Dog.bg Форуми : Проектонаредба за домашните животни - 2 част

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проектонаредба за домашните животни - 2 част Оцени темата: ***** 4 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2011 - 09:56 PM

Не знам защо такъв шум за нищо. Калпава наредба, озлобени майки, общество, политици, правила (за едни умни за други глупави). Тази дискусия не е за форумен вариант. Виждам (чета), че повечето хора изказващи мнение по темата имат отношение и идеи, и то доста практични и интелигентни. Най-вероятно същите хора се познават и неформално. Защо не седнете и да обсъдите важните неща и да ги предложите на общинарите в писмен вид (така няма как да ви задават глупави въпроси). Поканете и тези които не познавате и считате, че има какво да кажат. Не мисля, че се страхувате от личен контакт, който е най-креативния начин, хората ходещи в една посока и боравещи със сходна ценностна система, да обединят усилията си. Наречете го както искате - приятелски кръг или гражданско общество.
А! И забравете иронията и хапливостта. Тя не води до никъде. Постарайте се да сте единни, а не - гадните и нагли кучкари, чиито агресивни песове хапят малките дечица, пред ужасените погледи на майките.

П.П. Моля, ако има индикации за наредба (проекто текст) за бездомниците, да ми я споделите, ако не е прекалено нахално.

#402 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2011 - 10:09 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 06 January 2011 - 09:01 PM, написа:

повечето хора изказващи мнение по темата имат отношение и идеи, и то доста практични и интелигентни. Най-вероятно същите хора се познават и неформално. Защо не седнете и да обсъдите важните неща и да ги предложите на общинарите в писмен вид (така няма как да ви задават глупави въпроси).

Мммм. Този етап мина отдавна. Обяви се среща, два пъти, който дойде - дойде, писа и съчинява. Аз се постарах да вкарам в писмото на ГОХ всичко годно, казано във форума. Поне имах добро желание, доколко съм изчерпала не знам, писмото съм го публикувала доколкото помня. После се направи кръгла маса и пак който дойде - дойде. Писаното се вкара като три писма (12 клуба, АРС, ГОХ) и се сформира работна група. Имаше обвинения от други НПО, че не били поканени и защо били канени избирателно хора за раб. група, а всъщност никой не беше канен, натресохме се с нашите писма. Така че се включиха и те. Стана така, че всеки, който поиска, беше включен. Предложенията всеки път (поне 7 пъти) се дават в писмен вид на готови текстове. Обикновено вариантът на нормотворците пристига ден преди събирането на групата, а за самото събиране текстовете на предложенията трябва да са готови в писмен вид. Следва двучасова говорилня, през която се стига до точка 2 от 15. Веднъж помолих да тръгнем отзад напред, защото имаше заложени евтаназии в член 22, който ви пуснах, а той е от последните и никога нямаше да стигнем до него. За следващия път те са напъхали части от предложенията в наредбата, без да се проследява с какво друго влизат в противоречие, къде се повтарят или третират едно и също веднъж като забрана, веднъж като задължение, даже не се съгласуват родове и времена, и пак отново. Това е механизмът. По-точно беше, защото приключва.
Сега останаха само двата пункта, за които ви казах - общинската регистрация и какво се прави с провинили се кучета. За писмени предложения по останалото е късно. Всъщност всичко, споменато тук, е давано като писмени предложения.
За бездомните няма да има наредба, ще има програма, както има и сега. Програмата е с нормативна сила. Първата сбирка е на 10 януари.

#403 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 January 2011 - 10:12 PM

Не бре, g_tanov, никой не я пипа свещената крава, наречена "бездомното куче", ха някой е посмел да я пипне синантропната потомствената пария, ха са го обвинили в садизъм. Мерси, там не се бъркам, кастрирам само нашите глутници и се карам с местните "подхранващи", угоили нагли глутници край нас, като дори не си дават труда да ги хранят далеч от входа. И после се чудят защо тия табуретки се мръщят на остатъци от пилешка супа с бяло месо. Наивници.

Това, че вие не виждате целия пъзел, не значи че той не съществува и не е тъжен.

Тц-тц-тц.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#404 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 January 2011 - 05:50 PM, написа:

Ами сто пъти вече се връщаме към това. Още през лятото събирах данни къде не стават местата за разходка, защото една репортерка искаше да я заведа точно на такова. Тогава не намерих, макар че се обадих на сто човека и всички казаха - ами не мога да имам претенции в моя квартал, поне тези, които си бяха направили труда да проверят. В моя квартал местата са читави - градинки, където традиционно си се разхождат хората с кучетата от сто години, в Стрелбище също, в Лозенец е разрешено всички междублокови пространства да се третират като места за разходка, ако в тях няма детски площадки, а като цяло във всички райони местата се обявиха на табла и в сайтовете на районите и имаше месеци време да се предлагат други от гражданите и да се изказват съображения. Не знам дали това ще бъде ежегодно, но проблемът е по райони, не е за цялата община.
Може да бъде от полза ако в тази тема напишете в кои райони няма читави места, сигурно може нещо да се направи. Досега съм разбрала само за Младост от danny.

В Хаджи Димитър местата изобщо не стават. Определени са прилежащите площи все на големи булеварди и улици, по които има голямо движение и се движат с бясна скорост колите, няма ограда, която да предпази кучето от излизане на шосето. Прилежащи площи на реки също не знам какво означава - долу в канала при плъховете ли да влезем? Има една поляна до моста Чавдар определена за разходка, която също не е обезопасена от излизане на куче на шосето, в храстите е пълно с човешки изпражнения, не е осветена и е много страшно да се появиш там в тъмната половина на денонощието.

#405 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:23 PM

Ами значи усилията на Мил и хората, които са съдействали с идеи и мнения, с цел да вразумят общинарите са напразни и ни предстоят тежки кучкарски времена.
Фурия С, ти май се закачаш нещо! Пъзела с бездомниците ми е добре познат (поне за София) и на мен хич не ми харесва, ама там с частни методи не става. Имам сантиментално отношение по въпроса, но не ги храня по улиците и от време на време чупя ръчичките на бабките, които го правят. Дано някой се сети да узакони действията ми и да не ме прибират постоянно в районното.

#406 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 January 2011 - 10:32 PM

Цитат

Ами значи усилията на Мил и хората, които са съдействали с идеи и мнения, с цел да вразумят общинарите са напразни и ни предстоят тежки кучкарски времена.

Да. Май точно този цирк ни чака.
User's Signature

#407 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 10:32 PM

Ами не знам, ако не бяха тези усилия, щяхме да видим доста други неща. Задължителна кастрация по желание на Столичен инспекторат, задължително умъртвяване на куче, ухапало човек, повод 80 см, забрана да се връщат кастрирани в приютите кучета по места (т.е, те трябваше да спрат да кастрират съвсем скоро), забрана да се осиновяват нарочени за агресивни кучета, за забраната да преминаваш през парка май споменах, тройна регистрация - веднъж при вет, веднъж в данъчното, веднъж в екологията, водачи на незрящи с намордници, кучета с тикове и болни от астма с намордници, глоби за причинен уплах дори да си сложил кучето в кафез (може би от грозен външен вид, не знам) и не искам да си спомням даже какво още. Така че, честно казано, има за какво да се хленчи, но не чак толкова, колкото можеше.

#408 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:34 PM

Мил.

Никой тук не омаловажава усилията ви: на теб и хората които са били до теб. Вие свършихте страхотна работа. Тук в тази тема не критикуваме теб и екипа ти.
User's Signature

#409 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:38 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 January 2011 - 09:37 PM, написа:

Ами не знам, ако не бяха тези усилия, щяхме да видим доста други неща. Задължителна кастрация по желание на Столичен инспекторат, задължително умъртвяване на куче, ухапало човек, повод 80 см, забрана да се връщат кастрирани в приютите кучета по места (т.е, те трябваше да спрат да кастрират съвсем скоро), забрана да се осиновяват нарочени за агресивни кучета и не искам да си спомням даже какво още. Така че, честно казано, има за какво да се хленчи, но не чак толкова, колкото можеше.

Ако наистина това е предотвратено (изброените безумства) свалям шапка. Иначе щеше да стане гражданска война. Браво за усилията и успеха, и не се терзайте за дребните неточности. Те може и да са в наша полза, особено ако ги тълкуваме подходящо, пред определени инстанции. :rc_036:

#410 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 10:42 PM

Не ми е идеята да изтъкна усилията. Много от тях бяха наистина безплодни и аз съм разочарована от резултата. Идеята ми е да ви кажа, че положението е много, много лошо, защото тези предложения реално бяха дадени. И следващият път може да не ни питат. Защото сегашните рестрикции няма да свършат работа и няма да намалят инцидентите, ще им потрябват нови следващият път когато трябва да утешават пострадали граждани. И като нищо ще вкарат подобни глупости.

#411 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:46 PM

Положението не само че е много лошо. То е трагично. Ако говорим за ниво "общнски ред".
Те, общинарите, са в правото си да ни гонят, защото ние, кучкарите, активно не спазваме наредбите.
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 10:56 PM

Хърс, сега видях поста ти. Никъде няма обезопасени и оградени места за разходка. За огради писахме в писмата. По този повод допълниха там, че събраните такси ще се използват освен за решаване на проблема с бездомните, и за благоустрояване на местата за разходка. Обаче това е ялово, защото таксите влизат в бюджета, а наредбата не може да разпределя Републикански бюджет.
Прилежащи площи на реки трябва да са зелените ивици и алеите (където ги има) покрай реките.

#413 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2011 - 11:25 PM

Ами един пример от Пловдив - нашата групичка кучкари решихме да си оградим сами полянката. На доброволен принцип. Не знам доколко ще успеем защото в момента събираме парите и изваждаме разни разрешителни. Но имаме принципното съгласие от общината или ако мога така да го нарека - позицията, че няма да ни пречат да го направим. От тях се искаше само да ни изкарат точната скица на терена за да няма изненади. Просто като дискутирахме проблема и стигнахме до "неволята" понеже само тя се оказа насреща. Дано да успеем с плана .... :wb_052: Мисля, че няма друг начин, общините правят такива заграждения само по разни проекти и програми, поне в Пловдив е така. Другите се справят сами със ситуацията, а повечето полянки са близко до разни пътни артерии, по които се кара като на Формула 1.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#414 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 11:40 PM

Нямах предвид да се огради някаква площ. Говоря за такава оградка, която я има между шосетата и тротуарите. То е ясно, че за оградени площи за разходка не можем и да си помислим в скоро време. Не може да определят да си разхождаме кучетата на 1 метър от оживен булевард какъвто е Владимир Вазов. Там мен ще ме блъснат и никой няма да спре, а какво остава за куче.
И не мога да разбера какъв е проблема да се разхождаме в паркове и градинки рано сутрин и късно вечер когато няма никой там, след като си почистваме след любимците. То тогава и инспектори и общинска полиция няма. Кой ще ми направи забележка? Продължаваме сутрин в 8:00 и вечер в 10:00 да посещаваме кварталната градинка около 10 кучета. Там е най-безопасно както за нас стопаните, така и за животните.

#415 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 11:44 PM

Ами то и аз това казвам - няма проблем.
Отделно ако там се разхождате и нямате сблъсъци с граждани, може да я предложите да се отреди. Отреждането на местата не става в наредбата.
Деси, супер. Не е трудно да се извади разрешение за строеж за ажурна ограда. Само да не ви я окрадат, на ателието нощес са ми откраднали решетките на английския двор към мазето.

#416 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 12:03 AM

Градинката, в която ходим е много оживена. Преди две години и половина се асфалтираха алеи, обособиха се 3 детски площадки в нея и лятото сутрин от 9 вечер до почти 10 часа е пълна с майки с деца. Не сме имали проблем с тях точно защото не се засичаме. Друг е въпроса, че територията на градинката е постоянен дом на около 5 безстопанствени кучета. Какво правим с тях? Те не са проблемни и са много миролюбиви, всички кастрирани, ваксинирани и редовно обезпаразитявани. Лежат си кротко в краката на майките и те не се впечатляват. Имаше един случай с един възрастен човек с малко ши тцу. Направили му забележка защо си разхожда кучето в градинката.
Когато се е правил проекта за тази градинка една жена, позната на кметицата е предложила да се отдели долният край на градинката за разходка на кучета. По нейни думи било заложено в проекта и всичко било решено. Да, ама когато започва изграждането там се прави трета детска площадка. Майките не били съгласни да има кучешка вместо детска площадка, та дори и заградена. А само в нашата част на квартала има три градинки с общо 6 детски площадки, като не броим тези, които са в междублоковите пространсва и които са абсолютно годни за използване от деца.

#417 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2011 - 12:13 AM

Все пак трябва да се даде предложение в общината. От опит глава не боли. Пък и ако се чака без да им се иска нещо те сами да се сетят - няма да стане.
Хубаво е да има градинки с детски площадки, но трябва да има и кучешки. Кучкарите също са граждани и данъкоплатци в тази община и сигурно не са малко.

#418 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 08:59 AM

Като за начало може да се започне с обозначителни табелки, че мястото е за разхождане на кучета. Така хората, които се опасяват да не попаднат в нечии челюсти, просто ще заобикалят тези места и ще се считат за предупредени.

#419 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 09:39 AM

Табелите - аз съм за тях, само че с нечистотиите не трябвада имат нищо общо: стопаните трябва да чистят след кучета си. Табелата по-скоро ще означава че тук разходката не е забранена и нито инспектор нито полицай нямат право да правят забележки за намордника и повода. Това ще го предложа и на нашата община, дано да стане.
User's Signature

#420 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2011 - 11:51 PM

Табелите, както и полянките за кучета е възможност инвеститори в лицето на зоомагазини, търговци на зоопродуки, вет клиники, школи за обучение на домашни любимци/стопани и т.н. да направят разходи за реклама, които не се облагат с данъци. По подобие на детски площадки, построени и поддържани от инвеститори на детски стоки и хр. продукти за децата. Въпрос на частна инициатива, която може да се мотивира от стопаните на домашни любимци и да се договорят подходящи терени с общините.

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни