Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   raikam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2005 - 10:21 AM

Здравейте от вчера си имам кученце на 48 дни някой ще ми помогне ли със съвет с какво да го храня? Кучето е НОК !

#262 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 11:38 AM

Честито, страхотна порода си избрал и аз имам немска овчарка, голямата любов ми е той! От личен опит мога да ти кажа, че досега с него не съм имала никакви проблеми, яде какво ли не! В това отношение е просто най-добрия! Никакви проблеми, превземки и други такива. Но не съм 100 % сигурна, че с всички представители на породата е така, може би е от куче до куче! Понеже е мъничък товя немец, си го храни пълноценно! В по-предните страници на темата има страхоооооооооотни мнения по въпроса за здравословното и най-добро хранене на кучетата има и за НОК!!! Така че просто се поразрови и ще намериш страхотна, полезна информация!!! И успех!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#263 Потребителят е офлайн   raikam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 11:45 AM

благодаря ти nok

#264 Потребителят е офлайн   raikam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 11:57 AM

А със скимтенето нощем как сте???

#265 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:04 PM

Всъщност ХЕРЦ ми го подариха вече на 6 месеца и не сме имали проблеми в това отношение :-) Но сега имам и мини-дакел, който просто не можем да го оставим да си спи в неговата къща, иска на леглото и мноооооооооого досажда, докато не го вземем NN
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#266 Потребителят е офлайн   raikam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:08 PM

На мен тази нощ просто не ми даде да спя a) Предполагам че е нормално, но ми е интересно до кога ще продължи??? s)

#267 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:17 PM

Всъщност аз не виждам нищо лошо да спи в леглото, но специално за дакелите е опасно, когато скачат от високо и затова искаме да го отучим от това легло и да си седи на неговото място...
А не знам дали разбра, но моя ХЕРЦ е вече на 10 години, така че отдааааааааавна няма проблеми със скимтене, стоене сам и т.н... w)
Но с Шели /дакелката де/ ще видим какво ще патим :І)

User's Signature

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   raikam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:19 PM

Дано да е по- спокойно дакелчето ти! Да ти е живо и здраво d)

#269 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 October 2005 - 12:30 PM

По принцип с никои наградки не трябва да се прекалява.
Разстройство може да се получи по двеста причини. Може кученцето да е лежало на хладно, да е хапнало твърде студена (от хладилник) или гореща (току-що притоплена) храна, да е изяло някой боклук. Може от млечни продукти. Не бързай да се притесняваш, важното е да не повръща и да не се обезводни. Ако има някакъв стомашен проблем, самичко ще си направи диета (може да яде по-малко днес).
Ако нещата се влошат - активен въглен, оризова вода и беж на доктор.

#270 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:35 PM

Благодаря много b) Дано и твоята немска овчарка свъкне бързо и да нямате проблеми! Да е здрав и много буен l)
С бебетата винаги е така, надявам се да отшуми проблема с квиченето...

User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 02:07 PM

Възможно е да се получи и при смяна на храната, нищо че само един ден е яла друга храна. d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#272 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 02:12 PM

Да, благодаря ви много! И аз такива неща предположих, но все пак друго е като още някой потвърди :-) По принцип не й дама нито студени, нито горещи храни. Знам че е вредно. Наградките определено по малко и по-нарядко!
Днес със сигурност е на малка диетка ;-) И дано се оправи по-бързо, предполагам няма да е повече от ден...

User's Signature

Качена снимка

#273 Потребителят е офлайн   nerongt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 06:36 PM

Здравейте! Влизам във форума с nerongt.
Имам 6 месечно куче. Кръстоска е от породите дратхар&пойнтер.
Понейе работя в ресторант засега храната му е печени меса,кайма и хляб размесени с малко вода.Като добавки към храната изполвам Калци-Делис и рибено масло.Искам да попитам по каква е днвната дажба от рибеното масло подходящи за таи възраст и предвид породите от които произхожда кучето? Предварително Ви благодаря за отговора!
User's Signature

[Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 October 2005 - 08:05 PM

Цитат

Здравейте! Влизам във форума с nerongt.
Имам 6 месечно куче. Кръстоска е от породите дратхар&пойнтер.
Понейе работя в ресторант засега храната му е печени меса,кайма и хляб размесени с малко вода.Като добавки към храната изполвам Калци-Делис и рибено масло.Искам да попитам по каква е днвната дажба от рибеното масло подходящи за таи възраст и предвид породите от които произхожда кучето? Предварително Ви благодаря за отговора!

Не ти трябва рибено масло каима и всякакви домашни храни.
Специално за ловни породи и за спортуващи кучета единствената специализирана храна за висока издръжливост DIAMAND HI ENERGY
В нея има всичко необходимо за високо натоварено куче.
Аз лично съм правил тест с тази храна като 4 от кучетата ги храня с други спортни марки а едно от тях с DIAMAND HI ENERGY в продължение на 20 дни ,теста е следният;
Тичане 20 км ,при положение че кучетата са еднакво подготвени кучето хранено с
DIAMAND HI ENERGY още на 10 км започна да се отделя от останалите и да ги изпреварва,резултатът е впечатляващ.
Само тази седмица промоция на DIAMAND HI ENERGY
23кг само за 50лв. ,по 2,17за кг.
Дажбата за 30 кг куче е 280г.,това прави 0,60 ст на ден.
http://amstaf.hit.bg

#275 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 09:54 PM

Цитат

Специално за ловни породи и за спортуващи кучета единствената специализирана храна за висока издръжливост DIAMAND HI ENERGY

Здравей Илиев!
Би ли дал по подробно инфо за тази храна.Какво производство е?Как мога да се снабдя с нея? Колко време си я ползвал и всичко, което можеш да ми кажеш.Има ли оферти за развъдници?За мен предствалява интерес.

#276 Guest_Guest_skubi_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 October 2005 - 07:08 PM

Molq nqkoi da mi dade nqkakva literatura za Pomeran.

#277 Guest_Guest_nerongt_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 November 2005 - 01:42 PM

Преди 2 дни преместих местоживеенето на кучето си.Освен това му смених и храната.Не знам каква е причината да отказва да яде. Като ядеше каквото е останало в ресторанта в който работя(предимно меса ,кайми и хляб) ядеше по около 3кг. храна на ден. Сега се храни с гранули "Goody" и яде колкото да не умре от глад. Дневната му дажба е около 340гр. , ато изяжда около 200. Иначе е жизнено куче. От утре смятам да му сменя храната с " Diamond" HI Energy,както Iliev ми препоръчаДано нея поне да я яде,че сам си купил цял чувал и докато не свърщи смятам друго да не и вземам. nok nok nok

#278 Потребителят е офлайн   nerongt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2005 - 04:25 PM

Цитат

Преди 2 дни преместих местоживеенето на кучето си.Освен това му смених и храната.Не знам каква е причината да отказва да яде. Като ядеше каквото е останало в ресторанта в който работя(предимно меса ,кайми и хляб) ядеше по около 3кг. храна на ден. Сега се храни с гранули "Goody" и яде колкото да не умре от глад. Дневната му дажба е около 340гр. , ато изяжда около 200. Иначе е жизнено куче. От утре смятам да му сменя храната с " Diamond" HI Energy,както Iliev ми препоръчаДано нея поне да я яде,че сам си купил цял чувал и докато не свърщи смятам друго да не и вземам. nok nok nok

Каква е причината за липсата на апетит у кучето? Разбирам,че всяка смяна оказва някакво влияние, но чак пък толкова?!
User's Signature

[Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 November 2005 - 04:34 PM

Guest_nerongt
Когато се минава от натурална храна към гранули, то процеса на смяната на храните отнема 2 седмици. Първо добавяте малко гранули в дневната дажба, после увеличавате количеството им и така докато не се застъпят.
Да не се притеснявате - малко кучета, хранени с натурална храна, изпадат във възторг от гранулите. Не насилвайте кучето си. Възможно е точно и да отслабне.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#280 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 November 2005 - 06:11 PM

nerongt, на каква възраст е кучето? Много трудно се преминава от ресторантски остатъци към гранули, особено при куче със затвърдени навици. Това е обяснено в началото на темата. Те са били с подправки, кучетата харесват миризмата им, нищо, че не е добре за тях. Не купувай чувал, може да иде зян. Пробвай какво ще й хареса. Всяко куче има индивидуален вкус, както при хората. Едни умират за шкембе чорба, на други им се гади само от миризмата й.
Ще прозвучи като реклама, но аз също съм доволна от целия набор серии на Diamond, моето куче отрасна с Nutra Nuggets Professional и Performance, след година мина на Hi Energy. Но в тях не ми харесва твърде дребния размер на гранулите. Заради дъвченето и зъбите. Твърде рано натрупа зъбен камък. Подариха му чувал Belcando, след традиционното мръщене го прие с ентусиазъм и за мое учудване започна от мешавицата да пробира първо тези гранули. За съжаление тази храна не я намирам по магазините. После ще си минем пак към hi energy, вече сме си купили паста и четка за зъби l) .

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни