Dog.bg Форуми : Блъснато куче с парализирана задница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!

#81 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2010 - 01:01 PM

Какви австрийци, кой приют, колко писма са написани до други приюти, какви отговори са получени?

Ако се иска помощ тук, е хубаво да се дава и обратно инфо. Какви означава - явно аз ще координирам - ти какво си очаквал - това тук не е място за прехвърляне на отговорности - да си забъркаш кашите и да чакаш някой друг да ги оправя.

Къде ще се мести кучето, какви варианти - въобще всичко е една мистерия, конкретика е нужна.

#82 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2010 - 01:04 PM

Цитат(blueocean @ Jan 26 2010, 12:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Lutchezar @ Jan 26 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Засега изчакваме холандците. Тогава ще се решава какво да правим с кучето.

Австрийците, доколкото разбрах. Да не стват обърквания

Оправих го, виновен.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#83 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 01:10 PM

Конкретно ще има когато има конкретно събитие. Днес кучето засега е все още в "Добро Хрумване". Когато се реши преместване и се получи отговор от австрийския доктор ще напиша къде отива и какво мисли. Като нямам нищо реално защо да пиша "евентуално" или "може би"???
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#84 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 02:27 PM

Интересно, но с мен никой не се е опитвал да се свърже нито на английски, нито на какъвто и да било друг език. Имам претенции да поназнайвам английски, така че ми е интересно да разбера какви са били проблемите на чужденците в комуникацията с мен. Познавайки манталитета на някои хора у нас - най-вероятно нещата се представят по един начин пред едни хора, по съвършено различен пред други.

Сега - относно кучо. Ако ще се спасява и ще пътува, ще е престъпление да се мести другаде. Аз лично нямам намерение да давам пари на никого извън "Добро хрумване" за престой/лечение. Не за друго, но просто защото не мога да имам доверие. Имайки предвид от какви условия идва животното - интересно ми е да знам кое ще е това "по-добро" място. Не знам, но имам чувството, че сега зорът е да се махне от "Добро хрумване" и да се покрие в някое мазе или двор, докато се забрави за съдбата на това животно. След месец-два ще разберем отнякъде, че не е издържал и е починал, или че "Четири лапи", Явор и докторите в "Добро хрумване" са го съсипали и вече не е можело нищо да се направи. Това го казвам най-вече от горчив опит, за съжаление.

Така че - ако ще спасяваме кутрето, предлагам да се обединим около следния план: остава на лечение в "Добро хрумване" до конкретна дата, когато ще пътува. През това време се събират пари, подготвят се документи, проучва се къде отива и при какви условия. В уречения ден се организира транспорт до летището (ако ще пътува със самолет). Толкоз.

Ако обаче се окаже, че кучето по неведоми пътища е стигнало до същия или подобен двор, от който беше взето, и продължава да вегетира там, вервайте ми, ще се постарая сериозно да вгорча животеца на всички извратени и самолюбиви душици, участвали в гаврата. По този повод предложението ми е Лъчо да бъде държан по-далеч от цялата история. За негово добро.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 02:32 PM

Цитат(ansf @ Jan 26 2010, 01:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какви австрийци, кой приют, колко писма са написани до други приюти, какви отговори са получени?

Аз не комуникрам с никой приют - просто нямам време за това, има хора с изградени връзки, те се занимават.

Цитат(yavor50 @ Jan 26 2010, 02:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно, но с мен никой не се е опитвал да се свърже нито на английски, нито на какъвто и да било друг език. Имам претенции да поназнайвам английски, така че ми е интересно да разбера какви са били проблемите на чужденците в комуникацията с мен. Познавайки манталитета на някои хора у нас - най-вероятно нещата се представят по един начин пред едни хора, по съвършено различен пред други.

Сега - относно кучо. Ако ще се спасява и ще пътува, ще е престъпление да се мести другаде. Аз лично нямам намерение да давам пари на никого извън "Добро хрумване" за престой/лечение. Не за друго, но просто защото не мога да имам доверие. Имайки предвид от какви условия идва животното - интересно ми е да знам кое ще е това "по-добро" място. Не знам, но имам чувството, че сега зорът е да се махне от "Добро хрумване" и да се покрие в някое мазе или двор, докато се забрави за съдбата на това животно. След месец-два ще разберем отнякъде, че не е издържал и е починал, или че "Четири лапи", Явор и докторите в "Добро хрумване" са го съсипали и вече не е можело нищо да се направи. Това го казвам най-вече от горчив опит, за съжаление.

Така че - ако ще спасяваме кутрето, предлагам да се обединим около следния план: остава на лечение в "Добро хрумване" до конкретна дата, когато ще пътува. През това време се събират пари, подготвят се документи, проучва се къде отива и при какви условия. В уречения ден се организира транспорт до летището (ако ще пътува със самолет). Толкоз.

Ако обаче се окаже, че кучето по неведоми пътища е стигнало до същия или подобен двор, от който беше взето, и продължава да вегетира там, вервайте ми, ще се постарая сериозно да вгорча животеца на всички извратени и самолюбиви душици, участвали в гаврата. По този повод предложението ми е Лъчо да бъде държан по-далеч от цялата история. За негово добро.

За Английския и аз си мисля че нещо по веригата се е скъсало.

Кучо при никакви обстоятелства НЕ МОЖЕ да се върне на двора.

Изискванията за престоя и евентуалното лечение ще се определят от австрийския лекар и бъдещетите му попечители. Това е моята информация, все още чакаме становище на лекаря.
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 02:46 PM

"все още чакаме становище на лекаря"

Това означава ли, че кучето е закарано на този австрийски лекар? Не знаех, че тук си имаме такъв. Или как точно се очаква той да даде становище. Изобщо не разбрах, сори dh_188.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 02:50 PM

сега се скъса по веригата английският език на Явор
после да не се скъса нещо друго по същата тази верига

#88 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 05:28 PM

Цитат(Anuk @ Jan 26 2010, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сега се скъса по веригата английският език на Явор
после да не се скъса нещо друго по същата тази верига

Може да е английския на австрийката, те се познавали с Явор.

А за късането не съм Ванга да кажа. Живея по принципа че всичко може да се случи, и се надявам да не е най-лошото.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2010 - 11:11 PM

http://forum.dog.bg/...tml#entry756591
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#90 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 11:58 AM

Помолиха ме да пиша в темата по повод информацията, че кучо ще пътува на 15 февруари.
1) По отношение кастрацията - смятам, че е неудачна манипулация за кучето. Целите му крака са в декубитални рани, които са нещо доста опасно и не се затварят. Не и докато кучето е в клетка и се движи (с моя помощ в стаята за около 10 минути на ден). Не мисля, че наранените му вече от същите рани тестиси ще зарастнат след кастрация и ще стане още по-опасно.
2) Помолиха ме за калкулация на всичко до момента плюс подготовката на кучето за пътуването. Престой, микрочип, паспорт, ваксина, обезпаразитяване (вътрешно и външно) до 15.02.2010 включително ще са 288,95 лв.
Понеже подразбрах, че има съмнения за морала ми по отношение конкретното куче и ми бе заявяно в прав текст, че "не е редно кучето да е при човек, имащ негативно отношение към животното" искам да заявя ясно нещо. Аз не бъркам отношенията си с хората с тези с животните. Ако някой го прави, то това е изключително негов проблем, но отказвам да бъда сравнявана с когото и да било. Кучето не е виновно нокому. Негативното отношение е ваш патент, моля не ме занимавайте с вашите си драми. И не желая да чувам, че "може да го евтаназира". Това абсолютно ме квалифицира като изрод, урод и убиец. Не, не съм! Винаги се боря, но само ако виждам смисъл. Примери много. Дори и тук.
За да е още по-ясно ще обясня отношението ми към кучето на този етап. Кучето нощем спи на кашон, постлан в клетката. Защо казвам това? Защото за някои това е "лошо отношение". Е, преди да съдите ей така, защото смятате, че знаете много и се смятате за меродавни по всички въпроси ще обясня. Кашоните се слагат, защото кучето е меко казано тромаво, имайки предвид състоянието му. Въртейки се в клетката събира памперсите на топка и в крайна сметка сутрин го заварвам напикано и наакано до смачкан памперс. Седи на твърдия под на клетката, което също не е удачно в състоянието му. Одеала не слагам, защото подгизват. Затова идеята за кашон е най-добрата - не може да го нагъне, до някъде попива и е по-мек.
Кучето яде 3 пъти на ден, 2 пъти на ден се вади от клетката за леко раздвижване, сменят се през деня памперсите поне 3 пъти. Ако толкова "не ми пукаше за кучето" нямаше да се занимавам, а и щях да го кастрирам и да си калкулирам и това.
Научете се преди да съдите и шушукате да обмисляте позицията си. Когато някой ви прави добро поне му показвайте уважение.
Обработките на раните са 2 пъти на ден, което НЕ КАЛКУЛИРАМ, считайки че това ще е моята помощ за казуса, а и към yavor50.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 12:11 PM

Привет, новините наистина са добри. Виктор ще пътува на 15.02. за Австрия. Там за него поемат грижите опитни хора, които съм убеден, че ще направят най-доброто.

Относно разходите - доколкото разбрах asar ще остави 100 лв. в "Добро хрумване", аз също толкова. Ако има и други желаещи да се включат - нека да оставят парите направо в клиниката. Убеден съм, че си заслужава да се помогне и на този на пръв поглед безнадежден случай.

Планът остава същият - Виктор остава в "Добро хрумване" до 15.02., където ще се подготвят всички документи за пътуването му.

Напълно подкрепям д-р Бобадова за кашоните и кастрацията.

Скоро се надявам да имаме и снимки.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 04:09 PM

Цитат(asar @ Jan 26 2010, 11:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ще оставя в четвъртък или петък 100 лв. в клиниката за лечението на кученцето.

Парите са предадени. Благодаря от името на Виктор.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 09:12 AM

Пожелавам късмет на Виктор, дано се всичко да е добре от тук нататък. Яворе, докторке - евала.

Надявам се, че Лъчезар ще положи същите усилия за намиране на дом и на другите кучета, които смята да върне на улицата.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 10:36 AM

Ето малко снимки на горкото кученце. Преди да го сполети тази трагедия кучо е бил доста едър и красив. Сега от него е останала само една глава.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#95 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2010 - 02:01 PM

понеже явно не се знае какво е декубитална рана ще внеса пояснение.
наличните се третират, но това не е достатъчно. Животното трябва да се движи, да седи на специални възглавнички, да се обръща непрекъснато (на 2 часа) и обработки. Това което правя е ок, но не е достатъчно. Да, понякога минават раните, но се появяват нови.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 02:16 PM

А вместо кашон за постелка не може ли а се ползва талаш?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#97 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2010 - 02:18 PM

талашът е супер идея, обаче ще замърсява сериозно раните. той и без това ги ближе нон стоп, та само "спорим" с него.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 02:42 PM

d-r Bo rc_036.gif
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#99 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 02:47 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Jan 29 2010, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
талашът е супер идея, обаче ще замърсява сериозно раните. той и без това ги ближе нон стоп, та само "спорим" с него.

И аз се опасявах за раните иначе във всички останали аспекти е супер.Ако се направи дунапренено дюшече с калъф отгоре ще свърши ли работа?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#100 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 01:28 PM

доктор Бобадова,

Моите поздравления

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3