Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9492 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 31 August 2009 - 02:14 PM

Бобче,да ти е честита чаровницата Чара!Да сте живи и здрави всичките,и да имате много щастливи моменти цялата тумба!Много ще ви е весело af_089.gif! Особено,когато преодолеете етапа с яденето и гризането на мебели ae_085.gif.

Римелка,като спомена за "табуто" на Линдините нужди,се сетих,че когато водехме нашата четирикрака дружинка на вилата ни,Ника и Чара също не искаха да правят нищо в двора.Над мястото ни има борова гора и двете фръцли ни караха да ги водим там за "свещенодействията им".Някои кучета имат много силно развито чувство за принадлежност към оградена територия и си го приемат за дом,а щом е такъв ....,значи клек-бара е на друго място ...така си мисля.
За Тисата няма такъв проблем.Като я напъне големия зор,хич не и дреме къде ще сладкарства,стига да е под открито небе и после да бъде почистено след нея ab_041.gif.
Поздрави и целувки за всички! gb_023.gif

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9493 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 02:56 PM

Хе, сега поне вече знам, че не сме единствени с тоя проблем!
Моята хубостница последните месеци ми се извъди такава чистофайница - първо на Родопите отказа да си върши работите на поляната, където ни беше бивакът, та я водехме на разходки - т.е. малко по-нататък в гората. А сега реши, че и дворът е "апартамент"...
Лошото е, че там на вилата няма къде да я разхождам освен по черния път между парцелите, където въпросният тузар си извежда песа - естествено без повод. И тя е женска и супер злобна - веднъж скачаше по колата ни, та Иван се принуди да спре, за да не се сблъска с нея - над 50 кила е! ud_009.gif Ако ни докопа с Линда - ще закуси и с двете ни ... zz_227.gif
Та всеки с проблемите си - някои реват, че не могат да научат кучетата си да не цапат в къщи, аз пък се оплаквам, че трябва да водя моята през девет земи в десетата, за да одобри място за клек-бар! ab_041.gif
То няма добро на тоя свят... wb_052.gif

#9494 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2009 - 09:36 PM

боби,честито ново съкровище и от нас с рони smile.gif
както гледам добре се разбират сладурите да са ти живи и здрави.
меги,много ми хареса снимката на изито в саксииката,голяма сладурана е af_089.gif
римелка,а линда се е излегнала като царица- ех, живот,живот ab_041.gif
при нас няма нищо ново все старите кучешки истории-разходка,хапване и чат пат полайване dog.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9495 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 07:56 AM

Цитат(марея @ Aug 31 2009, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
чат пат полайване dog.gif

Откак заприличахме повече на шпиц отколкото на плюшена играчка лаем все по-често. От най-малкият шум (затваряне на врата или стъпки на преминаващ съсед) започва едно звънко лаене, което може да скъса нервите и на най-спокойният човек. Много често и през ноща лае. Ужасна аларма е. Вече се чудя как да му говоря. Карам се, пошляпвам, гушкам....нищо не помага. Понякога както си лежи и спи до мен, скача и започва да лае. Не мога да чуя новините като хората от него. А как ме стряска да не коментирам. Явно освен най-красивото куче на света ще е и най-лаещото. Дано като порастне още малко спре да се стряска и от най-малкият шум. Съседите още на са се оплакали. Но в къщи се затварят и двете входни врати, и прозорците. Само и само нищо да не предизвиква този кънтящ лай.

БОБИ да е жива и здрава малката госпожица. Много е красива.
User's Signature

Качена снимка

#9496 Потребителят е офлайн   boby_bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 10:59 AM

благодаря на всички за хубавите пожелания ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9497 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 12:27 PM

Здравейте мили момичета,
моят сладур вчера направо ми искара акъла: дрискане чак до вода че и малко кръв накрая, повръщане след това започна да се пени абе чудо цял ден бягам по вет.клиники. Съмняваха се че е интоксикиран, но в крайна сметка заложиха повече на раздразнен стомах. Днес нещата са малко по спокойни и обнадеждаващи, но все още ми е доста притеснено- не повръща, хапна малко, но още не се е изходил за да видим как е положението. Сега спи като заклан миличкия.
А онзи ден пък без малко не го блъсне кола, хукна да гони едно кокерче и на шосето, добре че се е спрял на милиметри преди да го блъсне колата. Чудо!!!
Направо ми се вгорчи чудесната лятна почивка, която изкарахме с него.
Стига съм ви дотягала с моите притеснения, а да ви пусна малко снимки от морето
За съжаление не можахме да го накараме да влезе във водата но пък беше беснеене по брега:то не бяха дупки, футбол, та и малко от художествена гимнастика упражнения вкара

ето ни двамата как си разговаряме ab_041.gif

колко е щастлив след като се е овъргалял в миризливия пясък

наблюдава някой да не дойде от терасата

"мръсен или не моята мисия е да паза багажа"

любимата поза за сън

любов необяснима

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9498 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 12:35 PM

А тук скачаше като кенгуру по тревата. След като прочетох поста на Римелка ми светна че най-вероятно се е правел на скакалец.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9499 Потребителят е офлайн   Joro_Fox.94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 12:53 PM

Здравейте на всички ! Съжалявам че ви пиша рядко ама много не се застоявам на компютъра. Новини от Фокси
Опрерирахме го имаше брадавица на устана и на задните крачета израснали 5ти и 6ти присти та и тях махнахме
Фокс е много добре сага трябва да го водя на лекар пак щото на единия крак почти си е махнал шева и се е отворила
дупка :(:( ама не го боли тича си лае си :д .Ве4а се запознахме с един бял шпиц като него и с един мини шпиц
Много се зарадвах 4е той е много дружелюбех към кучетета от неговата порода :):) . Ето ви малко снимки от Рожен и от Смолян . Много поздрави и приятед слънчев ден ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9500 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 01:21 PM

здравейте на всички,пепа73,страхотно кученце,много е красиво,не искам да те плаша,но не е добре щом кученцето ака кръв,заведи го пак на ветринар,иначе и аз ви писах,че пуфи не яде от няколко дни,оказа се че има гастрит,аз и купувах консерви за малки кученца ,различни марки и се оказа че в тях има само консерванти и затова и се развали коремчето,ветринарят я сложи на диета,само пилешки булони и супичка,седем дни,дори пие глукоза вместо вода,но сега се храни супичките и харесват,а аз съм я мъчила с тези храни,иначе е луда игрива и лаеща,кажете ми моля ви с какво да я храня препоръчайте някоя храна,без гранули,защото не ги яде,вие с какво храните вашите сладури,само супи не може да яде,ще и писнат,чакам съветите ви за храната,благодаря и весел ден на всички ab_041.gif ......целувки от мен и пуфата af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9501 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 01:31 PM

Цитат(зоя @ Sep 2 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте на всички,пепа73,страхотно кученце,много е красиво,не искам да те плаша,но не е добре щом кученцето ака кръв,заведи го пак на ветринар,иначе и аз ви писах,че пуфи не яде от няколко дни,оказа се че има гастрит,аз и купувах консерви за малки кученца ,различни марки и се оказа че в тях има само консерванти и затова и се развали коремчето,ветринарят я сложи на диета,само пилешки булони и супичка,седем дни,дори пие глукоза вместо вода,но сега се храни супичките и харесват,а аз съм я мъчила с тези храни,иначе е луда игрива и лаеща,кажете ми моля ви с какво да я храня препоръчайте някоя храна,без гранули,защото не ги яде,вие с какво храните вашите сладури,само супи не може да яде,ще и писнат,чакам съветите ви за храната,благодаря и весел ден на всички ab_041.gif ......целувки от мен и пуфата af_089.gif

Вижте тази тема - http://forum.dog.bg/-t16479.html

#9502 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 03:18 PM

От известно време Дарси когато е пуснат се спуска към хората с лай, все едно е най-злобното куче на света, ако започнат да му говорят подвива опашка и вече не е интересно, но ако човека се страхува и става чудо. Като тръгна в другата посока, започва да се отдалечава и да идва към мен но ако тръгна към него става по-лошо. Сега като бяхме на море се спусна към един човек и май даже леко го закачи по крака със зъбки. От тогава като му кажа "наказан" идва и сяда. Но всеки път като го пускам и се притеснявам при среща с хора как ще реагира. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Странното е че не го прави винаги и не на всеки човек, но все пак.... Когато е на каишка няма проблем.

A това че са чистофайници явно им е отличителна черта. Моят също когато сме в двор нито ака нищо пишка, чака си разходката момчето. Може да се случи да се изпишка само ако преди това друго животно го е правило. Що се отнася за акането-там сме много придирчиви, трябва да няма други хора или кучета иначе НЕ и по възможност в най-големия храст, ако няма в най-високата трева. Ходихме до гр.Елена и се разхождаме-усещам че е нервен, но реших че е от жегата. По едно време както вървим и нашия човек се надупи, аз се изблещих че го прави наулицата, но като се огледах беше се изакал върху купчина пясък.
User's Signature

Качена снимка

#9503 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 05:58 PM

Здравейте,на цялата шпиц-банда! re_037.gif

Жорко,последната снимка на Фокси с направо трепач ac_007.gif .Съжалявам,че сте имали посещение при вета от такова естество.Пожелавам бързо възстановяване!При такова хубаво време на никой не му се застоява пред компа,но ще се радваме,ако има по-честичко новини от Фокси-прес mc_004.gif.Много гушки за карамеления герой gb_023.gif!

Пепи,това,което се случва с Дарси,аз го преживях с Тисата през пролетта.Нашата диагноза беше ентеровирус.Минахме през системи с глюкоза и антибиотици,и една седмица бяхме на лечебна храна.Надявам се,че на кучо ще му поставят правилната диагноза,за да получи и най-правилното лечение, и много бързо да оздравее! ae_085.gif Пиши ни,как се развиват нещата при вас!

Зойче,не знам дали ще удържиш фронта,да готвиш специлно за Пуфи.Има опасност да подкараш локомотива vi_179.gif ac_007.gif.Когато ви мине диетата,ще е добре сладураната да хапва качествена гранула,съобразена с нейната възраст.Такива са на Юкануба,Про-план,Роял Канин и др. В тях има всички полезни вещества,витамини и минерали,необходими за формирането на силна имунна система и следователно- на здрав организъм.Ако и е трудно да ги яде сухи,можеш да ги наквасваш с малко безсолен бульон или вода.До тях винаги трябва да има прясна вода за пиене.Това е моят съвет,но в крайна сметка-всеки си решава сам aa_002.gif.

Камка,трайкаш си .... Мъцни малко-какво ми прави сладкия беляджия Роро!? Ако не снесеш малко инфо,ША ВИКАМ,да знаеш cg_059.gif .

Да сте ми живи и здрави всичките! hb_027.gif

User's Signature

#9504 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 07:46 AM

Здравейте мили дами, шпицове и шпицонки,
бързам да споделя добрите новини Дарси вече е добре /дано не избързвам/ хапва, вчера се изака и всичко беше както трябва, да се надяваме че злото ни отмина. Малко е тъжен милия-след цял месец отпуск сега отново самичък, но няма как трябва да свиква.
По отношение на храненето вета при който го водех преди твърдо стоеше зад гранулите даже и в състоянието което беше до вчера казваше гранули и нищо друго. Истината е че нашия сладур не ги харесва особено и се налага да му ги овкусяваме и така но с голям зор ги яде. Сега като го заведохме на другия вет. нещата се промениха, според него кучо има капризен стомах и явно гранулите не му понасят и е по-добре да му готвим /както при Зоя/, но трябва от време на време да се дават витаминки. Така че вече не знам какво да правя за сега мисля да му готвя а като се укрепи известно време ще видим.
Зойче явно с теб сме на един хал ако имаш идеи сподели.Това което аз знам е че АБСОЛЮТНО не трябва да се дават картофи, лук и чесън. Вета каза че и чушки и домати не е добре защото дразни стомаха. Аз му готвя пилешко месце с морков/препоръчително е настъргани/ ориз, тиквички, спанак. Понякога вместо пилешко кайма но нещо не му се нрави или телешко, а вместо ориза спагети/даже ги предпочита/ или овесени ядки, но се слагат накрая във врялото без те самите да се варят. Кисело мляко също му давам особено ако не му е нещо в ред на стомаха много му помага, но в никакъв случай прясно мляко. Варено яйце /а понякога и пържено но махам отдолу запърженото/ .
Взимала съм от Била микс от зеленчуци /Президент мисля бяха/ вътре има и броколи и грах, но граха не го яде.
А от Кауфланд купувам патешки фенер, но го изчиствам максимално от мазнината-много му харесва.

Ето малко мокри снимки и от нас

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9505 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 05:36 PM

здравейте,благодаря на всички за съветите,но гранулките не ги иска пробвах и с вода и с маргарин да ги залея,купувах различни,но не иска да ги вкуси,за сега и готвя пилешко бутче с моркови,накъсвам бутчето на дребно и булона и много яде,харесва и,мъжът ми и беше дал онзи ден някаква кайма от яденето му,и тя вечерта я повърна,давахме и кренвирш и него го повръща,вета каза да и давам което ядем и ние без подправки,ориз,мусака не яде,не знам вече ще си готвя бутчета dry.gif ,аз я взех на 2 месеца,сега е почти на 5 месеца,досега ядеше само консерви за малки кучета,дарлинг,чапи,педигрии,сега и ги забраниха,защото не се знае от коя и се развали стомаха,от коя марка,вета ми каза някаква на фирма арчи,някой от вас взимал ли е?не мога да и готвя само бутчета,хайде намирам време,нали си я обичам,но само това да яде мисля,че не е полезно и за нея,сега ще прочета и темата от форума,която ми дадохте,дано намеря нещо..... пепа73,за витаминките,вета ми каза да ги спра за сега,защото и те дразнели стомаха,и каза да и давам да пие серум глукозе,вместо вода 7 дни,това е много хранително и тя го пие, то всеки казва различно,като при нашите доктори,не знаеш кой да слушаш ea_103.gif благодаря все пак на всички за съветите,страхотни сте ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9506 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 09:41 PM

Мила Зоя, приеми мнението ми единствено и само като лично мое, без претенции за съвет.

Консервите не са добра храна за кучета - всякакви консерви, а за изброените от теб марки важи особено...
Защо - ТУК е обяснено подробно какво представляват.
За кайми, мусаки и всякакви други храни, които готвим за нас си, да не говорим - това не е храна за кучета, може да докара само проблеми.

Натуралното хранене, както е обяснено в темата за него, е не само да свариш продуктите без сол и подправки и кучо да го изяде - това е преди всичко да определиш от какво се нуждае животинчето в този му период от живота - протеини, мазнини, всякакви омеги, минерали, какво там беше още - и да изчислиш от кои точно продукти ще получи то всичко това, а после, естествено, да ги набавиш и приготвиш, а плюс това и добавките към тях - калций, витамини разни в нужните количества. Само така натуралното хранене е балансирано и полезно.
За нагледност - ето какво се счита за необходимо да присъства в менюто на кучето и за какво са отделните съставки.
ТАБЛИЦА - състав на суха храна
Е, ти не знам, но аз не мога да гарантирам, че ще приготвя на кучето си балансирана храна и ще му осигуря всичко необходимо. А особено в периода на растеж липсата на нещо важно може да се отрази крайно зле.

А доводите "кучето ми не яде суха храна" - ами няма да яде, щом може да избира. Едно дете ако го оставиш да решава - познай с какво ще избере да се храни? Бонбони, шоколад, сладолед, кебапчета... Ами и кучетата са така, те отдавна не са диви животни и са загубили инстинктите си - ядат това, което им дава човек, а ако трябва да избират - това, което им мирише вкусно, да не споменавам какво понякога намират за вкусно. zz_020.gif
Колкото по-добре и правилно са хранени - толкова са по-здрави и по-дълго живеят. Е, има и изключения, разбира се - някой Шаро на село ял хляб и кокали и доживял до 18 години, и това се разказва, ама покрай тоя Шаро колко други шаровци умират за година-две, без никой да не разбере от какво, щото на никой не му пука - това се забравя.

Та за злоядо псе - мен питай, Линда е страхотен инат и е стояла гладна ЧЕТИРИ дни, защото не иска гранули.
И аз се чудех какво да правя - с какво да я храня? Колебах се, четох доста тук в подфорума "Хранене", има много теми - накрая взех решение.
Ама тя не щяла... Е, инат е, ама и аз съм инат. "Няма не искам, няма недей!" Като не щеш - стой гладна!
Накрая ги прояде гранулите - то гладно не се седи! - с отвращение, като ми устройваше страхотни сцени. Моята си е родена актриса, нямаш идея какви етюди ми разиграваше - холивудските актриси боб да ядат! ab_041.gif
Тогава й предложих споразумение - тя ще си яде гранулите, а аз ще добавям в тях варено пилешко, бульонче, кашкавал, варена рибка. В краен случай, ако нямам нищо приготвено - четвърт кучешко пастетче на ден за овкусяване, винаги имам резервни.
Ами сключихме сделката, сега си ги яде и не мрънка, поне не на глас де... ab_041.gif И е в чудесна форма и кондиция, забравих за стомашни проблеми и всякакви подобни.
А след като си изяде овкусените гранулки - идва при мен, давам й някое лакомство за десерт, а нахалката си изпросва и още някое. db_046.gif
А иначе и давам от всичко - и плодове, и домати и краставици, кисело мляко, варено яйце, каквото там варя или режа в кухнята - НО всичко това по малко, като добавка към основното. Не мисля, че кучо трябва да хрупа цял живот сухи гранули и да не знае що е то месце и други вкусотийки, дето ние си ги хапваме - и то душа носи! wb_052.gif
Но нейната си храна е гранула - висок клас HIGH PREMIUM, за кучета малки породи, сега вече яде ADULT - за възрастни кучета. До 10 месеца ядеше JUNIOR - има разлики в състава в зависимост от възрастта и потребностите.
Хубостницата ми харесва гранули с риба, миришат апетитно - те са за капризни и лигави псета, на тях чувствителни им викат... md_064.gif Сменям вида и марките храна през 3-4 месеца, че на нея и омръзват едни и същи. Последно яде скандално известната Mera Dog с рибка, хареса я. Сега дояжда ПроПлан-а и ще й взема Arden Grange - много я хвалят, взех й малко за проба - лапа! ab_041.gif
HILL'S не иска да яде - не я мъча, тя е слабо овкусена. EUKANUBA не съм взимала. Определено някои храни яде с повече апетит - взимам й от тях, щом ги харесва, други ни й харесват определено. По-важният критерий е как й се отразява храната - твърди "тортички" в по-малки количества е най-нагледният критерий за добра храна, която е подходяща за конкретното куче. От някои храни получава леко растройство и лош вид на "отходния материал" - спирам ги веднага и вече не ги купувам, колкото й други да ги хвалят. Явно просто не са добри за моето куче, за други може да са супер.

Pedigree не е хубава храна - само рекламата й е такава. DARLING, Сhappi, FRISKIES - също, това са храни по-нисък клас, не си заслужава да си храни човек кучето с тях.
Ако ще е гранула - само качествена. Вярно - по-скъпи са, но нашите кучета са малки. Моята яде 100г на ден - това е за едно левче, а ако ги взема в чувал, че и с отсъпка - излиза и по-евтино - стотинки, така че нямам колебания да купя от най-доброто. Изръсвам се наведнъж, но за няколко месеца - нямам грижа.

Другият вариант за правилно хранене е натуралното - балансирано, което аз не се наемам да й осигуря.

Това е от мен. Смятам, че съм взела правилно решение и го наложих на Линда - за нейно добро, вярвам.

Поздрави и да му е сладко на всеки, каквото си хапва!
zz_228.gif

#9507 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 01:06 PM

Римелка съгласна съм с всяка твоя дума. Аз храня Айси по абсолютно същият начин. Гранулките ги намалих до 100 грама на ден и вече започна да влиза във форма. Хълбоците му се очертаха дори и през бухналата козина. Все още е над 8 кг, но той си е едричък, а аз не робувам на стандарт. Всъщност той никога не е отказал какъвто и да е било вид гранулки. Яде ги с удоволствие и така ги хрупа, че чак ме досмешява. Но съм много внимателна какво от нашата храна давам за награда. До сега не е повръщал нито веднъж. И изпражненията му са винаги с еднаква консистенция.

Момичета успех и много гушки на вашите любимци.
User's Signature

Качена снимка

#9508 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2009 - 02:14 PM

marapepelia6ka, ba_025.gif

Сега като видях какви фермани съм изписала се усетих - пропуснала съм да се извиня за дългия си постинг, ама какво да се прави - Rimela's Style! ab_041.gif
То май трябва да си сменя и ник-а - mara_podrobnata е по-подходящ! af_089.gif
Това си е шега.
А сериозно - всеки храни, както счита, че е най-правилно. Една истина няма за всички - всеки си решава, аз си разказах нашата история. Дали е правилно - бог знае...

Пропуснах и да поздравя Пепа и Жорката за хубавите снимки! ae_085.gif Най-много ми харесаха Дарси с топката и сериозния му разговор със стопанката ab_041.gif и Фокси по гръб в тревата!

За мой срам - да си призная - тоя път оплетох конците. Реших, че Линда се разгонва още преди няколко седмици, само защото едно мераклийче й се качваше в парка, че и се сбиха за нея! ud_009.gif Хвана ме страх и я сложих под "карантина" - никакво пускане от повода, никакви паркове и кучешки полянки, брах страхове и докато бяхме на дачата... dry.gif
Ежедневно се правех на "чичо доктор" и проверявах как е там под опашката, накрая започнах да се притеснявам - какво става? Не и не, няма нищо ден след ден, и намек няма и по поведението й...
Е, оня ден се разгони наистина, успокоих се - нещо като трябва да става, най-добре да почва, че да свърши! Яд ме е, че я влачих по улиците без нужда седмици на повод, ама кой ми е крив? На мераклия-мъжкарче вяра да хвана, вместо да вярвам на очите си и на кучето си - ами куха лейка съм си, това е! md_064.gif
Уф, пак се раздрънках...

Да попитам Меги - един интимен въпрос - щото тя е с най-дълъг стаж с женските шпицове. Моята се разгонва на 6,5 - 7 месеца, никога точно не знам кога ще се случи. При вас как е?

Целувки на всички!
gb_023.gif

#9509 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 06:51 AM

римелка,много,много ти благодаря за инфото,не можеш да си представиш колко е полезно,всичко това което прочетох и за консервите и за гранулките,грешката при мен е,че късно ви открих,трябваше да намеря този сайт,още когато взех малката лудетина,просто незнаех какво е добре за нея и сега съжалявам,че и развалих стомаха на кучо,но просто незнаех eg_033.gif ,записах си марките на гранулките,който си ми препоръчала и още след работа ще отида да купя,ще и давам различни видове ще ги заливам с булончета,само дано се оправи,откакто и варя супичка е много щастлива,хапва я с голям апетит,значи ще яде и гранулки поляти със булончето и....незнам как да ти благодаря gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif ,може би с целувки от мен и пуфи md_064.gif а относно това дали си права със съветите,мисля,че си много права защото си отгледала такова хубаво и голямо куче,за което те поздравявам,ще пиша пак как се справяме със гранулите,лек ден на всички af_089.gif п.с.римелке,забравих да те питам по 100грама на ден,не е ли малко?тя моята яде по 2 или 3пъти на ден,или защото има и булонче и други неща ще и стигне?
User's Signature

Качена снимка

#9510 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2009 - 11:33 AM

Здравейте на всички!

Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав! ab_041.gif Направо ти се възхищавам на търпението,с което разказваш и обясняваш всичко!И аз все още се уча от твоите постове,така че-колкото са по-дълги те,толкова по-добре af_089.gif .Чета ги с много голямо удоволствие.
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка zz_031.gif !? Когато Чара почина,на Тисата малко и се обърка хронологията.Започна да прескача с месец-два или да избързва.Беше в голям стрес милата.Все още не мога да и хвана цаката.Последно се разгони през юли.В момента Изито се гласи да става дама и отново наблюдавам първични признаци и при Тисата.Явно двата женски организма си взаимодействат по някакъв начин,което отново ме подсеща за кастрация,но напоследък нещо не мога да сколасам с нищо rb_132.gif. Едва ли съм ти полезна с тези наши обърканици,но мисля,че при Линда всичко е наред с този период от 6-7 месеца.Една-две седмици по-рано или по-късно,не са проблем.Нали знаеш горе-долу,кога ще е събитието и чакаш ... С женски рожби си е по-тегава работата vh_178.gif ac_007.gif. Нагуши Линдето от мене!Голяма слабост ми е hb_027.gif ....
Хубав,прохладен ден и целувки за всички! gb_023.gif

User's Signature

#9511 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 08:01 PM

Цитат(Megian @ Sep 6 2009, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички!

Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав! ab_041.gif Направо ти се възхищавам на търпението,с което разказваш и обясняваш всичко!И аз все още се уча от твоите постове,така че-колкото са по-дълги те,толкова по-добре af_089.gif .Чета ги с много голямо удоволствие.
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка zz_031.gif !? Когато Чара почина,на Тисата малко и се обърка хронологията.Започна да прескача с месец-два или да избързва.Беше в голям стрес милата.Все още не мога да и хвана цаката.Последно се разгони през юли.В момента Изито се гласи да става дама и отново наблюдавам първични признаци и при Тисата.Явно двата женски организма си взаимодействат по някакъв начин,което отново ме подсеща за кастрация,но напоследък нещо не мога да сколасам с нищо rb_132.gif. Едва ли съм ти полезна с тези наши обърканици,но мисля,че при Линда всичко е наред с този период от 6-7 месеца.Една-две седмици по-рано или по-късно,не са проблем.Нали знаеш горе-долу,кога ще е събитието и чакаш ... С женски рожби си е по-тегава работата vh_178.gif ac_007.gif. Нагуши Линдето от мене!Голяма слабост ми е hb_027.gif ....
Хубав,прохладен ден и целувки за всички! gb_023.gif

Привет!
Понеже не разбирам от шпицове искам да попитам това куче на снимката среден шпиц ли е?
И ако да хубави екземпляри ли са?
Благодаря предварително!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478