Dog.bg Форуми : Пловдивски страсти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Пловдивски страсти

#181 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2010 - 12:44 PM

Беше обяснено за кой ли път и от мен, и от МечоПух, че и от докторката по телевизията, каква точно е ситуацията. Всеки, който е бдял над кастрирана от добър хирург котка знае, че 24 часа са предостатъчни да се освести и дори да започне да се катери по пердетата и гардеробите. Ако обаче е случил на касапин - ами няма да знае това, ще мисли че всички ветеринари са като неговия касапин и няма да повярва.

Дано наистина прочетете по-умно написаното, дано нещо проумеете и първо проучите нещата, а после да плюете. А ако възпитанието ви го позволява, да се извините на хората, които обидихте още с влизането си тук. Ама това последното е пожелателно, то зависи малко от работата на майката в ранните години.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2010 - 12:46 PM

Мисля, че дискусията приключи, прекалено енергия изхабих с вас и в крайна сметка само един човек успя да бъде любезен и да отговори на въпросите ми, без да бъде ветеринар. Явно не ви се отдава обяснение, само с ножа действаме. smile.gif

Чакам завръщането на двете котенца и дано са добре. Кажете поне едната бяла ли е, защото за нея се тревожа?
User's Signature

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!

#183 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:47 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 12:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ох, омръзна ми!
Поиска ви се извинение, нищо не последва
казах ви, че след като го получа ще се извиня на свой ред и ще започнем нормален разговор - нищо
еми..
няма смисъл

Докторке, извинявайте, че бях възмутена от WTF и "объркано жено".
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:48 PM

:) наистина нахалствате. Знаете, че говорех за ползваните от приятелката ви думи...
Извинете, че смятам, че сте не ориентирана, мисля мога да помогна.
Да върна жеста
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:48 PM

Цитат(blueocean @ Mar 12 2010, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
то зависи малко от работата на майката в ранните години.

А за децата сираци кой носи отговорност? Я взете малко си мерете думите, че от човек ,който щял да краде пари, започнахте и за майка ми да говорите.
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 12:49 PM

Поздравления! ae_085.gif

Ако "4 лапи" получат помощ от хората, кастрираните котки ще са много над 400 и ефекта ще е много по-добър. ae_085.gif

П.п. Щяла съм да крада пари?!?! Хахахаххаа

А за децата сираци - за съжаление там носи отговорност държавата, която както всички знаем, не се справя добре дори в тази област.
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:49 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 12:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
:) наистина нахалствате. Знаете, че говорех за ползваните от приятелката ви думи...
Извинете, че смятам, че сте не ориентирана, мисля мога да помогна.
Да върна жеста

Каква приятелка?Кой м ие приятел тук?отново обвинение.
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:50 PM

Извинявам се, от Коренячка пловдивчанка.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 March 2010 - 12:52 PM

Тук се говори за кастрация на котки-не за сираци,не за бездомници и клошари ама то на кон с капаци какво да му обясняваш-една си баба знае..............................
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:53 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, от Коренячка пловдивчанка.

Ами не познавам никой тук, а ми бе даден линк към тематам след като започнах темата в бг мама.Явно и вие сте неориентирана, но и аз мога да ви помогна.
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:53 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 10:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чакам завръщането на двете котенца и дано са добре.

Ще бъдат добре, сигурна съм в това ae_085.gif! Ето линк към темата на rage1. Да се уверите, че други котки вече успешно са преминали през кастрация от екипа на "4 лапи" и всичко е било наред с тях.

#192 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:54 PM

Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 12 2010, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тук се говори за кастрация на котки-не за сираци,не за бездомници и клошари ама то на кон с капаци какво да му обясняваш-една си баба знае..............................

Поредната обида. Сега кон с капаци. Вие, коньо без капаци, виждате ли, че вашите дружки ми говорят за моята майка? Е разбирам, че след 45 година християнските ценности отидоха в коша, но моля, покажете, че не сте каруцари, щото го доказвате с всеки пост.
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 March 2010 - 12:55 PM

Екип на Четири лапи проведе показна акция в Пловдив

През месец март екип на Четири лапи кастрира бездомни котки в Пловдив. Котките се залавят с капани, поради невъзможността да бъдат стреляни с упойка. По-кротки животни са донесени от съдействащи граждани, които се грижат за тях.
За месец ще бъдат кастрирани около 400 котки. След операцията животните преседяват в стационар 24 часа, след което биват връщани по места.
Оргазнизацията разполага с една мобилна клиника и един лекар, който оперира през целия ден. След привършването на проекта ще бъдат обучени лекари на място, които да могат да продължат кастрациите.
Можем да се поучим от тази практика - след като подобна организация може да кастира 400 котки за месец, ползвайки се от съдействието на общината, то бихме могли да се справим с проблема ако продължим в тази посока. Ако има двама кастриращи лекари в Пловдив, това означава, че са по-малко от година всички котки в града биха били кастрирани. Така, както общината предлага на Четири лапи условия за престоя на оперираните животни, така би могла да продължи тяхната практика и да предостави помещения за по-дълъг период. Което е и нейно задължение, за да се справи с проблема. Както и операционна, в която да се извършват операции от двама лекари едновременно.
При подобна кампания биха се включили доброволци от НПО, които да помагат при залавянето на животните, както и при разясняването на ползата от кастрациите на гражданите. Според закона доброволците имат право да наблюдават процеса на залавяне, операция и върщане по места, което ще гарантира прозрачност на процеса.
След изтичане на (да речем) две годишен период б'джета, предвиден от общината за справяне с проблема, при намаляла почти до нула популация, би могъл да се пренасочи към изграждане на приют, в който бездомните животни да преседяват, докато намерят стопани.
Всичко това, придружено с адекватни мерки на администрацията като наказания и глоби за изхвърлящите домашни котки и котила на улицата, ограямотяване на гражданите за ползата от кастрациите и начините за справяне с проблема според СЗО, провеждането на образователни кампании в училищата и т.н. би довело до повишаване на гражданската култура относно този проблем. Подобна хуманна позиция и действия биха довели европейски спонсори, които да помагат в бъдеще за решаване на проблема, тъй като той не е концентриран единствено в града. Ще е нужно разширяване на периметъра на действие из околните села, както и съвместни действия със съседни общини.

Нещо подобно си представях като реакция на действията на Четири лапи. Нещо, от което могат да се извлекат дивиденти за ЖИВОТНИТЕ.

(ще ме извините за бързото, плоско, нестройно и отегчително писание, но за 2 минути само това мога да спретна, опитвайки се да вмъкна всикчо, което касае проблема)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#194 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:00 PM

Цитат(MechoPuh @ Mar 12 2010, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 10:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чакам завръщането на двете котенца и дано са добре.

Ще бъдат добре, сигурна съм в това ae_085.gif! Ето линк към темата на rage1. Да се уверите, че други котки вече успешно са преминали през кастрация от екипа на "4 лапи" и всичко е било наред с тях.

прочетох темата и все пак - котките живеят в мазе, ползват тръбите на парното, а прозореца и на 2м височина. Нали не трябва да скачат?

и все пак, бебета се умъртвят. ККП в действие, съжалявам.

довиждане. Благодаря за комптентните отговори, бяха ми от полза. Ще посъветват следващият път изостанали те клиники да се поучат от 4 лапи. Живи и здрави.

User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 March 2010 - 01:02 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 12 2010, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поредната обида. Сега кон с капаци. Вие, коньо без капаци, виждате ли, че вашите дружки ми говорят за моята майка? Е разбирам, че след 45 година християнските ценности отидоха в коша, но моля, покажете, че не сте каруцари, щото го доказвате с всеки пост.

вие също
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:06 PM

Спрете с тия смехотворни дребни дрязги. Три страници глупости. Нищо за четене.
Има си тема, пишете по нея. Моля!

Това като мод.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#197 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 01:08 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
прочетох темата и все пак - котките живеят в мазе, ползват тръбите на парното, а прозера и на 2м височина. Нали не трябва да скачат?

Започвате да приличате на същите така ненавистни общински служители или на кучемразците - "ама те не им махат зъбите при кастрацията - трябва да ги убиват" И от този сорт твърдения. И мен не ме кефи идеята, че китайците нямат право на повече от 1 дете на семейство, ама така се ограничава популацията им. Преди са убивали децата, ако преди това не са убили бременната майка за наглостта отново да забременее, днес просто ги пращат да копат нивата и нямат право да се връщат в града. Само богатите се измъкват от това, ама това къде ли не е така. Убиването на зародишите е най-малкото зло от възможните - другото е да бъдат убити на улицата, да умрат от студ или глисти или дори от бълхи (анемията дано ви говори нещо) или някой да ги отрови, пък най-малкия им проблем сигурно ще бъдат кретените, които могат да ги запалят живи или да ги затворят, за да видят кога ще умрат, или пък да им вържат устата още от бебета и да ги обрекат на гладна смърт, защото челюстите срастват и не могат да захапят каквото и да било dry.gif

Мисъл малко да вложите се иска само, малко мисъл
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:09 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
прочетох темата и все пак - котките живеят в мазе, ползват тръбите на парното, а прозореца и на 2м височина. Нали не трябва да скачат?

НЯМА друг начин да се свърши тази работа. Обясниха ви, че 24 часа е период, след който се предполага, че рисковете са сведени до минимум.
Да, когато се кастрира бременна котка плодовете умират. Но това е съвсем друг спор, който изобщо няма място тук в контекста на темата, а именно - справяне с популацията от бездомни животни.
Кратко и ясно.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:20 PM

И аз да се извиня, ако не съм бил разбран правилно. Това, което ни подметна "отлично осведомен" източник е, че има хора, които използват пловдивското дружество за своя лична изгода. Това не значи, че членовете на самото дружество са корумпирани, а по-скоро заблудени и играят по чужда свирка. Това също не значи, че някой, който е получил недостоверна информация от тях (каквато вероятно сте вие, Earth's Grids) е корумпиран.

Относно парите, които ще "получим" за своята работа в Пловдив - те са 0 лв. Просто защото работим безвъзмездно. Освен разходите за труд, ние покриваме и всички разходи по залавянето и обработването на животните. Единствените разходи на общината са свързани с настаняването на екипа и командировъчните съгласно съответната държавна наредба. Това е записано и в договора ни с общината, който е публично достояние и който също така е предоставен и на пловдивското дружество. Не ви ли казаха? Сумата, която цитирате, е вероятно годишният бюджет на общината за работа с бездомните животни. Тя няма нищо общо с "Четири лапи". С този бюджет се издържа общинско предприятие, което би трябвало да залавя, кастрира, ваксинира и обезпаразитява бездомни кучета в града. Тъй като броят на котките расте постоянно и скоро има опасност да достигне до размерите на свръхпопулация, общината се свърза с нас за съвместен проект (ако думата Ви дразни - може и кампания да го наречете), чиято цел е ние да споделим дългогодишния си опит в работата с бездомни котки. Между другото, ако се съмнявате в нашите практики - потърсете ръководството на WSPA по въпроса с ограничаване на котешката популация - то дава същите препоръки.

Как работим: котките се залавят и се откарват в клиниката ни. Там те се оперират от нашите лекари, след което престояват под наше наблюдение 24 часа. Методът, по който работим, не е много познат у нас и малко ветеринарни лекари го практикуват - при женските се прави малък разрез, през който се изваждат матката и яйчниците. Малкият разрез осигурява кратък период на възстановяване, която позволява животното да бъде върнато след едно денонощие. Това наистина е най-доброто за животните, а за чисто медицинските ползи от кастрацията за здравето на самите животни - можете да се осведомите в интернет или при Вашия лекар. С цел минимален контакт с други животни и по-висока хигиена - всяка котка или куче са настанени в отделна клетка, в която престояват от момента на залавянето до момента на връщането. Т.е. - за всеки пациент отделно болнично легло ;).

Относно двете котки:
Заловени са на адрес ул. Васил Априлов 114, пред заведение Ла каса де Куба по сигнал от хора от квартала. И двет са обработени още вчера и са добре.
Женската е сива, тигрова. Татуировъчен номер на ухото 30.
Мъжката е бяла със сиви петна. С доста следи от бой с други котки (дано след операцията да не е такъв побойник). Татуировъчен номер 29.

Животните ще бъдат върнати на адреса, от който са заловени, днес към 17 ч. Би било добре вие лично да присъствате, за да се убедите на място, че са добре, и също така да получите медикаменти за обезпаразитяване (което трябва да се прави редовно). На този телефон ли да Ви търсим: **********.

Накрая - не правим нищо нередно, повярвайте ми. Работим изцяло според изискванията на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност. Винаги можете да дойдете в клиниката и да видите при какви условия се извършват операциите и как минава постоперативният период. Хората, които разпространяват разни слухове за нас нито са виждали как работим, нито са влизали в клиниката и постоперационната. Както казах и преди - това изглежда се прави с користна цел. Между другото - в никоя друга община не е имало протести срещу работата ни, а ние имаме доста богат опит не само в България, но и в доста други страни. Сама можете да си направите съответните изводи. За сведение - питайте Родегунда за работата ни в Сопот през миналото лято.

Също така - информация за всеки наш проект можете да получите както на сайта ни, така и лично - по телефон или в офиса ни. Ние няма какво да крием.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:34 PM

И още нещо - всяко заловено от нас животно се ваксинира срещу бяс и се обезпаразитява вътрешно и външно. На хората, които се грижат за животните по места, се дават и хапчета срещу вътрешни паразити.

Ваксинацията срещу бяс е изключително важна не само за здравето на животните, но най-вече за хората. Коктите могат да бъдат един от най-опасните разпространители на болестта. Представете си какво би станало в Пловдив, ако само на едно място възникте огнище на бяс? Тогава, гарантирам, всички животни ще бъдат отстреляни съвсем в сеответствие със законите от ловните дружинки по нареждане на Регионалната ветеринарномедицинска служба. По-добре ли е това?

Разбира се, възниква резонно и въпросът защо не останем в Пловдив, да речем, 6 месеца и да обработим повече животни (примерно 3000). Ами просто защото разполагаме само с един екип лекари и служители, а ни търсят от много общини. Всъщност за тази година имаме предвидени 16 подобни проекти/кампании в различни крайща на страната. За нас е по-важно да покажем на общините, които имат нужния ресурс (хора и оборудване) как работим и след това да ги оставим сами да изпълняват задълженията си. Това ще ни позволи да помогнем на по-малки общини като Сопот или Девин, които не разполагат с нужните средства, за да осъществят самостоятелно подобна дейност. В края на краищата целта е една - да няма бездомни животни по улиците.

Бяхме готови да съдействаме и на местните активисти да бъдат включени и да помагат на общината при работата с бездомни животни. Оказа се, че няма никакво желание за това, а единственото, което те правят на този етап е да саботират всяка инициатива на общината или други организации. Вече се изясни с какви задни мисли се прави това.
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена