Dog.bg Форуми : Храни и цени - търся съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храни и цени - търся съвет Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 February 2006 - 10:32 PM

Цитат

Цитат

Моля, коментирайте търговските си взаимоотношения на ЛС, а не на всеослушание, на всички им писна!!!!!

Това са интересни неща за хората,те трябва да знаят всичко,нали това е свободата на словото.
Или искаш да плащат и да си траят.

Целта на темата, която още не е направена е - да има ИНФОРМАЦИЯ - хората да се свързват и тогава да решат от кое, за колко и по колко да си купят.
Това - кой, колко надценка слага, мен не ме интересува, пълно е с търговци, които твърдят, че взимат по 1-2 лв. на чувал, че едва ли не - ми подаряват храната. Търговските трикове не са ми интересни.
Интерсува ме качествена храна, която мога да намеря, на максимално ниска цена. Много е просто.
А вие тук вихрите спорове, които са си за между вас.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#62 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2006 - 11:14 PM

Цитат

Това според мен не е човешко да даваш котешка храна на куче.Тоя,ония ти казал че може това е за коте храна.То ако ставаше така щеше да има или само котешка или само кучешка храна{един вид само}.Недей така ако неще да яде кучешка ще свикне.Оставяй му я по 10-20 мин ака нея яде мяхяш и довечера пак му я дявяш и ще почне малко помалко да яде.Аз бях така моя ядеше само консерви нищо друго но сега е на гранула .МАХАЙ КОТЕШКИТЕ ХРАНИ, ДАВАЙ СИ МУ КУЧЕШКА ХРАНА. Ако спре да яде и котешка на ярма ли ще го почваш ?Стига глупости учи го на кучешка гранула.Извинявам се ако съм ви ядосал или нещо такова cheers

Ха ! Е ти си странен човек !!!
А по-човешко ли е да му се дава по 1 кумат хляб на ден и една импровизирана колиба !!! Е някои кучета само си мечтаят за котешка храна да ти кажа...!
oleeee Ма кой е казал , че и давам котешка храна !?

#63 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 03:59 AM

Цитат

bl) Тъй като повечето теми за хранене са заключени ще попитам тук!
Живея в малък град където няма голямо разнообрази е на храни за кучета!От форума разбрах за различни видове и пробвах.....всякакви...стигнах до Роял Канин но за персийски котки!Оказа се че от всички гранулирани храни на моя пинчер му хареса точно тази!Когато попитах ветеринаря /който е и собственик на аптеката в която продават храната/може ли кученцето да яде от нея -той ми каза че кучето ми може да я яде без проблем-нищо че е за котки-съдържанието е едно и също!
Искам съвет от специалист-да продължавам ли да я давам на кучето ,като е храна за котки?????

Отговарям ти на въпроса за храната - в болницата ми казаха , че може някои кученца да я предпочитат. В момента ,в който предложили на Биги всички видове храни- установили, че яде котешки гранули и мека храна предназначена за много големи кучета. Та и аз така ги попитах: Може ли? А те казаха - че щом я предпочита - няма лошо.
Хапвайте си спокойно и не му мислете, лошото е като не яде сладура.
Поздрави w)
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#64 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 February 2006 - 07:46 PM

Цитат

Цитат

bl) Тъй като повечето теми за хранене са заключени ще попитам тук!
Живея в малък град където няма голямо разнообрази е на храни за кучета!От форума разбрах за различни видове и пробвах.....всякакви...стигнах до Роял Канин но за персийски котки!Оказа се че от всички гранулирани храни на моя пинчер му хареса точно тази!Когато попитах ветеринаря /който е и собственик на аптеката в която продават храната/може ли кученцето да яде от нея -той ми каза че кучето ми може да я яде без проблем-нищо че е за котки-съдържанието е едно и също!
Искам съвет от специалист-да продължавам ли да я давам на кучето ,като е храна за котки?????

Отговарям ти на въпроса за храната - в болницата ми казаха , че може някои кученца да я предпочитат. В момента ,в който предложили на Биги всички видове храни- установили, че яде котешки гранули и мека храна предназначена за много големи кучета. Та и аз така ги попитах: Може ли? А те казаха - че щом я предпочита - няма лошо.
Хапвайте си спокойно и не му мислете, лошото е като не яде сладура.
Поздрави w)

Кучетата могат да се хранят с котешка хранам,но котките не трябва да се хранят с кучешка храна.
Разбира се котешката храна ,едва ли ще бъде идеално балансирана за вашето куче.

#65 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2006 - 01:07 PM

Нещо което е без цени защото не е предназначено за нашият пазар но може да помогне

http://www.companion...f2id=51&f1id=32

#66 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2006 - 01:18 PM

Цитат

Нещо което е без цени защото не е предназначено за нашият пазар но може да помогне

http://www.companion...f2id=51&f1id=32

Topsi, bravoS bravoS bravoS ,много благодаря за линка,пък аз ще се погрижа там да има инфо за още една храна.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#67 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2006 - 01:36 PM

b)
Колкото повече информация има толкова по-добре:)

#68 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 February 2006 - 10:53 PM

енергията се измерва в ккал/килокалории/или в к.J/килоджаули/ като една ккал е равна на 4,2кJ.
Няма жив организъм на земята които може да усвои 100% цялата енергия.съдържаща се в храната.Ето защо трябва да държим сметка наи-вече за онази част от енергията която животното усвоява-метаболитната енергия.
За да се чувства кучето добре физиологично,трябва да бъде изпълнено едно условие ,метаболитната енергия да бъде равна на изразходваната.
Ние много трудно моgем да контролираме изразходваната енергия ,но можем да контролираме неиния прием.
дребни породи 100ккал на кг живо тегло.
средни породи 65ккал на кг живо тегло.
едри породи 55ккал на кг живо тегло.
гигантски 45ккал на кг живо тегло.

едно 70кг куче се нуждае от3150ккал.
едно 50кг куче се нужаае от 2750ккал.
25кг куче 1625ккал.
3кг куче 300ккал.
Трябва да се има в предвид че нуждата от енергия се променя в зависимост от температурата на околната среда.
При -20градуса и положителни температури над 40 градуса кучето се нуждае от 80% повече енергия.
Затова хората които си връзват любимците на вън на тези температури трябва да им дават почти два пъти повече храна.
Храните се разли'ават по своята енергиина плътност и усвояемост.
Например:
Royal Canin adult-26кг куче 310гр.
Nutra Nuggets maintenance 25kg - 276gr.
храните среден и икономичен клас имат със 100гр по-голяма дажба.
Тоест те са 30-40 % по-малко усвояеми от кучето.

#69 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:10 PM

ВАЖНО! МОhttp://www.dogbg.com/forum/index.php?showtopic=153ЛЯ,ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КАКВО ПОПАДНАХ!

#70 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 07:26 PM

phoenix написа:

Цитат

ВАЖНО! МОhttp://www.dogbg.com/forum/index.php?showtopic=153ЛЯ,ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КАКВО ПОПАДНАХ!

Тя, тая информация е малко стара, но ако някой се интересува, нека погледне все пак:

ТУК.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#71 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 12:59 PM

Прочетох темата с голям интерес тъй като преди 2,5 години си взех куче, а от година вече са две и цените на храната доста ме вълнуват. Прави ми впечатление че не всички са наясно с практиката на някои фирми вносители на храни. Свързах се с вносител на качествена храна (не пиша марка да не излезе че е реклама) и започнаха да ми доставят храна когато ми трябва, дадаха ми и оферта с цените на които ми я продават.
Наскоро мой близък приятел започна работа в зоомагазин и при разговор ми спомена на каква цена им доставят същия вид храна от същата фирма вносител - за мое голямо учудване зоомагазина купува въпросната храна с 15-16% по-скъпо отколкото аз я купувам. Честно казано не повярвах и затова на другия ден минах през магазина където работи моя приятел и той ми показа стоковата разписка - същата която и аз получавам когато поръчам храна. Разликата е че при тях чувала е 15 кг, а при мен идва 20 кг води се развъдна серия или нещо такова. Не знам защо е така но според мен е напълно възможно развъдната серия да е с по-ниско качество отколкото тази храна която постъпва в магазините. Възможно е също и някои от пишещите тук също като мен да са купували храна и да смятат надценката на магазина от цената която те плащат до цената на която магазина продава - в моя случай излиза че магазина работи с 56% надценка, а в действителност надценката им е 30% (колкото им препоръчвала фирмата вносител).
Интересно ми е мнението на форума - развъдната серия с по-ниско качество ли е от нормалната серия за зоомагазините?

#72 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 05:45 PM

някой да знае борси във варна r) victoryVVV

#73 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 07:05 PM

Развъдните серии са правени с целева група "големи развъдници". Храните са опаковани в проста, нешарена опаковка и в повечето случаи не съдържат "пазарни" оцветители - т.е. същата храна за магазини и едно-кучеви собственици има примерно жълтички, червенички и кафеви топчета и привлича окото на човека; развъдниковата храна е без оцветители - развъдникът цени не красивия вид, а качеството.
Освен това самата фирма производител предлага по-ниски цени за развъдниковите линии от гледна точка факта, че развъдникът ПРЕПОРЪЧВА дадена храна на собствениците на малките кученца и те ще купуват тази марка, която им е препоръчана, естествено - не на развъдникова цена... Т.е. фирмата си прави "пазар".
Това е причината развъдниковата линия да е доста по-евтина от магазинската разновидност на същата храна. Качеството е същото, поради липсата на оцветители - дори и по-добро.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#74 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 07:16 PM

Цитат

Храните са опаковани в проста, нешарена опаковка и в повечето случаи не съдържат "пазарни" оцветители - т.е. същата храна за магазини и едно-кучеви собственици има примерно жълтички, червенички и кафеви топчета и привлича окото на човека; развъдниковата храна е без оцветители - развъдникът цени не красивия вид, а качеството.

А защо се счита, че едно-кучевия собственик не цени качеството, а се захласва по шарении и налита на тях без да си задава въпроси за качеството???
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 07:50 PM

Цитат

Цитат

Храните са опаковани в проста, нешарена опаковка и в повечето случаи не съдържат "пазарни" оцветители - т.е. същата храна за магазини и едно-кучеви собственици има примерно жълтички, червенички и кафеви топчета и привлича окото на човека; развъдниковата храна е без оцветители - развъдникът цени не красивия вид, а качеството.

А защо се счита, че едно-кучевия собственик не цени качеството, а се захласва по шарении и налита на тях без да си задава въпроси за качеството???

Това е така със сигурност - хората се захласват по опаковките, статистика. Защо иначе ще се дават толкова пари за красиви опаковки на всичко, опаковката продава продукта на 50%. Говорим за масовия потребител, хората, които четат и предпочитат храна без оцветители не са мнозинство.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#76 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 07:55 PM

Цитат

Това е така със сигурност - хората се захласват по опаковките, статистика. Защо иначе ще се дават толкова пари за красиви опаковки на всичко, опаковката продава продукта на 50%. Говорим за масовия потребител, хората, които четат и предпочитат храна без оцветители не са мнозинство.

Е това е нещо, дето никога не съм могла да го разбера. Винаги ме е интересувала същността, а не това, което се демонстрира в лъскава опаковка. Не бих имала нищо против истинското нещо да е и в лъскава опаковка. b) Май много искам! w) d)
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 08:00 PM

Много искаш! l)
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 11:33 PM

Цитат

Развъдните серии са правени с целева група "големи развъдници". Храните са опаковани в проста, нешарена опаковка и в повечето случаи не съдържат "пазарни" оцветители - т.е. същата храна за магазини и едно-кучеви собственици има примерно жълтички, червенички и кафеви топчета и привлича окото на човека; развъдниковата храна е без оцветители - развъдникът цени не красивия вид, а качеството.

Нямах предвид шарени храни като го задавах въпроса, говоря за сравнително скъпи и качествени храни, а те май всички са едноцветни, кафяви. Пък и чувала дето ми го изпращат от фирмата не изглежда зле. Друго което забелязах е че показателите на развъдния чувал и обикновенния се различават, с малко но предимството е на страната на обикновенния, иначе гранулите са почти едно към едно. Май действително правят компромис с качеството?

#79 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 07:08 AM

Разлики между масовите и развъдните серии... Технически не би трябвало да има. В смисъл - като качество на продукта, начин на производството и т.н.
Храната в развъдниковата линия, независимо от фирмата-производител, би трябвало да идва по-евтина не от "спестени" съставки, а от опаковка, липса на оцветители/овкусители/омирисители b) и от "целевата група".
Примерно (съзнателно не цитирам фирми) - разкарват се маркетинговите "целеви точки" от типа на "специфична породна разновидност", "специфична ръстова разновидност" или подобни АКО това е принципиален пазарен трик. Т.е. получаваме (примерно) развъдникова храна БЕЗ ароматизатор, предназначен за хората (като отвориш чувала, мирише не-така-приятно-за-човека), с натурален вкус (в повечето случаи овкусителите се добавят пак заради хората... това в отделна тема) и, примерно, предназначена за активни възрастни кучета/ловни, служебни кучета, с оптимален състав откъм протеини, мазнини и витамини... поради "енерджи" разновидността - подходяща за средни и едри породи и безсмислена за съвсем дребните. Лишена обаче от надписа примерно "Ягдтериер онли", защото разликата между "породната" храна и тази за друга порода е в някоя повече или по-малко безсмислена съставка.
А пък ако развъдчикът държи да си взима "Ягдтериер онли", няма да ползва финансовите облаги от развъдната серия...
Тук не казвам, че "липсващата" съставка не е ценна за дадената порода, ръстова разновидност и т.н., а само че не е супер-важна и съществена.
Пак, да речем, ветеринарните разновидности на храните са по-качествени от другите и съдържат определени вещества, които в другите ги няма. Да речем, хипоалергенни са, за по-добро храносмилане и т.н. Това не означава, че "пазарната" храна е по-некачествена и трябва да се купува примерно хипоалергенната... за 99% от кучетата специалните съставки на хипоалергенната са безсмислени. Нещо такова.
По принцип Е ВЪЗМОЖНО разликите между пазарните и развъдниковите линии да са по-съществени и да означават компромис в качеството, макар че не би трябвало. Пак зависи от фирмата. От тази гледна точка е разумно да се сравнят внимателно две "еднакви" разновидности от двете направления и да се прецени дали липсващите или различните съставки имат смисъл и значение за конкретните кучета или не.
Иначе, примерно, развъдниковата линия на фирмата, която ползвам аз за "масово хранене" в момента, е абсолютно еднаква с пазарната, даже си има ръстова разновидност b) , разликата е само в чувала, липсата на овкусител/ароматизатор и по-ниската цена, в която ДОРИ не е калкулирана печалба за вносителя (той печели от допълнителната отстъпка в цената, давана от производителя). Туй то.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#80 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:08 AM

Цитат

.........и по-ниската цена, в която ДОРИ не е калкулирана печалба за вносителя (той печели от допълнителната отстъпка в цената, давана от производителя).

b) това от фирмата вносител ли ти го казаха?
нали знаеш че в момента всички продават на заводски цени, че и с отстъпка от тях и печелят само от допълнителната отстъпка за оборот (имам предвид не само храните за кучета ами и един куп други неща, включително и във фирмата където работя са сложили един голям надпис - "кабели с отстъпка от заводската цена". не знам точно каква е заводската ама фирмата си печели много добре и процента надценка съвсем не е малък)
вносителя може да ти каже че продава и въобще без надценка, само воден от желанието да подкрепя кинологията и т.н., но според мен това не е вярно

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни