И отново за зоомагазините !
Публикувано: 28 February 2009 - 12:52 AM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 01 March 2009 - 02:42 PM
no_brain, в Jan 22 2009, 06:11 PM, написа:

СЛУЧАЙНО ПОМНИШ ЛИ КАК ИЗГЛЕЖДАха френските булдочета??да разнищя окончателно моя случай,предполагам ,че магазина е ''бандог'' то друг с такова описание няма в Пловдив......РАЗХОДКА ЛИ????КАКВО Е ТОВА????
Публикувано: 02 March 2009 - 11:05 AM
alexy, в Mar 1 2009, 12:17 PM, написа:
Аз поне знам ,че се пристиват ако са от развъдник.

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 14 March 2009 - 11:34 AM
Преди две години имах френски булдог,без родословие,но познавах и двамата родители на кученцето.Стори ми се че това е достатъчно.Когато на Ерма й се схванаха задните крачета и обиколихме всички клиники и лечебници се оказа,че имала притискане на един от прешлените,което може би е наследствено.Така и не успях да се свържа с продавача,за да го попитам какви изследвания са правени на двойката(майката и бащата)-телефона му отдавна беше сменен,както и адреса.Оказа се че въпросния човек е прост поредния търгаш.
След две години рев при всяка среща с френчи,се реших отново да взема куче.Уж отново гледах,мислих,проучвах и попаднах на много свястна жена,която каза че имало развъдник на френчита в В.Търново.Намерих зоомагазина,в които продаваха кученцата и се реших да взема едно.Останахме с уговорката,че по-натам ще видим и родителите,както и изследванията,които са им правени преди заплождането.Е,това така и не стана.Жената от магазина,не си вдига телефона,а когато я търся в магазина все я няма.Оказа се че Брика има огромен кожен проблем,който по всяка вероятност е наследствен.
Ако не бях изглупяла толкова,че да се доверявам за втори път на хора от зоомагазини,сега нямаше да страда бедното животинче и да го лекуваме насляпо.Заставам твърдо зад идеята,че ако се купува животинче-каквото и да е,е хубаво то да има документи(какво ти хубаво-направо си е задължително).Едно родословие НЕ е глезотия,а начин да помогнеш на животното когато има нужда,да удостовериш към коя порода наистина спада,да запазиш и развиеш породата,която обичаш и цениш.Не е нуждо да спестяваш пари при закупуването на животното,защото когато то се окаже болно или има друг проблем(поведенчески,например) парите които ще пръснеш след това са много повече.
Лошото е че много хора(включително и аз) се подвеждаме по ниските цени.Осъзнавам грешката си и сега се моля кученцето ми да се оправи.

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!
Публикувано: 14 March 2009 - 02:27 PM
elia123, в Mar 1 2009, 01:42 PM, написа:
no_brain, в Jan 22 2009, 06:11 PM, написа:

СЛУЧАЙНО ПОМНИШ ЛИ КАК ИЗГЛЕЖДАха френските булдочета??да разнищя окончателно моя случай,предполагам ,че магазина е ''бандог'' то друг с такова описание няма в Пловдив......РАЗХОДКА ЛИ????КАКВО Е ТОВА????
незнам как се казва зоомагазина съжелявам. намира се близо до съединение. пада се точно на ъгъла на две улици. близо до едно училище е.
Публикувано: 22 March 2009 - 11:54 AM
В другия аквариум мопс. С краста и двустранна дисплазия. Една жена го купува, води на лекар. Подава жалба срещу магазина, като прилага медицинско за състоянието на кучето. Ще ви кажа какво ще се получи, ако видя жената отново, понеже рядко я срещам.
Ако повече хора правеха така (след като вече така или иначе е факт, че са сбъркали и са купили болно животно от магазин) а не да си затварят очите и да дават луди пари за покупка и лечение, без да си потърсят правата - нещата можеха и да са по-различни.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 March 2009 - 01:39 PM
alexy, в Mar 1 2009, 12:17 PM, написа:
Малко са развъдниците, които все още практикуват culling по такъв варварски начин. Според мен, а и всеки нормален човек предполагам, е абсолютно недопустимо да се убиват здрави, но неотговарящи на стандарта животинки. Нали затова има кученца пет и шоу клас? В онова филмче на BBC говореха за риджбеците без ридж, които се евтанизират :(
Публикувано: 22 March 2009 - 01:55 PM

Публикувано: 22 March 2009 - 02:46 PM
Та...харесва си наша Меги куче порода мини шпиц,гледано в аквариум с други две бебенца.Пита за родословие-ще го пратят до 1 седмица,пита за здравна книжка-имало,но ще трябва да я потърсят.Пита за ваксини-всички били на лице(но без документ,как да е сигурна).Тамън се отказала и погледнала за последно към витрината(фатална грешка) и се разревала-харесаното куче я гледало с акива огромни очи,пълни с мъка,че не издържала.Взела го,още след час кучето почнало да пишка кръв и да повръща.Веднага е заведено на ветеринар,взели му кръв,кожна проба и направили контрастна снимка.Докато излязат резултатите кученцето снатало още по-зле.Обездвижило задните крачета и хигиенните нужди станали неконтролируеми.Меги ми каза,че било като фонтан,горкото.Успели да овладеят положението,но долкото разбрах кученцето е с няколко диагнози-възпаление на бял дроб,притискане на прешлен и краста.
Приятелката ми веднага подала жалба срещу магазина(добре че си взела касова бележка,друг е въпроса какво пише на нея) и сега чака да й кажат какво да прави.Свързала се е с адвокат,евентуално да съди магазина и да се опита да привлече внимание върху този проблем.Иначе кученцето е вече 10 дни в клиника,където се грижат ветеринари и един човешки лекар.
Лошото е че много малко хора лекуват болно-закупените животинки,повечето ги ефтаназират.А това е направо ужасно.

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!
Публикувано: 01 April 2009 - 02:46 PM
Когато се прибрали у дома, установили че кученцето е много зле. Питах ги - добре де, не видяхте ли в магазина - ами тя така ме гледаше, че исках да си тръгна с нея и не мислех за нищо друго ... както и да е, оказва се паровироза, кученцето е било на системи, едва са го спасили. Лекарите им казали - един ден още и нищо нямаше да можем да направим ...
Слава богу, бебочката е добре вече.
Кученцето е било обявено за - внос от Словакия, "чиста порода", няма никакви документи, освен ветпаспорт - без име на кученцето в него или снимка, който явно е фалшив - според него кученцето трябва да е на 5 месеца с всички ваксини.
Не са дадени нито договор, нито документи за внос през границата, нито касова бележка - нищо.
Публикувано: 01 April 2009 - 11:19 PM
Дано да се оправи и заживее щастлив живот малкото разбойниче
Публикувано: 02 April 2009 - 12:30 AM
dog.bg, в Apr 1 2009, 03:46 PM, написа:
Айде сега пък!!! Що са им на хората тия хартийки? Подробности!
Аз скоро видях една кокона, носеща гордо-гордо една бяла пухкава топка. Не приличаща на никаква порода, но толкова гордо ми заяви, че го е взела от зоомагазин, на мен, простата, току що паднала от Марс. Някак снобарско беше. Сякаш си е взела дрешка от елитния бутик, ама не е разбрала, че и на Женския пазар не биха продавали такъв артикул.
Ехххх, неведуми са пътищата Господни!
Амин!
Сещам се за приказката със зелника. Докато има зелник, ще има и будали!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 April 2009 - 09:30 AM
jujolinka, в Apr 2 2009, 12:19 AM, написа:
Дано да се оправи и заживее щастлив живот малкото разбойниче
Ами точно това е целта на зооборсите. Като има пазар и като има кой да им купува кучетата, те ще продължават да "въдят". Някой беше написал нещо адски правилно, че за благото на многото, трябва да се "жертват" останалите. Може да звучи много нечовешко, но друг начин не виждам как ще се спре търговията на кучета/и котки/.

Публикувано: 02 April 2009 - 10:48 AM
Не ги е срам.То е порочен кръг това ,няма спасение ...
Публикувано: 03 April 2009 - 06:25 AM
azzzy, в Mar 22 2009, 12:39 PM, написа:
Точно затова ме издразни филмчето на BBC. Показаха половин изречение, като любезно спестиха останалата част.
Това е извадка от официалното становище на британския клуб:
--
Въпреки, че бяха помолени, в предаването предпочетоха да не цитират цялостно клаузата, отнасяща се до кучецата без ридж, а именно:
Всяко кученце с некоректен ридж трябва да бъде описано като такова и да не бъде продавано с цел да бъде изложбено или развъждано. Това трябва да е отразено в цената. Кученцата без ридж трябва да бъдат евтаназирани; ако развъдчикът намира това за морално невъзможно, кученцето трябва да бъде задомено, без родословно свидетелство, на минимална цена, с разбирането, че трябва да се кастрира. Регистрационните документи за всички кученца, споменати в този параграф, трябва да бъдат съответно обозначени.
Никога не е било задължително да се приспиват кученца без ридж.
--
На практика тази част от стандарта е консервативен остатък, който след филма ще бъде премахнат. В стандарта на FCI, предоставен от KUSA, такава фраза не съществува. Не се евтаназират риджбеци без ридж!