Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...
Публикувано: 19 August 2010 - 11:41 AM
sangrea8, в 18 August 2010 - 04:43 PM, написа:

Мммда, наедряха,наедряха

Ама за мен са си още бебешори,нищо че са на поне 5 месеца.Иначе са сериозни ,уравновесени,спокойни момичета.Ходят бавно и тежко-тежко(или от жегата,или са дебели

Мама Берта ги поступва,големите кучета ги ръмжат на храненето(то и бебоците ги ръмжат

А са такива душици

Публикувано: 02 September 2010 - 11:20 PM

Ще откача направо от мъка и безсилие.
Отчаяно се опитвам да уредя Кери и Роня за безплатни кастрации,но ми отказват защото общината бавела плащанията на доктора.
За Кери има кандидат,но няма да я дам некастрирана....С големи резерви съм,но нямам избор- след десетина дена почва учебния сезон и за двете пухли ще настъпят опасни дни...Пазача вече ме предупреди вече че едва ли ще оцелеят дълго...
Оня ден докато ме изпращаха през училищния двор насъскаха домашно куче по Роня.Милата побягна с писъци,вероятно не и се случва за първи път.
Станали са по-плахи напоследък,стряскат се от резки движения....направо ми се къса сърцето като гледам как губят самочувствие от ден на ден....
Публикувано: 02 September 2010 - 11:49 PM

Публикувано: 10 September 2010 - 11:16 PM
Иначе групата от кьопави и сакати кучовци се увеличава.Този симпатяга е сакат със едното задно краче.

Стара травма,отдавна е така.Иначе е добър и спокоен,единствения освен Кери и Роня който не бяга като ме види,всички други са безумно страхливи.
Още една майка си докара бебетата.Бяха четири,едното- Чоки от вчера има стопанин.

Бебетата на Берта порастнаха,но са от този тип,дето на челото им пише "бездомен".
Никакъв шанс нямат милите,но поне оправихме кожните проблеми.

Публикувано: 10 September 2010 - 11:42 PM

Публикувано: 12 September 2010 - 09:48 PM
Иначе мойте принцески,дето заради тях започнах тази станала вече омотана тема наистина са щастливи.Те не познават друг живот и са доволни и от малкото което получават.Само че до броени дни спокойствието ще свърши,защото почва учебния сезон.Край на спокойното убежище.Моля се да няма жестоки и зли ученици тази година....Защото момичетата ми са безкрайно добри и доверчиви,лесна жертва за всеки.
Моля ако някой може да ми помогне пак с обявите.Може пък и да им се усмихне късмета и на тях.Много са готини на живо-като две близначки с различни по цвят рокли.Да припомня- на около 6 месеца са,обезпаразитени,ваксинирани и с паспорти.Предстои им кастрация.По-светлата е Кери,по-жълтата-Роня.
Публикувано: 13 September 2010 - 10:23 AM
Публикувано: 13 September 2010 - 11:39 AM

За другите от групата не се притеснявам толкова- те се пазят,обиграни са и предпазливи.Но двете принцески са съвсем други,те имат манталитета на обгрижвани и обичани кучета,съвсем доверчиви и добронамерени са,а такива кучета стават най-лесните жертви за болни мозъци.Голяма паника ме обхвана тия дни.
Довечера ще ги наснимам и ще измисля текст.Нещо ме е напуснало вдъхновението

Благодаря за готовността да помогнеш

Публикувано: 14 September 2010 - 01:10 AM

Цитат
Кери и Роня са на 6 месеца,обезпаразитени,ваксинирани и с паспорт.Нямат порода,намерени са като бебета изхвърлени в полето и отгледани с много любов.Кери е по-светлата,а Роня по-оранжевата.Спокойни,добронамерени и дружелюбни са- две сладки обичливи пухчета.Средна големина,в момента са около 20-25 килограма.
Намират се в Благоевград.
тел за контакти - 0887 205 903.
мейл - pakcheri@abv.bg
Публикувано: 30 September 2010 - 02:32 PM
Вчера им сложих адресници,от тия дето ми ги препоръча rodegunda че са "дуракоустойчиви".а днес вече констатирах че адресниците не стават за нищо- изгризани са откъм надписа.Вероятно малките диваненца- "трите Х-са (Хачо,Хари и Хюго) са свършили тази беля,те се заиграват с каките си .Довечера ще пусна малко снимчици от вкъщи да видите шетите

Кери нещо напоследък го раздава доминантна и поступва Роня,а тя милата въпреки че е най-едрата от кучилото е с най-мекото и добро сърце на света.Интересното е че "мама Берта" (майката на трите Х-са) в такива ситуации раздава правосъдие и веднага тича да оттърве Роня и да накаже Кери.Най-малките бебета,Белла и Балки се приобщиха към детската група,все още са много страхливи,едновременно треперят и въртят опашлета,ама гладът не се търпи,та вече първи припкат като ме видят.
Днес ги понаснимах,довечера ще ги видите какви са муцуни сладки всичките

А сега и малко новини от сестричката на пухлите (бивша Лоли,днешна Дара,дето стана Чирпанка.
Тя вече е кастрирана и се възстановява добре

В момента и строят специална къщичка само за нея,при това от тухли( хе хе).Ще има дундавелката стабилен покрив над главата си за предстоящата зима.Малко са се престарали в храненето,та ще се наложи да мине на диета,поради дундавостта си,ама то е от прекомерна загриженост и любов.Скоро ще има и снимки да се порадваме заедно.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:45 PM

Та значи след дълги колебания,терзания и броене на стотинки най-после се реших да обявя на света че съм поела отговорност за двете пухкавелки като ги снадбя с адресници.
Вчера Кери получи червено кокалче(защото тя винаги надделява в борбата за кокала

Прилежно изписах имената и тел.си номер и минах отгоре с 2 слоя безцветен лак,много се старах...
И ето какво заварих днес

Голямо дъвкане е паднало,язък..
За щетите обвинявам хулиганите от групата-трите Хикса ( Хари,Хачо и черния Хюго).
Те,диваненцата порастнаха вече почти колкото мама Берта,ама акъла им е детски.Големи хаймани са,вечно ходят с рани.
В скоро време ще ги сполети кастрация,милите.Много са кльощави и вечно гладни,ядат повече от големите а не пълнеят...Вече 3 пъти ги обезпаразитявам.

Мъчно ми е за тях,защото са типичните кучета дето хората наричат "помияри"

Поне вече не са с кожни проблеми,поне това оправихме...
Та като казах кожни проблеми се сетих

Ей тая мадама преди 2 месеца нямаше и косъм по тялото си,само главата и беше космата.И беше толкова наплашена че даже не успявах и да я снимам.
А вижте сега какви косми почват да и поникват.И си минава спокойно покрай мен

И то без лечение,само от редовното хранене се възстанови.
Кръстих я Негра.
Публикувано: 30 September 2010 - 11:43 PM
Просто не мога да се сдържа да не ги покажа,виждам ги всекидневно,привързах се,а ми е ясно че съдбата им е тотално безрадостна.
Не са достатъчно социални,не са достатъчно атрактивни за да имат шанс.Но все пак съществуват,не е като да ги няма- страдат,боледуват,гладни са и са жадни...Ако поне успея да ги кастрирам,за да се спре това възпроизводство на нещастници,пак ще е нещо.Засега само успях да дам хапчета и малко храница.
Много са и не ми е по силите вече,няма да откажа помощ във вид на храна или противопаразитни,или просто някой да ме отмени за ден дори .
Та следващите,които имат някакъв минимален шанс са най-малките- Белла и Балки.Бавно,но сигурно почват да се поотпускат.Белла е почти готова,а Балки
позволява да го погалвам докато яде,стига да има преграда помежду ни.Но и това е напредък-първия път като го хванах врещя все едно го коля и искаше да хапе,сега е кротък.Майка им е най-страхливата,но е много красива,дългокосместа.

Този е Корки.Той си пада малко темерут- страни от малчуганите,избягва мъжките и общо взето само храната го интересува.Бъзлив,но симпатичен.

Има още трима,ама няма смисъл да ви занимавам с тях,май....
То темата си е за Кери и Роня.
Затова ще завърша с тях- красиви,умни,мили,добри,ваксинирани,с паспорти,млади.Без нито едно обаждане...Жалко...

Публикувано: 08 October 2010 - 05:22 PM
Питам се защо се отключи тази агресия и кой е виновника.Даже бебетата на Берта участваха....И как да предотвратя да се случи повторно.
Публикувано: 08 October 2010 - 05:53 PM
чери1, в 08 October 2010 - 03:27 PM, написа:
Питам се защо се отключи тази агресия и кой е виновника.Даже бебетата на Берта участваха....И как да предотвратя да се случи повторно.
Tериториална агресия...Виновни няма.По техните закони си защитават правата.Лошото е,че има пострадало кученце и че вече ''работят ''в екип-глутница.Трудно,дори невъзможно е да ги контролираш.Съжалявам,че не ти давам надежда...
Публикувано: 09 October 2010 - 12:45 AM
Набоцкана с антибиотик ,обезболяващо и противовъзпалително,раните са промити.Според вета лапата не е счупена,само е нахапана.
На милиметър от окото има дупка,добре че не са я ослепили.Най-зле е под гушата,но ще се оправи.Малко е бременна

Според вета може да понесе без проблем кастрация,записа ни час за понеделник.После ще я приберем за седмица на един таван да се възстанови от раните и кастрацията.Дето се вика всяко зло за добро,ако не беше инцидента нямаше никакъв шанс това кучле да го хванем за кастрация...имаше да си ражда и ражда....Сравнително дребничка е ,15 кг,от тия мълчаливите,докато я хапеха нито е скимтяла,нито звук е издала,после при вета също-само трепери неистово...
Големия въпрос е къде да я пусна после.Там ,където се появяваше явно е опасно...пак ли има вероятност да я нападнат?
Иначе "глутницата" е послушна,само да смръщя вежди и се коригират тутакси.Досега мама Берта го играеше усмирител-ако се сръфаха напримет Роня и Кери тичаше мигом да ги разтървава и да накаже скандалджията.Всичките сбивания досега са били шумни(нападнатия пищи като заклан) и кратки ,но незлобливи,без никакви рани....досега....
Публикувано: 13 October 2010 - 02:54 AM
Тогава не я гонеха другите кучета,не знам защо сега така я нападнаха.Може би понеже постепенно намаля храната

Големия въпрос е къде да я пусна като се възстанови.Дали пак ще я нападнат ако я върна.Много ми е притеснено .