Dog.bg Форуми : Кучета за всеки вкус

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучета за всеки вкус "моите" бездомници-сборна тема

#61 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2012 - 09:34 PM

Мама Кика и Кира са щастливи и весели.Кира вече е по-доверчива и след маалко увещаване дава да я галиш,подава даже и коремче.
Веднага щом намеря превоз и пари за бензин до Пловдив ще ги откарам при Галя ,те двете са предложени за осиновяване в чужбина.Красиви,мили,добри и социални са,надявам се че бързичко ще ги харесат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 10:32 PM

Белите ми моми вече са при Галя.Още от първия ден тя много ги похвали,.Каза че са готови за моменталическо осиновяване,дано да ги харесат по-скоро.
Получих кучешка храна -дарение от tinati и streunerhilfe-Bulgarien.e.V, Огромни благодарности,момичета,не знам какво щях да правя без вашата помощ :rc_036: Благодаря и на Elizd и deni_avr ,че докараха храната :rc_036: Благодаря им и за превоза на коконите Кика и Кира до София :rc_036:

Освен храна имаше и кучешки поводи и нагръдници.Веднага започнахме обучение с Джина:),която е с подходящите размери за този нагръдник.Джина прилича на катерицата от "ледена епоха" и след еднин бърз тест с нашийник я бях отписала,не мислех че е възможно да се научи да ходи на повод.Обаче с нагръдник е друга работа,много съм обнадеждена...нищо чудно и Джина да стане домашно куче някой ден :ae_085: Прикачена снимка Прикачена снимка

Бебетата на Беба за пръв път ядоха бебешки гранулки.Много им се усладиха,както и кучешките лакомства.Вече не са проскубани и с оголени уши- сега козинките са лъскави,а коремчетата пълни.Много им се понравиха пръчиците за гризкане и бисквитките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 11:05 PM

За съжаление имам нови попълнения в квартала.Разбира се-женски и естествено-некастрирани.
Нямам сили вече дори да им измислям имена...
Едната е копие на Гари.Ама съвсем същата,даже я обърках в първия момент,зарадвах се,помислих че все пак е жив.
Но не,макар че видимо имат роднинска връзка(къде ли е майката,дето ги ражда :dh_188: )новата е съвсем различна като поведение.
Засега нямам шанс да я хвана,безумно страхлива е.Но работя по въпроса.Лошото е че има вързан сезал на врата и се страхувам,че може би е стегнат и я наранява :dh_188:
Със сигурност е момиче,това отдолу е подвитата от страх опашка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 11:25 PM

Втората дама се появи изневиделица силно разгонена и смути покоя на много от кварталните кучове.Смайли не беше особено впечатлен,за разлика от Лиско,който буквално забрави за всичко и загуби акъла си.От седмица не е ял,само се влачи след нея и си навлича гнева на по-отраканите мъжкари,най-вече домашните..
Тя ,разбира се вероятно вече е бременна,но съвсем скоро ще я кастрирам,чакам само да и мине съвсем разгонването,за да не я тормозят след операцията.Получих 50 лв дарение от Esckarina за пътя на Кика и Кира ,но тъй като Elizd и deni_avr закараха кучанките до София и отказаха да вземат парите ,със съгласието на Esckarina ще използвам това дарение за кастрация.Благодаря от сърце :ha_081:
Ето сега да ви представя щастливката.Много социално,ведро и слънчево същество е.

ПС: На последната снимка се запознават с Нези.Нези не допуска лесно нови кучета в района,но новичката се внедри,много е контактна и позитивна.

Освен това се сдоби и с име- Вяра :wub: .Esckarina освен спонсорка и стана и кръстница :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2012 - 11:55 AM

Все още не съм кастрирала Вяра :dh_188: Първоначално кучанка изчезна за около седмица и силно ме притесни.Тя поначало не е от кварталните,има опасност да се върне откъдето е дошла,но предвид факта че я храня се надявах да остане в квартала,още повече ,че Нези я прие.Предприех издирване в по-широк периметър и я открих,по-точно тя ме намери.Отпред е все така красива и чаровна,но отзад има голямо оголено петно до опашката :dh_188: Лекувам я по същия начин като Кери навремето.Надявам се в близките дни да успея с организирането на кастрацията.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2012 - 08:28 PM

Пък Беба има толкова тънко вратле,че се уреди с котешка противопаразитна каишка :md_064: Ако някой е осведомен дали котешка каишка може да навреди на куче да каже,че да я махна.
На малките не смея да сложа,защото още растат.страх ме е да не ги изгубя от поглед и да им отеснеят :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2012 - 11:07 PM

Отдавна не съм писала в тази тема,но всеки ден си наглеждам животинките.Новините са смесени - и добри и лоши.
Едното от бебетата на Беба е блъснато от кола,скрило се е в един двор,на място от което няма как да се извади и само по скимтенето знам че е живо :dh_188: Оставям храна и вода всеки ден и се моля да оцелее....
Вяра е кастрирана и даже вече е забравила за операцията.Тя ни е най-добрата приятелка в разходките.Все е усмихната,много лъчезарна и мила кучанка е.Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
От седмица си имам и ново попълнение в квартала-бяло момиченце,много кльощавко и малко плахо.Куца със задна лапа,но сякаш понамаля куцането с времето.Сега сме в процес на социализация,малката е с атрактивна външност,може и да има късмет.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2012 - 11:23 PM

Блъснатото бебе на Беба не оцеля.
Другото- Бони ,имаше насрочен час за кастрация за миналия петък.Обаче я намерихме в безпомощно състояние,отпусната и безсилна,не можеше да си стъпи на краката.Така че вместо кастрация се наложи да я спасяваме.След инжекциите,системите и след като два дена само пиеше вода и повръщаше изгубих надежда.Бони се оказа борбено момиче и оцеля.Само че няма къде да живее.Тя беше родена и израстна в разградено дворче в необитаема къща,а сега там тече ремонт,двора е ограден ,а Бони е нежелана.Обаче тя не го разбира и намира начин да се върне,прокопала е дупка под оградата.Вероятно затова са я нагостили с отровата.
Бони се страхува от другите кучета и от улицата.Не виждам изход от ситуацията :dh_188: Хем не можах да я оставя да умре,хем сега не мога да и осигуря къде да живее :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2012 - 11:29 PM

Аспра не ми създаде такива грижи....Нея я намерих вече мъртва.
Провинението и беше че досаждаше- просеше храна по масите в кварталното заведение.Хранех я с гранули,ама тя все се опитваше да си изпроси и нещо по-апетитно... е ,нагостиха я.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2012 - 11:35 PM

Сега около това заведение се навърта Фокси. :dh_188:
Тя не е толкова нахална,но пък сменява козината и я мислят за болна.
Всеки ден се питам дали ще е там и дали ще е жива.
Ще опитам да я изместя и кастрирам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2012 - 11:48 PM

При мама Лара нещата хич не са добре.Строежа вече е почти готов,ограден е със солидна ограда,а вътре шефа си е довел "марково "куче-немска овчарка.
Мама Лара все опитва да влезе,но успява да си промуши само главата през решетките на оградата.
Остана милата сама и напъдена сред нищото :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2012 - 09:33 PM

Поздрави от Вяра, Рита,Беба и Джеси.
Лека-полека успях да им направя международни паспорти и да ги ваксинирам с пълната ваксина.Всички са добри и социални,особено Вяра има доверие на всеки и някой и е рязал ухото :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2012 - 07:30 PM

Много съм щастлива да съобщя,че благодарение нса tinati :rc_036: за Вяра е осигурен приемен дом в Германия.
Вяра е почти готова,само един чип и липсва,по-тревожното е .тя все още е на улицата ,където дебнат всякакви опасности :dh_188: Дали някой би се престрашил да и даде приемен дом до края на месеца?Или да я изпратим на хотел,ама средствата са кът,пак ще трябва помощ.Прекалявам,знам,но съм се захванала с много кучета и ми се иска всичките да ги добутам до щастливия край.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2012 - 08:27 AM

Отново благодарение на tinati :rc_036: за Вяра е осигурен приемен дом в София ,където да е прибрана на сигурно до заминаването за Германия.
Esckarina :rc_036: ни изпрати парички за транспортирането на тази мила кучанка до София.
Пък аз и купих каишка и повод (нейни си собствени) и и сложих чип.
Така че Вяра може да не я мислите,само стискайте палци да намеря превоз по-бързичко.

Довечера ще има снимки на щастливката.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2012 - 06:56 PM

Ето и обещаните снимки на щастливката.
Ходихме двете на шопинг,купихме каишка и повод( и наденичка за похапване :bb_032: )
Като успея да я закарам до София ще си отдъхна.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2012 - 09:20 AM

Вяра е вече в София,в домашна обстановка,на сигурно място.Който я мисли,може да си отдъхне. :md_064: Тепърва има да ми разказват за нея,засега всичко е наред,муцунката е добра,кротка,спокойна,само дето много я е страх от тъмното навън.Като се смрачи и не иска да излиза за разходка,а като излезе се крие под колите и в храстите.Вероятно който и е рязал ухото го е направил под прикритието на мрака,или пък и нещо друго и се е случило по тъмно и сега Вяра се крие от "таласъмите" дебнещи в мрака....В някои отношения кучетата са като малките деца.Дано бързо забрави лошите преживявания.Ако всичко върви по план ,Верчето ще замине за Германия в края на месеца,стискайте палци да не се обърка нещо.После остава само да чакаме хубавите снимки. :oc_171:
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2012 - 02:19 PM

Много съм щастлива за това добро усмихнато момиче.
Благодаря Чери и tinati, че се погрижихте за нея!

#78 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2012 - 03:37 PM

Esckarina, донякъде Вяра си е твоя "рожба"- ти и стана кръстница и помогна да я подготвя за европейче :rc_036: Нейната спасителка е tinati :rc_036: ,без която и 100 чипа и ваксини да имаше,пак нямаше да и помогнат на улицата.За вас са всички благодарности :rc_036: :rc_036: :rc_036: ,аз съм само дребна колелце в този механизъм .

От приемната мама вече започнаха да долитат писъмца.Ето какви са отзивите за Вяра

Цитат

При нас е добре-пикаме и акаме по 2 пъти навън ,спокойна е ,отива при кучетата да играе с тях,при хората също ходи и се закача ,играе в къщи с мен ,въобще тя е много дружелюбна и контактна,само не трябва вечерната разходка да ни е по тъмно. Ако сме излезли по -късно към пет и полвина и се забавиме и почне да се свечерява ,става неспокойна,търси да се скрие под някоя кола или бърза да се прибере,иначе в къщи си спи спокойно цялата нощ.

Ииии...казвала ли съм,че Верчето има невероятен поглед,приятна усмивка и най-доброто сърце.Умира си да я галиш ,а като спреш те побутва с краче ,сякаш казва "продължавай".Никога не се кара за храна,ако дойде друго куче тя не реагира или просто се отмества.Ако друго куче и ръмжи или иска да демонстрира превъзходство,Вяра се прави че не го забелязва....абе невероятна е. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2012 - 09:15 AM

От Вяра новините са все така добри,стана ясна и друга нейна "особеност"- Вяра предпочита да се храни в човешко присъствие.Това още на улицата го бях забелязала- като и сипя гранулките трябваше да чакам докато си ги изяде,иначе ги зарязваше и тръгваше с мен да ме изпраща.Тогава не ми правеше особено впечатление,доста от кучетата които обгрижвам са така,просто стоях до нея докато хапне.Сега обаче приемната и мама ми разказа следната случка:Сипала и гранулки,,Вяра започнала да яде,а тя решила да изведе своето куче на разходка през това време.Като се върнали намерила гранулите недокоснати,а Вяра продължила с храненето си в нейно присъствие.

Сега трепетно очакваме деня на заминаването,а той наближава- утре е великия ден.Стискайте палци още малко.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2012 - 11:43 PM

А ето я и Вяра - вече Пепина.

След няма и 24ч в приемния си дом,семейството реши, че няма да може в бъдеще да се раздели с Пепина и тя ще остане да живee при тях. :mg_062:
Има си и приятелче, с което да си говорят на български, Топчо - един голям шемет от Пловдив, кучето, което успя само да се спаси, така да се каже. :ab_041:

Еми какво да кажа за Пепина, освен че много я хвалят и всички са много възхитени от нея и нейния чудесен македонски нрав. :beer:

Благодаря Еми, че изгледа и Пепина и я избута в хубавия край. :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3