Кристина, в 04 August 2010 - 07:01 PM, написа:
JDelS, в 04 August 2010 - 07:24 PM, написа:
Димитров печели от даренията? Хм, същото може да се каже и за Добрева, но дали е така? Не разбира се. И двамата ръководят приюти за бездомни кучета.
Само да вметна едно уточнение, защото вече доста често се натъкваме на подобни изявления. Виолета не ръководи никакъв приют и никога не е ръководела. Сдружението на Виолета няма приют. Всички, включително и нея са доброволци, които помагат на животните в свободното си време.
Кристина, благодаря за уточнението. Подведе ме вашия слоган "Грижа и подслон за всеки", помислих, че имате приют. Както и да е, разгледах сайта ви, чудесен е и дейността ви е благородна. Но макар и да сте доброволци, и вие разчитате на дарения. Не вадите пари от джоба си за кастрация, вет такси и др. Така е с всички подобни организации по света и в това няма нищо лошо.
Лошото е, когато си затваряте очите пред този факт и обвинявате другата страна в корупция, без да можете да го докажете. Добрева е осиновила Мими в качеството си на частно лице, но Мими е рекламирана в сайтав и помощите за нея са събрани чрез дружеството. Т.е., Добрева не плаща от джоба си за кученцето, но вие обвинявате другата страна, че капитализира от нещастието й. Вие правите същото. Какво сте написали, че ако останат пари след покриване разходите на Мими, те ще бъдат използвани за други животни в беда. Правилно, така й трябва. Но Димитров прави същото- приютите, които ръководи трябва да се издържат. Още повече, че неговото сдружение има няколко приюта в България, които правителството на БГ не финансира.
И да уточним нещо. Не познавам лично Димитров, но съм убедена, че правото е на негова страна. Всякакви въпроси от сорта Гери 1 или 2, или от къде идва това и онова са излишни. Тук изразявам своята позиция по вупроса и нямам никакво намерение да се притеснявам или да се крия зад анонимност. Надявам се, че това поне е ясно от сега нататък.
Другото- не ме интересува дали ще се съдите или не, по простата причина, че няма да взема участие. Грижа ме е единствено за Мими и останалите бездомни животни в България, на които положението става све по-тежко от ден на ден. Вие съсипвате авторитета на хора, които са се наели да им помагат и това е жалко, защото според философията ви отразена в сайта ви сте любители на животни. Ще бъде много неетично да изпозвате даренията на хора от БГ и чужбина, за да водите дела за "собствеността" на г-жа Добрева.
А всъщност Мими не е собственост, не е кауза и не е машина за пари. Само, че някои от вас не го разбират.