Френски булдог
Публикувано: 08 November 2005 - 08:13 PM
Публикувано: 09 November 2005 - 08:26 AM
Публикувано: 09 November 2005 - 09:49 AM
Моят съвет е веднага да тичаш при вета и настоявай за по-внимателен преглед,за да си нямаш моите проблеми.
Ще ми се вече някой да си вземе и женско булдоче ,че като гледам в този форум май само Саричка е женския представител на породата ;)
Публикувано: 09 November 2005 - 12:55 PM
Булдочета във форума: Кака Саричка,която е единственото момиче(засега) и е най-голяма (година и 2 месеца...в началото бяхме единствени с нея във форума,а после виж колко много станахме super best ) , после дойде Фрик-страшен сладур w) ...,после дойде Стич,моята слабост w) ...после дойде Игнасио-той е най-малък,още не сме се срещали засега,но чакам с нетърпение да порастне-той е едно от "моите" кучета-гледат го моите ветеринарки,както и Стич!)...после си ти с Арчи super ...Освен това имаме един шампион английски булдог-Гонзо(има негови снимки някъде по-назад) и страхотните английски бебета Белла(от Варна-има и нейни снимки назад,тя дори ходи вече по изложби и печели първи места bravo b) )...и,разбира се НАЙ-ЧАКАНИЯ Каспър,на Владо от Пловдив w) ...невероятен мъник,само го чакаме да порастне малко и го юрваме и него по изложби victoryVVV ,че има голям потенциал....
Имаме си и едни страхотен приятел-Бостън териер сър Енди Ларкин w) ...прекрасен,малък джентълмен...красив,добър и мил(и негови снимки има по-назад)...
Чакаме и още булдочета в най-скоро време! super best
Сега за твоя Арчи...това,което описваш е наистина френско булдоче bravo ...и като нрав и като поведение.Ще ми бъде интересно да го видя в петък(Има голяма тема "Как се качват снимки"-накратко: снимките трябва да са качени "някъде"...повечето от нас ползваме www.imagecave.com - намаляш ги до поносим за нет-а размер,качваш ги там-те получават адрес,който изписваш във прозореца,който ти се отваря като натиснеш IMG,докато пишеш съобщението си във форума)...
Единственото,което ме притесни в твоя разказ е,че кучето излиза,че е ваксинирано в София bl) Д-р Ангелов нищо не ми говори(в моята клиника са две докторки b) ),но не това е проблема...Ако кучето е ваксинирано в София,то значи е взето от България - не е възможно да е внесено от чужбина!!!!
Я,моля те разкажи по-подробно какво ти казаха от борсата за произхода на Арчи!Нещо ме притеснява цялата история! n)
Друго - накаква възраст точно е Арчи в момента? Притеснява ме,че са ти го дали много мъничък...,ушичките обикновено са изправени когато малките отидат по новите си домове.
И последно...една молба r) Много,ама много те МОЛЯ- внимавай как пишеш! Някой път ми се налага да гадая какво си имал предвид с някоя дума и трябва да чета по 2-3 пъти какво си писал oleeee ! Моля те - пиши по-правилно r) ...Знам,че не ти е до това и искаш да прекарваш най-много време с твоя приятел Арчи...ама тъй и тъй пишеш,няма да ти отнеме време да пишеш правилно,нали...моля те!
Чакаме да ни кажеш какво е казал ветеринаря днес ....

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 09 November 2005 - 01:28 PM
Сега когато аз отказах най-любезно офертата за френчито ,това се прие като опит за предоговаряне на сделката. super Така че ако някой си търси наистина хубаво -родословно френчи ,то този човек е късметлия .Жал ми е тази толкова добра оферта да иде на вятъра.

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 09 November 2005 - 02:03 PM
Цитат
Сега когато аз отказах най-любезно офертата за френчито ,това се прие като опит за предоговаряне на сделката. super Така че ако някой си търси наистина хубаво -родословно френчи ,то този човек е късметлия .Жал ми е тази толкова добра оферта да иде на вятъра.
Не си кифладжия,щом си и отказал най-любезно и категорично!
Знаеш ли ,мисля че трябва да дадеш публичност на това кученце - това,че аз и Лили го знаем не помага особено- и двете си имаме кучета...Та дай му една снимка тук,с описание от къде е ,на каква точно възраст е и колко точно струва,в крайна сметка+родословието и транспорта...много хора четат,може някой да прояви интерес! Кученцето наистина е хубаво! super

Публикувано: 09 November 2005 - 02:37 PM
Ако някой иска бих му дал цялата кореспонденция на готово и само да се доуточнят с Наташа.
М/у другото тя е и някаква ръководна личност в Руски клуб булдог ,ако това има значение.
Що се отнася до снимките ,до сега ползвах сайта на Митко и ми е малко неудобно да прекалявам.

Публикувано: 09 November 2005 - 03:00 PM
Цитат
Що се отнася до снимките ,до сега ползвах сайта на Митко и ми е малко неудобно да прекалявам.
Това пък какво значи? bl) Как така сайта на Митко? bl)
Отвори си албум някъде...писала съм много пъти за imagecave-a,що не си отвориш един албум там,че чакаме и още снимки на Каспър!!!

Публикувано: 09 November 2005 - 04:37 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 09 November 2005 - 07:55 PM
Публикувано: 09 November 2005 - 09:36 PM
Радвам се,че ветеринаря е казал,че Арчи е добре...остава да изчакаме да му се изправят ушетата.
Иначе "обезпаразитяване" си го написал правилно(за което ти благодаря!) и е хубаво,че е направено на Арчи! bravo
Иначе определено мисля,че кученцето ти е от България! Смятам ,че е невъзможно да бъде внесено на тази възраст!!! Всъщност това едва ли е толкова важно вече за теб,ти си имаш мечтаното приятелче и сега остава да внимаваш много с отглеждането,за да порастне Арчи здрав и хубав! Ние сме тук,за да ти помагаме! И така-били сте на лекар и това е чудесно!
А с каво го храниш? Лекаря какво ти препоръча? Прочете ли какво сме писали тук,във форума за храненето?Имай предвид,че булдоците са с доста капризни стомахчета и лесно става разстройство ако не се хранят правилно!
А случайно да сте питали в борсата за родословие?! Ще ни е много любопитно какво са ти казали,след като очевидно са ти продали българско кученце за вносно! a)Извинявай,че продължавам с тази тема,но се ядосвам като си помисля,че най-вероятно са те измамили с произхода на твоето булдоче,а и е важно другите,които четат форума да са информирани за такива случаи!

Публикувано: 09 November 2005 - 10:48 PM
Публикувано: 09 November 2005 - 11:39 PM
Сега най-важен е Арчи и неговото здраве!
В това отношение искам да ти кажа,че в момента го храниш абсолютно правилно! bravo bravo bravo Единственото,което трябва да направиш оттук-нататък е постепенно да спреш да му ги мокриш с кисело мляко и към втория месец да минеш на гранули "Джуниър".Добрите храни сме ги обсъждали и друг път,но пак да кажа - "Роял канин","Еукануба","Даймънд","Адвантикс"...изобщо НЕ БЪЛГАРСКИТЕ! Състава на всички качествени храни е съобразен с нуждите на кученцето през различните възрасти-"Стартер"(за най-малките),"Джуниър"(до 11 месечна възраст),"Адълт"(от 11 месеца до 7 годишна възраст),а някой марки имат и специална храна за възрастни кучета(след 7-мата година).В магазина,откъдето купуваш храната трябва да ти дадат безплатна брошура и мерителна чашка.В брошурата пише колко грама дневно трябва да яде кученцето и му ги измерваш като ги сипваш в чашката...В момента,на възрастта на Арчи,той трябва да яде 5 пъти на ден...
Не мога да разбера защо ветеринаря ти е казал,че трябва да се мине на "домашна храна" bl) a) !!! Тя е непълноценна за кучета и в много от случаите - НАПРАВО ВРЕДНА!!!! Послушай ме,моля те - не минавайте на храна различна от КАЧЕСТВЕНИ гранули! За доброто на Арчи го казвам!
И с консерви не го храни в никакъв случай! Те са пълни с консерванти,оцветители,изкуствени аромати и какво ли още не и са много вредни за кучетата! Особено за булдоците,които лесно пипват разни хранителни алергии,разстройства и т.н.А,честно казано се съмнявам малко в твоя ветеринар,щом ти е препоръчал "домашна храна" за френски булдог! a)
Трябва да знаеш,че това не е просто някакво куче...френския булдог е много специално куче! Мисля,че можеш да ми се довериш,както и на другите специалисти,които пишат във форума! В голямата си част това са хора,които имат кучета отдавна,отгледали са много кучета или са ветеринари(всички ветеринари,които пишат в този сайт ,препоръчват хранене на кучето САМО с качествени гранули!!!!!)...
Виж...разбирам,че звуча като някоя даскалка и съжалявам! Не искам по никакъв начин да те обидя,но аз приемам всяко булдоче като мое...те са толкова малко в България s) и искам най-доброто за всяко от тях!
Иска ми се да мога да ти помагам да го отгледаш жив и здрав и затова пиша толкова категорични неща...
Ветеринарите са учили нещата общо...някой от тях още не са убедени в предимствата на гранулираната храна..,но ние тук гледаме кучета всеки ден...аз,например имам кучета от 1986г...,хранила съм ги с т.нар "домашна храна" и знам какви проблеми съм имала! Сега храня Саричка САМО с гранули и ЗНАМ колко добре се чуства тя и колко правилно се развива(Слава Богу!)! Боби,кучетат нямат нужда от разнообразна храна,като нас хората - те имат нужда от ПЪЛНОЦЕННА и БАЛАНСИРАНА храна...под "балансирана" разбирай такава,която им доставя нужните хранителни компоненти+ витамини+ минерали(като калция например),които са много важни за растежа им,но трябва да са в правилно съотношение....
Ох! Увлякох се...извинявай!
Дано си ме разбрал правилно...и дано ме послушаш! С времето ще се убедиш,че съм права!
П.П. Какво стана с леглото и одеалцето? Ето ти още 2 снимки,за да видиш как трябва да изглежда легълцето и да им обясниш,ако трябва в магазина:

Публикувано: 10 November 2005 - 09:13 AM
Цитат
b) Браво ,това наистина е много удобен начин за публикуване на снимки .
bravo Благодаря Йорки.
Другарко Ели b) при цялото ми уважение и с твоето разрешение ,на голямата ти лекция една мъничка корекция victoryVVV най- добре е за хайвана истинска храна да ама, но за наше улеснение Роял Канина е спасение oleeee
Шекспир бе drink
Сега малко по сериозно r) наистина по добре е истинската храна ,това е както при бебетата и сухото мляко,на кутията ти задължително пише че най-добре е естественото хранене стига да можеш да го подсигуриш. super best

Публикувано: 10 November 2005 - 11:51 AM
Публикувано: 10 November 2005 - 12:14 PM
Цитат
s) намирането на тези две чудесни кученца w) струваше два-три месеца неуморен труд и нерви на много хора от форума. love
Ето така започна всичко:

Ще бъда безкрайно щастлив ако Гастончо попадне в добри ръце r)