има страх от мопсове.А ако види пинчер се опитва да го махне от пътя си с лапа.Еми...Рита си е Рита :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 04:35 PM

@LG9
ОК, ще се пробвам да го изясня. Кучето не беше приятелски настроено. Не знам колко добре мога да опиша стойката, която зае, но имам някаква идея от кучешкия телесен език и зная кое е приятелско и кое не. В момента, в който се метна към Тара, тя изръмжа и в бе атакувана. Всичко стана бързо и почти едновременно. Това, което твърдя със сигурност е, че тя определено не го предизвика, преди да дойде, защото не е в състояние да го види от такова разстояние...
Тара се уплаши, подви опашка и изръмжа от страх. Да, голямото куче може да е било раздразнено от ръмженето й. Но факт е, че то не дойде, за да я подуши и помаха с опашка. Ръмжене от подобен тип се тълкува като неучтивост и нежелание от страна на кучето да се запознае с другото, но не и като покана за бой. Може овчарката да е искала просто да й покаже къде й е мястото, не го изключвам като възможност, но факт е, че кучето дойде при нас с тази настройка. Опасявам се, обаче, че предвид сериозната разлика в размерите, подобен "урок" може да завърши фатално. Съюествува вероятност да я е възприел като инвалид, а това понякога събужда друг тип инстинкти.
За последен път подчертавам, за да стане съвсем ясно - говоря само за ръмжене от страна на Тара. Никакво хапане, атакуване на други кучета и прочие. Ръмжене с подвита опашка в краката ми, понякога придружено от скимтене или бягство, ако има възможност. Аз съм способна да различа ръмжене от страх и такова като предизвикателство, защото е имало случаи, когато ме е предизвиквала. Предполагам, че кучетата го могат по-добре от мен...
И, хора, моля ви, не ме убеждавайте как тя си го е заслужила, защото е изръмжала. Видях стойката на овчарката, видях и подвитата опашка на моята. Не мисля, че което и да е куче заслужава да бъде изпохапано, защото се е уплашило от по-голямо. В случая дотам не се стигна поради моята намеса и остатъците от задръжки на овчарката, която, пак подчертавам, не обвинявам. По въпроса за задръжките - нормално психически куче, социализирано с други кучета и хора, което не е обучавано за бой и подобни извращения, нормално има задръжки: мъжките не нападат женски, големите не атакуват малките, освен ако не искат да демонстрират доминантност, и като цяло двата пола не нападат кученцата си.

Цитат от по-горното ми мнение:
Не съм заплашвала хората, искаше ми се да бях, защото това е безотговорно отношение. Не обвинявам кучето, то е животно, а и факт е, че не ме захапа, докато го дърпах настрана. Не го наричам убиец, просто казвам, че следващия път може да се метне на чихуахуато на някое детенце, което няма да може да го избута и да стане лошо. Обвинявам тези, които го оставят без надзор, създават подобни ситуации и дори не идват да помогнат.

Тъй като бях наистина много уплашена, съжалявам, че не съм се изразила достатъчно ясно, но очаквах да срещна по-скоро разбиране и идеи как да се справим с проблема, отколкото назидателни речи как моето си е виновно. Звучи ми като частичен опит за оправдание от собственици, чиито големи кучета реагират или могат да реагират по подобен начин. Без да искам да ви обидя, разбира се.

#125 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2010 - 12:29 PM

Добре Damond аз те разбирам и съм далеч от мисълта да заставам зад което и да е куче по простата причина, че не съм видяла случая със очите си, а от приказки е трудно да се опише точно, защото за такова нещо трябва да се познават и двете кучета или поне да се видят и двете гледни точки. Далеч съм от това да се правя на съдия а и коя съм аз, така, че не искам да оставате със грешното впечатление, че държа за голямото куче или за малкото защото е истрадало със лошо минало.
Щом гледате Сизар Милан то тогава трябва да сте видели един от случаите във които едно куче винаги беше нападано от другите и стопаните не можеха да си обяснят това, понеже животинката беше изключително добра а кучето което я нападаше не се биеше със други и нямаше лоши намерения а просто си я ступваше, поради размерите на кучето стопаните се притесняваха да не стане нещо ужасно защото побойникът бе доста по едър. Та отиде Сизар запозна се със кучето и веднага разбра проблема. А той беше, че стопаните на малкото кученце знаеха за неговото трудно минало а и всички хора забелязваха, че кучето е без крак това съжаление от всякъде се приема от кучето като негативна енергия и то става плашливо, а по разходките другите кучета го атакуваха по простата причина, че за тях беше различно защото си криеше опашката между краката. Съветът на Сизар бе да спрът да мислят за миналото на кучето, да спрът да му говорят когато стане напечено защото точно говора би внесал повече паника и най-важното вместо да бъде съжалявано поради това, че няма един крак да му се ракопляска или хора със емоция, съжаление, да не го галят.
Моето мнение е, че трябва да забравите случилото се все пак кучетата живеят за момента, тях не ги итересува миналото или бъдещето най-добре да и запълвате времето със игри да я събирате със по спокойни кучета и със нови нека да свикне да бъде душена това, че скимти и крие опашка трябва да ви насърчава да я социализирате та да разбере, че кучетата не са лоши.
Ще ви отнеме доста време а и със сигурност тази неприятна случка няма да ви е единствена, безотговорни стопани съществуват както и такива които не знаят да реагират в критична ситуация. Просто гледайте във такива случаи в които има куче което се държи странно и не ви вдъхва доверие, отнемете вниманието на вашето куче със занимавка лакомство и леко се измъкнете в противен случай или викайте на стопанина или просто я вдигнете или я вържете и бързо и се измъкнете от ситуацията но не бягайки а все едно отивате да играете ей до другото дърво или пък по надалеко, че да не ви спипат големикте лапи на кучо!

А по думите ви, че немската овчарка може утре да се хвърли на чихуахуа разхождано от дете, мнението ми е, че куче не трябва да се поверява на дете без навършена пълнолетност или без придружител който да има години. Стопините със такива кучета нормално знаят, че кучетата им вдигат аларма но ако леко ги захапе другото куче се превръщат във пълни стръхливци вярвайте ми.
Е в нашата страна всичко е възможно така, че малко мога да ви помогна със това как да реагирате срещу такива стопани..

Успех и нека спрем със спама все пак темата е за друго.
И качете една снимка на кучинка да я видим криете я нещо, :ae_085: А gngpaint гледам е откраднал/а името на кучето ми, и си се фука тука, а ние спорим бива ли такива..
Айде лек ден на всички!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#126 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2010 - 12:27 PM

Снощи се задаваше буря и изведох Рита набързо.Минавайки покрай съседния блок,видях нещо черно в тревата,отначало ми заприлича на котка,а после на труп.Е,не беше нито едно от двете.Открих едно куче,подобие на булонка,което се беше проснало на тревата и едвам мърдаше.Не можах да го видя много добре,защото се стъмняваше,а и скоро щеше да завали.Видях само,че цялото му тяло е покрито с голи петна.Децата казаха,че му дали да яде,но то не искало.Трябваше да тръгвам.Оставих го там.Тази сутрин един човек ми каза,че то се въртяло в кръг и треперело няколко часа по-рано.Отидох да го търся.Открих го под една тераса.Успях да го огледам по-добре.Кучето е изхвърлено.Доста е слабо.Има следи от каишка по врата си.Съвсем дребно.С кафеви очи.Ушите му са почти голи,липсва козина на няколко места по тялото му.Скоро ще кача снимка.Едвам-едвам се движи,беше се свило върху мъха и трепереше.Сега имам работа,но следобед към 16:00 ще съм свободна и ще видя дали мога да направя нещо за клетата душица. :dh_188:
Прехвърлих снимките от джиесема,но почти нищо не се разбира,ще кача само тази:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Това мнение е редактирано от gngpaint: 24 July 2010 - 02:25 PM

User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2010 - 09:14 AM

Кучето изчезна...после разбрах,че някой го е изхвърлил,помислил го е за мъртво :dh_188:
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 09:44 PM

Здравейте на всички :) Чета какво пишете и какви съвети давате от известно време. До сега не се решавах да пиша, но имам един въпрос - както всички кучета от този раздел, и моето е безпородно. Решила съм да го кастрирам, защото не желая да оставям без дом още животинки. Въпроса ми е на каква възраст е най-подходящо да се кастрира (кучето е женско на 7 месеца) и колко ще струва процедурата във някой добър ветеринарен кабинет?
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#129 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2010 - 10:25 PM

Ами 7 месеца за женско куче е идеалното време, преди да се разгони. За цената на кастрация за всеки кабинет е различно. При моя вет за 10кг. мъжко куче струва към 60лв.

#130 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2010 - 10:25 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 27 July 2010 - 09:49 PM, написа:

Здравейте на всички :) Чета какво пишете и какви съвети давате от известно време. До сега не се решавах да пиша, но имам един въпрос - както всички кучета от този раздел, и моето е безпородно. Решила съм да го кастрирам, защото не желая да оставям без дом още животинки. Въпроса ми е на каква възраст е най-подходящо да се кастрира (кучето е женско на 7 месеца) и колко ще струва процедурата във някой добър ветеринарен кабинет?

При всеки ветеринар цените най-често са различни,но поне при този който посещаваме кастрацията на женско куче струва 80 лв.
Hай-подходящата възраст за кастрация на женско куче е преди първото разгонване.Кастрирането тогава с повече от 85% намаля вероятността от развитие на карцином на млечните жлези.
Ако кучката се кастрира след първото разгонване % спада драстично под 20.Разковничето се крие във връзката между рака и женските полови хормони. Той е естрогенно зависим,а след първото разгонване яйчниците вече работят и отделят женски полови хормони.
За да се извърши една кастрация няма никакво значение дали кучето е завършило своя растеж или не.Всички най-нови изследвания и стаистики сочат,че ранната кастрация преди първо разгонване сваля драстично процента за развитие на тумори на млечните жлези след време.Това е едно доста често срещано и изключително неприятно заболяване,обикновенно злокачествено което чрез ранната кастрация почти сигурно се елиминира.В подходящата възраст извършена кастрация няма никакви странични ефекти върху животното. При повечето кучета има леко неразположение 2-3 дни след операцията и с това всичко приключва.
П.П.:No_Brain писали сме заедно,при мъжките кучета кастрацията се извършва по-лесно и затова е по-евтина :ae_085:
User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 August 2010 - 11:54 PM

gngpaint, и нашия доктор изчисли кастрацията ни към 80 лева (за Райа става въпрос). Смята упойката според килограмите на кучето, за самата операция не знам, но в цената включва и медикаментите след това...

Значи, за женско куче към 20 килограма грубо казано кастрацията излиза около 80 лева.

#132 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 09:50 AM

Тали за кой лекар става на въпрос?И ако можеш изчисли ми колко евентуално ще струва кастрацията на мъжко куче(36-38кг). :re_037:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#133 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2010 - 10:27 AM

Доктор Даков. Кабинета му е на "Янтра- 7", до 3-то и 4-то...
За изчисленията- трудна работа, мен никъде ме няма в тая наука Качена снимка Последния път карах човека да се мъчи да смята.
Много е добър и като човек и като лекар! От него съм най- доволна засега, дори повече отколкото от тези във Враца.

#134 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоTali, в 02 August 2010 - 10:32 AM, написа:

Доктор Даков. Кабинета му е на "Янтра- 7", до 3-то и 4-то...
За изчисленията- трудна работа, мен никъде ме няма в тая наука Качена снимка Последния път карах човека да се мъчи да смята.
Много е добър и като човек и като лекар! От него съм най- доволна засега, дори повече отколкото от тези във Враца.

Ние за сега само при него сме ходили.:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 August 2010 - 03:17 PM

Чудех се дали тук да пиша, или "В памет на...", но не можах да реша.
Не можех и веднага да пиша, толкова се разстроих. Преди около 3 месеца в градската градина в Пловдив се появи едно мъниче, на около 5-6 месеца, с червена каишка и щипка на ухото. Не можете да си представите колко лъчезарно, добродушно и игриво кученце беше! Аз пък съм съвсем пристрастна, защото същия беше и моето куче Йеспър, когато го взех, толкова много си приличаха! Само се чудеше за кого да се закачи, да поиграе и излъчваше толкова любов. С такива каишки са пуснатите от изолатора в Пловдив, явно е роден на улицата, явно никога не е имал дом, а беше куче, побрало толкова обич в малкото си сърце!
От месец не бях го виждала, а сега моя приятелка ми каза, че то,/дори си нямаше име/ е убито. Просто вече го няма. Не успях и снимки да му направя, не можах и да се погрижа за него, защото толкова я закъсах с моята девойка за задомяване, че за него не дойде ред.
Искам просто и вие да си помислите с любов за него, с такава любов, каквато то никога не получи.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#136 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 09:23 PM

Де да можеше само с любов да се намери дом за всички малки и големи, ама не става. Плача за всяко куче, и се чувствам така, все едно съм лично отговорна за нещастната им съдба, дори само с това, че не съм могла да помогна. Не вярвам в това, че е на по-добро място, а това, че се е отървало, не е успокоение. Дано почива в мир мъничето.

#137 Потребителят е офлайн   Motley Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 20 August 2010 - 12:46 PM

Дано почива в мир сладурчето! :(

Аз пък имах две неприятни събития едно след друго... но със сигурност бяха мъчителни за Лисичка и Сузана...
Лисичка я хранехме пред блока - малката пакостница с много обужатели. Наскоро я блъсна кола... не я видях, вече я бяха погребали... Лека й пръст!
Малко след това на Сузана /няма живущ в жк Дианабад, който да не я познава - пребиваваше в работа ми, там я хранехме/ й откриха бъбречна и чернодробна недостатъчност. Даваха й антибиотици, но започна да повръща кръв и я евтанизираха. И нея не видях, мъжът ми и временните й стопани я погребаха в Ловния парк... Дано почива в мир!

Още не мога да свикна с липсата им!
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 12:59 PM

Нека всички почиват в мир! :dh_188:
За жалост в повечето случаи няма какво да направим. Аз за пореден път роня сълзи и моля семйството да задържим поне това сладурче докато му намерим дом...Вчера някой е изхвърлил прекрасна сладурана до входа ни.Ходи по всеки срещнат, плаче, търси своите хора. Нахраних я, поиграх си с нея и днес ще и дам хап за глисти и гранулки. Като видя, че и ние си тръгваме и я оставяме си легна в едно ъгълче, свита на кълбо и затвори очички. Къса ми се сърцето, но няма как да я взема. Писах на Анимал Рескю и дано се намери място и за нея. Решихме да я кръстим Хоуп, защото все още има надежда за нея.

#139 Потребителят е офлайн   Marchev Икона

Публикувано: 19 November 2010 - 12:21 AM

Здравейте!!!! Искам да попитам дали някой знае нещо за кръстоската между немска овчарка и лабрадор понеже аз си взех едно малко кученце преди около 15-тина дена :) Ще съм много благодарен

#140 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 19 November 2010 - 02:38 PM

Какво точно те интересува?
Тази кръстоска защо е направена??? Или просто мислиш, че кученцето прилича на нещо и от двете?
Немската овчарка и Лабрадорът са две коренно различни породи- и като външен вид, и като характер. Когато взимаш кученце без порода, можеш да очакваш всичко! Гените са омешани много, а характера може да е благ като на Лабрадор или с агресивен като на НОК. Тук вече ти си отговаряш- най-важното е да подтискаш агресия, ако съществува такава! Ако наистина това са родителите на кученцето, аз виждам едно много умно същество, което ще подлежи на обучение без проблем! И двете породи се обучават сравнително лесно! Друга допирна точка за която се сещам е от медицинска гледна точка, а именно- тазобедрената и лакътна дисплазия. И двете породи, тъй като са едри, са предразположени сами по себе си към тази наследствена болест. Тя засяга тазобедрените и лакътни кости и се определя САМО ОТ КВАЛИФИЦИРАН ЛЕКАР! В България за момента е само един- д-р Георгиев от кл.Син кръст! Снимката се прави (ако няма видим проблем със ставите- окуцяване и др.) след навършване на година, или по преценка на д-р Георгиев.
Ако имаш снимки на новото бебе, с радост ще ги разгледаме!!!
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема