Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 489
  • 490
  • 491
  • 492
  • 493
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9801 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2009 - 11:58 PM

Цитат(rimela @ Dec 12 2009, 02:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой да се похвали?
wb_052.gif

Аз. af_089.gif Необичайно е снега да дойде първо във Варна, но ни изненада. Сутринта като осъмнахме бяхме досущ като в коледна картичка. Айси направо пощуря. Такова тичане...просто не бях го виждала досега така. Следобед се засякохме с Цезар и един лабрадор. Ако щете вярвайте час по късно аз се бях превърнала в шушулка, а той изобщо не даваше признаци да се е уморил. Наложи се да ни ескортират до входа, защото ръцете ми бяха замръзнали и не можах да го уловя. А никакви молби и закани не помогнаха за прибирането му. Сега спи свит до щерката на топло и сигурно сънува снежната поляна. Утре ще го снимам (ако спре за минутка) да ви го покажа.

User's Signature

Качена снимка

#9802 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2009 - 05:18 PM

здравейте сладури,ето ни отново,напоследък нямахме време за форума,за което моля да ни извините,радвам се,че всички сте добре,ние с Пуфата също ab_041.gif ,и аз нямам търпение да натрупа сняг,защото Пуфи не е виждала досега,тя е родена април,сигурна съм че ще и хареса,аз обожавам снега,весело изкарване на всички и обещавам вече да не се губим за толкова дълго,лека вечер на всички ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9803 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 11:15 AM

Здравейте!

Ние преди два дни пак бяхме на Витоша и Мишо пак нямаше късмет.
Миналата зима си сцепи лапката, тази година му падна целия нокът на задното краче ud_009.gif
Дори не е издал звук, аз го разбрах по кървавите следи.Превързахме го и го промихме с йодсепт - по препоръка на ветеринаря.Цялата вечер след това момчето беше изпаднало в депресия , лежа в коша и не искаше да става и да излиза.
Вечерта не е вечер ако поне един път не му се скарам, защото се раздивява с Киара и се опитват да събарят всичко, но тази вечер всеки по кошовете и все едно няма кучета у нас. dry.gif Не ми хареса...
Вчера вече го развързахме и сега е по добре , вече не накуцва, а тази сутрин крачето си му е перфектно само дето няма нокът де.

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#9804 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 December 2009 - 11:39 AM

ками,дано бързо се оправи момчето и защо така му е паднало нокътчето,ударил ли се е или го е закачил някъде
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9805 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 11:45 AM

Цитат(kamkata @ Dec 15 2009, 11:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера вече го развързахме и сега е по добре , вече не накуцва, а тази сутрин крачето си му е перфектно само дето няма нокът де.

Поздрави!

Ще му порасне нокътче на момчето. Хубаво, че така бързо му е минало.
User's Signature

Качена снимка

#9806 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 07:07 PM

Незнам от какво се е получило това и на мен ми стана странно, нито са му дълги ноктите , нито пък на Втоша в големия сняг има къде да го закачи,пътя е равен. Вета ми каза да го наблюдавам само да не се подуе възглавничката, но всичко мина без допълнителни сложности.
Сега чакаме снега да дойде най- накрая и тук при нас , а не ние да го гоним по планините ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9807 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2009 - 10:09 PM

Не се тревожи, Ками, ще му поникне ново, по-хубаво нокътче!
Ами беладжии са тия шпицове - все са "от трън - та на глог"!
И това е, защото не мирясват и все нещо гонят вятъра. dog.gif И най-странното е, че като мирясат - ние започваме да се тревожим: "Какво му стана на това куче, защо не беснее, да не е болно?"
ab_041.gif
Тоя сняг и аз го чакам, и то не за друго, ами заради тия проклети кални лапи! dry.gif
Моята хубостница вече е "дърта магарица", ама така и не се примири с това лапомиене - все трябва да вряскам подире й.
Като се приберем - трябва да я подкарам към банята с команда "Лапи", иначе сама посмъртно няма да влезе там. Освен, разбира се, ако нещо сериозно не е "сгазила лука" - тогава сама тича към банята и скача по вратата да й я отворя - с луд ентусиазъм! Подмазва ми си гадинката...
А иначе - ако се замотам да събличам палто, събувам обувки - тая моята вече се е мушнала с мръсни лапи в стаята, че и на леглото се е покатерила! ud_009.gif Пробва си - ако й мине номера да оттърве процедурата!
Е, ама баба ви Римела е от стара коза яре - първо я вкарвам в банята, после - всичко останало, да ми е мирна главата! Е, случва се и да я изтърва - 1:0 за Линда! Та като има сняг - поне не е кална...
В банята екшъна продължава - свила си тая моята лапите, не дава да й ги измия! Хем знае, че няма къде да иде и е неизбежно, ама на - шпиц-главичка се не прекланя! Та пак се командориме - "Дай дясната лапа! Линда, дай ЛАПАТА!" - е, подава я накрая смирено... ae_085.gif
Смях се с нея една вечер - изиграхме си театрото по лапомиенето след последното й извеждане навън за "пиш", измих я и я избърсах, отворих вратата на банята и тя изхвърча навън, а аз останах - да си измия и аз долните "лапи" ab_041.gif преди лягане, ама не съм си затворила вратата на банята. По едно време усещам нечий поглед върху себе си - обръщам се и виждам през открехнатата врата провряна муцуна с черен нос, любопитни очи и ме зяпа. Ей богу, готова съм да се закълна - гледаше ме със съчувствие: "И ти ли миеш лапи?"
Какво да й кажа? Ами да, казвам, Линдичке - всички мием лапи преди лягане, и аз, и ти! Това е положението, моето момиче!
ab_041.gif

#9808 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 16 December 2009 - 12:20 AM

Здравейте,дружки сладурански! re_037.gif

Цитат(rimela @ Dec 15 2009, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моята хубостница вече е "дърта магарица"

ac_007.gif Римелка,а какво да кажем ние с гайдите?! da_005.gif
С нас напоследък не се случва нищо интересно.Аз бачкам,Тисата и Изи или спят,или клюкарят на прозореца,или се боричкат.Тези дни и с други кученца не сме си играли много,но пък си имаме две нови бебешки попълнения в блока-ягтериерче на 7 месеца и питпулче на 3 месеца.И двете са мацки и са много сладки и добродушни.Дано си останат приятелки с моята калпазанка и когато порастнат,че иначе-дупе да ни е яко,защото Тисуна взе да става заядлица dh_188.gif ...
Камка,много гушки на Рорката wub.gif !Какво ли не му мина като патило на миличкия ....,а и на тебе покрай него ...

Нямам много време да пиша сега ...

Успешен нов ден и много целувки за всички gb_023.gif !

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9809 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 05:42 PM

Цитат(Megian @ Dec 15 2009, 10:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тисуна взе да става заядлица dh_188.gif

И Роро си показва рогата, като е с Киара и я пази и само перчи грива, не че се срещаме с много кучета де.Тук при нас кучетата са по връзлата повечето и няма срещи с игрички dry.gif Ей затова единствено ми е тъжно за центъра , решаваш излизаш хем ти да се разнообразиш, хем кучо да се наиграе с когото иска.Повечето са разбрани хора, с добри кученца...

rimela - а пък за лапките и на мен ми писна да бърша и мия 8 краци.Един ден викам си айде не са толкова кални, позабърсах отгоре, отгоре и сега по матрака има петна дето съм се опитвала да го пера за да премахна калните лапи me_065.gif
А като дойде снега ще сушиме козина ab_041.gif Мишо като види снежец се зарива в него,докато не стане мокра кокошка и идва да ми се хили след това .

Винаги спя повече като имам свободно време сутрин и съм го забелязала,че Роро напоследък вече не ме буди за излизане докато сама не стана. Попринцип ми се качва на главата и започва едно близкане още от 8.00 , а сега чака и до 11.30 сгушил се при мен и не мърда докато не отворя очи.Като ме види че го поглеждам и се почват обичайните целувки, радости , завиране под завивката и т.н. все едно не сме се виждали 2 дни.

Поздрави на всички!
User's Signature

Качена снимка

#9810 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 12:12 PM

здравейте сладури,честит първи истински сняг,толкова е красиво на вън,че се радвам като малко дете,нямам търпение да стане 15ч,за да ми свърши смяната и да тичаме с Пуфата на разходка,нали ви казах това е първият сняг за нея,много ми е интересно как ще го приеме,но все си мисля,че ще го хареса,весел и снежен ден на всички ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9811 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 12:15 PM

[quote name='kamkata' date='Dec 16 2009, 05:42 PM' post='733683']

Винаги спя повече като имам свободно време сутрин и съм го забелязала,че Роро напоследък вече не ме буди за излизане докато сама не стана. Попринцип ми се качва на главата и започва едно близкане още от 8.00 , а сега чака и до 11.30 сгушил се при мен и не мърда докато не отворя очи.Като ме види че го поглеждам и се почват обичайните целувки, радости , завиране под завивката и т.н. все едно не сме се виждали 2 дни.

това все едно аз съм го писала,Пуфата е същата,но ми е добре да си спя до късно af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9812 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 December 2009 - 12:42 PM

блазе ви момичета ,при нас в пловдив още нямаме сняг,много сме разочаровани с рони.дано да завили стискай те палци.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9813 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 05:24 PM

Цитат(зоя @ Dec 18 2009, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...толкова е красиво на вън,че се радвам като малко дете,нямам търпение да стане 15ч,за да ми свърши смяната и да тичаме с Пуфата на разходка

Снимай я малката!
Роро много се радваше на първия сняг , не че сега не се радва .Скача като луд , след малко и ние излизаме в комплект на игра в снега af_089.gif

марея- със сигурност няма да ви подмине ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9814 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 01:28 PM

Момичета, здравейте!
Сега си купих кучешка нокторезачка, някой от вас пробвал ли е сам да реже ноктите на кучето???
Аз мисля че ще се справя защото ноктите са бели и се вижда къде е живеца.Тя ми трябва за 5-тия пръст на предните лапи, защото няма начин там как да си ги пили сам ноктите от ходенето.
User's Signature

Качена снимка

#9815 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 06:50 PM

Шпиц-привет!
Ками, стискам ти палци да кръцнеш ноктетата без проблеми!
Аз съм рязала нокти само на котката ми едно време, с моята си нокторезачка. И докато ги режех на едната лапа - тя ме дереше с другите три! ab_041.gif Дано седи мирен Рорката - и ще стане бързо работата! gf_162.gif

Днес в София беше доста студено - ходихме на разходка на обед и аз траках зъби, докато Линда се търкаляше в снега и риташе с крака от кеф. ad_018.gif
Тръгнахме да се прибираме, аз вече тотално "озъбена", и срещнахме едно момче с рижава чау-ка, малка още - нови са в нашия парк, поне аз не съм ги виждала до сега. И моята хубостница като пощръкля - залепи се за кученцето, иска да си играят. Не знам какво я прихвана, отдавна вече не тича при всяко куче за игра, ама днес направо втори пубертет я беше налегнал! wb_052.gif Не го остави на мира, докато не го накара да я гони - скача му по гърба, ушите му дъвка, опашката скуба ... Чау-ката си беше май бая мързеливичка и не й се тичаше, ама на тия атаки не можа да устои и накрая и двете "подпалиха моторетките" и като хукнаха! ab_041.gif Спираха само от време на време да се поборичкат за почивка и ... нова спринтова серия. dog.gif
Е, нямаше как - сърце не ми даде да й разваля удоволствието и да я викам да си тръгваме - стърчах си там, докато накрая станах на шушулка, а Линда изплези езика до земята.

Следобед хубостницата блаженно си хъркаше, а аз бачках на компютъра и подсмърчах. dh_188.gif
Но поне се наигра на воля! af_089.gif Жалко, че не носех апарата...

Как е при вас?
Има ли вече сняг в Пловдив?
Целувки и хубави разходки на всички, и се обличайте добре, че ... подсмрък-апчих - лоша работа, като си нямаме кожухчета!
ab_041.gif

#9816 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 10:49 PM

Ух , успях да ги кръцна ab_041.gif
Мен ме беше повече страх от него, той грам не се размърда (чак не мога да повярвам, като се сетя каква борба е за капки например).
За тия два нокъта се препотих 1000 пъти.
Римелка,то колкото и да е мързеливо кучето на шпица като му се играе , значи игра трябва да има! af_089.gif
Съдя и от личен опит сега у нас, Роро играе ли му се не оставя Киара намира,или докато не му се скарам да престане.След минутка пак прави опит за игра и така накрая докато не им отворя външната врата и не излетят навънка.А когато на него не му е кеф за игра й се зъби веднага, въпреки че рядко се случва да не е на кеф.
User's Signature

Качена снимка

#9817 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 10:10 AM

Цитат(kamkata @ Dec 19 2009, 10:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Римелка,то колкото и да е мързеливо кучето на шпица като му се играе , значи игра трябва да има! af_089.gif

Абсолютно вярно и многократно проверено - включително и на собствен гръб!
ab_041.gif

#9818 Потребителят е офлайн   *Арчи* Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 December 2009 - 08:15 PM

Здравейте всички ! wub.gif

Първо да ви се представя ae_085.gif .. казвам се Вени, от Пловдив съм и от месец търся форум и информация само за немските шпицове, но все намирах някакви общи форуми за кучета..
Историята е следната.. от доста време искам немски шпиц :) Най-накрая убедих нашите да ми вземат, но е още много мъничко. Трябваше да ни го дадат на 29.12.2009 когато ще е на 45 дена, но са се разболяли всички кученца в развъдника, които е в Пазарджик, и ще отидем да го вземем на 04.01.2010г. Породата е страхотна! Много се колебах между мъжко и женско, но се оказа, че в развъдника имат само мъжко и то едно (останало).. А да.. колкото за болните кученца - имат разстройство всичките и там имало 4 ветеринарни лекари и така кученцата са под постоянно наблюдение r_181.gif Човека каза, че може да ни го даде и по-рано, но няма такъв принцип! Казал е на баща ми "Аз ще ви го дам, но на другия ден като умре и дъщеря ви ще реве, и ще ми е кофти. Те ще се оправят за 5 дена, но ви съветвам да почакате" И ние понеже на 31.12 заминаваме към морето да празнуваме НОВА ГОДИНА и се връщаме на 03.01 и или веднага или на 04.01 ще го вземем dog.gif Наистина нямам търпение, но имам и много въпроси dh_188.gif Преди това искам да ви кажа, че съм прочела всичките ви случки в Говорилнята и ми беше много интересно, особено случките на Линда :) Иначе Айси, Чочко, Рори, Рони, Айс, Тиса, Изи .. (дори и Цезар) всички сте прекрасни wub.gif (разгледах и всички снимки, които сте публикували в темата със снимките :) )
Искам да ви попитам някои неща като опитни стопани af_089.gif
1. Избрала съм да е мъжко и съм се спряла на името Арчи.. Какво ще кажете?! dh_188.gif
2. В една друга тема тук четох, че имат обратна захапка ud_009.gif Верно ли е?
3. Какво да правя ако повръща много? dh_188.gif
4. Как да го науча да ме слуша? (знам, че докато е мъничко, от една собственичка на същата порода, като се изпикае някъде с памперса трябва да го "избърша", да му го тръкна в муцунката и после да оставя памперса в тоалетната и то след време щяло да се научи да пикае на памперса В ТОАЛЕТНАТА ) ba_025.gif Като направи беля и като кажа "не" да го удрям ли (лекичко; не бих го наранила; не мога да убия дори муха)

Нямам търпение да го вземем та да го снимам и да ви разказвам случки с бъдещия Арнолд (АРЧИ) wub.gif

Целувки и поздрави от мен !! wub.gif

User's Signature

Качена снимка

#9819 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 20 December 2009 - 09:01 PM

Добре дошли на Арчи и неговата стопанка.На точното място сте попаднали,тук има всичко за Мителшпица. af_089.gif Времето много бързо ще мине и съвсем скоро пухкавата малка топка ще е при теб.. Поздрави: Мони и Айс :*
User's Signature

Качена снимка

#9820 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 10:11 PM

Здравей, Вени! Добре дошла при нас, много се радвам, че имаме нов фен на страхотната порода - немски шпиц-среден. Всички тук сме убедени, че това са най-хубавите кучета на света и приветстваме всички съмишленици!
ae_085.gif
По същество - мен лично доста ме притесни в разказа ти факта, че в т.нар. "развъдник", в който има само едно малко бебе-шпиц, върлува болест при малките кученца.
"...колкото за болните кученца - имат разстройство всичките...."
За жалост в България има само един лицензиран развъдник на средни шпицове, за който нямам прясно инфо.
А това място, от което смятате да вземете Арчи, по всяка вероятност е ... ферма за кучета, т.е. място, където размножават кучета от различни породи и ги продават. Разстройство при малки кученца, събрани на едно място, неваксинирани - често е сигнал за разпространение между тях на заразна болест.
Най-опасната е паровироза - от нея умират за броени дни, и лекарите често са безсилни...
В този смисъл опасенията на "развъдчика", които си цитирала, за жалост са напълно обосновани
"Аз ще ви го дам, но на другия ден като умре ..." ud_009.gif

Скромен съвет - почети тук във форума, има много информация за болестите при малките кученца. Има и доста тъжни истории ...
Ориентирай се още сега, преди да сте взели кученцето, към добър ветеринар - ваш, на който да имате доверие, и не приемайте на юнашко доверие мнението на онези там "4 ветеринарни лекари" на "развъдчика". md_064.gif
Обсъдете всичко с вашия си ветеринар и бъди подготвена предварително за въпросите, които трябва да зададеш, преди да вземете кученцето, за да не бъдеш неприятно изненадана в последствие.

Ами това е - съжалявам, ако написаното от мен звучи прекалено песимистично, но - повярвай! - няма нищо по-хубаво от едно здраво кученце и нищо по-ужасно - от болно и ... опази господ! - умиращо от неизлечима болест...
dh_188.gif

Стискаме палци с Линда да са здрави всички шпицове - бебета, по-големи, пък и ветераните!

За останалите ти въпроси:
- "Арчи" според мен е чудесно име - звучи супер!
- за хигиенните навици и обучението - не се притеснявай, всички сме минали през това. ab_041.gif Имало е и "пиш", и "дрис", и "ръф" - всички проблеми се решават с много любов и търпение. Това с търкането на муцунката в пишаното е отдавна отречена методика на възпитание.
-обратната захапка не е характерна за породата - това е недостатък на конкретно куче.

Поздрави на всички!
smile.gif

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 489
  • 490
  • 491
  • 492
  • 493
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема