Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 460
  • 461
  • 462
  • 463
  • 464
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9212 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 July 2009 - 05:41 PM

Привет на шпиц-компанията от нас с Линда! :smile:
Прибрахме се - слава Богу, живи и здрави, макар че не липсваха приключения. Времето ни прецака - валеше всеки ден :ud_009:. До обед - слънце, нито едно облаче в небето, следобед - порой, привечер - пак слънце! Родопите ни посрещнаха с буря - дъжд и градушка, добре, че Линда не се плаши от гръмотевици, макар че си беше страшничко...
Но пък е толкова красиво там - просто е като приказка!
Линда се запозна с язовира, хареса го и ... хоп вътре! :af_089:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
А после, разбира се...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
С изключение на времето всичко друго беше супер - всеки ден се разхождахме и Линда тичаше като бясна по баирите, просто не знам откъде толкова енергия да се катери по урвите и да скача по камъните - все едно имаше моторче под опашката! :ab_041:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Разбира се, после беше гроги и хъркаше на тревата или на любимото си място - познайте къде? :db_046:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
А плуването в язовира - е, нямаше по-щастливо куче от нея, когато пляскаше с лапки във водата - кеф! А играта с топка - "Линда, донеси топката!" се трансформира в "Линда, донеси шишарката" :mg_062:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
По въпроса с рибата - докладвам: има риба в язовира! :ba_025: А като има и добри рибари...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
... резултатите не закъсняват! :beer:
Тук на снимката Линда само дето с глас не пита - "А за мен ще има ли рибка?" :ab_041: Прикачена снимка
Освен тази, дето си я изяде в паничката - изпроси си и от софрата...
Прикачена снимка
:af_089:
В гората намерихме огромна гъба, а Линда се запозна с растението "радостта на туриста".
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Накрая се наложи да се изнесем по спешност, защото от дъждовете пътя се превърна в блато и ако бяхме останали още ден - можеше да не успеем да се измъкнем на свой ход.
Не мога да не похваля моята хубостница - държа се перфектно, не създаваше никакви проблеми, просто куче-мечта! Ходеше подире ми като залепена, а най-смешното беше, че не искаше да пишка на полянката - чакаше си разходките! :ab_041:
Целувки на всички от мен и послушната Линда!
Прикачена снимка
:re_037:

#9213 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 10 July 2009 - 06:29 PM

Ето,това чаках цяла седмица,но си заслужаваше! :af_089: Божествената Линда с репортаж от риболова ...ииииес,Ииииес,ИИИИЕС :ac_007: ! Римелка,добре сте си дошли!Радвам се,че сте си изкарали чудесно!Ноооо,Балкана пази своите тайни,нали знаеш? Сигурно,някоя баба е решила да говори за билки и мерудии,та затова е трещяло и валяло :mc_004: . То и тука ни помля от поройни дъждове и вятър,ама устискахме. А,Линдето е уникална ...много е умна и забавна ...и как плува смело ...Браво на нея! Благословени сте двечките,че сте се намерили.Да сте ми живи и здрави!Направо ми напълни душата с тези снимки :wub: ,за което много ти благодаря!Много гушки и за двете ви от мен! :gb_023:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9214 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2009 - 06:55 PM

еи супер стте си искарали браво . като я гледам на снимките направо и на мен ми се доходи на риба . радвам се че сте си искарали добре и че малката се е забавлявала .
User's Signature

Качена снимка

#9215 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2009 - 08:58 PM

римелка,добре дошли и от мен!
много хубави снимки,нямам думи,както казва меги напълнихте ми душата,много ви се радвам :smile:
а,като гледам не сте тичали само по поляните а,сте свършили и работа :zz_212: бая рибка сте хванали.
дано и ние се представим подобаващо . :ab_041:
много ме кефи линдичка колко смело се къпе в язовира. рони като види толкова вода на едно място и хич не допарва до нея :af_089:
лека и спокойна от мен

п.с римелка,вие на широка поляна ли почивахте?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9216 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2009 - 10:04 PM

Да, язовирът е Широка поляна - за мен най-красивия язовир в Родопите.
За разлика от повечето други язовири, които представляват езеро с една подпорна стена, яз.Широка поляна е "разлят", има много стени - насипни, безброй малки заливчета, острови и полуострови, така че всяка компания "палаткаджии" си има своя си залив и своята си полянка. Ние тази година бяхме във VIP апартамента - до един издаден във водите на язовира нос. От трите страни - страхотна панорама, от четвъртата - гората. Красота където и да погледнеш!
Това е въпросния "нос".
Прикачена снимка
Ходим в тоя район на почивка вече много години. Все същата красота си е там, само дето ние не сме вече същите...
За жалост - а може и за добро, кой знае? - районът е "див", цивилизацията все още го е подминала. Няколко години отсядахме в едно вилно селище наблизо - местността се нарича Кавал тепе, бунгалата са дървени, тип "алпийски", с баня, топла вода, кухня... За жалост го купиха нови собственици - това че вдигнаха безумно цените може да се преглътне, ама това...
Прикачена снимка
Хи-хи, не че съм злобна, ама хак им е - стоят си бунгалата празни! :af_089:

Радвам се, че харесвате снимките ни! :af_089:
А сега да се оплача от "божествената" Линда... :dh_188: Днес сутринта я изкъпах с шампоан и балсам, изсуших я със сешуар, стана бяла и пухкава - рошава снежинка! :wb_052:
Привечер я заведох я в парка - ами надуши се там с един палав Ричи, гониха се и се боричкаха, а в паузите на турнира моята хубостница тичаше да си вземе "баня" във фонтана! :dry: Кавалерът, както се полага, търпеливо чакаше до басейна дамата да се изкъпе, после да се отръска и отъркаля :dh_188: преди да подновят играта...
Честно - докато я къпех днес за ВТОРИ път - проклех деня, в който я научихме да плува!
Мога да я спра да не влиза във водата, но трябва да викам подире й така, че да ни слуша целия парк ... махнах с ръка и я оставих :dry: ,а после пак я мих и суших в къщи.
Ама пък беше толкова щастлива завалийката...
:af_089:

#9217 Потребителят е офлайн   mi6ka_88 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 06:49 AM

Незнам как се възпалява.Ако има някой ,който знае да се включи.Попринцип знам че трябва на някои животни периодично да се стиска.
Камка за жлезата нашия вет каза че специално при кучетата се възпалява защото има и някакав друг вътрешен проблем каза че каквото и да стане в тялото му го избива от жлезата... например на Рокси жлезата се възпали когато имаше паразитчета на коремчето(глисти) нямаше 2 месеца милинката а и стискаха жлезата и то беше доста сериозно възпалена но нашия лекар каза че няма смисъл да и даваме хапчета за жлезата тя сама ще се оправи когато минат глистите и така и стана после започна да събира много по малко и сега ходим на месец веднъж да провеяваме как е не е казано че и при теб трябва да е същия проблем незнам дори дали имате друг но това бяха думите на нашият ветеринар

Римелка снимките на линда са страхотни много е фотогенична направо си е родена звезда :oc_171: на много красиво място сте си починали и е голяма плувкиня хубавицата ако споделиш икак я научи да плува ...?:) наша Рокси я водих на плаж и я е страх от водичката още я гледа с недоверие :ud_009: само веднъж незнам как се засили и цамбурна във додата да плува а останалите пъти ние я пускахме вътре и тя плува до брега след което има 5 секънди покой за почивка и почва да се въргаля в пясъка :zh_112: ето сега и аз ще пусна малко снимки от срещата ни с марапепеляшка :af_089:
Прикачена снимка
Прикачена снимкамалък Айси
Прикачена снимка
Прикачена снимкаАйси и Рокси любопитна колкото любопитна ....
Прикачена снимкатолкова и страхлива
следва запозннство с Цезар
Прикачена снимка
а после със този младеж казва се Кен
Прикачена снимка
Прикачена снимка това беше от мен за сега поздрави и :va_010:
User's Signature

Качена снимка

#9218 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 12:59 PM

мале Рокси каква е сладурана да ти е жива и здрава ... а що се отнася до Линда тя е голям бяс а снимките са и повече от раскошни. аз исках да питам как и каде да проверя дали Бари е с родословие
User's Signature

Качена снимка

#9219 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 02:49 PM

Токова са ви хубави снимките,а аз трябва да ви развалям настроението.
Днес цял ден ми се пълнят очите и не мога да се успокоя.
Роро от вчера запачна да повръща спря да яде,получи разтройство и през ноща пак повръща стомашен сок само.
Сутринта вече не беше същия Роро-унил,не тича,НЕ ЛАЕ :ud_009: и към 8.00 го закарах в Син кръст .Направиха му два теста и CCV и се оказа положителен :dh_188:
Оставиха го в клиниката на системи за 3 дни :rg_057:
Разкарвах се по улиците цял ден и не ми се прибира у нас даму гледам празното кошче.
Адски ми е мъчно и не мога да повярвам че го оставих на чужди хора и най-вече в такова състояние,ама нямам избор.
Утре ще отидем да го видим щом стана сутринта.
Вече нямам търпение!
User's Signature

Качена снимка

#9220 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 03:49 PM

Камка, много ти съчувствам и стискам палци за Роро!
Каквото и точно да е това CCV - постъпила си най-правилно, като си го оставила в клиниката, там докторите ще му помогнат да се пребори с болестта, той е млад и силен!
Не унивай, всичко ще е наред! Много ви се събра и на теб, и на Роро, но ще мине всичко, ще свърши кошмара!

Ума ми не побира как ваксинирани кучета се разболяват от болести, срещу които уж са предпазени...
Не разбирам наистина!

Чакаме и ние новини за Рорката - ще е по-добре утре, сигурна съм!

#9221 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 04:08 PM

И аз попитах защо слагам ваксини тогава???
Имало само някакви американски и тук не било практика да се ваксинира срещу това :ea_103:
Имам подозрения че се е заразил от малкото бездомниче у нас.То имаше съшите симптоми и го водих на системи и инжекции ,няколко дни и уж се оправи.Като е повръщало малкото,явно моя Мишо е близнал и ето от къде идва заразата.Но това е само предположение,защото аз лично не съм видяла нищо...
Незнам,обвинявам се себе си че заради мен Рори се зарази,затова излезне ли от Син кръст отива в апартамента при майка ми.Аз така или иначе по цял ден съм там,само вечер няма да сме заедно.От както го заведох в тази тъпа къща,проблем след проблем :eg_033:
Утре ще пиша как е разбойника ми.

ПП Първата снимка на Линда е за картичка!
User's Signature

Качена снимка

#9222 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 04:30 PM

Мдам, сега проверих... Наистина ваксинациите не включват това CCV - коронавироза.
Не се самообвинявай, Ками - от всякъде може да си е лепнал заразата.
Моята хубостница миналата година точно по това време беше прихванала някакъв вирус и цяла нощ се дави под леглото ми, а аз слушах и ревях... Бяхме на вилата, даже на доктор не можех да я заведа посред нощ, мислех си, че си отива животинката... Оказа се, че не повръща, а кашля - някакъв кучешки грип пипнала, и то в парка, от други домашни любимци. Три седмици беше на антибиотици и, естествено, не помириса парка. Заведох я отново, когато вет-а каза, че вече не е заразна - ами цялата кучешка компания на полянката кашляше, та се късаше, някой беше раздавал вируси на калпак! :ud_009:

Бързо да се оправя Рорката, че да си направим още една шпиц-среща в Борисовата - а? :wb_052:
Целувки от нас!

#9223 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 07:04 PM

Римелка наистина невероятни снимки, направо се пренесох там с вас. А Линда е страхотна както винаги. И моята душичка напълнихте. И аз бих искала да науча Айси да се къпе така смело като вас. Но и нашитя опит с морето не беше по успешен от този на Мишка с Рокси.

РОРО ще се оправи. Сигурна съм. Толкова много го искаме всички и от сърце ви го пожелаваме. И бързичко да ни зарадвате с нови добри вести за него. Ей бога ми и аз се разплаках. Такива невинни душички са. Защо трябва да им се случва това. В момента ви пиша това, а Айси се е сгушил в мен с толкова доверчива обич. Да сте живи и здрави момичета, че ви открих. Научихте ме на нови по добри чувства и емоции. Прегръщам ви всички.

Мишка благодаря ти милинка за снимките. Утре живот и здраве ако е хубаво времето ще се обадя за една разходка и ще си направим още.
User's Signature

Качена снимка

#9224 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2009 - 09:37 AM

Благодаря на всички за похвалите, много ме трогнахте и се радвам, че с Линда като модел и аз като пишман-фотограф ви доставихме удоволствие! :md_064:
Имам още доста снимки, та като ги кача тук в галерията си - ще можете да ги разгледате. Нещо не мога да си направя нов албум - има някакво проблемче, но ще го оправят.

А как я научих да плува? Има тук една ТЕМА, там съм го разказала, и други споделят опит - мисля, че е интересна.
При нас основното беше, че използвахме топката като примамка - тя вече знаеше играта "донеси топката" и като я хвърляхме във водата - изгаряше от желание да я вземе, така че беше проблем само да преодолее страха. После разбра, че там е приятно и сега си влиза сама, за да се разхлади.

Много смешно беше, като пристигнахме в центъра на селото - и то се казва Широка поляна, спряхме да вземем някои неща от магазина. Пред кръчмата кибичеха двайсетина мургави "работливковци" и си пиеха бирата по пладне, а точно срещу тях, зад шосето, започва язовира. Та влизам аз в магазина и докато пазарувам - чувам някакви дружни крясъци, подвиквания, че и ръкопляскания. :wb_052: Кога излязох - що да видя! Иван извел от колата Линда, завряла от горещина при пътуването, завел я на повод до брега и я пуснал, а тя в луд галоп, без да се чуди и мае - бух във водата, кръгче плувайки, хоп на брега, изтръскване, отъркалване, два "тигела" бегом нагоре-надолу по брега и пак "бух"! :ab_041:
И това ЧЕТИРИ пъти! Публиката беше във възторг, направо се зачудих дали да не мина с шапката да събера някой лев за представлението! :af_089: А като минах покрай тях ме питаха "К'ва порода е туй куче?" :ab_041:

Та така, аз пак се разбъбрах... :wb_052: При нас от вчера вали гаден дъжд и е студено, та се налага да си седим пред телевизора - не е време за разходки. Дано във Варна времето е по-хубаво и Айси и Рокси да си направят весела разходка с нови снимки!

Стискаме палци за Рорката и чакаме Ками да пише как е момчето.
Целувки на всички! :fi_084:

#9225 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 01:41 PM

Преди малко се връщам от Рори.(Аз и вчера досаждах по тела за да разпитам как е момчето)
Той е слаб и имаше малко сила да ми се зарадва само с облизване :smile: ,но определено не е същото ми момченце. Като го оставях скимтя малко и аз гледах бързо да се изнижа от Син кръст,преди да започна да плача отново.
Днес ще го захранват малко,защото от както е на системи не е повръщал и не е имал диария.Ако до утре се задържи добре ще мога да си го взема :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#9226 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2009 - 02:47 PM

Ками, стискаме палци утре Рорката да е на крака и да върти опашка!
Явно е още слаб от обезводняване след повръщането и диарията, но щом те са спрели - остава да започне да хапва по малко и ще се възстанови бързо! :ae_085:
Е, събраха му се премеждия на момчето, ама дано тези да са последните!
Че ние с Линда си чакаме нова съвместна разходка, ама тя моята хубостница както се е проскубала - Роро няма да я погледне, камо ли да играе с нея... :dh_188:
Кураж и пиши утре как е Рорката, чакаме инфо, че си е при теб и си го гушкаш!

Поздрави!
:re_037:

#9227 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 07:47 AM

Здравейте момичета и пухчовци. Първо искам да кажа, че стискаме здраво палци Роро да се прибере днес у дома. Вярно, че му се събра на момчето, но дано вече всичко да е зад гърба ви. Камка да го нагушкаш много от мен и да му предадеш нашата подкрепа за бързо възстановяване. С нетърпение чакам да ни напишеш, че пак е твоето палаво и весело момче.

Римелка твоите снимки са невероятни, но и начинът по който описваш лудориите на Линда е толкова забавен, че чета всичките ти постове по няколко пъти.

Мишка замина по спешност извън града и срещата я отложихме за другата седмица. Изкарахме една мързелива неделя и се разхождахме само около нашият дом. Момичета от няколко дена козинката на Айси се сгъстява видимо вече и се надявам много скоро да е оперен и красив като вас. А онази вечер както си играехме на полянката пред блока гледам насреща ни един красавец в по-дребни размери но в цялата прелест на шпица. Първо помислих, че ми се привижда, така му се зарадвах. Оказа се, че е малък шпиц от съседният квартал, който всяка вечер разхождат до нас и обратно. Двегодишен и много добричък. Вчера дойдоха пак да си играят с Айси. Единствената разлика е в размера. Всичко останало като вид и поведение е като при средният шпиц. Казва се Арчи и е същият глезльо като нас. Ужасно се зарадвах на младата дама, която ни обеща по-често да идва при нас на гости. Ще го снимам с Айси и ще ви го покажа.
Сега тръгвам за работа, но ще влизам в очакване на хубави новини за Роро.
Целувки от мен и Айси.

пп Ками никакви сълзи, всичко ще бъде наред, ще видиш.
User's Signature

Качена снимка

#9228 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 04:17 PM

здравейте,аз съм зоя,много се радвам че открих този форум,аз също имам шпиц,но не съм сигурна дали е мини или среден,много интересни неща сте писали,който са ми доста полезни,взехме сладурчето преди 1 месец,иначе е на 3месеца,сега му предстой първото къпане от мен,посъветвайте ме с какъв шампоан да го къпя и колко често,благодаря предварително:)
User's Signature

Качена снимка

#9229 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 04:28 PM

незнам как да да сложа снимка,не мога да я намаля
User's Signature

Качена снимка

#9230 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member