Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#141 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 May 2010 - 11:10 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 09:30 AM, написа:

Цитат

Защо защитавате майките не разбирам

Тхахахахахахахаха!
Извинете ме, по-нататък дори не си дадох труда да чета:-))))))))))))))))))))))))))))

Тц-тц-тц...

Аха!"Чукча не читатель,он писатель!".Както не си правиш труда да четеш тези,които са си направили труда да пишат и коментират най-вече твоите постове,така и няма да ти се разсърдя,ако изобщо спреш да пишеш по нещо,което не четеш до край.Сори за офф-а!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#142 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 11:14 AM

Ариел,

няма нищо (намигва приятелски) пак заповядай:-)))

ShiBumi_GirL,
И колко пъти са викали полиция за вас когато вие с намордник и на къс повод сте сядали/давали лапа???
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#143 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 May 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 09:13 AM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 11:06 AM, написа:

Furia_S, само не можах да разбера какво предлагате, и как виждате възможност положението да се подобри???

За мене решението е, солидни глоби /нищо че според вас с това ми предложение ще изглеждам невменяема/и то глоби точно за тези, които описвате с кучетата в свободен полет, и забавляващи се на агресията на любимците си.Това с бъркането в джоба дава много добър резултат по цял свят, няма да откриваме топлата вода!
Нали не си мислите че в Америка, където са събрани от кол и въже има ред, защото хората са много съвестни.....???Съвестни са, ама към личните си средства, а глобите наистина си ги бива!

Но въобще не разбрах вие как, и по какъв начин виждате шанс, нещо да се подобри!Дайте нормално предложение "плюнките" ги изчетохме вече!

Няма да повярвате но бащата, за който пиша е АМЕРИКАНЕЦ. Живее от много години тук и шпреха перфектен български, а пък как псува - аз трябвада конспектирам след него.
В САЩ до сега щяха да го глобят неведнъж или да му вземат кучето - не им знам законите, но ние със стопанката на дакела трябваше да се обърнем в полицията за да спре да си пуска кучето така... Е... не е спрял, онзи ден го видях кучето, опита се да направи скачка на моят Риж, песа ми го клъвна с намордника и онова ми ти нещо избяга през оживене булевард със скоростта на ракета "Земя-Земя".

Сигурна съм че кучето не е чипирано и регистрирано.
Ето как маската на цивилизацията изчезва като няма изпълнителна власт...

Напротив, вярвам и точно това се мъчих да ви обясня, че Американците в Америка не са съвестни просто защото са такива, а защото закона не им позволява да са други!
Ама както и да е!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#144 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 11:33 AM

Ще ти кажа първо,че моето куче не е длъжно да се прави на маймуна пред някой агресивно настроен към него.С това аз не си вадя хляба.Ще ти кажа и колко пъти съм заплашвана с полиция от криви хора,че кучето минава през високата трева покрай техния двор за да маркира(дори не прави другото),а аз любезно вадя телефона си,питам ги дали за по-бързо аз не набера номера на съответната институция,да ги изчакаме и двете страни в конфликта на место и да се разреши чрез тях възникналия казус.Знаеш ли как реагират те тогава?Да,позна-изнасят се с"подвити опашки",понеже май по всичко ми личи,че в случая не съм влязла в никакво нарушение и съм готова да си отстоявам правата.Не случайно се движа с документите на кучето и моите в раницата си на първо място.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#145 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 11:34 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 11:29 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 09:13 AM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 11:06 AM, написа:

Furia_S, само не можах да разбера какво предлагате, и как виждате възможност положението да се подобри???

За мене решението е, солидни глоби /нищо че според вас с това ми предложение ще изглеждам невменяема/и то глоби точно за тези, които описвате с кучетата в свободен полет, и забавляващи се на агресията на любимците си.Това с бъркането в джоба дава много добър резултат по цял свят, няма да откриваме топлата вода!
Нали не си мислите че в Америка, където са събрани от кол и въже има ред, защото хората са много съвестни.....???Съвестни са, ама към личните си средства, а глобите наистина си ги бива!

Но въобще не разбрах вие как, и по какъв начин виждате шанс, нещо да се подобри!Дайте нормално предложение "плюнките" ги изчетохме вече!

Няма да повярвате но бащата, за който пиша е АМЕРИКАНЕЦ. Живее от много години тук и шпреха перфектен български, а пък как псува - аз трябвада конспектирам след него.
В САЩ до сега щяха да го глобят неведнъж или да му вземат кучето - не им знам законите, но ние със стопанката на дакела трябваше да се обърнем в полицията за да спре да си пуска кучето така... Е... не е спрял, онзи ден го видях кучето, опита се да направи скачка на моят Риж, песа ми го клъвна с намордника и онова ми ти нещо избяга през оживене булевард със скоростта на ракета "Земя-Земя".

Сигурна съм че кучето не е чипирано и регистрирано.
Ето как маската на цивилизацията изчезва като няма изпълнителна власт...

Напротив, вярвам и точно това се мъчих да ви обясня, че Американците в Америка не са съвестни просто защото са такива, а защото закона не им позволява да са други!
Ама както и да е!

Ами ето че говорим за едно и същото нещо, само че от различни гледни точки:-))))

налага се, налага се да обясняваме че от куче до куче има Балкан разлика. това е факт, уви, това е нашата действителност, и за това не са ни виновни майки/баби/пенсионери или вулкана в Исландия... Налага се да се разграничаваме от неадекватните кучкари, които са създали лош имидж на всички хора с кучето. тези безотговорни стопани не висят по кучешки форуми да четат теми по дресура, пак казвам - ние, лудите, сме шепа народ.

Само че не бива да се противопоставяме на останалите и да ги плюем не-кучкарите.
:-)))
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 May 2010 - 12:12 PM

Ние не говорим обаче за неадекватните кучкари,и не мисля че тук поне има такива! Всеки който не подава лапа на някоя бясна и пенеща се майка,неадекватен ли е? Извинявай,но ние излизаме на разходка,не отиваме на цирк! Поне да му сложа една паничка на врата,и за всеки номер да събираме парички.Бива ли така?
Ето от вчера реална ситуация-С моята булонка сме на разходка,и насреща ни весел и лигещ се ротвайлер,без намордник,без синджир,който изяви желание да ми търкаля булонката по земята!И какво трябваше да направя аз? Да почна да се пеня,подобно на ротвайлера,да крякам и истерясвам? Не,няма да направя така! Не съдим предварително,и не даваме повод за агресия!
И не ние плюем майките,бабите,децата,а те нас плюят.Те са тези които си навират пръстите в устата на кучето ми,те са и тези които не правят разлика от куче до куче,от водач до някой си който просто има куче! Аз циркаджии не отглеждам,нито пък имам лиценз да съм клоуна на града.

#147 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 May 2010 - 12:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 09:39 AM, написа:

Ами ето че говорим за едно и същото нещо, само че от различни гледни точки:-))))

налага се, налага се да обясняваме че от куче до куче има Балкан разлика. това е факт, уви, това е нашата действителност, и за това не са ни виновни майки/баби/пенсионери или вулкана в Исландия... Налага се да се разграничаваме от неадекватните кучкари, които са създали лош имидж на всички хора с кучето. тези безотговорни стопани не висят по кучешки форуми да четат теми по дресура, пак казвам - ние, лудите, сме шепа народ.

Само че не бива да се противопоставяме на останалите и да ги плюем не-кучкарите.

Ха сега де!Ми то от самото начало казах, че ги разбирам "изтрещялите" майки, след всички ужасни инциденти, ама пък и ние не сме длъжни да страдаме заради тяхния сблъсък с някой малоумен собственик на куче, или от маслото което им наливат в огъня медиите!
И аз съм против кучетата да се разхождат на самотек, ама излиза че страдат точно съвестните стопани!
И отрицателното настроение на всички отнесли си "любвеобилността" от някоя майка, и излято тук идва от това, че тези мили майки търсят под вола теле!
В крайна сметка, да се организират, да се обърнат към нужната институция и да искат сериозни санкции, той закона вече си го има.Защото 20 лв.не са никак стряскащи, и утре ротвайлера пак ще е свободно пуснат!

А ако майките успеят да осъзнаят, че кучето на повод и с намордник няма как да ги ухапе......направо ще е приказка!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#148 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2010 - 12:17 PM

Фуриа веднъж ни се случи да викнат полиця,но много пъти ни заплашват с това и почти всеки ден ставам свидетел на подобни грозни сцени.Да се развика майка за пуснато куче да ,но за такова на повод,още повече с намордник не е нормално не мислиш ли?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 May 2010 - 12:26 PM

Защото 20 лв.не са никак стряскащи, и утре ротвайлера пак ще е свободно пуснат!

Абсолютно точно! Хайде,мен не ме страх от кучета и знам как да реагирам в подобна ситуация,но има хора които не знаят и ги страх! Ето по тях да изтрещяват и да се пенят,по тези които си пускат кучетата свободно,а не по нас,които си ги водим с строг синджир и с намордник.

#150 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 12:30 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 12:20 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 09:39 AM, написа:

Ха сега де!Ми то от самото начало казах, че ги разбирам "изтрещялите" майки, след всички ужасни инциденти, ама пък и ние не сме длъжни да страдаме заради тяхния сблъсък с някой малоумен собственик на куче, или от маслото което им наливат в огъня медиите!
И аз съм против кучетата да се разхождат на самотек, ама излиза че страдат точно съвестните стопани!
И отрицателното настроение на всички отнесли си "любвеобилността" от някоя майка, и излято тук идва от това, че тези мили майки търсят под вола теле!
В крайна сметка, да се организират, да се обърнат към нужната институция и да искат сериозни санкции, той закона вече си го има.Защото 20 лв.не са никак стряскащи, и утре ротвайлера пак ще е свободно пуснат!

А ако майките успеят да осъзнаят, че кучето на повод и с намордник няма как да ги ухапе......направо ще е приказка!

ДА! Но с личните нападки няма да ги образоваме, нали? Аз ви предлагам и ви моля да не се уподобяваме на мамешките форуми, дето една като се разпищи как й е писнало от кучетата та цялата клика подхване и после триста страници ужаси и преразказвания колко били гадни/мръсни/заразни кучетата.

Сложете вместо "кучета" майките и вижте че ставаме като тях.
Аз съм и майка и съм изтрещяла кучкарка (хъ-хъ, поне си признавам) и не го приемам това разграничаване и противопоставяне, защото никой освен нас самите не е длъжен да разбира, обича и прави разликите относно кучетата ни.

нали това писах - това е един от минусите за удоволствието и щастието от живота с любимците ни. И изборът е изцяло наш. И аз не съжалявам задето го направих.
:-))))
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:34 PM

Четох, четох, четох и не се стърпях.
Аз съм не само кучешка, но и човешка майка. Кучето го взех след като разбрах, че съм бременна. Няколко случки:
1. Бременна в 5 месец на разходка с малчо на 3 мес. Бабички с коментар гледат дзверове, а за деца не мислят. Отвърнах им хубавичко, че бебето ми е в корема.
2. Бруно на 1,5 г., дъщеря ми в количката на 7мес и чакаме на опашка за палачинки. Момиченце на 9г. идва и с неистов вик го удря по дупето. Аз същисана само се оглеждам и следва тирада от майката да си държа звяра. Отговорът ми беше тя да си държи нейния, защото моя е вързан. Тази майка къде блее....
3. Дъщеря ми играе на една площадка (не детска), а аз съм на най-далечната пейка. Идва майка и си изаква детето точно до пейката и ми прави забележка да се поместя. Ха сега де...
И все пак не липсват случаи "Ауу колко е готин", "Виж какъв е усмихнат", "Много е красив" и след всичко това следва мачкане и целуване, но само от големи хора (милия има страх от деца и не иска да го пипат). А дъщеря ми я уча, че не може да пипа други кучета, защото не са наши и не ни познават. На децата, които ни познават им казвам, че първо трябва да питат и тогава да пипат.
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 12:35 PM, написа:

нали това писах - това е един от минусите за удоволствието и щастието от живота с любимците ни. И изборът е изцяло наш. И аз не съжалявам задето го направих.
:-))))

Правилно, точно както и детето, пък и всичко в нашия живот представлява наш,ЛИЧЕН изобор. Точно затова отговорността е еднаква и никой не може да ми ограничава правата след като изпълнявам отговорностите и задълженията си към обществото. Не става въпрос нито за противопоставяне, нито за противоборство, става въпрос единствено и само за отговорност, а тя се носи не само към домашния любимец, нека бъдем обективни.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#153 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:58 PM

Деси,

Здрастиииииии:-)))
Но ние не сме обективни, самата тема и заглавието й не са обективни, виждаш го.
Всъщност, какво излиза? Че когато уплашена майка се развика "Махнете си кучето" ние, кучкарите, трябва да й се сопнеме в отговор "Гледай си детето"???
И така ще стигнем до диалог? Не, няма. Разумен човек си, знаеш че този път е възможно най-неправилния.
Ариел има хъски, защо не отчете колко пъти на ден са й се възхитили същите тези майки с колички? Те пак са изтрещяли майки, нали, но защо пренебрегваме положителното и сме се уяли един вид от комплиментите спрямо кучетата ни, а обръщаме внимание само на негативните неща?
Вчера нарочно покрай тази тема броях колко пъти ще има негативни мнения и колко положителни по времето на разходката ни. Едно на десет за отбора на кучкарите, макар че семейството твърди че е било много повече над десет положителни неща.

Стига сте ги плюели тези майки, помислете колко хора са се възхитили на кучето ви. Ще видите че никак няма да са малко:-))))))))
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 02:07 PM

Фурия, така е! Темата се измести, но смисъла е същия. Умишлено наблягам и на пенсионерите, защото повечето са хора недоволни от мизерията в която са принудени да живеят и си го изкарват на когото могат. А доста често това са хората с кучета. Та наблягам и на тях и на всички, които се жалват, защото освен майки и други хора мърморят срещу домашните кучета. Просто майките с деца са най-често срещаните по парковете, от където преминаваме ние на път за кучешките полянки. Разбирам, че се опитваш да убедиш всички нас, че трябва човек да подхожда с добро, НО казваш че отношението към нас е провокирано от нашето отношение към ... говорим за майките... така че - към майките. Къде е справедливостта питам аз?! Ти ги уговаряш и им правиш шоупрограма, а от следващата пейка те стрелка поредната настръхнала майка с дете. И така по цялата алея, всички 100тина майки, които или убеждаваш, че кучето ти е добро и няма страшно, или се опитваш да го предпазиш от дотърчало от някъде дете, което го настъпва, мачка, дърпа за опашката и му бърка в устата, а майката на същото това "съкровище" пие кафе с още 5 такива и не хае къде се подвизава отрочето й. После идва и ти тегли майните, защото си минала оттам и детето й е налетяло върху вас. И е подкрепена от съсканията на цялото кафене, защото никой не се застъпва за кучетата, а за децата. Нормално. Но щом няма човешко отношение към мен, как аз да събера сили, да подтисна гнева, който напира и да се опитам с усмивка да им обясня, че кучето ми е добро, и че не аз, а детето се е натресло на мен! И така 100 пъти за една разходка. Не е честно, не е морално, не е човешко. Нямат такова право. Никой няма. Няма как постоянно да отвръщаш на лошото с добро. Никой не е устроен така. Никой няма такива нерви.
Ти казваш - Куче с намордник = зло куче. А куче без намордник = не спазени правила. Какво можем да направим ние, за да угодим на останалите? Няма такова нещо. Не искам да убеждавам никой в правотата си. Искам да изляза на разходка и да не ми се вдигат скандали на всяка крачка! Много ли искам? Никой не е длъжен да знае за моето куче каквото и да било. Спор няма. Но пак ще се повторя - Моето куче е вързано, минавам на 10 метра от всяка майка с търчащо детенце, кучето ми е с намордник, въпреки, че не е нужно по закон, и пак отнасям майните! Не става така. И аз съм била клоун с покойното ми куче - НОК. Едно детенце на две годинки от радост се качи на гърба на кучето ми и го стисна така силно, че направо си го яздеше цели три метра, докато успея да го убедя да се пусне и да отиде при майка си, където и да беше тя! Е, не стана. Майката дотърча изтръпнала и спря на 5 метра от мен. Искаше аз да сваля детето й от гърба на моето куче, защото нея я е страх да се доближи. И не се доближи. Стоя си там докато аз се опитвах да отскубна детето, което беше изпаднало в еуфория от гъделичкането на козината на моя Барс. Вързах си кучето за една пейка и го оставих там докато връщах детето на майката. 10 метра по-късно чух викове и същото това дете бягаше след мен в опити да се докопа пак до кучето. Не съм се карала с майката, защото тя не ми направи забележка, а отчаяно се молеше да й върна аз детето, за да не се доближава тя. Не бих я критикувала и да ми се развика в този момент - от страх ще е, но да разчита на мен да се разбера с детето й... Не знам... Излишно е да споменавам, че кучето ми стоеше като паметник докато се опитвах да го освободя от задушаващата радост на детенцето. Невнимание веднъж може, но втори път да си оставиш детето да се покатери на гърба на непознато куче си е чисто нехайство. Спирам, че много локуми разтегнах и трудно се четат. Дано сте ми разбрали мисълта.

#155 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 02:23 PM

Камелия,
Разбрах те и изчетох внимателно мнението ти, допадна ми и те разбирам напълно.

Аз просто не смятам че ние трябва да се уподобяваме на същите тези майки и да ги сочим с пръст. Че ги има всякакви - има ги, неспоря с това. Кой колко добър родител е ще го покаже само времето, аз например не се смятам за идеален родител и не вярвам мислещ човек да се има за такъв.
Но съм категорично против етикетите и слагане на епитите. И същото мога да кажа на хората, които смятат ВСИЧКИ кучкари за изтрещяли идиоти (а, няма да давам аз кучкарите да ги обиждат, моля-моля:-)))))

Не мисля че от една битова случка трябва да се нахъсваме срещу хората по принцип.
Ето че ти говориш за пенсиите, хо-хо, любимият ми мазол, но има и напълно адекватни възрастни хора с бастуни. И няма защо да ги подвеждам всичките под един знаменател, нали?
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 03:00 PM

Да! Спор няма, че не всички майки са изтрещяли. Аз много пъти съм се радвала на усмихнати дечица и майки. И не всички пенсионери са мърморещи старци. Има много симпатични възрастни хорица, които, щом ме видят, с умиление се сещат за своите животинки, които са имали на младини. НО и не всички кучкари сме един дол дренки. И тук пак мненията ни се застъпват, но от различните страни на една ситуация.
Говорим за всички майки,които мърморят по адрес на кучетата ни, които пак ще подчертая, са си в правото да са на алеята заедно със стопаните си. Но говрим само за тези майки, които без да сме сгрешили ни нападат. Казвам това във връзка с едно мнение на Фурия, в което казва, че никой не е длъжен да ни харесва кучетата. Трудно ми е да го копна сега. Нямам нищо против хората да си изразяват недоволството с кръвнишки поглед, все пак не всеки обича кучета. Ама не ми харесва и лекции чак да ми четат.
Как можем всички тук да говорим за едно и също, а да не се разбираме?
Там е работата, че не се замисляме кой какъв е, а бързаме да поставяме определения! Виждат ме майките в Морската, на 15 години момиченце с куче. Кучето ми овързано като рецидивист и въпреки това се започват нападки по мой адрес. Дали 15 годишно момиче би водило куче убиец на бебета? Едва ли.
Бременна майка с куче. Дали и тя би водила куче убиец? Едва ли. Нали това ще е потенциална заплаха за собственото й дете някой ден! Кой би поел такъв риск? Никоя Майка със сигурност.
Ето я и истинската заплаха, което пак не е 100% гаранция, че при всеки е така. Момчета на 20-30 години, в голяма компания. Храчат, мятат си боклуците по тревата и водят 4-5 пита и още толкова рота. Някои пуснати, други не. Насъскват ги по котки и бездомни кучета, по гълъби и гарвани и се хилят като идиоти. Но на тях никой не смее да им влиза остро. Защо ли?
Оттам тръгва цялата работа. Да си излеем гнева на тея дето няма какво да ни направят, щото на онея момчурляци знаеш ли к'во ше им хрумне.
Ох, взех да "тъпча" вече на едно място. Всеки е прав за себе си в такава ситуация, което не означава, че е прав за другите...

#157 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 03:09 PM

Камелия,
Пишеш правилни неща, и те са част от обществото ни също, и точно негативните моменти се набиват на очите най-силно, за съжаление. Само че по отделни негативни моменти не бива да съдим за всичките хора накуп. И не бива от един вид цехова солидарност да се подкрепяме, обединявайки се срещу определени хора.

Утре ще влезе тук някоя поредна майка и какво ще прочете? И с какво усещане ще излезе от форума? С какви мисли? Че сме до един против майки и бебета и ги смятаме за досадни натрапници, дето ни пречат да си разхождаме кученцата?
Точно такова усещане най-малко бих искала да оставим у хората, които не са кучкари. Напротив, искам да им покажа че сме нормални хора, като тях самите, малко сме странни, но пък всъщност сме милосърдни, адекватни, състрадателни, умни, търпеливи... такива сме защото кучетата ни ни правят такива.
Е как ще ми повярват ако ги плюя и критикувам?...
Няма да е по този начин.
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 May 2010 - 03:44 PM

Да чукна на дърво! Ние още не плашим майките. Все пак сме още малки.. сигурно е заради това. Но момчетата също не провяват силен интерес към чужди обекти ако не ходят на четри крака! Намерих начин как да ги опазя от нахални опоненти по следния начин.

- Оооо какви сладури - и посяга да грабне единия и аз бързо.
- НЕЕЕ! Каишката му против бълхи е отровна!

и се дърпат със скороста на светкавица!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#159 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 03:54 PM

Показване на мнениетоMeto, в 03 May 2010 - 03:49 PM, написа:

Да чукна на дърво! Ние още не плашим майките. Все пак сме още малки.. сигурно е заради това. Но момчетата също не провяват силен интерес към чужди обекти ако не ходят на четри крака! Намерих начин как да ги опазя от нахални опоненти по следния начин.

- Оооо какви сладури - и посяга да грабне единия и аз бързо.
- НЕЕЕ! Каишката му против бълхи е отровна!

и се дърпат със скороста на светкавица!

Тхахахаха! Бабин, няма да ме разсмиваш така, че ще ми падне ченето и ще ти намажа езика с люта чушка за наказание:-))))))))))))))))))

Много е истинско, аз се чудя как да ги спра тез луди майки да се мятат върху кучето ми барабар с количката, бебето и памперсите а хората скивай к`ви проблеми имат:-)))))
Има една дето ни гони като империалисти всеки път като ни види а ние бягаме ли, бягаме. Тя търчи след нас и моли да спрем, аз спирам, спирами Рижавото ми Сърце и търпим известно време "гуци-муци-кученце".
Само че моя няма каишка за кърлежи, трябва да измисля нещо. Краста, например?
Не, ще се разпискат и ще стане по-лошо.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 May 2010 - 04:12 PM

Ха ха ха, че аз обичам люто!

Но не, наистина някои индивиди нямат граници с нахалността си! Хем виждат, че куч не проявява интерес към тях, дърпа се крие се зад мен, а те продалжават да се натрапват! Друго искарал сам ги да потичат и гледам от далечината някви пикли (с извинение) са се развикали - Озииииииииииииииииииииии, Реиииииииииииин. Сякаш техни кучета и очакват от момчетата да им обръщат внимание. Е да ама не. То моите ги игнорират на 100%. Обаче онези не спират продължават да вървят понякога тичат към тях и аз в точно този момент задавам ключова команда "Ай!" момчетата се застрелват към мен и и прасс!

ааа държа да отбележа, че Ози чат пат почна да се храни нормално :) (хапй)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни