Dog.bg Форуми : Кучета за всеки вкус

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучета за всеки вкус "моите" бездомници-сборна тема

#101 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2013 - 08:51 PM

Извинявам се за поредните постове,но имам проблем с компютъра,забива периодично.И без това отдавна не съм писала,имам да наваксвам.

Та продължавам....
Има и по-зле от дребосъка в предния пост.
Вчера ми казаха за ударено с камък бебе с окървавена глава.Решихме с приятелка да минем през мястото(извън града,в промишлената зона) ,да видим как е кучето ,да занесем малко храница.Още не бях намерила издирвания мъник,кроях планове да наснимам раненото и да попитам дали не биха взели него на мястото на изчезналото.
Действителността се оказа по- гадна отколкото очаквах.Раненото кутре е добре,обаче не се оказа само,а са 6 броя налични.Нито имам къде ,нито как да ги поема :dh_188: Бяха обезумели от глад,ометоха всичко.
Някой е убил майката,и малките са започнали да ядат от тялото и.Дано никога да не се натъквате на такива гледки.Снимката която слагам е възможно най- неплашещата и от далеч,но не знам как да я направя скрита,моля мод да ми помогне.
Днес пак ходихме,занесохме повече храна.Кученцата са видимо подивели,вчера идваха до нас,днес бягаха и не искаха да приближат.

Малко над тях има друга майка,страхлива,избяга ,но видях че е с окървавена задница.Тя е с две доста по-малки бебета,и те наплашени.Оставихме и там храна,накиснати гранули и хляб с кисело мляко и консерва,че не знам дали намират вода.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 09:55 PM

И последен пост,оптимистичен.
Днес Джуди намери дом :be_107:
Джуди се появи наскоро,от няколко седмици.Така и не разбрах откъде дойде,но още с появяването си стана любимец на децата в квартала.Където има дете,там е и Джуди- най често по гръб или пък с размахана опашка.Джиди има перфектна ротвайлерска разцветка,но с това приликата с породата свършва.Е,може и да има някой рот назад в родословието си,ама не е сигурно...
Та Джуди за нула време ме усети че съм кучкар и взе да ми се присламчва и колкото и да ме беше страх да се обвързвам емоционално ,не устоях,влюбих се.И затова когато получих дарение от Streunerhilfe Bulgarien :rc_036: с предназначение "спешни" хич и не се колебах- какво е по-спешно от кастрация на женско куче с неустановен статус на разгонване.
Вчера Джуди имаше записан час за кастрация.Специално си взех почивен ден.Заведох я на повод - ходи перфектно,можеш да я водиш с малкото пръстче на лявата ръка и пак да не усетиш че водиш куче.Много се зарадва като и сложих каишка,направо грейна.При лекарката ,докато чакахме ,Джуди показа перфектно поведение,изпълни команди "седни",легни",въртеше опашка и раздаваше любов.Е,и аз,и докторката и ударихме яка реклама колко е готина,последва фотосесия от страна на присъстващите и днес дойдоха и кандидатите на сгледа,да я видят на живо.Естествено,харесаха я. Дойдоха да си я приберат,хората са лични познати на докторката ,кучкари с препоръки.Е,искали са мъжко куче,ама то женско кастрирано даже е по-добре :md_064: Ще живее в голяма хубава кучешка колиба,в 5 декара двор,свободна.
Ето я и Джуди.Малко ми е сърдите след кастрацията,ама ще и мине.
А аз съм щастлива че имах възможност да я кастрирам, моля се да не намирам никога повече малки кученца. Благодаря ,tinati :rc_036: Утре имам час за друга кастрация,една дребна пухкавелка чака да бъде представена...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 05:16 PM

Дребната пухкавелка се казва Сузи.Тежи 13 килограма и е на възраст около годинка.И тя е от по-новите.Не оправдала нечии очаквания вероятно,или пък са и се нарадвали ,или пък нещо друго,няма смисъл да гадая а и няма значение...
Та днес Сузи за малко да остане некастрирана,беше зачезнала,40 минути я издирвахме,изпуснахме си часа,накрая все пак се появи маймуната,изпълзя изпод една кола и бегом при докторите.Е,вече е модерна. :md_064: и паспортизирана.
Много е красива ,пухкава и добричка.Ходи сносно на повод.Живее на улицата и търси дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2013 - 02:22 PM

Част от новите попълнения.Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

От старите са налице Усмивката,Абра,Джеси и Ружа(която виждам много рядко) Свършил ми е лимита за снимки,за да кача една трия друга. :dh_188: затова ще съм пестелива откъм снимков материал.Няма и какво да пиша за новите- кротки,добри,храня ги,дано да доживеят до по-добри дни.

Имам храна дарена от Streunerhilfe Bulgarien :rc_036: ,така че винаги имам в себе си плик с гранули,храня и случайни кучета Като например тази очевидно кърмеща майчица. Прикачена снимка Прикачена снимка Не е квартална,не я намирам и на мястото на което я срещнах и нахраних.Кой знае колко обикаля в търсене на храна.
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2013 - 02:39 PM

Тара не е от "моите" бездомници,но не се сещам къде да я покажа.Кастрирахме я тази събота с дарение на на Streunerhilfe Bulgarien :rc_036:
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Тара е на 5-6 години е и живее около един мебелен цех.Хората там са свикнали с нея ,не пречи на никой ,хранят си я а тя ги пази в отплата...Само дето не са я кастрирали и тя ражда ли ражда кутрета с неясна съдба...Но стига толкова,тази зима Тара ще се грижи само за себе си.Тя се оказа пред разгонване и загуби доста кръв,но след като 2 дена се беше покрила в неизвестност и ме притесни,куча се появи жива и здрава и в добро настроение.
В цеха с нея живее и една от последните и рожбички- дъщеря и Мая.На Мая тепърва ще и предстои разгонване,така че ще трябва да мислим кастрация и за нея.Ако някой иска да "черпи" Мая с една кастрация ще е много добре и няма да отлагаме..Мая е черничката късокрачка.Прикачена снимка
Има и още кучета там,но другите са мъжки и не са спешни.
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2013 - 03:22 PM

Тази Мая много смешна-направи й хубави снимки,може да има късмет
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 03:36 PM

Мая не е социална(много е страхлива) Даже за храна се престрашава да дойде само покрай майка си и другите кучета.Намерила съм човек който може да я хване(надявам се),но не смея да я предлагам такава :dh_188: Иначе да,много е смешна и симпатична.На около 6 месеца е.Ако някой се заинтересува ще я ловя :ae_085: но ще си трябва за нея приемен дом и социализация за да може да бъде предложена за осиновяване :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   lingo diesel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 08:09 AM

Връщам малко назад ма ми станаха интересни и да питам,с Лиса ,Вълчо и Дедун какво стана?

#109 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 11:33 AM

Лиса(американска ) умря от пневмония(според доктора),погребахме я в покрайнините на града,около Кауфланд,Лиса(черната) я отровиха покрай поредното и разгонване(беше кастрирана,но въпреки това продължаваше да се разгонва)
Дедун изчезна зимата ,той не беше кастриран и въпреки преклонната си възраст ходеше по любов, и така и не се появи,макар че дълго го чаках и се надявах....
Вълчо го отровиха тази пролет заедно с други 3 кучета( Джули(бялата),Лиско и Скокльо.
Сега има друг Вълчо(полу-хъски).
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 12:38 PM

Чери, имаше преди време едно кученце Рита, което беше изхвърлено от стопаните си и живееше на един строеж - една такава рошава черничка с малко кафяво по нея... Доста време не бях влизала във форума и не съм следила темите. Какво се случи с Рита?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#111 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2013 - 04:03 PM

И Рита (с рожденно име Линда) отровиха,заедно с Киара :dh_188: ,случи се доста отдавна,още пролетта миналата година,след като пуснаха парк-хотел Бачиново и веднага "прочистиха " района.
Рита беше много общителна и социална и отворена към всички,но посягаше да хапе( и си хапеше сериозно) при различни манипулации,като например ако и махнеш кърлеж,при ваксинация и т.н. и за това беше трудна за осиновяване по чужбина,не можа да и излезе късмета.....Последните 2 години поне беше обгрижвана, нахранена и не раждаше. :dh_188:
Имам много кучета ,които ме чакат под дъгата,много повече от задомените,за съжаление :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 03:25 PM

О, милата Рита!!! :dh_188:
Много съжалявам и за нея, и за всички останали душици, които са си отишли в мъки, заради нестихващата човешка лошотия! Почивайте в мир :rg_057:
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#113 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2013 - 02:13 PM

Мама Тара постепенно стана по-отворена,дава да я погаля ако имам храна,но тя не ми е толкова приоритетна след кастрацията.
С Мая бавно се сближаваме :md_064: Още не дава да я пипна,но веднъж се престраши да ми подуши ръката( но не и да вземе храна от нея :r_181: )

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2013 - 03:39 PM

Днес кастрирах Мая.Макар че не личеше ,се оказа бременна с 4 плода,щяла е да роди след около 2 седмици :dh_188: .
Сега на ред е Лиси,за нея съм сигурна че не е бременна,само се страхувам да не се разгони.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2013 - 11:21 AM

Показване на мнениеточери1, в 04 December 2013 - 03:39 PM, написа:

Днес кастрирах Мая.Макар че не личеше ,се оказа бременна с 4 плода,щяла е да роди след около 2 седмици :dh_188: .
Сега на ред е Лиси,за нея съм сигурна че не е бременна,само се страхувам да не се разгони.

Снимки на Мая в лекарския кабинет,чака си часа за кастрация.
Прикачена снимка Прикачена снимка
а тук вече кастрирана
и фактурата за кастрациятаПрикачен файл  faktura kastracia Maja.PDF (100.57K)
Брой сваляния: 25
Има голям напредък в социализацията на Мая ,прие да хапне вътре две гранулки,даже размаха и опашчица.След кастрацията остана да пренощува в лекарския кабинет на топличко(за което благодарим много на любимата ни докторка- Вера Пелтекова),а на другата сутрин даже не искаше да си тръгне...

За щастие другите кучета в този цех са мъжки,само на най-малкото не знам пола,защото опашчицата все е между краката и е страхливо.
То е бебе на мама Тара,тя е раждала още веднъж след като е родила Мая :dh_188: Слава богу вече няма да ражда.
Всички кучета там са произлезли от нея ,оцелявали са по едно от кучило,понякога и нито едно.Радвам се ,че покрай котка Ева се наложи да минавам редовно покрай това място,та се прекрати това непрекъснато раждане на нещастни паленца.
Кастрациите на мама Тара и Мая са благодарение на помощта на Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: ,без които просто не знам какво щях да правя.Получих от тях и дарение-хранаПрикачена снимка и веднага засилих дажбите.От зоомагазина ми дават намалени гранули от левче килото,кварталните кучета не искат да ги ядат,но тези в цеха дори се бият за тях.Гледам да има количество и да има за всички,защото наистина става бой и най-окаяните не могат да се доредят.
Ето снимки на част от групата
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Този мъник е на улицата от около седмицаПрикачена снимка
При едно от храненията беще наблизо до цеха и го нахапаха,едвам го оттървах,сега като ме види и бяга.

Тези са една идея по-настрани,пак на същата улица.По-ниското отзад е майката,по-височкото на преден план е бебето.
Прикачена снимка Прикачена снимка И те май са " роднини" с мама Тара :dry:

На същата улица е и ЛискаПрикачена снимка Прикачена снимка и Орхан и много много минаващи кучета :dh_188: Ужасно е ,в този квартал нямаше нито едно кастрирано куче.Сега вече са две,на ред е Лиска,надявам се да успея да кастрирам полека-лека всички женски.
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 10:37 AM

Не мога да се нарадвам че Мая е кастрирана.И много ми се иска някакси да стане чудо и да я задомя.Така че се старая доста за социализацията и и същевременно се притеснявам дали е редно.....Ако е по-страхлива и недоверчива шансовете и да оцелява по-дълго на улицата са по-големи...Ех :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 02:03 PM

Продължавам да се натъквам на бебета без майка.Тези са изхвърлени миналата седмица на края на града.Бяха 3,едното изчезна още първия ден,после и черничкото го нямаше два-три дена,а днес го открих около варелите и го върнах,но са доста неориентирани за съжаление.Сложих кашони под една барака и се опитвам да им внуша да се крият там,но не става :dh_188: Бялото като че ли е по-схватливо,но с черното момиченце не се получава.Лошото е ,че дори не се гушат заедно,днес се караха за храната,въпреки че имаше доста.
Местните кибици ме уведомиха ,че в храстите покрай жп линията имало още 4 мъничета,но не са преживели на студа,били са много мънички :dh_188: Не ходих да ги видя,и така ми е достатъчно гадно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2013 - 09:19 AM

Днес ще поразведря малко тази тема.Дойде вест от Беба :af_089: Пишат с любов за нея и благодарят че имат такова добро куче :wub:
Беба си нямаше своя тема,беще представена единствено тук ,затова и тук я показвам.Някои са си късметлии :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2013 - 02:16 PM

Бебетата са добре,даже вече се гушат заедно(понякога).
И някой друг ги е хранил,имаше остатъци от хляб.Бяха много-много жадни :dh_188: ,за съжаление вода никой не се сеща да им сипе,а и замръзва през нощта.
Опитвам се да не се привързвам ,знам че шансовете за добър край са нищожни,но пък тайничко се надявам.Толкова ми олеква като видя че са преживели поредната зимна нощ и са добре :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2014 - 04:48 PM

Бебенцата са добре,укрепнаха и вече не им се плаша толкова че ще замръзнат
Прикачена снимка
За сметка на това пък почнаха да шетат повечко вместо да си стоят под бараката,което си е доста рисковано-над нея е жп линията ,а по-отгоре магистралата.
Още не съм им измислила имена,тъй като не храня големи надежди за хубав край.Бялата е по-отракана,знае вече да дава лапа,а черничката също е социална,но не е свикнала да получава внимание,децата в района се радват повечко на "по-красивото"
,та чернушката е без самочувствие.
Прикачена снимка
Старая се да компенсирам и се получава.Прикачена снимка
Ще гледам вече да им сложа ваксини,за всеки случай....

Кучетата в квартала са благоразположеникъм тях .Големия е Орхан,кварталния любимец.С много благ нрав е и голям лигльо :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема