Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#61 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 May 2010 - 11:19 PM

Линда ни посрещна с голяма радост,с прегръдки и песни.Външното обезпаразитяване,макар и с по-евтин препарат е дало разултат,нито тя ,нито Чернуша имаха кърлежи.
Редовното хранене прави чудеса,всяка седмица оставяме на пазачите по чувал гранули и кучетата вече изглеждат значително по-добре.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2010 - 11:33 PM

Ама това Линда ли е? :)
Изглежда два пъти по-голяма отколкото на другите снимки. Мислех си, че е тапишонче, а тук една издължена мома изглежда.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#63 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 11:49 PM

На първите 2 снимки е Линда.Тя,вярно, доста заглади косъма напоследък ама чак пък тапишонче не е била :md_064: ,по-скоро средна големина.На снимката тъкмо си беше намерила изхвърлена вафла,и понеже вече я бях нахранила подобаващо с други вкусотии реши да си я скатае някъде за после,че и малката Киара се навърташе там....Ама захапа и една пръчка с вафлата и така си движеше из гората :ab_041: Голяма скица е.
А на третата снимка е еднооката Чернуша.От тапициран скелет се превърна в лъскаво и красиво куче.Много е гальовна и социализирана,но изваденото око намалява шансовете и някой да я поиска :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 10:50 PM

Чернуша и Лора от 4 дена са кастрирани и се чувстват добре.Чернуша е спокойна,позволява да пудрим раната,радва ни се и маха с опашка.Лора обаче е много разочарована от нас,обидена е и като ни види тича да се крие из гората.Все пак успях да установя ,че въпреки че все се ближе всички конци са на мястото си ,а работата вече трябва да тръгне на оздравяване.Прикачена снимкаПрикачена снимка
Мима вече е съвсем добре,като я погалим доброволно се тръшва и си предоставя корема за оглед.Там вече всичко е наред.
Линда е най-емоционалната,посреща ни с невероятна радост,скача като навита на пружина и пее :md_064:
Малката Киара все още е много плаха,но постепенно почва да се отпуска и заиграваПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 11:01 PM

Показване на мнениеточери1, в 08 May 2010 - 10:55 PM, написа:

Чернуша и Лора от 4 дена са кастрирани и се чувстват добре.Чернуша е спокойна,позволява да пудрим раната,радва ни се и маха с опашка.Лора обаче е много разочарована от нас,обидена е и като ни види тича да се крие из гората.Все пак успях да установя ,че въпреки че все се ближе всички конци са на мястото си ,а работата вече трябва да тръгне на оздравяване.Прикачен файл 080510 028.jpgПрикачен файл 080510 035.jpg
Мима вече е съвсем добре,като я погалим доброволно се тръшва и си предоставя корема за оглед.Там вече всичко е наред.
Линда е най-емоционалната,посреща ни с невероятна радост,скача като навита на пружина и пее :md_064:
Малката Киара все още е много плаха,но постепенно почва да се отпуска и заиграваПрикачен файл 080510 032.jpgПрикачен файл 080510 030.jpg

Все пак да ви предупредя.Вие вече си знаете от горчивия опит но просто да ви напомня да не се успокоявате поне още няколко дена на мен ми се е случвало и след шестия ден да карам кучка за повторно зашиване по причина че съм и махал яката на четвъртия петия ден.Има и нещо друго проверете след няколко месеца как са коремчетата им.Имал съм вече няколко случая когато възелче от вътрешните шевове след два три месеца перфорира коремчето там където вече всичко е зараснало и се налага да се бръкне с пинцета леко да се издърпа навън през дупчицата конеца и да се отреже.После фистулата зараства от само себе си но по лесно е да се захване с резорбируем конец.

#66 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 11:06 PM

По-надолу,в парка има ново подхвърлено кученце.Днес ,докато вадехме кърлежи от Белчо и Сара,гледам един от продавачите от сергиите за семки носи кученце.Ама го беше хванал през найлонова торбичка за задните крака и то виси надолу безжизнено.Помислих че е умряло и го носи да го хвърли,ама подмина кофите и се насочи към нас.Изтръпнах,викам си сигурно нещо е осакатено или прегазено и ни го носи за лечение :dh_188: А то се оказа че си е живо и здраво и го носи да го напудрим и обезпаразитим.Та това е новата бебонка.Много симпатично кутре е,весело и контактно.На големина е колкото котка.Козината е съвсем наред,така изглежда защото е напудрена с тапилан..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 04:52 PM

Групата на строежа се увеличава,Рошка е поредната натирена животинка.Куца с предното краче,рана не се вижда,вероятно е стара травма.Стъпва на него ,но крачето се прегъва неестествено.Рошка,както и Киара е страхлива и недоверчива .Успях да и дам хапче за вътрешни паразити.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 05:08 PM

И малко снимки на "ветераните"- Лора след кастрацията се напишква от страх при всяко докосване.Мима е спокойна,Линда щурее,пее,скача и ни обича.Чернуша предпочита да стои по-надолу- в парка ,където проси храна пред заведението.
Оставих чувалче(10 кг) храна от най-евтината,по левче килото,на пазачите.Толкова им е дажбата, на всичките, за седмица.Когато ги посещавам в събота нося хляб и консерви,голяма радост е...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 12:54 AM

Собственика на строежа е разпоредил кучетата да се натоварят на микробуса и откарат нанякъде.Първа е изгонена Мима.Няма я от 3 дена.Утре ще говорим да ни кажат къде е оставена,за да опитаме я приберем.Плановете са да я откараме на бензиностанцията при Джинка.Горкото куче,мина през ужасни неща покрай кастрацията,а сега кой знае къде умира от глад :dh_188: Дано не я е изоставил късмета съвсем и да я намерим.
Лора,беличката,кашля ужасно,все едно има нещо заседнало в гърлото.Нея поне засега не мислят да изхвърлят.Най-много пречи Киара,малката кльощавелка,която обаче е страхлива и не може да бъде хваната,та засега това я спасява.Но пък днес за малко да я прегази кола на шосето.
Рошка вече не куца толкова и за нея има шанс да я задомим.Днес изпратихме снимки,ако я удобрят утре ще я ловим за къпане и малко социализация.Стискайте палци.
Линда е добре,загладила е косъма и ни посреща все едно сме най-любимите и хора- с песни,хълцане,скимкане и невероятни звукови ефекти,придружени с тръшване в краката ми и гърчене.Невероятна е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 06 June 2010 - 08:49 AM

Рошка е страхотна :wub:
На каква възраст е? Изглежда млада. :smile:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#71 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 01:50 PM

Показване на мнениетоgngpaint, в 06 June 2010 - 08:54 AM, написа:

Рошка е страхотна :wub:
На каква възраст е? Изглежда млада. :smile:

Не съм голям специалист по определянето на възраст,но мисля че Рошка едва ли има и година-според мен още не се е разгонвала,защото гърдичките и не са развити.Освен това е игрива като малко кутре,обича да се бори и закача с Киара и Линда,а зъбките са снежно бели.Оптвам се да намеря поне приемен дом за това пухче,защото след една хубава баня и наресване мисля че ще е неустоима :wub:
Крачето,което очевидно бе счупено(лапата се огъвше на всички посоки) вече е зарастнало,куцукането е съвсем леко и Рошка си стъпва на лапата.
Все още няма отговор от хората дето искат куче дали са я харесали.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2010 - 12:00 AM

Засъжаление Рошка не бе одобрена от кандидатите.Тя все оше търси дом,постоянен или приемен.За нея е трудно да оцелява сред големите кучета,вечно е избутана от храната :dh_188: Рошлето ,откъдето и да погледнеш си е куче за диванче,не за строеж.
На строежа днес имаше ново куче,мъжко,бяло на петна.
Мима я открихме на тенис-кортовете,добре е.Но там освен нея има и други кучета,едното от които е сестра и Шаренка с бебето си.Уговорихме се да се кастрират.Ще минаваме и от там в събота.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 03:52 PM

На строежа положението си е все същото-глад.Десет килограма гранули за седмица е по-добре от нищо,ама явно е недостатъчно.Всяка събота правим пиршество от 3-4 хляба разбъркани с 2 консерви и кучовците лапат като невиждали.После дояждат с гранули "на корем".Това им е денят за наяждане.
Следващата седмица пак ще се обезпаразитяваме.А двете дребни госпожици - Рошка и Киара са супер страхливи,та не знам как ще се ловим за кастрация,а наближава времето.Киара хич не я искат на строежа,а пък на Рошка хич не и е там мястото :eg_033: ,ама нямам алтернатива за нито една от двете.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Лора си е там,и е супер,ама я няма на снимките,че се сетих за фотото след като раздадох хляба с консервите,пък Лора се наяде междувременно и се оттегли в покоите си.Тя след кастрацията е предпазлива и доста мнителна и се пази да не би пак да ни хрумне да я ловим за нещо неприятно.Иначе я нагушках и нагалих и чак се напика,ама не знам дали от страх,дали от кеф.
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 04:20 PM

По-надолу,в парка пожението е не по-добро.Чувалчето гранули ,дето го оставихме миналата събота го задигнали цигани още в четвъртък.Бая гладни бяха и тамошната банда,макар че те получават чат-пат кухненски отпадъци.Най-слаба е Сара.Белчо имаше рана на задното краче,но не куца.В момента сменява козина и изглежда доста опърпан.Клепчо го раздава тартор и малтретира останалите,най потърпевш е кроткия Ушко.
Сърничка втора седмица вече не се е появявала.Последно беше в доста напреднала бременност.Много ми е тъжно за нея,вероятно нещо е станало и не е жива.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
След храненето имаше мачкане,галене и гушкане ,само от Клепчо ме е страх,иначе и той се бута и се подмазва :md_064:

това е Сара Прикачена снимка а това Ушко Прикачена снимка (еднакви пози и еднакви изражения :db_046:
А това е Дечко-той и майка му си бродят сред кучовците като пичове,без грам притеснение и никой не ги закача.Абсолютно социални маци :wub:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 04:44 PM

Още по-надолу,на тенис-кортовете има две мъничета захвърлени.Беше заключено,нямаше хора,та успяхме с подсвиркване да привикаме мъниците от центъра на игрището до оградата и да им метнем малко гранули.Изсмукаха ги като прахосмукачки.После обаче видяхме,че са оставили Мима отвързана за пазач,а тя нали си е "наше" куче- пусна ни да влезем,та успях да ум сипя и вода на мъниците в една кофичка.И двете са момченца.Утре ще им налепя обяви из града.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 04:48 PM

В тази тема ще направя и отчет за даренията които получих.В петък получих 250 лева,от които вече успях за мой ужас да похарча над 120 ,при това единствената"глезотия " която си позволих е един голям кожен кокал за Доли.
Ето как:
1.За Доли -70 лева
- наем за двора 50 лева
-5 броя консерви с пилешки главички и ориз- 10 лева
-килограм и половина гранули от по 4.20 лв/кг- 6 лева
- голям кожен кокал за гризане докато е вързана - 4 лева
Тази храна ще ни стигне за седмица,после ще ми дадат заплата :ae_085:

2За кучетата извън града- на строежа и в парка- общо 36 лева
- 2 чувала от по 10 кг гранули,дадоха ми ги с отстъпка - 21 лева(оставям по едно такова чувалче на пазачите на строежа и на една жена в кухнята да им дават през седмицата)
-6 хляба(преоценени) + 4 консерви + 2 килограма гранули - общо 15 лева за съботното хранене на двете групи.

3.За кученцата в полето- 20 лева-7 консерви по 2.20- 15.40лева
- пудра Тапилан - 5 лева
- кожени солетки за гризкане- за колкото стотинки останат
- на тях им предстоят ваксини-около 30 лева,ако ми направят отстъпка.

За кучетата в квартала купувам по 2 килограма гранули дневно,около 15-20 лева за седмицата,не ги храня на определено място,а в движение,пък и те сами си ме намират,а напоследък ме чакат пред зоомагазина.
Следващия месец трябва да раздам хапчета за вътрешно на големите- ще трябват 25 хапчета,тях ще ми ги дадат за 5 лева.
И ако имам възможност ще купя себацил за колкото от кучетата извън града мога- по 2 лева е дозата за 20 кг куче,против кърлежите.
Общо взето това са разходите за седмица,макар че храната никога не стига,имам чувството че и със 5 чувала да тръгна пак няма да стигне
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 06:07 PM

Чери, не знам как смогваш да се грижиш за толкова много кучета, но искрено ти се възхищавам! :rc_036:
Тъжно ми е за всичките кучовци, но има и нещо хубаво - те са срещнали своята добра Фея.

Между другото,как е моята слабост Линда? Ония бездушни човеци, които са я захвърлили не се ли сещат да й занесат поне малко храничка? :dry:
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#78 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 06:22 PM

Линда е добре,тя вече на мен ми се радва по същия начин,цели рецитали изнася :ab_041: Редовно изпраща до в къщи любимия си пазач(единствения който и обръща внимание)Нейните хора не са носили храна,но за сметка на това са дигнали скандал на пазача задето ги бил коментирал че не я обгрижват :eg_033: Което си е тъжната истина де....
Милата душичка поне се спаси да не ражда по 2 пъти годишно и да измират дечицата и от глад,коли и студ пред очите и.

Цитат

....не знам как смогваш да се грижиш за толкова много кучета

Грижите далеч не са каквито би трябвало да получават тези същества.Но са по-добре от нищо и те го оценяват,виждам го в грейналите им очи и размаханите им от щастие опашки.Това което правя е алтернативата на това да съм един от доброволците в приют.За мен е радост,тежи ми единствено че трябва да се крия и че това което мога да дам е толкова малко на фона на нуждите им.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2010 - 12:31 AM

Днес ще пиша в обратен ред-почвам от тенискортовете.Ново подхвърлено бебе,но не е добре,постоянно седи в поза като че ли ще ака и не изкарва нищо.Коремчето е слепено,не иска да яде.Даже не успях да го снимам-крие се в храстите.Дано оцелее.Другите двама черньовци още са там.Единият е зверски нахапан по муцунката,по коремчето и на крачето.Случило се е преди 4 дена,целия е бил в кръв ,но вече е почти добре,раните не са инфектирани и зарастват.Нахапала го е една от кучиците ,която в момента има бебе,защото се приближило до бебето :dh_188: Кутренцето се беше навряло без да го видят в някаква барака и беше заключено там.Не знам от колковреме.Скимтеше и джафкаше отчаяно,успяхме да хвърлим храна през една дупка на покрива и тъкмо пробвахме да наврем и съдче с вода,дойде пазача и отключи :ba_025: Много се зарадва че е на свобода.Преди беше почти два пъти по-едър от братчето си,сега са еднакви.Прикачена снимкаПрикачена снимка
Мима отново се е качила по-нагоре,на строежа.Освен нея,на тенис-кортовете има още 3 женски и 2 мъжки кучета,които трябва да се кастрират.Едното женско е бременно от около 20 дена,надявам се че ще успеем да го кастрираме и него преди да роди.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2010 - 01:13 AM

На строежа кучетата са си в същия състав.Киара я е ударилка кола,куца леко но няма външни рани.
Лора кашля,все едно има нещо заседнало на гърлото.Така е от доста време,ще се консултирам с лекар на какво може да се дължи и как да и помогна.
Прикачена снимка
Рошка почти вече не куца,но е страхлива и плаха и не позволява да я пипна,продължава да е предпазлива.Вързаното куче беше най-гладно като че ли,него го храни собственика му когато е на смяна- един хляб през 3-4 дена.Много се зарадва на гранулите.Не съм я снимала.За да я нахраня прескачам през оградата.
Линда изнесе обичайния си хълцащ концерт,зарадва ни се все едно и се е случило най-прекрасното нещо,буташе се непрекъснато да я галим,жадна е за човешка ласка милата.
Мима почти е сменила козината и е значително по-късокосместа от преди,но от падналата козина спокойно може да се изплете цял пуловер,цели снопове падат от нея.
Днес купихме 2 чувала гранули за през седмицата,6 хляба,4 консерви и Соня донесе няколко сварени пилешки фенери и 2 хляба.
Прикачена снимка

В парка нямаше и следа от кучета.Разбрах че са ги гонили с пиратки.Доста търсене и викане падна и пръв се показа Ушко.Доста по-надолу от заведението,беше се сврял в едни храсти и не искаше да дойде,все едно не ни познава.Принудих се да се набутам при него,погалих го и това го поуспокои.
Белчо се появи след него и само се буташе да го галим,ходеше като залепен за нас,сякаш търси закрила.Сара се показа последна,откъм реката,много беше гладна милата и като шашардисана.Чернуша така и не се появи,също и Клепчо.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема