Кучета за всеки вкус "моите" бездомници-сборна тема
Публикувано: 22 May 2012 - 09:34 PM
Веднага щом намеря превоз и пари за бензин до Пловдив ще ги откарам при Галя ,те двете са предложени за осиновяване в чужбина.Красиви,мили,добри и социални са,надявам се че бързичко ще ги харесат.
Публикувано: 29 May 2012 - 10:32 PM
Получих кучешка храна -дарение от tinati и streunerhilfe-Bulgarien.e.V, Огромни благодарности,момичета,не знам какво щях да правя без вашата помощ

Освен храна имаше и кучешки поводи и нагръдници.Веднага започнахме обучение с Джина:),която е с подходящите размери за този нагръдник.Джина прилича на катерицата от "ледена епоха" и след еднин бърз тест с нашийник я бях отписала,не мислех че е възможно да се научи да ходи на повод.Обаче с нагръдник е друга работа,много съм обнадеждена...нищо чудно и Джина да стане домашно куче някой ден

Бебетата на Беба за пръв път ядоха бебешки гранулки.Много им се усладиха,както и кучешките лакомства.Вече не са проскубани и с оголени уши- сега козинките са лъскави,а коремчетата пълни.Много им се понравиха пръчиците за гризкане и бисквитките.
Публикувано: 29 May 2012 - 11:05 PM
Нямам сили вече дори да им измислям имена...
Едната е копие на Гари.Ама съвсем същата,даже я обърках в първия момент,зарадвах се,помислих че все пак е жив.
Но не,макар че видимо имат роднинска връзка(къде ли е майката,дето ги ражда

Засега нямам шанс да я хвана,безумно страхлива е.Но работя по въпроса.Лошото е че има вързан сезал на врата и се страхувам,че може би е стегнат и я наранява

Със сигурност е момиче,това отдолу е подвитата от страх опашка.
Публикувано: 29 May 2012 - 11:25 PM
Тя ,разбира се вероятно вече е бременна,но съвсем скоро ще я кастрирам,чакам само да и мине съвсем разгонването,за да не я тормозят след операцията.Получих 50 лв дарение от Esckarina за пътя на Кика и Кира ,но тъй като Elizd и deni_avr закараха кучанките до София и отказаха да вземат парите ,със съгласието на Esckarina ще използвам това дарение за кастрация.Благодаря от сърце

Ето сега да ви представя щастливката.Много социално,ведро и слънчево същество е.
ПС: На последната снимка се запознават с Нези.Нези не допуска лесно нови кучета в района,но новичката се внедри,много е контактна и позитивна.
Освен това се сдоби и с име- Вяра

Публикувано: 09 June 2012 - 11:55 AM

Публикувано: 09 June 2012 - 08:28 PM

На малките не смея да сложа,защото още растат.страх ме е да не ги изгубя от поглед и да им отеснеят

Публикувано: 12 July 2012 - 11:07 PM
Едното от бебетата на Беба е блъснато от кола,скрило се е в един двор,на място от което няма как да се извади и само по скимтенето знам че е живо

Вяра е кастрирана и даже вече е забравила за операцията.Тя ни е най-добрата приятелка в разходките.Все е усмихната,много лъчезарна и мила кучанка е.

От седмица си имам и ново попълнение в квартала-бяло момиченце,много кльощавко и малко плахо.Куца със задна лапа,но сякаш понамаля куцането с времето.Сега сме в процес на социализация,малката е с атрактивна външност,може и да има късмет.
Публикувано: 27 July 2012 - 11:23 PM
Другото- Бони ,имаше насрочен час за кастрация за миналия петък.Обаче я намерихме в безпомощно състояние,отпусната и безсилна,не можеше да си стъпи на краката.Така че вместо кастрация се наложи да я спасяваме.След инжекциите,системите и след като два дена само пиеше вода и повръщаше изгубих надежда.Бони се оказа борбено момиче и оцеля.Само че няма къде да живее.Тя беше родена и израстна в разградено дворче в необитаема къща,а сега там тече ремонт,двора е ограден ,а Бони е нежелана.Обаче тя не го разбира и намира начин да се върне,прокопала е дупка под оградата.Вероятно затова са я нагостили с отровата.
Бони се страхува от другите кучета и от улицата.Не виждам изход от ситуацията

Публикувано: 27 July 2012 - 11:29 PM
Провинението и беше че досаждаше- просеше храна по масите в кварталното заведение.Хранех я с гранули,ама тя все се опитваше да си изпроси и нещо по-апетитно... е ,нагостиха я.....
Публикувано: 27 July 2012 - 11:48 PM
Мама Лара все опитва да влезе,но успява да си промуши само главата през решетките на оградата.
Остана милата сама и напъдена сред нищото

Публикувано: 14 October 2012 - 07:30 PM

Вяра е почти готова,само един чип и липсва,по-тревожното е .тя все още е на улицата ,където дебнат всякакви опасности

Публикувано: 16 October 2012 - 08:27 AM

Esckarina

Пък аз и купих каишка и повод (нейни си собствени) и и сложих чип.
Така че Вяра може да не я мислите,само стискайте палци да намеря превоз по-бързичко.
Довечера ще има снимки на щастливката.
Публикувано: 22 October 2012 - 09:20 AM

Публикувано: 22 October 2012 - 03:37 PM

От приемната мама вече започнаха да долитат писъмца.Ето какви са отзивите за Вяра
Цитат
Ииии...казвала ли съм,че Верчето има невероятен поглед,приятна усмивка и най-доброто сърце.Умира си да я галиш ,а като спреш те побутва с краче ,сякаш казва "продължавай".Никога не се кара за храна,ако дойде друго куче тя не реагира или просто се отмества.Ако друго куче и ръмжи или иска да демонстрира превъзходство,Вяра се прави че не го забелязва....абе невероятна е.

Публикувано: 30 October 2012 - 09:15 AM
Сега трепетно очакваме деня на заминаването,а той наближава- утре е великия ден.Стискайте палци още малко.
Публикувано: 02 November 2012 - 11:43 PM
След няма и 24ч в приемния си дом,семейството реши, че няма да може в бъдеще да се раздели с Пепина и тя ще остане да живee при тях.

Има си и приятелче, с което да си говорят на български, Топчо - един голям шемет от Пловдив, кучето, което успя само да се спаси, така да се каже.

Еми какво да кажа за Пепина, освен че много я хвалят и всички са много възхитени от нея и нейния чудесен македонски нрав.

Благодаря Еми, че изгледа и Пепина и я избута в хубавия край.