Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2010 - 03:47 PM

Ех, жалко че започнаха по тоя начин...
На мен ми е жал само за животинката. Кой знае как се чувства сега в момента. Вероятно доста психически травмирана. А физически - не знам докато не и направят протези, как тя би могла да върши нуждите си? Много ми е мъчно за Мими и затова се моля по-скоро да пристигне при Ласка.

#362 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:50 PM

Цитат(The_Big_Bang_ @ Mar 29 2010, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
До сряда Мима е на сигурно място нали?

The_Big_Bang, за това трябва да питаш восток на лични, тъй като господинът е разочарован от нас, заяви, че няма да пише повече във форума - съответно, това е заплаха, че той няма да ни информира.

Моля, който желае - да заповяда на конферентен разговор с г-на.

#363 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:56 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще помоля без банкови сметки и помощи. Ако има каквито и да е такива неща, в този форум те са единствено с на одобрението форум "Без дом".

Най важното е, че кученцето ще има нов дом и добри хора до себе си !

Моля, пояснете изискванията за публикуване на банковата сметка за Мима.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#364 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 March 2010 - 04:06 PM

Цитат(Anuk @ Mar 29 2010, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Mar 29 2010, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сега мерене коя е първата организация ли ще е? м?
кучето се взима от Ласка, приютът в Русе се заема, какво повече?

и аз това се питам
пусто его - да са гледаме на талавизора
аааааа и колко работим

А бе да не би да сме направили и други неща,че да се гледаме по телевизията...
Голяма малоумцина и протакане.Да не после Ласка милата да няма какво да вземе,че на там отиват нещата.
Простотия и мания за величие.Егати човека.
Господи слез и си събери версиите.

#365 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:14 PM

И аз не мога да разбера какво значи "организацията, която първа се обади" ? Защо въобще трябва да се намесват имената на организации ? Споменаването на нашето дружество, както и на немското , беше просто информативно, за да се знае, че хората по принцип се занимават с подобни неща и те са им присърце.
Защо трябва медиите да посещават дома на Ласка? Да се уверят, че кученцето е добре? От кога на медиите им пука за това? Не е ли това поредния ПР?
Аз лично не бих позволила подобно нещо. Човек да иска да помогне, трябва да мине през какво ли не, да го обсебят -да му ходят в дома...Всичко се протака, можеше Мими вече да е на топло в домашни условия, но не... сега ще чакаме медиите да кажат кога ще могат да отидат.
Отвратително.

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#366 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 March 2010 - 04:15 PM

Цитат(Laska @ Mar 29 2010, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dikari @ Mar 29 2010, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето линк към сайта на г-н Григор Димитров и новината за Мими. С уверение и обяснение, че хората от Русе, днес ще се погрижат за нея.
http://www.db-tierhi...ma-drjanovo.php

Приготвихме се за пътуването. Трябваше да тръгнем в 15 ч., за да минем през В.Търново където работи Восток за да го вземем.
За съжаление , пътуването се отлага. Мими ще ни бъде предадена в сряда в 10 ч. Съобразяваме се с желанието на г-н Пенчо Рашков-представител на Национална координационна мрежа "Справедливост за животните". За да бъде взето кучето бяха поставени следните условия:
1.Да му бъде гарантирано , че кучето няма да бъде евтаназирано
2.Да бъде ми предадено лично от него
3.Предаването да бъде направено в присъствието на медии , за което му е необходимо организационно време до сряда
4.Да се съглася медиите да посещават дома ми за да следят при какви условия ще живее кучето
5.Кучето да бъде предадено за лечение от посочена от него организация , или на организацията
която първа се обади

Да .. с болката на кученцето взеха да търгуват ... как без медии ще го предават, не може така без МЕДИИТЕ да покажат това ...

Какъв е този Пенчо Рашков, собственик ли е ? Има ли това кученце собственик или всеки си го подмята, за да появи по телевизора ? Баси и хората, за да се видят по телевизора, за да свикат "пресконференция", с два дена ще отлагат ... zz_020.gif

А и вие - ако наистина искате кученцето, отивайте в Дряново, намирате го къде е и ако трябва при него в кочинката спете, да си гушнете детето и хич не чакайте " еди кой си", който и да е той да "свика" медиите ...

Ако някой държеше на това кученце, то вече щеше да има дом и хора, които нямаше да го размятат за "реклама" ! Утре друго ще излезе отнякъде пак с отрязани крака, само и само някой човек да попадне в медийния шум !

#367 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:18 PM

Хора, оставете емоциите настрана, важното е Мима да получи възможността за нов живот. Убеден съм, че в сряда всичко ще е наред, нека да не нагнетяваме допълнително ситуацията, и без това всички са изнервени.
User's Signature

Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 March 2010 - 04:21 PM

Предлагам да се съберем и за отидем в Дряново.Пък да видим дали няма да го дадат и колко бълзо ще дотичат от всички медии.Той не е собственик в крайна сметка, а само протака и мъчи Мима.Като искат ПР ще им го устроим.

yavor50, мие бяхте убедени и за днес, ама какво стана.Утре няма да има достатъчно медии.А други ден да не дава господ и Мима

#369 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:31 PM

Е, чудо голямо - щяла да лежи още 2 дни с незарастналите си рани в биологичните си отпадъци на студено и мръсно. Червеите ще я изядат, докато си трупате дивиденти за нейна сметка.
oc_171.gif

Дано поне хубави снимки да се получат на срещата.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#370 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 March 2010 - 04:33 PM

Цитат(gabipap @ Mar 29 2010, 02:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 09:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(KOKO_ko @ Mar 29 2010, 11:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще помоля без банкови сметки и помощи.

Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.

И аз бих се включил, ако има адвокати, които да водят дело за всичко, което се е случило и да търсят виновниците за всичко това.

За съжаление сме далече от това. В България, дори и при доказани случаи на насилие или малтретиране на животни липсва правен механизъм, който да ги защити. Няма как да бъдат извзети, няма как да бъдат предадени на било то защитни организации или под опеката на други хора, такова нещо няма.

А би било хубаво да има, за да може своевременно да се помога на животни в беда.

Хора, при действащите в момента закони - какво би се постигнало с едно дело срещу предполагаемия извършител? Дори да се окаже той виновен наистина - единственото предвидено наказание по закон за такова "нарушение" (защото така се води) е глоба от 500 до 2000 лв. Ако реши собственика на кучето да го съди за "повреждане на собственост" - без паспорт и чип (каквито животинката до сега няма) никой съд няма да го признае за собственик.
Съзнавате ли колко е абсурдна ситуацията eg_033.gif
Аз все пак не съм юрист (въпреки, че се стремя да съм добре запозната със законите и наредбите, касаещи животните). Ако някой юрист мисли, че има надежда да се постигне нещо с дело - да каже.
А иначе - за да няма повече ненаказани изверги и осакатени животинки - не бъдете безразлични, а активно подкрепете кампанията срещу насилието. Колкото сме повече и по-организирани, толкова по-сигурно е, че ще постигнем исканото.

На горкото кученце стискам палци да е възможно изработването на протези и живот без ужас и болка. Ласка, успех!

За да няма повече осакатени животни, са необходими не само кампании, а ефективни присъди, които да поставят прецедент и да бъдат еталон за това какво може да се случи на всеки, който не си гледа кучето или го малтретира или го пуска да участва в боеве. В случая едно дело би помогнало за това да се види докъде би стигнало, къде са проблемите в това да се води, има ли въобще почва у нас правото в защита на животните. Каквито и закони да има, ако те не работят в съдебната зала, то те няма да се спазват. А дали работят може да каже само адвокат, който да се заеме с такива дела, да извърви целия път от обвинението и доказателствата. Кой има право да води такива дела - обвинителя държавен ли е, или частен, кой може да се явява като защитник на животното, какъв е принципа на това при случаи на насилие или малтретиране животното да се изземе и да му се намери нов дом - всичко това няма как да стане, ако не се случи в съда.

Рано или късно ще се случи, колкото по рано - толкова по добре. В сегашната ситуация нищо не работи, няма дори санкция за този, който си зарязва животното на улицата - няма ! Ако го намерят, ще му го върнат, без да го глобят. Ако малтретираш животно - има десетки такива случаи, то кой да накаже домашния насилник, дори и да има "доказателства" ? Най много да му звъннат на вратата и да му кажат - ама вижте сега, по малко си бийте кучето/ котката, защото съседите се оплакват ... и до там.

Каузата не е безнадежна, просто трябват луди хора, които да се борят за правата дори и на едно кученце с отрязани крака. А ако то не може да бъде защитено, как да бъдат защитени всички ? Факт - в случая няма кой да води дори и дело за символична глоба, каквато може да бъде наложена по закон. Дори и символична да е, тя е нещо и ще бъде прецедент, който ще помогне за по лесното водене на такива дела в бъдеще и ще покаже слабостите на системата, за които ние може и да не подозираме, а бихме могли да избегнем или да наблегнем на тях в кампания, за да може защита наистина да е ефективна и насочена преди всичко към защитата на животните, ако трябва и се налага, дори и от техните "стопани".

Ако това нещо се случеше в нормална държава, то при доказани собственици те щяха да бъдат осъдени най малкото, най малкото да заплатят всички разходи по лечението, храната и грижите за това животинче до края на живота му. Както когато в европейска държава си зарежеш кучето и ти го намерят на улицата скитащо, те съдят по бързата процедура за два часа, отнемат ти го, налагат ти огромно глоба и допълнително плащаш в двоен размер всички разходи за храна и грижи в приюта до неговото осиновяване - е, зарязвай го да скита, ако искаш, в случая не обществото, а собственика е виновен и за това си носи отговорност, а обществото има интерес да помага, когато има споделена отговорност и наказание за този, който е не е изпълнил задълженията си в обществения договор.

#371 Потребителят е офлайн   The_Big_Bang_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:35 PM

В крайна сметка кой кога отива да я вземе и къде е тя сега?В сряда?Ласка?И сега е при стопанина така ли?

#372 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:41 PM

Хора, този човек ви шантажира, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ????

Моля Ви, Ласка, ако все още имате желанието да му помогнете и да действате както той диктува, не се оставяйте! Аз съм силно притеснена да не попаднете самата Вие впоследствие (а съответно и цялата Русенска Организация) под бъдещи обвинения на този господин. При подобни хора - днес е едно, утре е съвсем друго, думата 'ангажимент' за тях е нещо абстрактно.

Вие помолихте да Ви се даде да обгрижвате куче, което още не сте видяли! Моля Ви, бъдете крайно предпазливи от тук нататък относно поемането на ангажименти към господина (в ролята му нааа.... попечител... настоящ лечител... и посредник евентуално) Настоятелно Ви моля да подпишете с него договор за временен подслон за кучето (може също пред медиите, нали ще е шоу), в който да станат ясни и вашите права, възможности, както и дати за посещения от страна на медии, Организации или на каквито и да било лица. Знаете, че тези договори са световна практика, а през последните няколко години - и в България. Случаят с това кученце е както тъжен, така и ужасно публичен, нещата се разпространяват и в други държави, затова ви моля отново да помислите и за себе си.

#373 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2010 - 04:43 PM

Може би временно да се сложи катинар на тази тема?

#374 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 04:54 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 29 2010, 04:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може би временно да се сложи катинар на тази тема?

И аз мисля, че до сряда, докато се предаде Мими на Laska, ще е по-разумно темата да се заключи. Както се казва "за да не предизвикваме нови причини за обиди".

#375 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 March 2010 - 04:56 PM

dog.bg, Точно така , и ако питаш мен на тоз тъй наречен Собственик му трябва един як .... та да му дойде ума в главата.За месец 3 от кучетата му постадали .Дано да няма още много други ,че с този начин на гледане, тежко им.А ма иначе се сърди и вика медии dry.gif

#376 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 March 2010 - 04:58 PM

Цитат(JennyB @ Mar 29 2010, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, този човек ви шантажира, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ????

Моля Ви, Ласка, ако все още имате желанието да му помогнете и да действате както той диктува, не се оставяйте! Аз съм силно притеснена да не попаднете самата Вие впоследствие (а съответно и цялата Русенска Организация) под бъдещи обвинения на този господин. При подобни хора - днес е едно, утре е съвсем друго, думата 'ангажимент' за тях е нещо абстрактно.

Вие помолихте да Ви се даде да обгрижвате куче, което още не сте видяли! Моля Ви, бъдете крайно предпазливи от тук нататък относно поемането на ангажименти към господина (в ролята му нааа.... попечител... настоящ лечител... и посредник евентуално) Настоятелно Ви моля да подпишете с него договор за временен подслон за кучето (може също пред медиите, нали ще е шоу), в който да станат ясни и вашите права, възможности, както и дати за посещения от страна на медии, Организации или на каквито и да било лица. Знаете, че тези договори са световна практика, а през последните няколко години - и в България. Случаят с това кученце е както тъжен, така и ужасно публичен, нещата се разпространяват и в други държави, затова ви моля отново да помислите и за себе си.

подкрепям това за договора, много разумен съвет.
Относно някакви си организации и показно предаване на кученцето пред медии - защо ли не се изненадвам... Ласка ще вложи душата си и куп усилия в това куче, а въпросната организация ще идва с медиите в дома й да се фука с работа, несвършена от нея (организацията де) и грижи, които няма да са положени от нея.

Дано да й провърви на кучката и попадне при Ласка...

А докато то чака - фондации-организации, ужас, защо, защо не се изненадвам...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#377 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2010 - 05:05 PM

Условията не са от собственика, доколкото виждам.
Цитат
Съобразяваме се с желанието на г-н Пенчо Рашков-представител на Национална координационна мрежа "Справедливост за животните". За да бъде взето кучето бяха поставени следните условия:

#378 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 05:09 PM

Кучето с отрязани лапички ще бъде осиновено в Русе
29 март 2010 | 15:26 | Агенция "Фокус"
Начало / Страната
Габрово. Кучето Мима, което остана без четирите си крака, след като злодей отряза лапичките му, ще бъде осиновено, предаде кореспондентът на радио ''Фокус''-Велико Търново. В сряда Мима ще бъде предадена на жена от Русе, която е избрана сред другите кандидати. Виолета Добрева ще се грижи за Мима докато се уреди поставянето на протези, съобщи Пенчо Рашков - регионален координатор на Националната мрежа Справедливост за животните от Дряново. Той каза, че пред осиновителката ще бъдат поставени някои условия. Местното дружество за защита на животните, което е член на националната мрежа, ще обяви награда за разкриването на самоличността на извършителя. Не искаме да направим някоя грешка, тъй като хората, които желаят той да получи възмездие, стават все повече. Снощи синът ми и снахата казаха, че хората във Фейсбук, които се интересуват от този случай, вече са над 100 хиляди. Макар да не може да бъде съден, ние искаме виновникът да бъде порицан, но най-важното е да бъде променен законът, каза Рашков.
Все още няма информация колко подписа са събрани под искането на дряновци за инкриминиране на престъпленията срещу животни, но в първите дни след Великден подписката ще бъде внесена в Министерски съвет и в Народното събрание. Поне 500 дряновци са се подписали до този момент.
Маргарита НИКОЛОВА
http://www.focus-news.net/?id=n1371683

#379 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 05:19 PM

Както се вижда - Мима ще бъде предадена на Ласка. Единствената причина да искат да има медии, предполагам, е за да се "поддържа огъня", т.е. случаят да бъде коментиран от медиите, а оттам - и темата за промяна в НК. Тъй като до сряда има много време и сигурно ще се изпишат още куп нелепици - може би е най-добре темата да бъде заключена.
User's Signature

Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 05:30 PM

Нелепица е, че протакат даването на кучето заради медиите - така изглежда отстрани. Какво общо има Националната мрежа "Справедливост за животните" ? Да не би техният представител в Дряново да е попечител на животното ? Трябва да си даде съгласието и одобрението? Като какъв?

Един човек (стопанина или сина му) предава кучето на друг човек, който иска да го осинови, разменят си телефони, адреси, подписват договор за осиновяване или каквото си преценят. След това първият получава редовна информация и снимки за състоянието на кученцето. Ако се съмнява в нещо,идва,вижда и така.... Това е процедурата по осиновяване.

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни