Темата ви стана много голяма и ще бъде отделена в самостоятелен форум в Породи. Така ще можете да си я преподредите и да стане по четена и полезна за вас.
ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 06 November 2009 - 08:51 AM
Здравейте момичета. Честит ви нов под форум. Какво следва сега? Ще си направим отделни темички ли? Може наистина да стане по-лесно когато се търси точна информация.
Иначе ние сме добре. Мнооого добре дори. Сутрин тичаме в мократа трева и на всяко по високо листенце се мъчим да вдигаме крак. Много е смешеееен. Само ако го видите. Рядко успява да го задържи за повече от секунда две, но описва едни красиви дъги досущ като балеринка преди да стъпи с него и да се изпишка както му е по-лесно. Клекнал. Другото ново е, че вече си маркира територия. Много е забавен. От три дена спи при мен. И ако в началото се налагаше да го "чешкам" (лаф на щерката) сега доволен се гуши до мен. Хихи незнам как ще реагира нашият татко на това като се върне. До скоро си мислех, че аз го обичам повече. Напоследък обаче ме гледа с толкова много обич, не съм знаела дори, че е възможно куче да обича стопанина си така. Дори и дъщеря ми го отчита като факт и казва "мамо много те обича Айси" Когато се прибирам вечер и звънна на домофона да ми отворят чак до входната врата слиза да ме посреща. С две думи мога само да кажа. Който си няма куче, не знае просто какво губи. Разходката вече е приятно удоволствие за всички ни. По съвета на Римела, не излизаме без топката. Голямо тичане пада. Смях, игра. Понякога чувствам сякаш аз съм отново дете. И умората от работният ден изчезва. Не е вярно, че сме много ангажирани и нямаме време за гледане на кученце. Моите навици се промениха и аз съм му много благодарна на Айси. Ставам по рано. Движа се повече. И вместо да заседна на масата с ракийка от рано, хууубаво се разтоварвам. Съответно пуша и по-малко (много противен навик, да видим кога ще го елиминирам)
Целувки и прегръдки на всички пухчета тук.
пп липсва ми Жижатка с нейният карамелко..
иначе днес времето е страхотно, дано остане такова за почивните дни.
Иначе ние сме добре. Мнооого добре дори. Сутрин тичаме в мократа трева и на всяко по високо листенце се мъчим да вдигаме крак. Много е смешеееен. Само ако го видите. Рядко успява да го задържи за повече от секунда две, но описва едни красиви дъги досущ като балеринка преди да стъпи с него и да се изпишка както му е по-лесно. Клекнал. Другото ново е, че вече си маркира територия. Много е забавен. От три дена спи при мен. И ако в началото се налагаше да го "чешкам" (лаф на щерката) сега доволен се гуши до мен. Хихи незнам как ще реагира нашият татко на това като се върне. До скоро си мислех, че аз го обичам повече. Напоследък обаче ме гледа с толкова много обич, не съм знаела дори, че е възможно куче да обича стопанина си така. Дори и дъщеря ми го отчита като факт и казва "мамо много те обича Айси" Когато се прибирам вечер и звънна на домофона да ми отворят чак до входната врата слиза да ме посреща. С две думи мога само да кажа. Който си няма куче, не знае просто какво губи. Разходката вече е приятно удоволствие за всички ни. По съвета на Римела, не излизаме без топката. Голямо тичане пада. Смях, игра. Понякога чувствам сякаш аз съм отново дете. И умората от работният ден изчезва. Не е вярно, че сме много ангажирани и нямаме време за гледане на кученце. Моите навици се промениха и аз съм му много благодарна на Айси. Ставам по рано. Движа се повече. И вместо да заседна на масата с ракийка от рано, хууубаво се разтоварвам. Съответно пуша и по-малко (много противен навик, да видим кога ще го елиминирам)
Публикувано: 06 November 2009 - 11:05 AM
Цитат(chocolate80 @ Nov 6 2009, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Честит подфорум и от нас
никога не съм ви писала,но сега просто не се стърпях,но пък редовно ви чета...
Защо не започнеш да ни пишеш,винаги се радваме на нови приятели
Публикувано: 06 November 2009 - 11:39 AM
Здравейте и от нас с Линда!
Да ни е честит новия под-форум - специално за нас, за любимата ни порода и за любимите ни кученца!
За всичко ново ще пишем в нови теми - в създадените вече, а и в други, които тепърва ще създадем, за да бъде лесно и удобно всеки да намери интересуващата го информация.
Има отделна тема, в които ще пишем как възпитаваме своите "калпазани"
, за да са кротки и послушни
- Обучение на среден шпиц, друга - за грижите за козинката на нашите любимци - Грижа за козината.
За всичко може да се пита в темата за въпроси и отговори - FAQ
И, разбира се - снимки, снимки, снимки!!! Снимки на нашите шпицове
От свое и ваше име каня многобройните гости, които четат темата ни, имат или искат да имат кученце от тази прекрасна порода - регистрирайте се и пишете при нас, интересно и приятно е да споделяме всички хубави и, опази боже - и тревожни, моменти от живота ни с нашите любимци.
Чудесно е, когато при проблем можем да попитаме и получим съвет от тези, които са минали по пътя преди нас - именно тук!
Е, на добър час и успех на новия под-форум за Немски шпиц - Среден (Mittelspitz)!
Да ни е честит новия под-форум - специално за нас, за любимата ни порода и за любимите ни кученца!
За всичко ново ще пишем в нови теми - в създадените вече, а и в други, които тепърва ще създадем, за да бъде лесно и удобно всеки да намери интересуващата го информация.
Има отделна тема, в които ще пишем как възпитаваме своите "калпазани"
За всичко може да се пита в темата за въпроси и отговори - FAQ
И, разбира се - снимки, снимки, снимки!!! Снимки на нашите шпицове
От свое и ваше име каня многобройните гости, които четат темата ни, имат или искат да имат кученце от тази прекрасна порода - регистрирайте се и пишете при нас, интересно и приятно е да споделяме всички хубави и, опази боже - и тревожни, моменти от живота ни с нашите любимци.
Чудесно е, когато при проблем можем да попитаме и получим съвет от тези, които са минали по пътя преди нас - именно тук!
Е, на добър час и успех на новия под-форум за Немски шпиц - Среден (Mittelspitz)!
Публикувано: 06 November 2009 - 02:25 PM
Здравейте и от нас, поздравления най-после ни създадоха отделен подфорум
Виждам, че има питане за поддържане на ноктите. Аз лично самичка му ги режа независимо, че не са много големи с така наречената "гилотина". Много лесно и бързо става, даже преди два дена му ги рязах и милия даже легна по гръб. Има пети нокът на задните лапки, а на едното краче даже е разделено на две/т,.е шесто нокътче/. Много се притесявамн да не прорасне и да не му се забие в месцето защото то е пръсче без кокъл, а самия нокът е много подвит. Поради тази причина поне веднъж в месеца го проверявам и подразявам тези които имат нужда.
Виждам, че има питане за поддържане на ноктите. Аз лично самичка му ги режа независимо, че не са много големи с така наречената "гилотина". Много лесно и бързо става, даже преди два дена му ги рязах и милия даже легна по гръб. Има пети нокът на задните лапки, а на едното краче даже е разделено на две/т,.е шесто нокътче/. Много се притесявамн да не прорасне и да не му се забие в месцето защото то е пръсче без кокъл, а самия нокът е много подвит. Поради тази причина поне веднъж в месеца го проверявам и подразявам тези които имат нужда.

Публикувано: 06 November 2009 - 09:00 PM
Цитат(marapepelia6ka999 @ Nov 6 2009, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Момичета вече ще ви търся тук. Извинявам се за дългият пост сутринта, но в бързината дори не огледах добре подтемите. Хубав ден от нас. Сега и аз ще кача снимки на Айси.
Постът ти е много хубав, за това си позволявам да го цитирам тук - под-форумът е нов, но ние сме си същите и все така обичаме нашите любими кученца, както и те - нас.
Цитат(marapepelia6ka999 @ Nov 6 2009, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте момичета. Честит ви нов под форум. Какво следва сега? Ще си направим отделни темички ли? Може наистина да стане по-лесно когато се търси точна информация.
Ние с Линда също се стараем да се възползваме от хубавите слънчеви есенни дни за разходки и игри навън. То не че на нея ще й е зле и в дебелите преспи сняг
Това си е майтап, разбира се, ама сериозно - тая събота или неделя ще си огледам "кучкарския тоалет" за есенно-зимни разходки. Задължителни са топли боти или ботуши, панталон и яке, които лесно да се перат от следите на кални лапи - съвет от скромен личен опит!
Снимки от серията "Линда в есенния парк" - в галерията.
Как хубаво звучи - нали? Чудесно е, че си имаме цял под-форум на разположение - супер!
Поздрави на всички и хубави почивни дни!
Публикувано: 07 November 2009 - 02:04 AM
Цитат(rimela @ Nov 6 2009, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ама мен питате ли ме? Не я обичам тая зима и кой дявол ме караше да си взема куче - северна порода, дето в снега се чувства перфектно, а аз тракам зъби, щото май съм си родена да живея в Калифорния, ама на - страдам си тук в Подуене!
И аз така. Мразя да ми е студено. Но явно обичта ни сгрява и от неприятен ангажимент разходката се превръща в забавление. Аз вече изкарах зимният тоалет за разходка. Едно старо "еко" палто отдавна демоде свърши прекрасна работа. Във Варна вятъра пронизва и без да са много ниски температурите. Обаче признавам си всекидневното миене на лапи ми тежи. Дали няма да намеря начин да накарам Айси да понася "ботушки" ? Хихих шегувам се, но ето, че открих нещо в него, което не харесвам чак толкова.
Хубави почивни дни на всички. Иии носете си фотоапаратите. Да докажем, че си заслужихме под форума.
Публикувано: 07 November 2009 - 10:43 AM
момичета много хубави снимки има в галерията ни
всичките ни питомци са супер,всеки със своя трик
римелка,линдито в предишния си живот да не е била катеричка,все към дървото е тегли,ама и хубаво с кътери,снимката с понито е супер,как наднича линда-пусто женско любопитство
айси,пуфи,дарко всички са ми сладури,много,много целувки на всички
момичета,аз съм точно обратното на вас много обичам зимата като сезон,а ако има и сняг радостта ще ми е пълна.и аз май като нашите любимци съм северна порода-обичам да се въргалям в снега
лек и успешен ден от мен
всичките ни питомци са супер,всеки със своя трик
римелка,линдито в предишния си живот да не е била катеричка,все към дървото е тегли,ама и хубаво с кътери,снимката с понито е супер,как наднича линда-пусто женско любопитство
айси,пуфи,дарко всички са ми сладури,много,много целувки на всички
момичета,аз съм точно обратното на вас много обичам зимата като сезон,а ако има и сняг радостта ще ми е пълна.и аз май като нашите любимци съм северна порода-обичам да се въргалям в снега
лек и успешен ден от мен
Публикувано: 07 November 2009 - 11:00 AM
След много дълго отсъствие от моя страна се радвам да видя новия ни под форум!
Следях до колкото мога тук и се радвам че всички сте добре .
Надявам се да не ми се налага повече отсъствия.
Щастлива съм да ви споделя че Април ще си имаме едно малко (човешко
Решили сме с таткото че кучетата ни ще си бъдат с нас , никакво махане и подобни.
Иначе Мишо е добре свиква с новата обстановка в къщи и много ме слуша момченцето , сякаш вече пораства на акъл
Много поздрави на всички и много целувки

Вход

Горе
Цитиране +