Кучета в приюти тема за разяснение
Публикувано: 29 May 2010 - 04:51 PM
Повтарям въпроса си- къде се попълват декларациите- в Сеславци или в Богров?
Асар- необходимо ли е всичко това???
Публикувано: 29 May 2010 - 05:05 PM
Светла е подминала всички норми на морал, а наистина двете с Надя ме питаха по телефона кой ми е подал информацията. Чак след това и аз звънях да питам какво е толкова секретно.
Но ми стана ясно че интригите Ви вълнуват повече от съдбата на животните. Съжалих защо изобщо се обадих на Надя.
Срам ме че този форум прилича вече ..... и аз не знам на какво....

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 29 May 2010 - 07:11 PM
lucy60, в 29 May 2010 - 04:56 PM, написа:
Повтарям въпроса си- къде се попълват декларациите- в Сеславци или в Богров?
Асар- необходимо ли е всичко това???
Куче от АРС се осиновява с договор и декларация, след 3 посещения в приюта в Богров, за да се убедим, че човекът и кучето си пасват. Повечето кандидати извеждат избраното куче на разходка, черпят го и решават -искат или не даденото куче. Трите посещения изискваме, за да отсеем несериозните кандидати, доколкото можем.
Кучето се дава ваксинирано и чипирано, а в договора се записва, че осиновителят е съгласен да бъде посещаван от служители на АРС, които да виждат кучето и, че е длъжен да го регистрира в общината. Дава се паспорта, в който са вписани данните на осиновителя и номера на микрочипа и всички ваксини, обезпаразитявания и пр.
Няма такса за осиновяване.
Публикувано: 29 May 2010 - 10:44 PM
А това, че масово хората не ваксинират животните, е вярно. И то не само в този форум. В цялата ни страна е така. Както една "завърнала" се потребителка не кастрира женските животни, които задомява, а после техните поколения се появяват тук да търсят дом. И е много хубаво да има хора, които да откликват веднага и да се тупат в гърдите колко много помагат, а всъщност да гледат котки в баня с месеци, а после чужденците да се обаждат да питат защо тези котки са толкова диви и стресирани. Хора, които всъщност нямат финансовата възможност и условията да помагат. А цялото им поведение да се събира дословно в определението "събирач". И аз се водя добър човек според маса народ. Но за теб явно съм кошмар, макар и да съм ти помагала. Тук надали ще се сетиш и за какво, нали? Интересно защо не си водихме кореспонденцията с теб тук, пред очите на всички. Ама и ти пращаш ЛС, упс. Заговорничиш ли така?
И за едни други твои нападки - когато аз заведа животно в клиниката, отивам с ясното съзнание, че ако попечителите му не си поемат финансите, аз съм длъжна да го направя. Защо ли? Защото аз съм го завела. Не се измъквам от отговорност. Нещо присъщо на двама от тук плюещите потребители. И аз доказателства имам достатъчно. Ти, за твоите клевети имаш ли? Наистина се надявам нужните хора да си потърсят правата. За да видят всички истината. За мен мълчанието не е алтернатива.
П.п. Забравих нещо друго - на всички им е ясно кои са приемните домове и стопани. Без тях кучетата от приютите нямат шанс. Какво точно против тях имаш? Или те да взимат твоите подопечени и тези на Лъчо и Раста, а да оставят кучетата от приютите да гният там??? Какъв ти е проблема с тези семейства, че толкова злоба и помия изсипа?
Публикувано: 29 May 2010 - 11:14 PM
как не те е срам...аз не спирам да нося кучета и котки за кастрация!!!
Спри да си чешеш езика и да се намираш на приказки! Случва се човек да не е наясно с всичко, но когато не си наясно и не си компетентна си пести коментарите!
Засрамете се всички! Не стига , че сме толкова малко загрижените до няква степен(едни по-малко, други повече), ами за да се тупате в гърдите кой колко спасил и колко задомил, се дърляте и създавате интриги!
Малоумни действия, характерни за незрели хора!
Не ми вредите на мен, разберете- вредите на животните!

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 29 May 2010 - 11:23 PM
По моите разбирания поне в този форум виртуално и реално трябва да се покриват на 100%. Иначе няма смисъл да си виртуален отличник и реален некадърник.
При цялото си уважение към АРС и работата която вършат нямам обяснение защо хората които посетиха тяхното мероприятие не посетиха митинга пред Народното Събрание. Нали целите се припокриват? Какво от това че е организиран от група извън форума? Не се ли бориме всички за едно и също?
Призовавам скритите теми да бъдат отключени за всички, за да може както казва bushkata да се разбере наистина кой кой е. И всеки сам да си прави изводите и да си носи последствията.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 29 May 2010 - 11:28 PM
Lutchezar, в 29 May 2010 - 11:28 PM, написа:
Призовавам скритите теми да бъдат отключени за всички, за да може както казва bushkata да се разбере наистина кой кой е. И всеки сам да си прави изводите и да си носи последствията.
Ахахахах! А извадка от Скайп и Кю историята ми не искаш ли? Както и разпечатка от телефонните ми разговори? Цитати от модфорума - коя опция да се включи и коя не, кой е за бан и защо? Темата от скрития форум коя с какво си лекува болежките при менструация - и нея ли искаш да видиш?
Вие нещо полудяхте съвсем.
Така е като се връзвате на приказки за големите заговори.
Нещо си изпускам нервите, а мислех че няма какво да ме ядоса вече...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2010 - 11:31 PM
Rasta, в 29 May 2010 - 11:19 PM, написа:
Еееее, четох, четох, ама вече на нищо не прилича тази тема.
Дори не ми се пише мнение, но предвид самочувствието на Раста:
Когато човек разговаря с Бог - това е молитва, но когато се мисли за такъв - това е шизофрения!
Ако ти помагаш на животните,то толкова другите им вредят!
Не се ласкай толкова, Раста! Все пак не те знаем от вчера!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 29 May 2010 - 11:32 PM
Моля, ако бъркам поправете ме!
П.С. АРС ли организира протеста пред НС, че им се държи сметка кой е бил и кой не там?
Публикувано: 29 May 2010 - 11:42 PM
Цитат
Цитат
Не ми вредите на мен, разберете- вредите на животните!
Еееее, четох, четох, ама вече на нищо не прилича тази тема.
Дори не ми се пише мнение, но предвид самочувствието на Раста:
Когато човек разговаря с Бог - това е молитва, но когато се мисли за такъв - това е шизофрения!
Ако ти помагаш на животните,то толкова другите им вредят!
Не се големей толкова, Раста! Все пак не те знаем от вчера!
Не съм казала никъде, че другите им вредят, а казах, че стремейки се да не помагат на мен, вредят на животните, мислейки си , че наказват мен.
И съм достатъчно културен човек, че да не се сравнявам с Бог...Безумие е сравнението, което направи и с плоските си коментари започвате вече сериозно да ме разочаровате...Хора-смешни сте-борим се за едно и също уж, а в този форум ясно се виждат приоритетоте на пишещите и за съжаление се оказва, че повечето пишат и помагат, само за да бъдат известни сред другите и "тълпата да ги носи на ръце"...Грозно, нали?
Цитат
И...не!Не ме знаете изобщо!

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 29 May 2010 - 11:45 PM

Лъчо, ех, Лъчо. Пиши на дог за отключи модераторския форум или клубните да направят видими своите скрити. Хахаха, колко ли ще има да ти се смеят.
Публикувано: 29 May 2010 - 11:52 PM
И понеже по-напред в темата някой спомена Ели и Тони от Перник и за там имаше доста разочаровани потенциални дарители.
Публикувано: 30 May 2010 - 12:00 AM
Да-нака организираме и направим очна ставка- аз лично бих се гордяла с постиженията си, защото съм кастрирала предостатъчно породисти и непородисти, включително и на родословната НОК, която според теб трябваше да не съм прибрала, а да си гние и ражда по улиците на воля!!!
И вече мисля , че не ми издържат нервичките да се занимавам със лицемерщини и злоби...Вие повечето сте болни хора...
А да ти кажа, никога на никой не съм натяквала "кооооолко много" съм спасила, а "моята бройка" също никой не я знае, дори и аз , защото не им слагам номерца...
elena07 ,
а би ли ми казала, според теб, това което съм получавала като помощ...къде е отивало, ако не по предназначение?И няма връзка да си прибирам ей така животни, щото да печеля на техен гръб...Да ти кажа, не само околните от форума са давали...аз съм давала и продължавам да давам почти всичко, но потребители като вас са толкова наивни , че без да познават "обсъжданите лица", пишат на изуст и бълват без да знаят и те какво!

Публикувано: 30 May 2010 - 12:07 AM
Иначе на мен като страничен наблюдател много ми хареса написаното от зонкер и инсулт, като начин на мислене и стил на писане

няма как всички да се разбираме, но със сигурност заедно можем пове4е

Публикувано: 30 May 2010 - 12:10 AM
Хората искат да даряват, четат някакви ваши теми и вече не искат да даряват. Това е нещо, което не зависи от мен и за съжаление се случва, а защо, е въпрос върху, който очевидно трябва да се замислите, не заради мен и теб, а заради животните.
Публикувано: 30 May 2010 - 12:17 AM

Публикувано: 30 May 2010 - 12:26 AM
По мое мнение АРС са единствения истински приют в тая занемарена държава (поне аз само за него съм чувала и той ми вдъхва някаква надежда, че все пак може). Страшно се зарадвах, че успяха до стигнат до тук и продължават напред и ужасно се радвам за всяко попаднало животинче там, а още повече за тези, които успяват да стигнат навън. Колко загубен трябва да си да търсиш сметка защо едно куче е там, а друго не е? Нуждаещите се кучета са толкова много, че е просто невъобразима глупост да искаш това единствено място да поеме "твоите" или на еди кого си, или еди кои си кучета.
Не познавам нито един човек лично от замесените в ситуацията (че и от форума изобщо) и все пак наблюдавайки темите като цяло от доста време, виждам кои са най-недоволните от случая, а именно хора, които изригват периодично търсейки помощ с поне 5-10 животни, стигнали до предела на силите си. Винаги съм се възхищавала на помагащите на животните, но аз самата оценявам собствения си потенциал и в никакъв случай не мога да твърдя, че Не подминавам животно в беда, а в момента дори напротив, налага се. Нагърбвайки се с такава отговорност, не може да разчиташ на някой друг. Със сигурност, чрез форума не си сам и имаш някаква подкрепа, но всичко си зависи само от теб.
Като гледам, явно отказът на АРС и всичко останали "приюти" да помогнат на тия "най-нуждаещи се" предизвика всичката тая глупост.
Ами не може да се помогне на всички! Даже да прибера кучетата на целия квартал, да затъна във всевъзможни дългове и да се мъча да направя нещо за тия душички, съседите ми ще избълват нови бездомници, а аз ще затъна безкрайно. После в отчаянието и безпомощността си, ще се обърна към някоя организация, които пък от своя страна няма как да поемат и моето бреме, защото те за разлика от мен са си направили сметката, че могат да помогнат на толкова и толкова животни. След това ще ги изкарам виновни, че държат здрави бездомни кучета, вместо да вземат "моите бездомни", защото са болни и вече съвсем занемарени (ама не мога да ги подмина...). Ще им направя и скандал на тия организацийки, ще ги очерня и ще ги накарам да си изхвърлят на улицата подопечните кучета, където всъщност си им е много добре, за да вземат моите, най-нуждаещи се кучета. Е, това ли е проблема всъщност и дали те са виновни? Егати мисленето!
Скрити форумни части има във всички форуми, които посещавам. От някои от тях съм част (защото съм модератор, имам някакви права/заслуги или просто съм полезна с мнението и идеите си), в други (повечето) съм обикновен потребител. Това не предполагах, че е нещо толкова странно и тайно. Във скрития форум тук (поне тази част в която участвам), няма нищо ненормално, няма теми за плюене на този и онзи, понякога се случва някой да сподели възмущението си от някои действия на някой потребител... Единствената причина поради, която бих била против да се "открие" е, че с хората там имаме нещо общо доверието, въпреки, че, както казах, аз не се познавам с никого лично. Заради това доверие си споделяме страшно много неща от личния живот, които не е приятно и не желая да видят всички.