Ами и аз говоря за санкции от държавата, но такива липсват. Не разбирам защо трябва да повтарям едно и също нещо. Просто в България, в момента, дори и да има закони, никой не следи за спазването им, съответно не се налагат санкции. Защо говоря? Защото, писала съм го вече много пъти, смятам, че гражданското общество е онова, което може да накара управниците да си вършат работата. А гражданско общество не се сформира лесно, но пък не се сформира никак, ако хората не се осъзнаят. Способност за осъзнаване имат интелигентните хора. Има смисъл да говориш за нещо, дори и един човек да успее да се замисли върху това, което казваш.
Значи-гражданско общество....Къде го то? И отново-какво правим с приказки за такова ?
Казах ти - интелигентните хора намират начини за информирането си ,образоването си .Другите няма да се замислят върху приказките ти.Т.е. те се явяват излишни.
Не смятам, че от развъдниците трябва да почне всичко. Нещата са започнали вече, от помощта към бездомните. От разпространяване на тезата за кастрации. От приобщаването на много хора за приемни стопани на бездомни например. Но защо да се премълчава за родословното развъждане, когато то също допринася, по косвен начин, за броя на бездомните? Предложих компромисен вариант - да се продава в чужбина, ако човек все пак държи да развъжда. Тъкмо там е по-голяма вероятността да се спазват киноложките правила.
Не "родословното развъждане"допринася за популацията на бездомните ,а ХОРАТА .И липсата на санкции.
Нали не искаш да кажеш,че трябва да се оставят само безпородните??
ПП. А ето и друг вариант за действие. Защо кинолозите, които страдате от това, че хората купуват евтино кучета, приличащи на породата, неродословни и т.н., защо кинолозите не се обедините и да започнете кампании против това? Против зоомагазините например? Против развъждането в домашни условия и продаването на кученцата? Може и да сте предприемали някакви действия, за които да не зная.
Това би било в полза на всички, мисля.
Какво значи думата кинология за теб?Това като първо.Като второ : аз ,а предполагам и развъдчиците ,не страдаме от това,че се "подбиват цените".
Въпрос: защо тези,които роптаете срещу родословните,не насочите усилията си там,където пращате другите?