Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#101 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 18 August 2010 - 04:38 PM

олее,ми те големи псета вече станали !
:ab_041:

#102 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 August 2010 - 11:41 AM

Показване на мнениетоsangrea8, в 18 August 2010 - 04:43 PM, написа:

олее,ми те големи псета вече станали !
:ab_041:

Мммда, наедряха,наедряха :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Ама за мен са си още бебешори,нищо че са на поне 5 месеца.Иначе са сериозни ,уравновесени,спокойни момичета.Ходят бавно и тежко-тежко(или от жегата,или са дебели :ab_041: или защото знаят че се сърдя като тръгнат след мен ....:ab_041:
Мама Берта ги поступва,големите кучета ги ръмжат на храненето(то и бебоците ги ръмжат :ud_009: ),хората ги гонят и те милите са съвсем без самочувствие :dh_188: Даже и мойта дребосъчка ги "строява" и те се свиват и се стремят да се харесат.
А са такива душици :wub: Жалко че имат съвсем малко поводи за радост :dh_188: Тъжното е че минаха възрастта в която обикновено се осиновяват кученцата и сега шансовете са им направо нищожни :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 11:20 PM

Цяла вечност не съм писала по темата,а ходя по два пъти дневно там....Просто групата от кучета която заформих е толкова безнадеждна и окаяна че ме потопи в дълбока депресия.Имам нови попълнения -един добродушен огромен сакат мъжки с възпалени очи, и нова майка с бебета....бяха 9 сега вече са само 4.Останалите деца ги разнесоха за живи играчки :eg_033: ,едното бебенце някой го удавил,другото се загубило,та децата втори път се върнаха за други....
Ще откача направо от мъка и безсилие.
Отчаяно се опитвам да уредя Кери и Роня за безплатни кастрации,но ми отказват защото общината бавела плащанията на доктора.
За Кери има кандидат,но няма да я дам некастрирана....С големи резерви съм,но нямам избор- след десетина дена почва учебния сезон и за двете пухли ще настъпят опасни дни...Пазача вече ме предупреди вече че едва ли ще оцелеят дълго...
Оня ден докато ме изпращаха през училищния двор насъскаха домашно куче по Роня.Милата побягна с писъци,вероятно не и се случва за първи път.
Станали са по-плахи напоследък,стряскат се от резки движения....направо ми се къса сърцето като гледам как губят самочувствие от ден на ден....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Публикувано: 02 September 2010 - 11:49 PM

Чери , ти си май моят герой в този форум! :rc_036: че си толкова всеотдайна! Не се отчайвай и депресирай. Бездомничетата са много и тези са късметлии , че имат теб и получават това , което друг не би им дал - храна ,вода и по- важното - внимание и грижа! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#105 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2010 - 04:40 PM

много са пораснали и са хубави,колко тъпо се държат хората наистина ,до сега някой осинови ли някое от тези хубавци ?
желая им щастие !

#106 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:16 PM

Кери днес ми изкара акъла,беше се проснала в тревата и не даваше никакви признаци на живот....Причерня ми от страх да не е отровена докато се размърда.
Иначе групата от кьопави и сакати кучовци се увеличава.Този симпатяга е сакат със едното задно краче.Прикачена снимка
Стара травма,отдавна е така.Иначе е добър и спокоен,единствения освен Кери и Роня който не бяга като ме види,всички други са безумно страхливи.

Още една майка си докара бебетата.Бяха четири,едното- Чоки от вчера има стопанин.Прикачена снимка

Бебетата на Берта порастнаха,но са от този тип,дето на челото им пише "бездомен".
Никакъв шанс нямат милите,но поне оправихме кожните проблеми.Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 11:42 PM

Marianche можем да спорим - Чери е и мой герой в този форум. Винаги чета всичко от край до край, почти всеки ден - нищо че не пиша. Чери Качена снимка . Аз също съм стигала до твоето състояние на безнаеждност и отчаяние и то точно това лято. По едно време ми се събраха точно 12 кучета. А в началото (преди 3 години) бяха само 2 долу и едно у нас. Сега са 3 у нас и 7 долу. И аз като теб не мога да не ги храня, та те очите им те изпиват. Но знаеш ли, много ми е мъчно, че са навън, моите също нямат никакъв шанс за осиновяване - пускала съм ги докато бяха малки, и като големи, но пък когато заиграят на поляната ги виждам понякога толкова щастливи и си казвам - всичи сме така, никой не знае съдбата си утре - да поживеем поне днес с малко радост в душата. Аз извеждам моите един по един щото са "луди" и цялата глутница ме следва по петите чинно. Отначало ми пукаше от хората, плашех се от мнението им, колко псувни и караници съм отнесла, колко жалби е имало за тях... Вече не ми пука. Сутрин на маршрутката ме изпращат всичките - представяш ли си как изглеждам? Плясват ми по една мръсна лапа за чао. Това, за което гарантирам е, че кучетата са ваксинирани, кастрирани, обезпаразитени и вътрешно и външно, нямат бълхи и не хапят. Е, лаят - жалбите са за това, но още не съм ги научила да мяучат. Сега се разхождам с гордо вдигната глава и с усмивка на лицето. Каквото мога правя за тях, колкото поживеят щастливо - толкова, колкото съм по-позитивна аз - толкова по-добре. Отчаяние ме хваща като някое го блъсне кола, или някой ми дойде целият нахапан и с рани - ама се справям и с това. А относно ходенето на повод - не става лесно ако вече са големи, но аз ги водя лесно до ветеринарният кабинет, защото те просто ме следват навсякъде. Извинявайте всички за дългия разказ, но искам да кажа на Чери - ти правиш всичко за тях и те са щастливи дори и сега. Щастливи са, че те виждат, щастливи са че ги галиш, щастливи са, че си играят с твоето куче, щастливи са, че те имат. Още веднъж Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 09:48 PM

Marinache ,missi,никакъв герой не съм,напротив -даже съм жалка.Защото възможностите ми са мижави,ангажиментите-много ,сама съм и е адски трудно...
Иначе мойте принцески,дето заради тях започнах тази станала вече омотана тема наистина са щастливи.Те не познават друг живот и са доволни и от малкото което получават.Само че до броени дни спокойствието ще свърши,защото почва учебния сезон.Край на спокойното убежище.Моля се да няма жестоки и зли ученици тази година....Защото момичетата ми са безкрайно добри и доверчиви,лесна жертва за всеки.
Моля ако някой може да ми помогне пак с обявите.Може пък и да им се усмихне късмета и на тях.Много са готини на живо-като две близначки с различни по цвят рокли.Да припомня- на около 6 месеца са,обезпаразитени,ваксинирани и с паспорти.Предстои им кастрация.По-светлата е Кери,по-жълтата-Роня.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 10:23 AM

Чери, писах ти на личния, мога да пусна обяви на разни места. А относно училището, няма ли шанс хранейки ги да ги поизмъкнеш от там. И аз имам същото притеснение за Ушка. И тяхната къща е до училище и тя има навика да ходи и да лежи в двора.

#110 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2010 - 11:39 AM

Ох,Миси,то лесно мога да ги поизмъкна ,ама къде ли да ги "настаня" се питам.То за тях това е техния "дом"- на гърба на техникума,откакто се помнят са там,вече пети месец ги гледам-там е закътано,на края на града и цяло лято беше спокойно.Все си мислех че ще намерим стопани за толкова време,ама не стана...Вече не ги искат,че са големи...и женски :dh_188: При нас никой не иска женско куче.Те отскоро въобще не влизат в двора на техникума.Веднъж там видях че насъскаха срещу тях домашно куче и двечките побягнаха с писъци още като се затича към тях- вероятно им се е случвало и друг път .А там където живеят,зад трафопоста и зад училището ходят най-големите хулигани да пушат и да се боцкат-пазача ме предупреди да внимавам и ме посъветва да не ходя по тъмно че може да пострадам и аз.На два пъти ме предупреждава.И каза че бил много учуден че са оцелели кученцата.
За другите от групата не се притеснявам толкова- те се пазят,обиграни са и предпазливи.Но двете принцески са съвсем други,те имат манталитета на обгрижвани и обичани кучета,съвсем доверчиви и добронамерени са,а такива кучета стават най-лесните жертви за болни мозъци.Голяма паника ме обхвана тия дни.
Довечера ще ги наснимам и ще измисля текст.Нещо ме е напуснало вдъхновението :dh_188:
Благодаря за готовността да помогнеш :rc_036: Благодаря и на lilly5 :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 01:10 AM

Чак сега смогнах да се добера до компа :dh_188: Ето текст за обявите.Който може и има желание да помага- аз,Кери и Роня ще сме много признателни за всеки даден ни шанс :re_037:

Цитат

Две прелестни сестрички търсят дом.Подаряват се на отговорни и добри стопани.
Кери и Роня са на 6 месеца,обезпаразитени,ваксинирани и с паспорт.Нямат порода,намерени са като бебета изхвърлени в полето и отгледани с много любов.Кери е по-светлата,а Роня по-оранжевата.Спокойни,добронамерени и дружелюбни са- две сладки обичливи пухчета.Средна големина,в момента са около 20-25 килограма.
Намират се в Благоевград.
тел за контакти - 0887 205 903.
мейл - pakcheri@abv.bg

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 07:26 AM

сладури :wub: :be_107: :ba_025:

#113 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 11:36 PM

Нямах време днес да отвора компа, но утре пускам обяви навсякъде. И дано да се получи. Извинявай Чери за забавянето.

#114 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 02:32 PM

Отдавна не съм писала за двете пухли и групата около тях,ама то е защото няма нищо с което да се похваля.
Вчера им сложих адресници,от тия дето ми ги препоръча rodegunda че са "дуракоустойчиви".а днес вече констатирах че адресниците не стават за нищо- изгризани са откъм надписа.Вероятно малките диваненца- "трите Х-са (Хачо,Хари и Хюго) са свършили тази беля,те се заиграват с каките си .Довечера ще пусна малко снимчици от вкъщи да видите шетите :wb_052:
Кери нещо напоследък го раздава доминантна и поступва Роня,а тя милата въпреки че е най-едрата от кучилото е с най-мекото и добро сърце на света.Интересното е че "мама Берта" (майката на трите Х-са) в такива ситуации раздава правосъдие и веднага тича да оттърве Роня и да накаже Кери.Най-малките бебета,Белла и Балки се приобщиха към детската група,все още са много страхливи,едновременно треперят и въртят опашлета,ама гладът не се търпи,та вече първи припкат като ме видят.
Днес ги понаснимах,довечера ще ги видите какви са муцуни сладки всичките :db_046:

А сега и малко новини от сестричката на пухлите (бивша Лоли,днешна Дара,дето стана Чирпанка.
Тя вече е кастрирана и се възстановява добре :af_089: :af_089: :af_089:
В момента и строят специална къщичка само за нея,при това от тухли( хе хе).Ще има дундавелката стабилен покрив над главата си за предстоящата зима.Малко са се престарали в храненето,та ще се наложи да мине на диета,поради дундавостта си,ама то е от прекомерна загриженост и любов.Скоро ще има и снимки да се порадваме заедно.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 09:45 PM

Чувствам ,че е време за малко разкази в картинки :tb_195:
Та значи след дълги колебания,терзания и броене на стотинки най-после се реших да обявя на света че съм поела отговорност за двете пухкавелки като ги снадбя с адресници.
Вчера Кери получи червено кокалче(защото тя винаги надделява в борбата за кокала :md_064: ),а Роня- златно сърце,защото сърцето и наистина е златно :ae_085: Прикачена снимка Прикачена снимка

Прилежно изписах имената и тел.си номер и минах отгоре с 2 слоя безцветен лак,много се старах...
И ето какво заварих днес :ud_009:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Голямо дъвкане е паднало,язък..
За щетите обвинявам хулиганите от групата-трите Хикса ( Хари,Хачо и черния Хюго).
Те,диваненцата порастнаха вече почти колкото мама Берта,ама акъла им е детски.Големи хаймани са,вечно ходят с рани.
В скоро време ще ги сполети кастрация,милите.Много са кльощави и вечно гладни,ядат повече от големите а не пълнеят...Вече 3 пъти ги обезпаразитявам.
Прикачена снимка

Мъчно ми е за тях,защото са типичните кучета дето хората наричат "помияри" :eg_033: Шансът да имат дом е нулев.
Поне вече не са с кожни проблеми,поне това оправихме...
Та като казах кожни проблеми се сетих :dry:
Ей тая мадама преди 2 месеца нямаше и косъм по тялото си,само главата и беше космата.И беше толкова наплашена че даже не успявах и да я снимам.
А вижте сега какви косми почват да и поникват.И си минава спокойно покрай мен :r_181:
Прикачена снимкаПрикачена снимка
И то без лечение,само от редовното хранене се възстанови.
Кръстих я Негра.
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 11:43 PM

Продължавам да разказвам за кучовците от групата,въпреки че темата е за Кери и Роня.
Просто не мога да се сдържа да не ги покажа,виждам ги всекидневно,привързах се,а ми е ясно че съдбата им е тотално безрадостна.
Не са достатъчно социални,не са достатъчно атрактивни за да имат шанс.Но все пак съществуват,не е като да ги няма- страдат,боледуват,гладни са и са жадни...Ако поне успея да ги кастрирам,за да се спре това възпроизводство на нещастници,пак ще е нещо.Засега само успях да дам хапчета и малко храница.
Много са и не ми е по силите вече,няма да откажа помощ във вид на храна или противопаразитни,или просто някой да ме отмени за ден дори .
Та следващите,които имат някакъв минимален шанс са най-малките- Белла и Балки.Бавно,но сигурно почват да се поотпускат.Белла е почти готова,а Балки
позволява да го погалвам докато яде,стига да има преграда помежду ни.Но и това е напредък-първия път като го хванах врещя все едно го коля и искаше да хапе,сега е кротък.Майка им е най-страхливата,но е много красива,дългокосместа.Прикачена снимка
Този е Корки.Той си пада малко темерут- страни от малчуганите,избягва мъжките и общо взето само храната го интересува.Бъзлив,но симпатичен.
Прикачена снимка
Има още трима,ама няма смисъл да ви занимавам с тях,май....
То темата си е за Кери и Роня.
Затова ще завърша с тях- красиви,умни,мили,добри,ваксинирани,с паспорти,млади.Без нито едно обаждане...Жалко...
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 05:22 PM

Днес кучетата групово нападнаха и пребиха дребната чернушка Нанси,страхлива млада кучица ,още тийнеджърче,дето минаваше чат-пат да похапне крадешком.Чух врявата,но докато се намеся я бяха сдъвкали.Намерих я след мелето просната,с рани по главата и шията и вероятно счупен преден крак.Милото животинче даже не скимтеше ,просто се беше предало.В момента е в колата на Лили ,в безпомощно състояние,на път за доктора,ще видим какво ще каже.
Питам се защо се отключи тази агресия и кой е виновника.Даже бебетата на Берта участваха....И как да предотвратя да се случи повторно.
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 08 October 2010 - 05:53 PM

Показване на мнениеточери1, в 08 October 2010 - 03:27 PM, написа:

Днес кучетата групово нападнаха и пребиха дребната чернушка Нанси,страхлива млада кучица ,още тийнеджърче,дето минаваше чат-пат да похапне крадешком.Чух врявата,но докато се намеся я бяха сдъвкали.Намерих я след мелето просната,с рани по главата и шията и вероятно счупен преден крак.Милото животинче даже не скимтеше ,просто се беше предало.В момента е в колата на Лили ,в безпомощно състояние,на път за доктора,ще видим какво ще каже.
Питам се защо се отключи тази агресия и кой е виновника.Даже бебетата на Берта участваха....И как да предотвратя да се случи повторно.

Tериториална агресия...Виновни няма.По техните закони си защитават правата.Лошото е,че има пострадало кученце и че вече ''работят ''в екип-глутница.Трудно,дори невъзможно е да ги контролираш.Съжалявам,че не ти давам надежда...
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2010 - 12:45 AM

Това е Нанси.
Набоцкана с антибиотик ,обезболяващо и противовъзпалително,раните са промити.Според вета лапата не е счупена,само е нахапана.
На милиметър от окото има дупка,добре че не са я ослепили.Най-зле е под гушата,но ще се оправи.Малко е бременна :dh_188:
Според вета може да понесе без проблем кастрация,записа ни час за понеделник.После ще я приберем за седмица на един таван да се възстанови от раните и кастрацията.Дето се вика всяко зло за добро,ако не беше инцидента нямаше никакъв шанс това кучле да го хванем за кастрация...имаше да си ражда и ражда....Сравнително дребничка е ,15 кг,от тия мълчаливите,докато я хапеха нито е скимтяла,нито звук е издала,после при вета също-само трепери неистово...
Големия въпрос е къде да я пусна после.Там ,където се появяваше явно е опасно...пак ли има вероятност да я нападнат?
Иначе "глутницата" е послушна,само да смръщя вежди и се коригират тутакси.Досега мама Берта го играеше усмирител-ако се сръфаха напримет Роня и Кери тичаше мигом да ги разтървава и да накаже скандалджията.Всичките сбивания досега са били шумни(нападнатия пищи като заклан) и кратки ,но незлобливи,без никакви рани....досега....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 02:54 AM

Вчера кастрирахме Нанси,оказа се че не е тийнеджърче,както я мислех,а раждала кучица отново в напреднала бременност.Просто си е дребничка,измериха я 12 килограма.След операцията коремчето хлътна,жалка картинка.Изнамерих няколко стари снимки,от преди 2 месеца да ви я покажа.
Тогава не я гонеха другите кучета,не знам защо сега така я нападнаха.Може би понеже постепенно намаля храната :dh_188: Нямам как да осигуря повече,за съжаление,цяло чудо е че и толкова успявам :dh_188: А тя ,милата беше толкова гладна,че започна да яде веднага,въпреки болките и страха,въпреки че беше почти в ступор от стрес.Здраво място няма по нея,няма къде да я погалиш.
Големия въпрос е къде да я пусна като се възстанови.Дали пак ще я нападнат ако я върна.Много ми е притеснено .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6