Обречени кучета след строежа- накъде????
Публикувано: 02 May 2010 - 11:19 PM
Редовното хранене прави чудеса,всяка седмица оставяме на пазачите по чувал гранули и кучетата вече изглеждат значително по-добре.
Публикувано: 02 May 2010 - 11:33 PM
Изглежда два пъти по-голяма отколкото на другите снимки. Мислех си, че е тапишонче, а тук една издължена мома изглежда.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 02 May 2010 - 11:49 PM

А на третата снимка е еднооката Чернуша.От тапициран скелет се превърна в лъскаво и красиво куче.Много е гальовна и социализирана,но изваденото око намалява шансовете и някой да я поиска

Публикувано: 08 May 2010 - 10:50 PM

Мима вече е съвсем добре,като я погалим доброволно се тръшва и си предоставя корема за оглед.Там вече всичко е наред.
Линда е най-емоционалната,посреща ни с невероятна радост,скача като навита на пружина и пее

Малката Киара все още е много плаха,но постепенно почва да се отпуска и заиграва

Публикувано: 08 May 2010 - 11:01 PM
чери1, в 08 May 2010 - 10:55 PM, написа:

Мима вече е съвсем добре,като я погалим доброволно се тръшва и си предоставя корема за оглед.Там вече всичко е наред.
Линда е най-емоционалната,посреща ни с невероятна радост,скача като навита на пружина и пее

Малката Киара все още е много плаха,но постепенно почва да се отпуска и заиграва

Все пак да ви предупредя.Вие вече си знаете от горчивия опит но просто да ви напомня да не се успокоявате поне още няколко дена на мен ми се е случвало и след шестия ден да карам кучка за повторно зашиване по причина че съм и махал яката на четвъртия петия ден.Има и нещо друго проверете след няколко месеца как са коремчетата им.Имал съм вече няколко случая когато възелче от вътрешните шевове след два три месеца перфорира коремчето там където вече всичко е зараснало и се налага да се бръкне с пинцета леко да се издърпа навън през дупчицата конеца и да се отреже.После фистулата зараства от само себе си но по лесно е да се захване с резорбируем конец.
Публикувано: 08 May 2010 - 11:06 PM

Публикувано: 29 May 2010 - 04:52 PM
Публикувано: 29 May 2010 - 05:08 PM
Оставих чувалче(10 кг) храна от най-евтината,по левче килото,на пазачите.Толкова им е дажбата, на всичките, за седмица.Когато ги посещавам в събота нося хляб и консерви,голяма радост е...
Публикувано: 06 June 2010 - 12:54 AM

Лора,беличката,кашля ужасно,все едно има нещо заседнало в гърлото.Нея поне засега не мислят да изхвърлят.Най-много пречи Киара,малката кльощавелка,която обаче е страхлива и не може да бъде хваната,та засега това я спасява.Но пък днес за малко да я прегази кола на шосето.
Рошка вече не куца толкова и за нея има шанс да я задомим.Днес изпратихме снимки,ако я удобрят утре ще я ловим за къпане и малко социализация.Стискайте палци.
Линда е добре,загладила е косъма и ни посреща все едно сме най-любимите и хора- с песни,хълцане,скимкане и невероятни звукови ефекти,придружени с тръшване в краката ми и гърчене.Невероятна е.
Публикувано: 06 June 2010 - 01:50 PM
gngpaint, в 06 June 2010 - 08:54 AM, написа:

На каква възраст е? Изглежда млада.

Не съм голям специалист по определянето на възраст,но мисля че Рошка едва ли има и година-според мен още не се е разгонвала,защото гърдичките и не са развити.Освен това е игрива като малко кутре,обича да се бори и закача с Киара и Линда,а зъбките са снежно бели.Оптвам се да намеря поне приемен дом за това пухче,защото след една хубава баня и наресване мисля че ще е неустоима

Крачето,което очевидно бе счупено(лапата се огъвше на всички посоки) вече е зарастнало,куцукането е съвсем леко и Рошка си стъпва на лапата.
Все още няма отговор от хората дето искат куче дали са я харесали.
Публикувано: 13 June 2010 - 12:00 AM

На строежа днес имаше ново куче,мъжко,бяло на петна.
Мима я открихме на тенис-кортовете,добре е.Но там освен нея има и други кучета,едното от които е сестра и Шаренка с бебето си.Уговорихме се да се кастрират.Ще минаваме и от там в събота.
Публикувано: 27 June 2010 - 03:52 PM
Следващата седмица пак ще се обезпаразитяваме.А двете дребни госпожици - Рошка и Киара са супер страхливи,та не знам как ще се ловим за кастрация,а наближава времето.Киара хич не я искат на строежа,а пък на Рошка хич не и е там мястото

Лора си е там,и е супер,ама я няма на снимките,че се сетих за фотото след като раздадох хляба с консервите,пък Лора се наяде междувременно и се оттегли в покоите си.Тя след кастрацията е предпазлива и доста мнителна и се пази да не би пак да ни хрумне да я ловим за нещо неприятно.Иначе я нагушках и нагалих и чак се напика,ама не знам дали от страх,дали от кеф.
Публикувано: 27 June 2010 - 04:20 PM
Сърничка втора седмица вече не се е появявала.Последно беше в доста напреднала бременност.Много ми е тъжно за нея,вероятно нещо е станало и не е жива.

След храненето имаше мачкане,галене и гушкане ,само от Клепчо ме е страх,иначе и той се бута и се подмазва

това е Сара

А това е Дечко-той и майка му си бродят сред кучовците като пичове,без грам притеснение и никой не ги закача.Абсолютно социални маци

Публикувано: 27 June 2010 - 04:44 PM
Публикувано: 27 June 2010 - 04:48 PM
Ето как:
1.За Доли -70 лева
- наем за двора 50 лева
-5 броя консерви с пилешки главички и ориз- 10 лева
-килограм и половина гранули от по 4.20 лв/кг- 6 лева
- голям кожен кокал за гризане докато е вързана - 4 лева
Тази храна ще ни стигне за седмица,после ще ми дадат заплата

2За кучетата извън града- на строежа и в парка- общо 36 лева
- 2 чувала от по 10 кг гранули,дадоха ми ги с отстъпка - 21 лева(оставям по едно такова чувалче на пазачите на строежа и на една жена в кухнята да им дават през седмицата)
-6 хляба(преоценени) + 4 консерви + 2 килограма гранули - общо 15 лева за съботното хранене на двете групи.
3.За кученцата в полето- 20 лева-7 консерви по 2.20- 15.40лева
- пудра Тапилан - 5 лева
- кожени солетки за гризкане- за колкото стотинки останат
- на тях им предстоят ваксини-около 30 лева,ако ми направят отстъпка.
За кучетата в квартала купувам по 2 килограма гранули дневно,около 15-20 лева за седмицата,не ги храня на определено място,а в движение,пък и те сами си ме намират,а напоследък ме чакат пред зоомагазина.
Следващия месец трябва да раздам хапчета за вътрешно на големите- ще трябват 25 хапчета,тях ще ми ги дадат за 5 лева.
И ако имам възможност ще купя себацил за колкото от кучетата извън града мога- по 2 лева е дозата за 20 кг куче,против кърлежите.
Общо взето това са разходите за седмица,макар че храната никога не стига,имам чувството че и със 5 чувала да тръгна пак няма да стигне
Публикувано: 27 June 2010 - 06:07 PM

Тъжно ми е за всичките кучовци, но има и нещо хубаво - те са срещнали своята добра Фея.
Между другото,как е моята слабост Линда? Ония бездушни човеци, които са я захвърлили не се ли сещат да й занесат поне малко храничка?

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 27 June 2010 - 06:22 PM

Милата душичка поне се спаси да не ражда по 2 пъти годишно и да измират дечицата и от глад,коли и студ пред очите и.
Цитат
Грижите далеч не са каквито би трябвало да получават тези същества.Но са по-добре от нищо и те го оценяват,виждам го в грейналите им очи и размаханите им от щастие опашки.Това което правя е алтернативата на това да съм един от доброволците в приют.За мен е радост,тежи ми единствено че трябва да се крия и че това което мога да дам е толкова малко на фона на нуждите им.
Публикувано: 04 July 2010 - 12:31 AM

Мима отново се е качила по-нагоре,на строежа.Освен нея,на тенис-кортовете има още 3 женски и 2 мъжки кучета,които трябва да се кастрират.Едното женско е бременно от около 20 дена,надявам се че ще успеем да го кастрираме и него преди да роди.
Публикувано: 04 July 2010 - 01:13 AM
Лора кашля,все едно има нещо заседнало на гърлото.Така е от доста време,ще се консултирам с лекар на какво може да се дължи и как да и помогна.

Рошка почти вече не куца,но е страхлива и плаха и не позволява да я пипна,продължава да е предпазлива.Вързаното куче беше най-гладно като че ли,него го храни собственика му когато е на смяна- един хляб през 3-4 дена.Много се зарадва на гранулите.Не съм я снимала.За да я нахраня прескачам през оградата.
Линда изнесе обичайния си хълцащ концерт,зарадва ни се все едно и се е случило най-прекрасното нещо,буташе се непрекъснато да я галим,жадна е за човешка ласка милата.
Мима почти е сменила козината и е значително по-късокосместа от преди,но от падналата козина спокойно може да се изплете цял пуловер,цели снопове падат от нея.
Днес купихме 2 чувала гранули за през седмицата,6 хляба,4 консерви и Соня донесе няколко сварени пилешки фенери и 2 хляба.

В парка нямаше и следа от кучета.Разбрах че са ги гонили с пиратки.Доста търсене и викане падна и пръв се показа Ушко.Доста по-надолу от заведението,беше се сврял в едни храсти и не искаше да дойде,все едно не ни познава.Принудих се да се набутам при него,погалих го и това го поуспокои.
Белчо се появи след него и само се буташе да го галим,ходеше като залепен за нас,сякаш търси закрила.Сара се показа последна,откъм реката,много беше гладна милата и като шашардисана.Чернуша така и не се появи,също и Клепчо.