ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 13 July 2009 - 06:25 PM
целувки от нас с Бари и Поздрави
Публикувано: 13 July 2009 - 06:53 PM
Публикувано: 13 July 2009 - 08:14 PM
Ура, еще една шпиц-госпожица в нашата компания!
Пуфата е голяма сладурана, да ти е жива и здрава. А щом сега ще тръгвате на разходки - приготви се за много весели емоции!
За къпането - според мен за всяка шпиц-козинка си има най-подходящ шампоан, който трябва да се открие. Но Пуфи е още с бебешко пухче, така че ви предстои да си намерите най-доброто за вас, като пробвате различни марки. На моята хубостница например една марка шампоан хич не й понесе - стана жълта като чай от лайка, макар че със същия шампоан друг шпиц е къпан съвсем успешно. Така че моя съвет - вземи си някой хубав шампоан от тези за бели кучета, например този, който ползва Боби, и пробвай. Важно е да го разредиш с вода, преди да го нанасяш на козинката - много по-удобно и икономично е, както и добре да изплакнеш след това.
Колко често да се къпе с шампоан - в зависимост от цапането, колкото по-рядко - толкова по-добре, но не по-често от един път месечно. Аз ползвам и сух щампоан - върши работа за освежаване между истинските къпания.
А иначе само с вода - винаги, когато трябва, задължително лапи и коремче след разходка. А при лудетини като моята - често не само лапи...
Ами това са съветите от мен, има доста писано по въпроса и тук в темата, и във форума - може да потърсиш и други мнения.
Пиши как е минала първата разходка и първата баня, както и за всичко друго интересно за сладуранката!
И на снимки се радваме много, особено на такива сладки бебешори!
Поздрави!
marapepelia6ka, снимай често Айси, защото няма никога повече да го видиш такъв. Докато се усетиш - вече ще друса "шпиц-яка" и "шпиц-потурки"!
Публикувано: 13 July 2009 - 09:30 PM
Вече е гражданче,а покрай него и аз
Още в приемната като ни чу започна да лае,което беше добър знак
Вече си е същия той,само дето е малко слаб.
Щом се прибра,веднага обдуши всичко и погледна подозрително новия си РОЗОВ кош
И се заигра с една нова играчка,която го чакаше...
Няма да мога да го извеждам една седмица Рори.Както и 6 дни е на антибиотик.Ще се оправи момчето.Сега започваме захранване.Утре ще е на една малка диетична консерва,от която вече му дадох една лъжица.Казаха ми да го наблюдавам и ако повърне веднага да се обадя или да го водя,но толкова ми се иска да не става и не искам да си мисля повече за това.
Още е с превръзка на лапата и ме е страх да му я срежа
Миличкия само да стане дебелак,веднага отиваме на една дъъълга разходка,която си правим
Вече съм спокойна .
Поздрави !
Публикувано: 13 July 2009 - 09:48 PM
Румелке мерси за тва че ме подкрепяш за шампоана аз лично съм много доволна от него винаги ни искъпва добре а що се отнася до Линда ние си я знаем каква е палавница .
Ками страшно много се радвам на Рорката че вече е добре и ти пожелавам от сега нататука да е се добре без ядове .
И ВИ ПРЕДЛАГАМ като се оправи Рорката напълно да си направим пак шпиц среща та да се позабавлщваме както си знаем естествено се надявам и ти Зоя да доидеш с малката шушка , та да поиграем едно хубавичко и Линда да ни покаже как се плува на необичаини места
а Зоя ти от кои квартал си ?
ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ ОТ НАС СЪС БАРИ
ето ви един мокър мишо за лека нощ
Публикувано: 14 July 2009 - 10:25 AM
За шампоана и аз мисля, че може да се опита с няколко вида. Но и аз ползвам за бяла козинка. И съм доволна. Но като се прибера ще ви напиша името му, че не го помня.
Сега да почерпя защото днес ставаме на 5 месеца.

Целувки на всички пухчовци. Хубав ден.
Много се радвам, че Роро вече си е в къщи. Бързо да се оправя и повече да не му се случват подобни проблеми.
Публикувано: 14 July 2009 - 11:07 AM
първо да честитя на рори оздравяването,пожелавам му от все сърце това да е за последно и от тук нататък да е едно здраво и щастливо кученце
а,сега добре дошли на зоя,пуфи и ник,попаднали сте на точното място тук може да получите много полезни съвети за вашите сладури,а й да споделяте за тяхните преключения
и не на последно място ЧЕСТИТ ПЕТИ МЕСЕЦ НА АЙСИ,да е жив и здрав и много игрив
Публикувано: 14 July 2009 - 06:06 PM
Публикувано: 15 July 2009 - 06:49 AM
Публикувано: 15 July 2009 - 07:43 AM
Много му се излиза и след като се наяде или види че аз се обличам,тича до шкафа където му е повода и започва да скача като лудо куче.
Megian, в Jul 14 2009, 05:06 PM, написа:
Нищо не ми казаха,само антибиотика и да не го извеждам една седмица.Какви витамини за имунната система мога да му давам?
Публикувано: 15 July 2009 - 07:45 AM
зоя пуфи е страхотна да ти е жива и здрава . що се отнася до хапането и моя много хапеше но като че ли с времето спира малко по малко да хапе а за каишката бързо свикват не се притесняваи . но знай , че всички шпицове за своенравни.
целувки от нас
вижте какъв бонбон има една приятелка
Публикувано: 15 July 2009 - 08:08 AM

Вход

Горе
Цитиране +