Проектонаредба за домашните животни - 2 част
Публикувано: 06 January 2011 - 09:56 PM
А! И забравете иронията и хапливостта. Тя не води до никъде. Постарайте се да сте единни, а не - гадните и нагли кучкари, чиито агресивни песове хапят малките дечица, пред ужасените погледи на майките.
П.П. Моля, ако има индикации за наредба (проекто текст) за бездомниците, да ми я споделите, ако не е прекалено нахално.
Публикувано: 06 January 2011 - 10:09 PM
g_tanov, в 06 January 2011 - 09:01 PM, написа:
Мммм. Този етап мина отдавна. Обяви се среща, два пъти, който дойде - дойде, писа и съчинява. Аз се постарах да вкарам в писмото на ГОХ всичко годно, казано във форума. Поне имах добро желание, доколко съм изчерпала не знам, писмото съм го публикувала доколкото помня. После се направи кръгла маса и пак който дойде - дойде. Писаното се вкара като три писма (12 клуба, АРС, ГОХ) и се сформира работна група. Имаше обвинения от други НПО, че не били поканени и защо били канени избирателно хора за раб. група, а всъщност никой не беше канен, натресохме се с нашите писма. Така че се включиха и те. Стана така, че всеки, който поиска, беше включен. Предложенията всеки път (поне 7 пъти) се дават в писмен вид на готови текстове. Обикновено вариантът на нормотворците пристига ден преди събирането на групата, а за самото събиране текстовете на предложенията трябва да са готови в писмен вид. Следва двучасова говорилня, през която се стига до точка 2 от 15. Веднъж помолих да тръгнем отзад напред, защото имаше заложени евтаназии в член 22, който ви пуснах, а той е от последните и никога нямаше да стигнем до него. За следващия път те са напъхали части от предложенията в наредбата, без да се проследява с какво друго влизат в противоречие, къде се повтарят или третират едно и също веднъж като забрана, веднъж като задължение, даже не се съгласуват родове и времена, и пак отново. Това е механизмът. По-точно беше, защото приключва.
Сега останаха само двата пункта, за които ви казах - общинската регистрация и какво се прави с провинили се кучета. За писмени предложения по останалото е късно. Всъщност всичко, споменато тук, е давано като писмени предложения.
За бездомните няма да има наредба, ще има програма, както има и сега. Програмата е с нормативна сила. Първата сбирка е на 10 януари.
Публикувано: 06 January 2011 - 10:12 PM
Това, че вие не виждате целия пъзел, не значи че той не съществува и не е тъжен.
Тц-тц-тц.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 06 January 2011 - 10:22 PM
mil_, в 06 January 2011 - 05:50 PM, написа:
Може да бъде от полза ако в тази тема напишете в кои райони няма читави места, сигурно може нещо да се направи. Досега съм разбрала само за Младост от danny.
В Хаджи Димитър местата изобщо не стават. Определени са прилежащите площи все на големи булеварди и улици, по които има голямо движение и се движат с бясна скорост колите, няма ограда, която да предпази кучето от излизане на шосето. Прилежащи площи на реки също не знам какво означава - долу в канала при плъховете ли да влезем? Има една поляна до моста Чавдар определена за разходка, която също не е обезопасена от излизане на куче на шосето, в храстите е пълно с човешки изпражнения, не е осветена и е много страшно да се появиш там в тъмната половина на денонощието.
Публикувано: 06 January 2011 - 10:23 PM
Фурия С, ти май се закачаш нещо! Пъзела с бездомниците ми е добре познат (поне за София) и на мен хич не ми харесва, ама там с частни методи не става. Имам сантиментално отношение по въпроса, но не ги храня по улиците и от време на време чупя ръчичките на бабките, които го правят. Дано някой се сети да узакони действията ми и да не ме прибират постоянно в районното.
Публикувано: 06 January 2011 - 10:32 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 10:38 PM
mil_, в 06 January 2011 - 09:37 PM, написа:
Ако наистина това е предотвратено (изброените безумства) свалям шапка. Иначе щеше да стане гражданска война. Браво за усилията и успеха, и не се терзайте за дребните неточности. Те може и да са в наша полза, особено ако ги тълкуваме подходящо, пред определени инстанции.

Публикувано: 06 January 2011 - 10:42 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 10:56 PM
Прилежащи площи на реки трябва да са зелените ивици и алеите (където ги има) покрай реките.
Публикувано: 06 January 2011 - 11:25 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 06 January 2011 - 11:40 PM
И не мога да разбера какъв е проблема да се разхождаме в паркове и градинки рано сутрин и късно вечер когато няма никой там, след като си почистваме след любимците. То тогава и инспектори и общинска полиция няма. Кой ще ми направи забележка? Продължаваме сутрин в 8:00 и вечер в 10:00 да посещаваме кварталната градинка около 10 кучета. Там е най-безопасно както за нас стопаните, така и за животните.
Публикувано: 06 January 2011 - 11:44 PM
Отделно ако там се разхождате и нямате сблъсъци с граждани, може да я предложите да се отреди. Отреждането на местата не става в наредбата.
Деси, супер. Не е трудно да се извади разрешение за строеж за ажурна ограда. Само да не ви я окрадат, на ателието нощес са ми откраднали решетките на английския двор към мазето.
Публикувано: 07 January 2011 - 12:03 AM
Когато се е правил проекта за тази градинка една жена, позната на кметицата е предложила да се отдели долният край на градинката за разходка на кучета. По нейни думи било заложено в проекта и всичко било решено. Да, ама когато започва изграждането там се прави трета детска площадка. Майките не били съгласни да има кучешка вместо детска площадка, та дори и заградена. А само в нашата част на квартала има три градинки с общо 6 детски площадки, като не броим тези, които са в междублоковите пространсва и които са абсолютно годни за използване от деца.
Публикувано: 07 January 2011 - 12:13 AM
Хубаво е да има градинки с детски площадки, но трябва да има и кучешки. Кучкарите също са граждани и данъкоплатци в тази община и сигурно не са малко.
Публикувано: 07 January 2011 - 09:39 AM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 January 2011 - 11:51 PM