ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 13 October 2009 - 09:52 PM
Мара Пепеляшка,всяко нещо,с което се прекалява е опасно,но по две-три пуканки мисля,че няма проблем.По принцип царевицата е много полезна,а откакто преди месец даваха репортаж за една баба-столетница,която и ден не минавало,без да яде качамак ...и ние-така вкъщи
,но веднъж седмично.И на Тисата и давам ...по малко качамак и по две-три пуканки....Мисля,че няма проблем ... И си пази палците,че ще ти трябват!
Аз,на Тисата и надделявам,защото и на нея вече не винаги и се разхожда много.Когато беше по-младичка,цъ-цъц да я прибера бързо ...
Целувки за всички!
Публикувано: 14 October 2009 - 11:44 PM
Здравейте, попаднах на темата и искам да попитам за съвет. На моя пухчо Декстър много му пада козината, а няма проблем, поне така казват ветеринарите - лъскава е, здрава и е мнооооого. Но въпреки това и много пада. Вие знаете ли някакви методи, с които да се ограничи поне малко. Колкото да е поносимо или всичко ще си е така в косми все.
Публикувано: 15 October 2009 - 07:22 AM
какво щяхме да правим без нашата римелка,отново страхотни снимки,много весели
,оправиха ми настроението в студената сутрин
,аз как да направя на пуфи такава линиика с възрастта,незнам от къде
и,обувайте ботушите и на разходка,аз вчера бях до късно на работа и се разходихме в 22.30ч,защото реших да преместя нагръдника и Пуфи като го видя и полудя,скачане,лаене и аз милата навлякох се с дрехи и се разходихме по улиците като лудите,ама какво да я правя
,весел ден на всички и споделете за линииката на възрастта
Публикувано: 15 October 2009 - 08:05 AM
Добро утро на всички,
Как сте в студа?
Зоя, знам какво са разходките в 22.00 часа :(( като беше малък го извеждахме преди лягане за да може да издържи до сутринта уж да не ни събужда рано /нищо подобно/ и сега вече КРАЙ, нашия хубостник си го търси всяка вечер 10, 11, 12 няма значение преди лягане-разходка.
Линийката си я правиш във http://www.minidog.info/ и след това си я копираш в подписа.
А аз да ви разкажа какво смело сърце е Дарси, дано да не ви доскучея: Вчера както си се разхождаме и срещу нас три помияра със "стопанин"/един човек ги храни и те цял ден обикалят с него улиците/. Викам си аз момчето, но никой не ме чува а напротив: хукна срещу тях с лай и наежен, съответно и те не стояха мирно.... и стана една, добре че представете си помиярите спряха да нападат след като "стопанина" им се скара, а моето домашно куче до последно отиваше срещу тях. Направо ми идваше да го убия... толкова се притесних, не е истина.
То не му е за първи път- преди време пак така се беше спуснал срещу цяла глутница и те взеха че избягаха дали от тогава реши че е много "велик" , може би и тинейджърската възраст, отделно преди ден два подуши едно разгонено хъски и от тогава не е същия, забил носа в земята върти се като гламаф..... не знам, но направо ме е страх да го пускам. Дано по скоро да му премине, ако ли не ще си ходи на едно въже разстояние.
Лек и спорен ден на всички
Как сте в студа?
Зоя, знам какво са разходките в 22.00 часа :(( като беше малък го извеждахме преди лягане за да може да издържи до сутринта уж да не ни събужда рано /нищо подобно/ и сега вече КРАЙ, нашия хубостник си го търси всяка вечер 10, 11, 12 няма значение преди лягане-разходка.
Линийката си я правиш във http://www.minidog.info/ и след това си я копираш в подписа.
А аз да ви разкажа какво смело сърце е Дарси, дано да не ви доскучея: Вчера както си се разхождаме и срещу нас три помияра със "стопанин"/един човек ги храни и те цял ден обикалят с него улиците/. Викам си аз момчето, но никой не ме чува а напротив: хукна срещу тях с лай и наежен, съответно и те не стояха мирно.... и стана една, добре че представете си помиярите спряха да нападат след като "стопанина" им се скара, а моето домашно куче до последно отиваше срещу тях. Направо ми идваше да го убия... толкова се притесних, не е истина.
То не му е за първи път- преди време пак така се беше спуснал срещу цяла глутница и те взеха че избягаха дали от тогава реши че е много "велик" , може би и тинейджърската възраст, отделно преди ден два подуши едно разгонено хъски и от тогава не е същия, забил носа в земята върти се като гламаф..... не знам, но направо ме е страх да го пускам. Дано по скоро да му премине, ако ли не ще си ходи на едно въже разстояние.
Лек и спорен ден на всички

Публикувано: 15 October 2009 - 11:31 AM
Цитат
На моя пухчо Декстър много му пада козината, а няма проблем, поне така казват ветеринарите - лъскава е, здрава и е мнооооого. Но въпреки това и много пада. Вие знаете ли някакви методи, с които да се ограничи поне малко. Колкото да е поносимо или всичко ще си е така в косми все.
козинката пада най-много през пролетта,сега би трябвало вече да е пораснало зимното кожухче,въпреки ,че на рони му пада и през този сезон,но доста по малко,мисля че при всички кучовци е така.
но ако смяташ,че при вас е доста ,подсили я с витаминки,на пазара има доста добри продукти,на рони му правя комбинация от рибено масло и петнил(витаминки с дроб)и имаме много добри резултати,през пролетта се скуби доста по малко от обичайното за този сезон
Публикувано: 15 October 2009 - 01:21 PM
За петнила чух от Пуфи, стопанката на Фредо. Споделете повече. Айси в момента почти не се скуби, но още не е толкова облечен като Рокси и Фредо (нали ги виждам на живо та мога да сравня) Много е гъста, но яката, опашката и потурките не са толкова дълги. Да давам ли петнил или да не насилвам времето (все пак те са по-големи от нас)
слагам ви една негова снимка с моя приятелка, която ми беше на гости и се влюби в него на мига

слагам ви една негова снимка с моя приятелка, която ми беше на гости и се влюби в него на мига

Публикувано: 15 October 2009 - 02:37 PM
marapepelia6ka,козинката се оформя до годинка та и отгоре,при всяко кученце е различна дължината , зависи от родителите както се казва-ген
айси е още малък козинката ще стане по дълга ,на тази възраст и рони беше с по къса,но не му пречи да му даваш петнил нищо, че сега не се скуби,витаминките са много хубави. за възраста на айси му давай всеки ден по едно в продължение на 20 дни,после толкова дни да почива. 
много е готин айс,сладурче голямо е ,да го нагушкаш от мен
много е готин айс,сладурче голямо е ,да го нагушкаш от мен
Публикувано: 15 October 2009 - 03:09 PM
Ще взема петнил. Витамините никога не са излишни. Преди няколко месеца ходих да видя таткото на Айси. Признавам като го купувах изобщо не гледах родители, родословие и прочие. Бях толкова щастлива и очите ми бяха само в него. Та бащата е много гъсто окосмен като малко мече е направо. Но е мръсен и сплъстен
и не мога да видя колко е дълга. Докато Рони например е просто приказно красив. И всеки косъм сякаш свети. Ей го на снимка

Не помня дали съм ви показала първата ни среща, затова се извинявам предварително ако се повтарям

Не помня дали съм ви показала първата ни среща, затова се извинявам предварително ако се повтарям

Публикувано: 15 October 2009 - 09:02 PM
Хе, marapepelia6ka, то и за нас, хората, не всички дрехи са ни за да не мръзнем - някои са за "шик"!
А на Айси дрешката му отива - значи е супер!
Много сте готини с бебешора Айси на снимките - как се е гушнал само в тебе!
За петнила - и аз давам на Линда, след като й опада козинката (моята мома се съблича много решително през лятото, направо си остава по "анатомия"!
) и като започне да расте новата.
Малко инфо за петнил:
PETNIL (ПЕТНИЛ) е хранителна добавка за кучета и котки със специфично действие върху козината и кожата:
СЪСТАВ - черен дроб на прах, глюкоза
АНАЛИТИЧНИ СЪСТАВКИ - натурални протеини - 30%, натурални влакнини - 20%, натурални мазнини - 3,5%, натурална пепел - 4,5%
СЪДЪРЖАНИЕ В КГ - витамин Н (биотин) 9680
ПОКАЗАНИЯ - ПЕТНИЛ е с богато съдържание на витамини и протеини и е идеална хранителна добавка за кожата и козината на животните. Включеният в състава на ПЕТНИЛ прах от черен дроб съдържа всички витамини от В-комплекс, микроелементи и незаменими аминокиселини. Те активират биохимични процеси, включително метаболизма на кожата, синтезата на протеини и храносмилането в организма. ПЕТНИЛ може да се използва като добавка в храната при:
- метаболитни нарушения на кожата с храносмилателен произход
- по време на и след боледуване, за по-бързо възстановяване и стимулиране на апетита
- по време на и след третиране срещу паразити (бълхи, кърлежи, въшки, тении).
НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ И ДОЗИРОВКА:
котки - 2-3-таблетки дневно
малки кученца, дребни породи (до 10 кг) - 2-3 таблетки дневно
средни породи кучета (10-25 кг) - 3-6 таблетки дневно
едри породи кучета (над 25 кг) - 6-8 таблетки дневно
Пепи, и при нас е същото - открай време извеждам Линда преди лягане, за да се изпишка и да си спи спокойно, ама последно тя май не се сеща за "пиш", а само се чуди по кого да лае в "доба полунощна"...
Та не знам дали да не й "отрежа" това извеждане, че аман от "Не" и "Тихо" - хората спят все пак...
Поздрави на всички!
А на Айси дрешката му отива - значи е супер!
Много сте готини с бебешора Айси на снимките - как се е гушнал само в тебе!
За петнила - и аз давам на Линда, след като й опада козинката (моята мома се съблича много решително през лятото, направо си остава по "анатомия"!
Малко инфо за петнил:
PETNIL (ПЕТНИЛ) е хранителна добавка за кучета и котки със специфично действие върху козината и кожата:
СЪСТАВ - черен дроб на прах, глюкоза
АНАЛИТИЧНИ СЪСТАВКИ - натурални протеини - 30%, натурални влакнини - 20%, натурални мазнини - 3,5%, натурална пепел - 4,5%
СЪДЪРЖАНИЕ В КГ - витамин Н (биотин) 9680
ПОКАЗАНИЯ - ПЕТНИЛ е с богато съдържание на витамини и протеини и е идеална хранителна добавка за кожата и козината на животните. Включеният в състава на ПЕТНИЛ прах от черен дроб съдържа всички витамини от В-комплекс, микроелементи и незаменими аминокиселини. Те активират биохимични процеси, включително метаболизма на кожата, синтезата на протеини и храносмилането в организма. ПЕТНИЛ може да се използва като добавка в храната при:
- метаболитни нарушения на кожата с храносмилателен произход
- по време на и след боледуване, за по-бързо възстановяване и стимулиране на апетита
- по време на и след третиране срещу паразити (бълхи, кърлежи, въшки, тении).
НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ И ДОЗИРОВКА:
котки - 2-3-таблетки дневно
малки кученца, дребни породи (до 10 кг) - 2-3 таблетки дневно
средни породи кучета (10-25 кг) - 3-6 таблетки дневно
едри породи кучета (над 25 кг) - 6-8 таблетки дневно
Цитат(pepa73 @ Oct 15 2009, 08:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
....
Пепи, и при нас е същото - открай време извеждам Линда преди лягане, за да се изпишка и да си спи спокойно, ама последно тя май не се сеща за "пиш", а само се чуди по кого да лае в "доба полунощна"...
Поздрави на всички!

Вход

Горе
Цитиране +