Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#401 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2006 - 12:47 PM

Пурина Дог Чоу е среден клас храна, Про План е примиум.
и ... цената.

#402 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 28 January 2006 - 04:58 PM

МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА ,4Е ДНЕС С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УДОБНА ДОСТАВКА ПО ДОМОВЕТЕ СЕ ЗАРЕДИХМЕ С ЗАВИДНО КОЛИЧЕСТВО ХРАНА БОШ ...УДОМА Е МАЛЪК ПРАЗНИК ВСИЧКИ ЙОРКИ ХРУПАТ И МНОГО ИМ ХАРЕСВА И ТО БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПАСТЕТ !!!
СЛЕД ДЪЛГО ХОДЕНЕ НА МЪКИТЕ ХРАНЕНЕ С ХИЛС ГРИИН ФИШ НЕОПИСУЕМО ТРУДНИЯ НАЧИН ЗА ДОСТАВКА ОТ ЧУЖБИНА НАИ-НАКРАЯ ХУБАВОТО Е .ЧЕ СЕРИОЗЕН РАЗВЪДЧИК СЕ ЗАЕ ДА ВНАСЯ НЕМСКА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА ХРАНА НА МНОГО ПРИЛИЧНИ ЦЕНИ !!!
ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВНОСИТЕЛИТЕ И ДА ИМ ПОЖЕЛАЯ УСПЕХ В ДИСТРИБУТОРСТВОТО И ДА ГИ УВЕРЯ ,ЧЕ КОГАТО ИМА КАЧЕСТВО И КОРЕКТНОСТ ТО НЕМИНУЕМО ИМА И УСПЕХ !!!!! BEER BEER victoryVVV victoryVVV super best super best super best super best
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#403 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2006 - 06:48 PM

Аз също се радвам super , но искам и да запитам ние от провинцията, и най-вече ме интерисува за Варна, как можем да си закупим от храната? r)
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#404 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2006 - 12:22 AM

Цитат

фасулът, т.е. боб, грах, леща и т.н.) са абсолютно противопоказни и в най-добрия случай кучето ще получава от тях газове, а в по-лошия - ще му съсипят храносмилателната система.

За газовете съм съгласна,
но че ще му съсипе храносмилателната систем...??? bl) И по-точно с какво е вреден???
Кучето е хищтник да,но до известен смисъл и човека е! Не мисля,че хр.система на кучето е кой знае колко по-различна..! Такаче ми е чудно какви толкова проблеми може да има!? bl)

#405 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2006 - 04:20 PM

Ами като например разстройство, което не спира с дни или безкрайно повръщане. Веднъж направих глупостта да дам на моето куче фасул и се заклевам, че никога повече няма я повторя. ouu
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#406 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2006 - 04:53 PM

Цитат

Не мисля,че хр.система на кучето е кой знае колко по-различна..!

Много, ама много е различна.

#407 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2006 - 07:54 PM

Цитат

Цитат

фасулът, т.е. боб, грах, леща и т.н.) са абсолютно противопоказни и в най-добрия случай кучето ще получава от тях газове, а в по-лошия - ще му съсипят храносмилателната система.

За газовете съм съгласна,
но че ще му съсипе храносмилателната систем...??? bl) И по-точно с какво е вреден???
Кучето е хищтник да,но до известен смисъл и човека е! Не мисля,че хр.система на кучето е кой знае колко по-различна..! Такаче ми е чудно какви толкова проблеми може да има!? bl)

ДАКЕЛ-ФЕНКА!
Плашиш ме!
Когато става дума за анатомия НЕ МОЖЕ ДА ИМА "АЗ МИСЛЯ".
Единствено важи АЗ ЗНАМ.
Хубаво е да се разсъждава и мисли, но за да вадим верни изводи трябват повечко знания.
Ще помоля всички, които ги имат да ги споделят с нас.
Защото и аз съвсем не знам какво става в стомаха на кучето и ми изглежда странно като все повтарят - "Не сменяй храната", "Не давай това и онова"
Изпълнявам го, защото го казват хора с повече опит от моя и виждам, че кучето ми се чувства добре. Но съвсем не го разбирам.

#408 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 January 2006 - 08:26 PM

Тук има интересни неща, ама има много специфични (анатомични) термини, които изобщо не знам - далак, дроб... и не мога да си преведа всичко. Иначе бих превела цялата статия. Който може - да чете.
1 2
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#409 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2006 - 08:41 PM

Аз питам, а не твърдя!!!
Казвам ,че "аз мисля" , защото мисля, НЕ знам със сигурност!
Ще повторя пак въпроса:
С какво се отличава кучешката от човешката хр.система?
Какви толкова вредни вещества съдържа фасула?

Хайде дано тоя път не "изплаша" някои!!! bl)

#410 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 08:30 AM

Ще гледам да съм кратка и, ако бъркам някъде, да ме поправят докторите b)
Бобовите, поне на мен колкото ми е известно, не съдържат ВРЕДНИ вещества, т.е. няма да отровят кучето. Проблемът е, че храносмилателната система на кучо не е пригодена да ги приема и храносмила и въобще пък не е пригодена за голямо количество газове в червата.
Проблем номер едно - храносмилането - са: голямо количество инертна лепкава маса, която стомашните сокове на кучето не разтварят и си минава през червата, а не е с консистенция, пригодена да минава през въпросните черва. Резултат: повръщане (чужда маса в стомаха) и разстройство... Както се казва, горките бактерийки в чревцата на кучо, някои от тях бяха полезни, лека им пръст...
Проблем номер две - газовете. Освен, извинявам се, пърдене b) многото газове са опасни с факта, че мехурите променят формата на червата; наличието им може да предизвика болки... и в немалко случаи води до инвагинация - т.е. впъхване на една намотка черво в друга. След което... сещате се какво се случва...
Казано накратко: неподходящата диета МОЖЕ да разболее кучето, че дори и да го убие oleeee , без всъщност въпросната храна да включва отровни вещества.
Има начини това да се избегне и същевременно да се дават "забранените" храни; пък и никой не е казал, че 5 грахчета от остатъците от масата или две шушулчици зелен боб ще навредят на кучето (ако не е с чувствителен стомах) - става дума за системно даване все пак. Ако кучето Е с чувствителен стомах, може и да започне да повръща и от 1 грахче, но това е отделен въпрос.
По-нагоре в темата rexdog цитира например мнение от руски сайтове, че зеленият фасул може да се дава пасиран - ето разумен метод да се включи МАЛКО такава храна в менюто, приведена под малко по-подходяща за кучето форма.
--
Изобщо, даването на не-храносмилаеми баластни вещества трябва да се избягва, ако няма причина да се дават. Примерно: варената тиква b) е безсмислено баластно вещество от гледна точка на стомаха на кучето. Ако му е вкусна, не се разстройва от нея и т.н., може да му се дава на общия принцип "да дадем всичко, което и ние ядем", но в малки количества и в никой случай - като основна добавка към храната, иначе стигаме до точка 1 - голямо количество лепкава маса, минаваща през червата... Включването на МАЛКО количество трици в натурално-сготвеното ядене е полезно, тъй като те не се преработват от стомаха и почистват червата, но редовното хранене на кучето с трици е... bash
И тъй нататък.
--
А иначе основните разлики между кучето и човека:
Човекът е еволюирал от ТРЕВОПАСНО животно (маймуна), хранещо се с листа, клонки и плодове; превърнало се по-късно в по-всеядно животно (пак маймуна), допълващо менюто си с насекоми и месце. Т.е. станали сме от тревопасни - всеядни... организмът ни е пригоден за преработка на разнообразна храна и същевременно големите количества месо са противопоказни и дори опасни за организма ни (четете литература за правилно хранене...) и в най-добрия случай водят до натрупване на отлагания в артериите.
Кучето от самото начало си е било ХИЩНИК. Организмът му е пригоден за приемане ОСНОВНО на месо. Като започнем от формата на зъбите, начина на хранене и "изгледа" на стомаха и червата, продължим през киселинността на стомашните сокове и свършим с живеещите в червата полезни бактерии, всичко в това животно е "за" месната диета, допълнена от козини, полупреработеното съдържание на червата и стомаха на тревопасната плячка и т.н. Кучето НЕ яде плодове, листа и клонки b) в естествения им вид като примерно 50% от менюто си.
Естествено, не е нормално да приписваме на кучето присъщото на всеядните видове животни поведение. Разнообразието в "природната" му диета би било дали днес ще хапне заек, а утре сърнешко (и съответно - полусмляното съдържимо на стомаха им).
Та така... казаното по-горе не означава в никой случай, че диетата на кучето трябва да се състои само и единствено от месо bl) , а че и възприемането на вкуса на храната, и съставът й, и преработката й в червата са различни за кучетата и хората.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#411 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2006 - 11:34 AM

В допълнение (за разликата между хищник, всеядно и тревопасно):
Стомашно-чревният тракт на кучето (както на хищниците) е доста по-къс от този на всеядните. Имат по-голям обем на стомаха, а тънките черва са значително по-къси. Това означава, че за доста по-краткия си път и, съответно, по-кратко време, храната трябва да се обработи и да се извлекат от нея хранителните вещества. Е, много по-ефективно се преработват готови животински протеини (месо), отколкото зеленчуци. От някои зеленчуци практически нищо не се усвоява (като напр. картофите или примера с тиквата), много грубо казано: минават почти транзит. Само излишно натоварват стомаха.
Като контрапункт давам следния пример: уникална е храносмилателната система на кравата, която само от трева прави протеин. Само че, колко време и колко по-сложна обработка са нужни за този процес?

По отношение смяната на типа хранене: Храносмилателната система на кучето се "нагажда" към типа хранене (натурално или суха храна). В зависимост от това се променя съставът на чревната микрофлора. Затова подобна смяна трябва да се извършва плавно.

#412 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 01:00 PM

Хайде сега и аз в моя стил "на всяка манджа...." b) да попитам : след като кучето е месоядно защо да не го храним само с месо ? какво ще му стане ?
Пък и като имам предвит цената на качествената гранулирана храна и тази на някои месни продукти ,според мен ще излезе по евтино да храним натурално.
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#413 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 01:12 PM

Без да съм специалист - мнооого дълбоко се съмнявам - като сметнеш количеството месо (с гарантиран вет контрол) - колко кила месо + нужните добавки за балансираното хранене дневно ще заместят порцията суха храна?
Има хора, които смятат, че натуралното хранене е по-полезно - не бих спорила, не съм компетентна. Но за по-евтино - абсурд!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#414 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2006 - 01:48 PM

valev, това е обсъждано поне 5 пъти в тази тема.
Нищо няма да му стане от месо.
1. Ти не видя ли по телевизията какво се внася от чужбина? Купуват се боклуците на Европа на безценица и ни се продават за "месо".
По една случайност и от първа ръка разбрах, че бизнесът с оцветители за месо е процъфтяващ.
2. Освен месото, на кучето са нужни и други съставки. В месото няма достатъчно витамини, минерали, влакнини. Съотношението мазнини/протеини е много важно. За да му осигуриш балансирано хранене с натурални продукти, трябва 3 месеца да четеш и после около седмица да смяташ.
3. Натуралното хранене е по-скъпо и трудоемко.
Успех!

#415 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 02:07 PM

"Краткото" ;-) обяснение на Вабанк по-горе не се нуждае от допълване или корекция. Браво!! Много точно и ясно сте описали нещата и от физиологична и от еволюционна гледна точка.
Поздравления и за писаното от Мил!!!!

#416 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 03:06 PM

Vabank , mil_
10х !!! bravoS
вече всичко ми е ясно! И понеже виждам,че няма въпрос ,който да ви се опре ще питам...
Принципно знам,че РК , Пурина , Нутра са по-добра примерно от Чапи, фрискъс и Педигри...!Та искам да попитам , кои са предимствата на по-хубавите храни..!? Имам предвид по какво се различават(то ми е ясно,че разликите са големи)!? В технологийте на приготвяне..в съставките..!Незнам и ми е интересно да разбера повече за храните...!
А и още нещо : Полезно ли е постоянно кучето да се храни само с гранули!?
Много извинявайте,ако някъде има отговори на въпросите,само кажете къде...!

#417 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 05:42 PM

Дакел фенка, виж какво съм написал в една от другите теми на "Къщата на кучето" - "Храна за моя песок"!

#418 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 08:06 PM

Здравейте,
изчетох целия форум и никъде не видях положителни отзиви за българската суха храна - имам предвид Любимец
аз имам НОК на 5 г. и пит на 9 м.
храня ги най- вече с Любимец не слагам никакви добавки от време на време давам ивтино месо извара мляко яйца препечен хляб и т.н.
и няма никакви проблеми - кучетата са здрави весели и жизнерадостни в добра форма са а изпражненията са плътни, сухи и кафяви
не знам защо сте против българските храни
аз съм много доволен
поздрави

#419 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 January 2006 - 08:20 PM

Абсолютно съм недоволна от повечето храни - моето чау има предразположеност към екземи, алергичен е към повечето храни ако не са супер-премиум класа, изрива се целия, започва да му тече интензивно от очите гаден секрет, от ушите също, къпя го редовно но със евтини храни започва да понамирисва лошо. Не, благодаря. Нямам намерение да му разбивам здравето. Радвам се че кучетата ви се чустват добре с Любимец, но това не значи че храната е добра и става за всички кучета.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#420 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 January 2006 - 09:07 PM

sheltie
надявам се и аз. Ако качеството е същото като на Роял канин или Екануба само ще се радвам. но да ми се говори за Любимец-мюбимец.... с евтини добавки и оцветители не искам и да мисля черния дробн на Лео на какво ще прилича към 8-9 годишна възраст.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена