Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#301 Потребителят е офлайн   karamel_ka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2010 - 09:50 PM

Цитат(nushcho @ Feb 2 2010, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(karamel_ka @ Feb 2 2010, 09:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При нас лечението беше около 3-4 месеца, третирахме заразените заони с Тактик и някакъв медицински течен сапун. Бихме му и 2 кожни вакисини. Общо взето е много упорита болест, не трябва да се отказваш.

За демодекозата или за гъбичките става въпрос, при нас са гъбички, но като писах първия пост се съмнявах в краста.

Това е за демодекозата. При нас гъбичките се появиха като следствие от демодекозата, мазахме с низорал, ама не се повлия много от него. Знам че антимикобета не се препоръчва при този случай, но аз го мазах и се оправи. Не съм сигурна далио е от него ама опитах.

#302 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 02:54 PM

От събота и моя куч е с гнусната диагноза - открихме и едно петънце с "изгризана" козина над лявото оче, не го чешеше, просто някакво гадно малко петно. Вета изстърга кожа и ни "зарадва" , че знае какво и има :((((((((((. Нахлузи и каишка Превентик, би 2 инжекции /кожна и мускулна - имуностимулант, който ще и бъде бит общо 3 пъти/ и сега 2 пъти в седмицата 2 месеца поредни ще дупчат куча с други инжекции. Толкова се спекох, че даже не съм питала какво лекарство точно и бият, но в сряда ще разбера и ще пиша тук. Не мажем с нищо :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Куча е на 5 месеца.

#303 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 19 June 2010 - 10:44 AM

Така в нас имам 3 кучета, 2 са мой третото го прибрах онзи ден от улицата и май има демодекоза.По това което препрочитам в темата не е задължително всяко куче да се разболее трябва да му е отслабен имунитета.При младите започвало от главата, а при старите от краката-значи кучо е млад понеже е с неизвестна възраст за мен,зъбите му също са добре.Понеже разбрах снощи че има краста ( струпеи и малка плешивина на врата )вече имаше контакт с другите две кучета, възможно ли е да НЕ се заразят и те защото в момента мога да кажа че пращят от здраве???Преди малко го изкъпах щателно с медицински шампоан за демодекоза на Virbac, Pyoderm, само това имам в нас.Понеже не е много разпространена (главно по главата) се надявам да мине само с къпане 2-3 пъти седмично.За ходене на доктор ще мога чак след 1 юли до тогава ще процедирам с това.Знам че може да прилича на краста и да е друго и че без проба няма как да се докаже от един поглед, но по-добре докато отидем на доктор да го къпя с това така и така го имам шампоана нищо не ми коства.Предполагам няма и да навреди.Пък и кучо е мноооого слаб и ако трябва да взема някакви хапчета натоварващи черня дроб (като Цифли) незнам как ще му се отразят,може би ще е по добре с някакво мазило да го лекувам.Обзпаразитих го външно(пълен беше с бълхи и кърлежи), за вътрешно се притеснявам поради същата причина - слабостта му.Ето линк със снимки. http://forum.dog.bg/...B1%D0%B5%D0%BD/ Ако някой може да даде съвет докато имам възможност да го заведа на лекар ще съм много благодарна!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 19 June 2010 - 10:45 PM

Ако е демодикоза, доколкото знам не се предава чрез контакт, защото кърлежите са дълбоко в кожата. Но няма как да сте сигурни какво е докато не се вземе проба.

#305 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2010 - 07:52 PM

демодекоза със шампоани не минава. иска около 3 месеца ежеседмично третиране със два противопаразитни препарата. проблем е и около 70 % носителство на гъбични причинители /най често дрожди или микроспория/. затова при нас задължително правим успоредно култорално изследване. не бива да се изключва и възможността да има и трето заболяване - примерно ендокринно или недоимъчно.

#306 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 07 July 2010 - 12:43 PM

При нас проблема се оказа алергия от кърлежите и бълхите (след кожна проба).Сега вече ни расте козинка на плешивото местенце на врата, а струпеите вече съвсем ги няма, минаха си като обикновенни ранички.Явно там са били местата на които са били кърлежите. И от там е цялата заблуда.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   vassilisa Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 09:59 PM

Нова съм в групата, но имам проблем с демодекозна краста + гъбички. При нас обаче проблемът е че има и в ушичките.( Западнопланински териер на 5 години).Няма признаци да го болят, чува отлично, от време на време ги чешеше, но леко. Редовно сме го водили да ги почистват, никой до сега не беше "забелязал" да му има нещо. Все от раничките по тялото го лекуваха с какви ли не диагнози. Сега направиха най-после изседвания. оказа се дамодекоза, но лекарът се хванал за ушната краста. Раничките по тялото лекуваме както по-горе в темата, с тактик и пандекс. В ушите му наливат някакъв дезинфектант и докторът настоява за операция на ушния канал, а друго лечение за ушите не прилага. Интересува ме ако някой е имал подобен проблем. Достатъчно ли е само това дезинфектиране в ушите. Аз питах лекара, той ми даде още някакви капки с катран да му накапвам отвън, и пак ми казва че операция е най добре. Аз се питам, при положение, че крастата не е излекувана, редно ли е оперативно лечение и не трябва ли някакъв антибиотик да му се слага. Между другото лекуваме го вече 5 седмица по този начин, от тази диагноза. А като си помисля, че месец не е минавал без да си заведа кучето на лекар...

#308 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 02:31 AM

Моят съвет е да потърсите и второ мнение от ветеринар,след преглед съответно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#309 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2010 - 06:48 PM

Здравейте аз съм с американски буллдог , преди време забелязах зачервенини по тялото , отидоххме във син кръст , там ни направиха някакви изследвания , всичко беше отрицателно и решиха че са алергии дадоха ни алерггозани и антибиотици (вече не помня какви) , след което проблема се задълбочи , смених лекара , направиха и тест и се оказа, че има гUбички (получили са се в следствие на антибиотиците + почивката от витамини и калций ) бихме 2 ваксини , мазахме с някакви неща , но както почна да се оправя, изведнъж се вллоши , заведох я при 3-ти лекар вече си имаме и краста (просто прекрасно).
Когато я заведох при 3-тия лекaр , и накарах кучето да легне по гръб , лекарата ми показва..... виждаш ли това е от крастата , тук гUбичките са започнали да се лекyват, тук има алергия (сега сме като карта за кожни заболявания).
И сега сме на хапчета против сърбежа , инжекции за крастата(2-пъти седмично) , за гUбичките(за сега се прогнозира само още 1 ваксина) , и подсилващи хапчета за черния дроб .....отделно витамини и калций. Вече се ошашках кога какво да и давам и да и правя . Цял тефтер си имаме с програма за месец напред.

Таааа въпроса ми е Крастата заразна ли е , лекарката казва Не , интернет казва да си опаковам кучето и да го заключа в изолирана стая в пустинята. Вие какво знаете по въпроса?
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2010 - 06:52 PM

зависи коя краста
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2010 - 06:56 PM

Това как мога да го разбера?
Ние не сме правили тест за крастата , защото е напреднал ctадии , но мисля утре като я заведа за инжекция да настоя за тест .
User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 November 2010 - 09:36 PM

има различни видове краста:)
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 11:46 AM

Не бях чувала алергия да се лекува с антибиотици...И този калций защо го давате в почивките?Сигурна ли сте,че са ви направени всички изследвания?Можеха да ви кажат какъв вид краста е или от какво е алергично кучето...По мое мнение–първо възможно най–точната диагноза и после лечението...Да не вземете да навредите вместо да помогнете....Стискам ви палци и да се оправяте скоро!!!
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   SLADAK ARES Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 12:10 PM

Здравейте и от нас.Прочетох вашите коментари за демодекозата :dh_188: .Вчера и на моят кавалер му откриха тази болест,ние имаме 2 петанца на крачетата по едно и двечки на вратлето, но като чета тук от вас значи да очакваме и още оголени местенца.И аз не попитах в паниката какво ни биха но ни биха инжекция,дадоха ни някакъв препарат който се разтваря в 1л водо до го измием само с него и също така и лекарство ,,но забравих как се казва,, от което да му даваме всеки ден през устата за да него дубчат постоянно.Ветеринарят ми обясни че от 3 седмици до 7 седмици е лечението.Но искам да знам от вас дали наистина всичко се оправя и дали трябва да му сменя храната с друга заради болеста.Аз му давам консерви които понякога смесвам с пил.дробчета и ориз.

тези от вас които вече сте се излекували кажете как сте добре ли се чувствате вече и нещто повече за целия процес на лечение.А аз другия пат щте попитам какво точно ни биха и какво той пие всеки ден л

#315 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 November 2010 - 06:26 PM

Моето куче до момента има 4 набити инжекции оше на 3-тата и изчезнаха всички пъпки , вече започна да ни расте козинка :)
изключително доволна съм от лекарите .... дружба втора част
, лекарите са младички , но за сметка на това са мн добри и нахUсани да се справят с нашия случеи ... сега ми дадоха 1 препарат с които да я напръскам обилно цялата ... направо кучето ми за 2 седмици се преражда

успех на всичко които се борят с тази краста
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   SLADAK ARES Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 11:07 AM

Много се радваме че вече се оправяте :af_089: и дано оздравеете напълно

#317 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 12:51 AM

Нормално ли е след третиране с Advocate на куче с ЛД да се разкървавят струпеите след няколко часа? Няма други оплаквания.
User's Signature

Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   jerylory Икона

Публикувано: 29 March 2011 - 03:11 PM

Здравейте, кучето ни (Джак Ръсел) е с диагностицирана демодекоза от двумесечно бебе (вече е на година и 9 месеца). Лекувахме го с Ивомек на два пъти, защото имахме рецидив. Миналата есен пак помислихме, че демодекозата се е подновила, но се оказа, че на морето е пипнало гъбична инфекция, защото не му е поставена противогъбична ваксина. Лекувахме гъбичките и след като ги излекувахме му поставиха ваксина Микродерм. Преди две седмици го водихме да му дадат лекарството против вътрешни паразити и лекарката каза, че засега е добре. Това, което ме притеснява е, че имам бебенце на три месеца, което до няколко месеца ще започне да пълзи и да ходи. Колкото и да се опитваме да пазим чисто, в къщи винаги е пълно с косми (дори и при ежедневно метене и миене), намирам ги и по леглата. Събираме ги на цели валма, защото на кученцето ни просто не спират да му падат, каквото и да правим. Храним го с Проплан, в това исло формулата за хубава козина, даваме му Петнил, има всички задължителни ваксини, не го къпем много често и го къпем със специален шампоан, предписан от ветеринаря. Четох мнения, че демодекозата не е опасна за хората, както и че не е точно така. Дали има опасност за малкото ми бебе, което ще започне да пипа и да лапа всичко? :dh_188:

#319 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2011 - 08:43 PM

няма опасност за детето ви.
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   bysve Икона

Публикувано: 12 April 2012 - 09:25 AM

Здравейте,
интересувам се от препарата цифли и дали го има в България. Лекуваме красивата питбулка Лара вече месеци наред с тактик, инжекции и какво ли още не ... вчера ветеринарът ни каза че се налага лечение с таблетки цифли, които обаче не знам как да си набавим.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни