Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#181 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 04 May 2010 - 12:47 PM

Определено не зависи само от родителите, но едно е човек да не обича да има в къщата си животно.Друго е да се страхуваш, а това е поправимо.Трето е постоянно да ти се насажда омраза и гнус към нещастните животни.А и те са основният фактор.Нямам спомен някога да не съм живяла с куче и разни други животни.Моите родители винаги са ми позволявали и са ме поощрявали. И им благодаря.За разлика от моят син,сама се грижих за любимците си, от най рана възраст.Естествено и на моменти ме възпираха,като ми обясняваха ,че имам достатъчно вкъщи.И не може всичко което джавка и мяука по улиците, да прибирам.Старая се да възпитам и детето си така.Моят мъж примерно не обича животните изобщо,но пък обожава ИЯ, което е странно.
Преди малко минахме покрай детската площадка в квартала.ИЯ страшно хареса едно прохождащо момиченце.Майката изпадна в ужас от страх,като вида как се мята тромава мецанка и подканва за игра.Обясних и какво прави и да не се притеснява.Казах и ако има желание да се приближи и да позволи на детето да си поиграе с нас.И то видимо се кефеше. Кратък размисъл ,дойде.Голям купон.моята подскачаше и обикаляше в кръг около клатещото се мъниче.А то се захласваше от смях.Естествено възпирах ИЯ да не го отнесе.То милото само малко се стряскаше ,като моята поджавкваше ,приканвайки го към игра. След няколко минути ,майката която гледаше втрещено, си смени физиономията.С усмивка започна да ме разпитва.Приближиха се и други майки и настана страхотна игра.
Много им беше чудно как съм гледала дете и куче.А аз разказвах ли ,разказвах.
Резултата, много приятна изживяване и уморено от игра куче.Не казвам обаче,че винаги се получава и всички хора са еднакви.Просто случая беше такъв.

Р.Р. ИЯ обожава деца,не обича възрастните.

#182 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 May 2010 - 01:16 PM

Показване на мнениетоIA---, в 04 May 2010 - 12:52 PM, написа:

Преди малко минахме покрай детската площадка в квартала.ИЯ страшно хареса едно прохождащо момиченце.Майката изпадна в ужас от страх,като вида как се мята тромава мецанка и подканва за игра.Обясних и какво прави и да не се притеснява.Казах и ако има желание да се приближи и да позволи на детето да си поиграе с нас.И то видимо се кефеше. Кратък размисъл ,дойде.Голям купон.моята подскачаше и обикаляше в кръг около клатещото се мъниче.А то се захласваше от смях.Естествено възпирах ИЯ да не го отнесе.То милото само малко се стряскаше ,като моята поджавкваше ,приканвайки го към игра. След няколко минути ,майката която гледаше втрещено, си смени физиономията.С усмивка започна да ме разпитва.Приближиха се и други майки и настана страхотна игра.
Много им беше чудно как съм гледала дете и куче.А аз разказвах ли ,разказвах.
Резултата, много приятна изживяване и уморено от игра куче.Не казвам обаче,че винаги се получава и всички хора са еднакви.Просто случая беше такъв.

Р.Р. ИЯ обожава деца,не обича възрастните.

Ето за това говоря:-))))
Хората се усмихват на теб и те изслушват защото не тръгваш с лошото, и аз съм на същото мнение. Макар че ако някой ми посегне на кучето - ще го скрия зад себе си и ще го защитавам както подобава, то е ясно. Но никога нито една уплашена или сопната майка или баба няма да ги сметна за изтрещяли истерички и да се оплаквам от тях - хората са различни и имат право да се страхуват.

:-))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#183 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 May 2010 - 07:31 PM

Гледахте ли това по БТВ току що, как питбул нахапал по лицето детето на стадиона?

Е как няма да са изтрещяли майките? Те не само не знаят че питбули по принцип са невероятно дружелюбни кучета към хората, но и не правят разлики измежду породите въобще. Или наистина смятате че са ДЛЪЖНИ да се образоват и да различават на око всичките породи и да им знаят характеристиките?

Днес видях един огромен АСТ, като се връщахме от градината с дъщеря ми. Кучето беше огромно - почти като риджбек, стопанина му твърдеше че това е АСТ, но мисля че е кръстоска. Както и да е, малката се стъписа за секунда, като го видя, аз поздравих стопанина, помолих го за разрешение за погалване и протегнах ръка към този черен нос. Кучето ме облиза, млатейки краката на стопанина с опашката си от кеф, а случаен младеж подметна :"Глей къв питбул".

Ми след днешния репортаж колко майки ще бягат (което е възможно най-неправилна реакция) като видят всичко, което им напомня питбул?

И как да ги хванем за да ги убедим че истински питбул никога няма да нарани детето?
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2010 - 07:43 PM

Аз не разбирам в какво и кого трябва да убеждаваш изобщо?!?? Инцидента е просто емблематичен и не подлежи на сравнение или коментар с каквото и да било в тази тема. Поредната простотия на поредния кретен, който се е размазвал на стадиона. Между другото бях изненадана, че от същата тази медия не гракнаха веднага против кучетата като цяло, а наблегнаха на това, че кретена не за пръв път прави проблеми и че кучето се разхождало на непозволено място без намордник и без повод. Този път не крещяха "да изтребим кучетата". Като данъкоплатец и гражданин на тази държава, който спазва законите, естествено, че ще искам този тъпанар нещастен да отиде в затвора, не просто да го глобят. Проблемът е, че никой нищо няма да му направи и знаеш ли защо? Защото след като момчето излезе от болницата никой от близките му няма да подаде иск в съда. Нещата просто ще си оттекат и такива инциденти ще се повтарят до безкрай. denicc говореше точно за това, че ако му шибнат на този мръхльо една солидна глоба плюс условна присъда, следващият перко няма да си пуска кучето на стадиона или без намордник или повод. А ние, нормалните кучкари, ще се разхождаме без проблеми и без да се правим на циркаджии, защото всички ще сме с разбирането, че контрол има и се упражнява както трябва.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#185 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 07:45 PM

Вчера както се разхождахме, някакво момиченце изскочи изневиделица, затича се към кучето ми и се опита да го ритне. В този момент чух, че майката вяло казва "неее" А аз извиках "ЕЙ, ами ако те ухапе"! Тогава майката се озъби на среща ми, точно като изтрещяла от къде на къде съм викала на детето и "ей" и като ми било хапело кучето да си го вържа ...
Обърнах се с нормален тон към нея и попитах, защо ми крещи по този начин, след като нейното дете идва да ритне кучето ми? Тя започна със заплахи "ще врътна сега един телефон и ще дойдат да ти го приберат"
Последва разговор в стил кой е по-по-най...

Та, писнало ми е подобно отношение. Нямаше смисъл да и обяснявам, че кучето ми нито хапе, нито има в него и грам агресия. Как да и обясня, че не е добре детето и да рита кучето ми?!? Аз мога ли да отида и да ритна нейното дете?!? И се чудя защо тия майки ходят и се жалват в общините срещу хората с кучета и в резултат на това могат да забраняват паркове и прочее места за разходки на кучета, а защо хората с кучета не подават жалби срещу такива майки с децата си, заради които ние не можем да си разходим нормално животните сякаш нямаме право на това и не сме нормални хора. Смятам, че това си е пряко нарушение на личните ми права!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 07:47 PM

Деси,
Ама виж че опираме пак до некадърни стопани и не са ни виновни майките. Как ще го съдят този "стопанин"??? Та той не е чипирал и не е регистрирал кучето си. Също като другия кретен в София, Люлин, с ротвайлера дето нахапа бебе по главата.

Аз точно това се опитвам да обясня: не са ни виновни майките-неграмотници, а онези идиоти, които са 80% сред всичките стопани. И заради тях го отнасяме ние, нормалните стопани. А обществото, сблъсквайки се с 80%-те процента идиоти с кучетата, има право да се плаши от малцина нормалните, обяснимо е.
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 May 2010 - 09:01 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 May 2010 - 05:52 PM, написа:

....и не са ни виновни майките.

След днешния ми сблъсък с една майка, вече не знам дали не са...
Карам си колата, кучето в колата, и пътуваме към ветеринаря, малки квартални улички, и една майка си бута количката бавничко, спокойно и невъзмутимо по средата на улицата, поизчаках секунда,две,три...десет и реших да подам някакъв сигнал, че и аз съм на пътя, някак си ако може да използва тя тротоара.Свирнах леко с клаксона и......вие нищо не знаете, на нея милата и друсал на количката тротоара, и къде съм се разбързала толкова...аз пък и обясних, че колата ми е голяма и тротоара ми идва тесен, иначе с удоволствие бих минала от там оставяйки и цялото платно.
Добре, че кучето си кротеше отзад та не го видя!

Абе някак си на нас навремето не ни се отразяваше толкова пагубно бременноста и майчинството.Сега хормоналната буря ги тресе доста по-мощно май.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#188 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 09:03 PM

Обществото било имало право, аз не съм ли част от това общество и нямам ли права?!
След като е факт, че има безотговорни собственици на кучета, факт е и това, че и много от тези без кучета, кучемразците, също не са читави.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 09:37 PM

Показване на мнениетоMeto, в 03 May 2010 - 04:17 PM, написа:

Ха ха ха, че аз обичам люто!

Но не, наистина някои индивиди нямат граници с нахалността си! Хем виждат, че куч не проявява интерес към тях, дърпа се крие се зад мен, а те продалжават да се натрапват! Друго искарал сам ги да потичат и гледам от далечината някви пикли (с извинение) са се развикали - Озииииииииииииииииииииии, Реиииииииииииин. Сякаш техни кучета и очакват от момчетата да им обръщат внимание. Е да ама не. То моите ги игнорират на 100%. Обаче онези не спират продължават да вървят понякога тичат към тях и аз в точно този момент задавам ключова команда "Ай!" момчетата се застрелват към мен и и прасс!

ааа държа да отбележа, че Ози чат пат почна да се храни нормално :) (хапй)

Много съм съгласна , ся извинете ама като те е страх от мечки не ходиш в гората! Пет деца тичат след тебе да се радват на кучето ти и от зад 4 баби те кълнат задето няма наморник кучето. А ся кажете на кого му куца интелекта. И после по новините много им знаят устите аз тия хора не ща да ги уча да ми обичат кучето , нито искам кучето ми да върти дупе като ги види .Любов към животните у никого няма да възпитавам. Искам да са достаъчно възпитани да го загледат и да отминат без да нарушават личното ми пространство така както не правя аз това с тяхното !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 10:26 PM

Може би това няма да изглежда, че е по темата. Нека потребителите да преценят. От години в съзнанието ми се набива една ситуация, която, ако застана на някой по-оживен светофар, зная, че в рамките на 15-20 минути ще се случи. Ситуацията е следната. Свети червено. На светофара чакат майка или баба с дете между 4 и да кажем 12 години. Майката-респективно - бабата се оглежда на две на три, хваща ръката на детето и го повлича през улицата - на червено. Дали в момента й минава през ума, че застрашава живота му - не зная. Понякога, когато детенцето е над 7-8-9 годишна възраст ми се е случвало да наблюдавам, как то остава да чака няколко секунди преди майката, респективно бабата, да се обърне и да му викне - "Айде бе, какво чакаш !"
Това е една от причините, поради които смятам, че това, което една жена прави в качеството си на майка, не винаги е оправдано и най-доброто за детето. Не смятам, че всяка реакция на една майка е подчинена на защитата на детето. Много често тя е подчинена на личния собствен интерес, който пък от друга страна много често е в противоречие с интереса на детето. Затова, да се признават някакви безусловни права заради факта че сме в ролята на майка и да се изхожда от позицията, че в 100% от случаите майката действа в интерес на детето си, е неправилно.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#191 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2010 - 10:56 PM

Аз, също, не желая никого да убеждавам, обучавам или възпитавам. Плащам си данъците, спазвам законите и изисквам да ми спазват правата, а те включват да мога да отглеждам домашен любимец и след като не безпокоя никого - следва и мен никой да не ме безпокои. Преди няколко години,в една прекрасна съботна утрин, някаква съседка се опита да ми обясни как кучетата ми къртят мазилката на коридора и посочи с пръст на 2,60 м височина. Мразя да ми крещят, а най-мразя да ми крещят в почивен ден, тогава споменах някои от преките й роднини по непристоен начин и й обясних в прав текст как тя, лично, може да влезе в ролята на канго-машина и да решим проблема с пробиването на пълзящия кофраж. Очаквах двете говеда до мен да настръхнат, но уви .... бях жестоко преметната от четириногите кафяви гадове. Двамата полегнаха отегчено, в разрез с всички правила на кучешкото поведение и чакаха "мама да излезе от филма" за да могат да се разходят. Другият случай беше с дете на около 6-7 годишна възраст. Тичаше срещу нас и крещеше, че кучетата ми ще го ухапят. Обясних му тихо, хладнокръвно, усмихвайки се любезно, че ако продължи да лъже така безсрамно и продължи да притеснява животинките ми ще го ухапя аз, а това боли повече. Майка му дори не можа да си отвори устата. Предполагам, че беше в шок.
Резултата от безобразното ми поведение в тези случаи:
1. Никой вече не ми крещи - никога.
2. Никой не ми пипа кучетата.
3. Никой не се оплаква от кучетата ми (поне не пред мен, а досега не съм имала проблеми и със служители на реда).
4. Ако има проблем с куче, аз винаги съм изключена от "обвиняемите", защото моите били "възпитани".
5. Комшийчетата ми знаят, че кучетата ми са супер, ама аз съм много кофти гадина и не ми се навират.

Дали мисля, че това е начинът ? Едва ли! Аз просто се държа кофти с хората когато съм сънена.
Още по-малко се гордея с това си поведение. Ще ми се да бъда по-добра, по-търпелива, по-позитивна. Да, ама не ми се получава, особено като ме връхлитат с нападки. Ако някой мисли, че с определен вид положително поведение ще промени това отношение на околните - ОК, щом го влече да го прави. Аз считам, че като съвестен гражданин имам права точно толкова, колкото и останалите и след като не нарушавам техните с повението си, те са длъжни да не нарушават моите, ако ще и динозавър да разхождам. Не искам да ме приемат, не искам да ми обичат животните, не искам и да ме разбират, искам само да не ме безпокоят безпричинно или пък защото имат хормонални сривове.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#192 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 May 2010 - 11:28 PM

Случка след случка!

Днес кам 18:00 бях в парка, гъмжи от народ. По едно време се появиха някакви индивиди от общината да ми искат документи и че "НЯКОЙ" им се обадил, че съм притеснявал хората в парка. Шах-мат! Казах им така "Първо кучетата нямат 6 месеца следователно освен паспорта с ваксините няма какво да ви показвам! Второ докато общината не ми покаже къде да си разкарвам кучетата ще ги разкарвам където си искам!". На ония му се развали физиономиата и се опита да захване, че моите псета правели мръсотии в парка. Показал му, че си имам торбички за тази цел за да чистя след тях и след това ги посъветвах на около да потърсят поно едно дърво, където не е минирано от бебешко ЛАЙНО (с извинение)! Заканени неканени си търгнаха господата аз си продължих разходката и те така :)
То бива простия да го оставиш с простотията си, но не е зле от време на време да му я показваш я! Поздрави :ba_025:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#193 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 11:36 PM

Е, на номер 5 вече не издържах и все още продължавам да се смея. Поздравявам DessyD за голямото чувството за хумор и за избора на имидж. Не всеки иска да е готиния тип. Или пък иска, но има друго амплоа :) .
Както се вижда, и този подход помага за положително отношение към кучетата. Хората си казват - ей, добри кучета, добри кучета, ама да не попадаме в полезрението на стопанката - особено когато е сънена ! И, както се казва, виждат нагледно разликата между това, какво може да ти причини едно невинно куче и един разярен homo sapiens. Което е наистина мнооого поучително. :)))))
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#194 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2010 - 11:45 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 May 2010 - 09:41 PM, написа:

Е, на номер 5 вече не издържах и все още продължавам да се смея.

Ами смешно ви е, явно не сте я виждали сънена :ab_041: :db_046:
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#195 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2010 - 11:49 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 04 May 2010 - 11:50 PM, написа:

Е, сега вече ни излезе име ..... :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 12:02 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 04 May 2010 - 09:54 PM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 04 May 2010 - 11:50 PM, написа:

Е, сега вече ни излезе име ..... :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

:ab_041:
Споко когато гворят зад теб, значи си пред тях!
Важното е всеки да сподели опита си, при сблъсъка с "изтрещяли" индивиди.
Хубавото е, че тия дето те познават вече знаят, че сте "добри кучета със зла стопанка", ама на останалите трябва пак да го доказваш..... :ab_041:
Много по-спокойно ще е да осъзная, че нямат право на вмешателство в твоето ти пространство ама на, балкански манталитет!
Аз вече един съсед на вилата /живущ през две пресечки от нас/ съм го признала за гений, при целия вой и лай от селото и вилната зона, той чувал ТОЧНО МОИТЕ КАК ЛАЯТ :be_107:
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 12:17 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 05 May 2010 - 12:07 AM, написа:

Аз вече един съсед на вилата /живущ през две пресечки от нас/ съм го признала за гений, при целия вой и лай от селото и вилната зона, той чувал ТОЧНО МОИТЕ КАК ЛАЯТ :be_107:

Това е суперякоооо !!!! Този трябва да го вземат криминалистите като специално средство. Егати разделителната способност !!!! :laugh: :ab_041: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106:

п.п. - абе, какво да ти кажа, ти поне знаеш, тогава Боно беше резултат от моето "изтрещяване" и ме беше докарал "на хапче" от психодиспансера, :md_064: ама често ме подвеждаше като поведение и .... абе, правеха си бъзици с бабата. :ab_041:
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:28 AM

EEEE вече не мога да се сдържаКачена снимка Качена снимка Качена снимка .
Голям образ е този,явно чува гласове в главата си.Що не му каза да се прегледа.За негово добро е Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 12:28 AM

Най-лошото е, че практиката показва, че те тия хора с добро не можеш ги убеди.Първия път го изслушах спкойно и внимателно и казах „мноооого се извинявам”.
Втория път му обясних, че ходиха и двете на училище и то доста, ама по-тъпи излязоха и не ги научиха да мяукат, само лаят.
И третия път се срещнал с мъжът ми пред вратата и той влезе в двора и вика, „нашия човек пак се жалва”.....е то вече не издържах и поясних на ВИСОК глас в двора как ще подам жалба за тормоз /той още чакаше пред вратата/...от тогава нито съм го виждала, нито съм го чувала, изведнъж забрави за нас и спря да чува....а може пък сега да чува точно някои други...
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:36 AM

Имай милост,деКачена снимка Минава полунощ.Вместо да се приспивам,събуждам квартала от смяхКачена снимка Качена снимка Качена снимка .

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни