Хранене
Публикувано: 24 October 2005 - 11:38 AM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 24 October 2005 - 12:04 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 24 October 2005 - 12:17 PM
А не знам дали разбра, но моя ХЕРЦ е вече на 10 години, така че отдааааааааавна няма проблеми със скимтене, стоене сам и т.н... w)
Но с Шели /дакелката де/ ще видим какво ще патим :І)

Публикувано: 24 October 2005 - 12:30 PM
Разстройство може да се получи по двеста причини. Може кученцето да е лежало на хладно, да е хапнало твърде студена (от хладилник) или гореща (току-що притоплена) храна, да е изяло някой боклук. Може от млечни продукти. Не бързай да се притесняваш, важното е да не повръща и да не се обезводни. Ако има някакъв стомашен проблем, самичко ще си направи диета (може да яде по-малко днес).
Ако нещата се влошат - активен въглен, оризова вода и беж на доктор.
Публикувано: 24 October 2005 - 12:35 PM
С бебетата винаги е така, надявам се да отшуми проблема с квиченето...

Публикувано: 24 October 2005 - 02:12 PM
Днес със сигурност е на малка диетка ;-) И дано се оправи по-бързо, предполагам няма да е повече от ден...

Публикувано: 24 October 2005 - 06:36 PM
Имам 6 месечно куче. Кръстоска е от породите дратхар&пойнтер.
Понейе работя в ресторант засега храната му е печени меса,кайма и хляб размесени с малко вода.Като добавки към храната изполвам Калци-Делис и рибено масло.Искам да попитам по каква е днвната дажба от рибеното масло подходящи за таи възраст и предвид породите от които произхожда кучето? Предварително Ви благодаря за отговора!
Публикувано: 28 October 2005 - 08:05 PM
Цитат
Имам 6 месечно куче. Кръстоска е от породите дратхар&пойнтер.
Понейе работя в ресторант засега храната му е печени меса,кайма и хляб размесени с малко вода.Като добавки към храната изполвам Калци-Делис и рибено масло.Искам да попитам по каква е днвната дажба от рибеното масло подходящи за таи възраст и предвид породите от които произхожда кучето? Предварително Ви благодаря за отговора!
Не ти трябва рибено масло каима и всякакви домашни храни.
Специално за ловни породи и за спортуващи кучета единствената специализирана храна за висока издръжливост DIAMAND HI ENERGY
В нея има всичко необходимо за високо натоварено куче.
Аз лично съм правил тест с тази храна като 4 от кучетата ги храня с други спортни марки а едно от тях с DIAMAND HI ENERGY в продължение на 20 дни ,теста е следният;
Тичане 20 км ,при положение че кучетата са еднакво подготвени кучето хранено с
DIAMAND HI ENERGY още на 10 км започна да се отделя от останалите и да ги изпреварва,резултатът е впечатляващ.
Само тази седмица промоция на DIAMAND HI ENERGY
23кг само за 50лв. ,по 2,17за кг.
Дажбата за 30 кг куче е 280г.,това прави 0,60 ст на ден.
http://amstaf.hit.bg
Публикувано: 28 October 2005 - 09:54 PM
Цитат
Здравей Илиев!
Би ли дал по подробно инфо за тази храна.Какво производство е?Как мога да се снабдя с нея? Колко време си я ползвал и всичко, което можеш да ми кажеш.Има ли оферти за развъдници?За мен предствалява интерес.
#277 Guest_Guest_nerongt_*
Публикувано: 02 November 2005 - 01:42 PM
Публикувано: 02 November 2005 - 04:25 PM
Цитат
Каква е причината за липсата на апетит у кучето? Разбирам,че всяка смяна оказва някакво влияние, но чак пък толкова?!
Публикувано: 02 November 2005 - 04:34 PM
Когато се минава от натурална храна към гранули, то процеса на смяната на храните отнема 2 седмици. Първо добавяте малко гранули в дневната дажба, после увеличавате количеството им и така докато не се застъпят.
Да не се притеснявате - малко кучета, хранени с натурална храна, изпадат във възторг от гранулите. Не насилвайте кучето си. Възможно е точно и да отслабне.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 November 2005 - 06:11 PM
Ще прозвучи като реклама, но аз също съм доволна от целия набор серии на Diamond, моето куче отрасна с Nutra Nuggets Professional и Performance, след година мина на Hi Energy. Но в тях не ми харесва твърде дребния размер на гранулите. Заради дъвченето и зъбите. Твърде рано натрупа зъбен камък. Подариха му чувал Belcando, след традиционното мръщене го прие с ентусиазъм и за мое учудване започна от мешавицата да пробира първо тези гранули. За съжаление тази храна не я намирам по магазините. После ще си минем пак към hi energy, вече сме си купили паста и четка за зъби l) .