Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#221 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 December 2010 - 12:30 AM

Тъй като така и не се наканих да направя отделна тема за Ради (Радка -брадатка) ще си позволя да публикувам тук нейни снимки.Писала съм за нея по-назад в темата- Ради е кучица ,която кастрирахме в напреднала бременност и имаше усложнения.Днес вече Ради се чувства идеално, за нея има предвиден ежедневен порцион,но тя обикаля да краде храна от котешките "явки",макар че няма много хъс и често среща отпор от страна на маците :ab_041:
Ради определено е била домашна,ходи идеално на повод,много социална е и много мила :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2010 - 11:05 PM

Днес спипах Роня да яде лайно :zz_020: ,човешко :zz_020: Потресена съм :eg_033:Да речеш че съм ги уморила от глад!А точно днес даже остана малко храна,че се появиха само 2 кучета освен мойте пухли,а аз се бях приготвила за повече...
Разгонената кучица днес е зачезнала заедно със обожателите си,но явно преди това е маркирала района,защото постоянно се отбиват на разузнаване загорели полу-домашни от всякакъв калибър.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 December 2010 - 02:17 AM

Обаче чери пухлите ти са огромни :ab_041: следя темата от началато и се се радвам че има кой да се грижи за тях
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 03:46 PM

От 2 дена не съм виждала пухлите и съм сериозно обезпокоена.Не съм пропуснала и ден без да ги навестя,но вчера не се появиха колкото и да ги виках.Днес също ги нямаше.Оставям храна под навеса и храната е изядена,обаче не знам от кого.
Иде ми да им издърпам ушите на калпазанките,защото не се отзовават като ги викам.Вероятно поради напъните ми да ги разхождам на повод взеха да ми се крият.Кери вече няма проблем с ходенето,въпреки че свързва повода с посещение при вет и съответно бърничкане по раната,но Роня се просва като меча кожа пред камина и мога ако искам да си я влача така...Да,ама освен че се скъса червеното коланче( затова вече сме със зелено) друго не постигнах.Не че е притеснена или нещо такова,просто като съм до нея и тя се просва да я галя...Затова оставих повода да си виси на врата и и се отдалечих ,като я оставих да ходи така- да свиква.Тя мина естествено през всички локви и боклуци,постоянно го настъпваше и накрая седна и ме погледна тъжно- питайки с поглед"защо ме тормозиш така?"...Е,определено е имало е по-добри моменти ,но съботния не беше от тях.Имам снимки от тогава,довечера ще ги пусна от къщи.След работа ще мина пак оттам и дано да мога да се похваля че са се появили "големите косматки".
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 03:56 PM

От 2 дена не съм виждала пухлите и съм сериозно обезпокоена.Не съм пропуснала и ден без да ги навестя,но вчера не се появиха колкото и да ги виках.Днес също ги нямаше.Оставям храна под навеса и храната е изядена,обаче не знам от кого.
Иде ми да им издърпам ушите на калпазанките,защото не се отзовават като ги викам.Вероятно поради напъните ми да ги разхождам на повод взеха да ми се крият.Кери вече няма проблем с ходенето,въпреки че свързва повода с посещение при вет и съответно бърничкане по раната,но Роня се просва като меча кожа пред камина и мога ако искам да си я влача така...Да,ама освен че се скъса червеното коланче( затова вече сме със зелено) друго не постигнах.Не че е притеснена или нещо такова,просто като съм до нея и тя се просва да я галя...Затова оставих повода да си виси на врата и и се отдалечих ,като я оставих да ходи така- да свиква.Тя мина естествено през всички локви и боклуци,постоянно го настъпваше и накрая седна и ме погледна тъжно- питайки с поглед"защо ме тормозиш така?"...Е,определено е имало е по-добри моменти ,но съботния не беше от тях.Имам снимки от тогава,довечера ще ги пусна от къщи.След работа ще мина пак оттам и дано да мога да се похваля че са се появили "големите косматки".
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 08:25 PM

Минах след работа,скъсах се от викане- нищо.Няма ги пухлите.Иде ми с глас да ревна.
Храната е изядена,ама от кой не се знае...Не знам как ще дочакам до утре и как ще го преживея ако пак ги няма..

Ето малко снимки от събота.Тази Коледа не донесе чудо за пухличките,но ние не се предаваме,стягаме чеиза лека-полека...Само да са живи и здрави...

ето така гледа Роня като е "закачена " на повод Прикачена снимка

и после,вече свободна и развеселена :)Прикачена снимка

дружно търсене на вкусотии в тревата Прикачена снимкаПрикачена снимка

"да полегнем след хапването" Прикачена снимка

"намерих си борово клонче"Прикачена снимкаПрикачена снимка

"много ми е хубаво да ме галиш по коремчето"Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 08:31 PM

Чери, спокойно. Ще ги намериш тези сладки пухли. Сигурно са някъде наоколо с някой младежи :ab_041:

#228 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 10:10 PM

Чери, ако в района гърмят с пиратки, може да се страхуват от тях. Едно от моите кучета миналата година 4 дена стоя под едни юки, кучето ми го надуши, аз нямаше да го открия, после му носех храната под юката. Сигурно имат скривалища, които и ти не знаеш.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#229 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 10:23 PM

Точно сега района там е по-спокоен.Учениците и студентите са във ваканция и е безлюдно.А тях ги няма...
Но е възможно и да са гърмели с пиратки в района.И те като повечето кучета се страхуват от гърмежите.И определено имат скришни местенца ,които не знам-вече движат в много голям периметър,за съжаление.
Ох,дано само да сме се разминавали,дано.Дано утре да са там :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 03:26 PM

Днес се появи само по-светлата половината от пухличките- Кери.Лекичко накуцва с предно краче и изглежда доста напрегната,но апетита е на 6 и опашката-развяна като вентилатор.
Дойде след дълго викане в компанията на Блеки .
От Роня - ни следа.Довечера пак ще ходя...
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 05:57 PM

Няма я Роня :dh_188: Днес ходих 2 пъти.Колкото и често да ходя-все я няма.Кери си е там,а те все комплект си движеха :dh_188:
Милото ми златно момиче,ще ми се скъса сърцето от мъка..Обиколих баира,скъсах се от викане....нищо....
Все си я представям че е някъде може би ранена и не може да дойде...че ме чака да и помогна ,а мен ме няма....
Пиша и едвам успявам да си преглътна сълзите,че съм в офиса.
Още се надявам,но усещам как надеждата ми умира с всеки изминал ден.
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 December 2010 - 06:03 PM

Чери,каквото и да кажа едва ли ще намали тревогата ти...Все пак да знаеш,че много хора ви мислим и стискаме палци.Дано,дано се намери момичето...
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:33 PM

Чери, защо не разлепиш обява в района - за всеки случай?

Милата Роня, дано е добре!
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#234 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:52 PM

Чери, не можеш ли да вземеш поне още един твой познат/а, който знае Роня и тръгнете из района да я търсите. Може, не дай Боже, нещо да е станало и тя просто се е свила някъде наоколо. Ох, и аз се притеснявам за нея. Представям си ти как се чувстваш. Стискам палци момичето да се намери по- бързо :ba_025:

#235 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 12:11 PM

Няма кой да ми помогне да търсим Роня,за съжаление,но и сама ще продължавам да я издирвам.Няма да се откажа колкото и време да мине.Ще почна да лепя обяви в района.

За да предотвратя нещо такова да ме сполети и с Кери написах следният текст,ламинирах го като облепих листчето с безцветно тиксо и сега умувам как да го прикрепя към нашийника и.За да оцелее трябва да е от вътрешната страна,мога да го зашия в нещо като джобче,но дали ще се сети някой да погледне там.Дайте идеи,повече глави мислят по-добре.Също дали трябва да добавя или съкратя нещо в текста.

Цитат

Кери е родена на 01.04.2010г.Ваксинирана,кастрирана и обезпаразитявана редовно,има паспорт.Предстои и задомяване в чужбина,но ако намери дом тук ще се радвам да остане близо до мен.Ако четете това,значи Кери е попаднала при Вас по някакъв начин,или поне нашийника и.Ако искате да стане ваше куче няма проблем,само моля да ми се обадите на тел.0899 905 642 или 0899 905 642- Емилия(само наберете и аз ще върна обаждането) за да съм спокойна и да не я издирвам.Бих могла да Ви помагам с изхранването и обгрижването ,защото много се привързах към нея и я обичам,а тя е едро куче и яде доста
.

Тъй като досега ми изчезват вече 2 нашийника,предполагам че може някой да е искал да прибере една от двете,но да е останал само с нашийник в ръцете.Нарочно съм ги оставила широки да могат лесно да си измъкват главите.Кери вече е доста недоверчива и е по-трудно да я хванат,но Роня,милата....
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 12:27 PM

Стискам палци да се върне Ронката!
И едно от нашите бездомничета почна да хойка - 1 година не мърдаше от поляната, после изведнъж изчезна! След 1 седмица се върна! Сега си ходи редовно насам натам - вече свикнахме - но отначало много се тревожехме - дано и твоята красавица да скита просто! Стискам палци!

#237 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2010 - 06:15 PM

Сядам за минутка пред компа с риск да ми се стъжни ако ме спипат....Но не мога да се сдържа.
:ad_018: РОНЯ СЕ ВЪРНА. :zz_224: След 6 дена в неизвестност.
Нищо и няма,жива и здрава,чакаха ме двете.Отскочих да ги нахраня преди да са почнали пукотевиците,дано не ги стресират прекалено.
Много съм щастлива,иде ми да пея и ми е леко на сърцето.Благодаря че ни мислехте и ни стискахте палци. :fe_079:
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2010 - 06:21 PM

Ох, Чери, падна ми камък от сърцето!
Пожелавам двете момичета в най-скоро време да бъдат прибрани на сигурно място и, разбира се, да се сдобият с прекрасни стопани!
Дано това е вече последното ти притеснение, сладки калпазанки, ако знаят, какво ти струват!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#239 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 31 December 2010 - 08:09 PM

Показване на мнениетоlilly5, в 31 December 2010 - 03:26 PM, написа:

Ох, Чери, падна ми камък от сърцето!
Пожелавам двете момичета в най-скоро време да бъдат прибрани на сигурно място и, разбира се, да се сдобият с прекрасни стопани!
Дано това е вече последното ти притеснение, сладки калпазанки, ако знаят, какво ти струват!

+1 :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 31 December 2010 - 08:34 PM

Ураааааа!  :af_089: :af_089: :af_089:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10