Публикувано: 20 July 2010 - 02:08 PM
danuto и Dog.bg,
Моля не изопачавайте това , което сме писали аз и Слекс. То внася само яснота и като цяло съвпада с това , което пишат Кристина и Маргарита и другите изразяващи същото мнение. Не правим изявления , че всичко е обратно и не се оправдаваме , че има недоразумение. Ние изнасяме фактите, въз основа на тях са нашето становище и нашите съмнения , а вие ни обвинявате, че с това петним името на Димитров.
Не казваме , че за пет дни трябва да приключи лечението на кучето. Казваме , че няма яснота по отношение на прогнозата във времето за лечение. Прочете какво съм написала- точно и ясно , защото няма основание за различно тълкуване.
Извинявайте за израза и сравнението , но дори и ядрена подводница да се правеше, пак щеше да има прогноза в какъв срок ще бъде направена. А тук става въпрос за направата на протези. И ако Дитер Пфаф е добър специалист, имаше достатъчно време да прецени, дали ще може да направи сполучливо протезирането на Мима. Трябва ли чакаме чакаме пет години за това за да прецени какво може да направи и какво не може?
Като няма яснота , това дава основание да се правят различни коментари и да има всякакви съмнения.
Ще го напиша отново-поддържаме становището , че:
- не ни се подава ясна , точна и своевременна информация свързана с лечението. Като се отговаря с мълчание, това ни дава основание да мислим ,че има нещо нередно. Включително и това, че се правят неразумни разходи и че умишлено се удължава престоя на кучето. Това имаме предвид и аз и останалите. Ако няма да има резултат от лечението, да се отлага и да се протака във времето е напълно безсмислено. Защото това поражда съмнението, че наистина кучето се използва да се събират пари. Когато се събират пари по сметката на г-н Димитров и г-жа Линкогел, след като Димитров знае , че разходите ще се плащат от нашето сдружение, това се приема за донорство за сдружението на Димитров и на г-жа Линкогел. А като се свържат нещата, си даваме сметка, че още от самото начало Димитров не е имал намерение да връща кучето .
-не сме уведомени за това, че Димитров и Ева Линкогел ще събират пари по техните сметки . Те призовават, да се правят дарения за лечението на кучето. Редно ли е да се подвеждат дарителите и защо ще правят това, след като те не са поели никакъв ангажимент да плащат разходи по лечението? След като плащането на разходите е наш ангажимент и го правим ние, това не значи ли, че използват името на кучето, за да събират пари?
- кучето трябва да се върне в България, защото тук е неговия собственик и мястото му е тук. И никой няма право да се разпорежда какво ще стане с него, след като не съм давала съгласие да остава там и да бъде осиновявано там. По тази причина не може да бъде слагано с раздел "осиновени" на сайта на немското дружество. Защото то няма нужда от осиновяване.
-по отношение на евтаназията-имаме достатъчно основание да се страхуваме от това. Върнете се и тук в темата и прочете , колко коментари се направиха във връзка с това и колко линкове се изпратиха за това и колко опасения се изразиха и тук. И Димитров каза, че има голям натиск в Германия за това- както от организации , така и от граждани и това беше и извода от контекста на разговора.
-по отношение на въпроса - в състояние ли сте да осигурите адекватна медицинска помощ на кучето в България? Ще ви отговоря- на кучето не се прави сърдечна операция, ,за да бъде под постоянен лекарски контрол. Кучето е жизнено и няма опасност за живота му. Трябват му протези за да може да се движи до колкото е възможно - ясно е, че то няма да бяга с тях. И не е необходимо да стои в Германия пет години и или докато е живо с оправданието: "ами направихме едни протези , ама те не са сполучливи , ще пробваме да направим други, и после ако и те не станат пак ще пробваме" . Защото точно това вече е експеримент. Ако ще е така , това може да се прави и тук от нашите протезисти и няма бъде свързано толкова много разходи. Има толкова много кучета , които се нуждаят от протезиране и лечение. Трябва ли всичките да се изпращат в Германия? И тук хората са кадърни да направят и протези и количка. И могат да го направят- поне като гледам какво е направил г-н Дитер Пфаф.
- не плюем и целта не е да го компрометираме Димитров. Не целим да навредим и на дейността на приютите . И Слекс e казал това , което е казала Дейзи 2 - в момента не обсъждаме приютите на Димитров. Те не са наш проблем.
И Маргарита и Кристина и останалите не са казали нищо невярно и са прави в това , което са казали. Те казват това , което казвам и аз , и питат това , което питам и аз.
Зададох тук един въпрос, на който никой не отговори: "СЪГЛАСНИ СТЕ ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА ВЪРХУ КУЧЕТО ДОКАТО Е ЖИВО?"
Като казвам, че се "експериментира" не казвам, че някой му причинява болка. Имам предвид - цял живот ли ще пробваме на това куче може ли да се направят протези или не?!
Защото, ако сте съгласни и това ще продължава толкова време, то тогава какъв е смисъла това да става Германия и то да стои в Германия? Трябва ли да се правят излишни разходи!? Или трябва да е там за да бъде източник на средства? Времето беше достатъчно за добрите специалисти в Германия да кажат какво може и какво не може да се направи. Като не може - защо трябва да стои там, за да подхранва нечие сметки? Вече казах, че няма нищо срамно в това , да се признае , че случаят е специален и че не може да се направи успешно протезиране. Но като се мълчи, това поражда всякакви съмнения и подозрения. И Димитров трябваше да отговори , за да не дава повод за това.
Не сме очаквали, че ще станат чудеса, но времето беше достатъчно да се прецени какво може да се направи в Германия.
Така че , становището ни е същото - не сме казали нищо обратно , и не се оправдаваме , че има недуразумение.
През цялото време се съобразявах с всичко и с всички- и за лечение и за медиен шум. Ако не бях го направила , сега нямаше да го има всичко това. Мими беше обгрижвана и обичана и тук. И не може да се излиза с агрумента , че тя там ще бъде при по-добри условия. По тази логика може да се каже, че тя ще се чувства най-добре на тревата в английския кралски двор.
В края на краищата аз казах , че ще взема кучето и го осинових и не трябваше да се съобразявам с никого. И тогава нямаше да има нито упреци за пари , нито за популярност, нито за каквито и да е дивиденти. Заради това, че се съобразих с всичко и с всички , се изля толкова много помия.
Изглежда най-добре щеше да бъде Мими да си остане тук . Но ако беше останала тук, щяха ли да имат основание г-н Димитров и г-жа Линкогел да събират пари по техните сметки!? Не казваме , че някой е извършил престъпление и че злоупотребява със средства. Казваме , че се злоупотребява като се използва името кучето за да се събират пари.
Не изопачавайте думите ми и не казвайте, че плюем. Искахме отговор три прости неща- колко време ще продължи лечението, колко ще бъдат окончателните разходи и кога ще се върне кучето при мен? И до сега нямаме отговор.
Никого не злепоставяме , никого не клеветим и на никого искаме да навредим.