Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1361 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 14 June 2010 - 01:32 PM

Поздравления и от насс .. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1362 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 11:30 AM

Честита победа и от мен. :flagbg:

#1363 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 07:42 PM

Здравейте, на всички, не открих такава тема никъде, но ако има се извинявам. Тъй като имам бебе булдог реших тук да обменяме опит с бебета. :be_107: Ние сме на 49 дни и сме от Словакия. Вчера ми се наложи да я оставя сама за около 3 часа и да си призная май малко ми се сърди. От снощи само не хапе по ръцете. От няколко дни пък ми прави впечатление, че не спи толкова много колкото в първите дни и постоянно е гладна, научи се като огладнее да отива до купичката си и да драска по нея и интересното е, че винаги го прави точно когато и е време да яде, а това е на 4 часа. Храната и е HAPPY DOG MINI BABY JUNIOR, чичо доктор ни я препоръча като я взехме, хапва си доста лакомо. Вода пие постоянно и по много, дори понякога и отмествам главичката, че ще се пръсне, а и започва да сумти. Лошото е нощно време, божееее това пале не ни дава да поспим спокойно, постояянно скимти. Взехме я при нас, до леглото и когато започне да скимти пускам едната си ръка в леглото й и тя заспива, но така само около час. Надявам се скоро да свикне, че ще полудеем. От няколко дни я оставям сама за по малко да свиква да остава сама, че сега съм в отпуск заради нея, но като тръгна на работа трябва вече да е по самостоятелна. Искам да попитам нещо и тези които имат френки булдог. Нормално ли е очичките да сълзят толкова много. Постоянно и ги забърсвам, но.... :re_037: :dog: ето я и нашата красавица Прикачена снимка

#1364 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 10:51 PM

пробвахте ли да й оставяте ваша дреха или шише с топла вода, като заспива? Тази мини храна да не е за мини кученца, защото френчитата се водят средна порода:)
бебето изглежда мн. хубаво, а относно имаме ли нужда от нова тема специално за бебоци, модовете ще кажат Каксе решихте да си вземете бебе от Словакия?
User's Signature

Качена снимка

#1365 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2010 - 12:05 AM

на мен друго ми е интересно как са ви дали бебе на 45 дена като нямат право да се дават под 55-я ден,от каде сте го взели това хубаво бебе

#1366 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 10:32 AM

Добре е, когато се пуска нова тема , тя да бъде информативна,т.е. подготвя се материал за всичко най-важно свързано с отглеждането на бебе куче и се развива след това(поне аз така мисля)
В този си вид е по -подходящо заглавието "Да се представим"(или подобно),та ако автора на темата реши нещо да промени ,да ми пише на лични :rc_036:
...иначе подобен въпрос е коментиран и преди и беше достатъчно да се попита в някоя от многото други подходящи теми...

Цитат

Нормално ли е очичките да сълзят толкова много. Постоянно и ги забърсвам, но..

Не е нормално да сълзят много,зависи и какъв е секрета ,но като гледам по снимките , че има вече петна под очичките на толкова малка възраст , вероятно трябва да се потърси причината(ако наистина е толкова много)

Цитат

"Очите на кученцето трябва да бьдат чисти , ясни , весели , без зачервявания и изтечения."...от тук

И един съвет , вероятно кученцето ви е взимано от зоомагазин или борса , направете му тестове за корона и парвовирус,за да сте спокойни и да няма изненади.
User's Signature

Качена снимка

#1367 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 08:40 PM

Показване на мнениетоinfetka, в 18 June 2010 - 09:56 PM, написа:

пробвахте ли да й оставяте ваша дреха или шише с топла вода, като заспива? Тази мини храна да не е за мини кученца, защото френчитата се водят средна порода:)
бебето изглежда мн. хубаво, а относно имаме ли нужда от нова тема специално за бебоци, модовете ще кажат Каксе решихте да си вземете бебе от Словакия?

Здравейте, първо мога само да съм щастлива, че темата все още е тук. А относно бебето ми от Словакия, ами.... дълго четох и търсих за тази порада. Допадна ми до толкова, че трудно заспивах нощем, :dh_188: говоря сериозно, толкова исках френски булдог, чееее :tb_195: , както и да е. И след като си взимам нещо за доста дълго време, прецених че трябва а е качествено, въпреки, че моята Ера няма родословие до 9-то коляно, типичните белези на тази порада при нея съществуват. А я взехме от Словакия, 1-во защото ни бе гарантирано качеството на мъника, тъй като е чрез познати и 2-ро излезе ни доста по-евтино то БГ, нереално, но факт. :md_064:

#1368 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоdilqn, в 18 June 2010 - 11:10 PM, написа:

на мен друго ми е интересно как са ви дали бебе на 45 дена като нямат право да се дават под 55-я ден,от каде сте го взели това хубаво бебе

Ха не знаех, че не може преди 55-ят ден, моето бебе днес навършва 50 дни и от 11 дни е при нас, когато я взехме беше на 39 дни. Интересно...??!! Иначе Ера е от Словакия.

#1369 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 08:57 PM

Показване на мнениетоChiita, в 19 June 2010 - 09:37 AM, написа:

Добре е, когато се пуска нова тема , тя да бъде информативна,т.е. подготвя се материал за всичко най-важно свързано с отглеждането на бебе куче и се развива след това(поне аз така мисля)
В този си вид е по -подходящо заглавието "Да се представим"(или подобно),та ако автора на темата реши нещо да промени ,да ми пише на лични :rc_036:
...иначе подобен въпрос е коментиран и преди и беше достатъчно да се попита в някоя от многото други подходящи теми...

Цитат

Нормално ли е очичките да сълзят толкова много. Постоянно и ги забърсвам, но..

Не е нормално да сълзят много,зависи и какъв е секрета ,но като гледам по снимките , че има вече петна под очичките на толкова малка възраст , вероятно трябва да се потърси причината(ако наистина е толкова много)

Цитат

"Очите на кученцето трябва да бьдат чисти , ясни , весели , без зачервявания и изтечения."...от тук

И един съвет , вероятно кученцето ви е взимано от зоомагазин или борса , направете му тестове за корона и парвовирус,за да сте спокойни и да няма изненади.

Здравей Chiita, чела съм много от твоите пуликации и доста неща научих от теб за породата.
Да си призная сега се уплаших за очичките, секрета е като водичка не е слузесто или друго подобно. А за петната и аз се учудих като я видях, гледала съм фр. булонка и както знаят всички, с очите имат проблеми, но при нея чак след 1 г. и половина се появихя петната. Малката е Ера не е от магазин или от борса, нито от развъдник, взета е от човек, който не се занимава с такава дейност.
Искам само да отбележа, че не съм искала куче за изложби или бизнес. Единственото ми изискване беше да ЗДРАВО и да има типичните белези на породата, защото от това което научих е че честокръвен френски булдог - МНОГО ТРУДНО може да се намери или за много пари.
P.S. относно името на темата, оставям изцяло на теб, промени я! Все пак съм нова ..... :dog:

#1370 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:55 PM

Показване на мнениетоdelaida, в 19 June 2010 - 08:45 PM, написа:

И след като си взимам нещо за доста дълго време, прецених че трябва а е качествено, въпреки, че моята Ера няма родословие до 9-то коляно, типичните белези на тази порада при нея съществуват. А я взехме от Словакия, 1-во защото ни бе гарантирано качеството на мъника, тъй като е чрез познати и 2-ро излезе ни доста по-евтино то БГ, нереално, но факт. :md_064:

Пишете неща ,които си противоречат.Кое от всичките неща ви гарантира нещо,като даже не са се погрижили за здравето му ,продавайки го на 35 дни,още повече говорите за качество :ud_009: ?
Много е важно за физическото и психическото развитие на едно кученца да стои колкото е възможно по-дьлго при майката.
Моля кажи , кученцата на снимките имат ли типичните белези на породата френски булдог и такива ли са
?
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка
Относно далаверата -в първия сайт за обяви който отворите ще видите кученца от Словакия за 200-300 лева (това е най голямата дестинация в момента ,за нерегламентиран внос на кученца )...ест.от фермите там-дали Словакия ,Словения ,Войводиново или Пазарджик все "звяра е нахранен" и колелото е завъртяно!Надявам се разбираш за какво говоря,защото все пак каза ,че от 2 месеца четеш форума ,а тук поне в този форум , политиката му е , против тази търговия с животи.
В крайна сметка няма никакво значение ,вие сте си избрали кученце(надявам се вие наистина да сте си го избрали!) и вие носите отговорност за него , то ще ви се отплати подобаващо с цялата си любов.
Радвайте му се , възпитавайте го , обичайте го, но не мислете за зетьове :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1371 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 04:14 PM

Показване на мнениетоChiita, в 20 June 2010 - 10:00 PM, написа:

Показване на мнениетоdelaida, в 19 June 2010 - 08:45 PM, написа:

И след като си взимам нещо за доста дълго време, прецених че трябва а е качествено, въпреки, че моята Ера няма родословие до 9-то коляно, типичните белези на тази порада при нея съществуват. А я взехме от Словакия, 1-во защото ни бе гарантирано качеството на мъника, тъй като е чрез познати и 2-ро излезе ни доста по-евтино то БГ, нереално, но факт. :md_064:

Пишете неща ,които си противоречат.Кое от всичките неща ви гарантира нещо,като даже не са се погрижили за здравето му ,продавайки го на 35 дни,още повече говорите за качество :ud_009: ?
Много е важно за физическото и психическото развитие на едно кученца да стои колкото е възможно по-дьлго при майката.
Моля кажи , кученцата на снимките имат ли типичните белези на породата френски булдог и такива ли са
?
Прикачен файл 1.JPGПрикачен файл 4.jpgПрикачен файл 6.JPG
Прикачен файл 2.JPGПрикачен файл 5.JPGПрикачен файл 3.JPG
Прикачен файл 7.JPGПрикачен файл 8.jpgПрикачен файл 9.jpgПрикачен файл 10.jpg
Прикачен файл 11.jpg
Относно далаверата -в първия сайт за обяви който отворите ще видите кученца от Словакия за 200-300 лева (това е най голямата дестинация в момента ,за нерегламентиран внос на кученца )...ест.от фермите там-дали Словакия ,Словения ,Войводиново или Пазарджик все "звяра е нахранен" и колелото е завъртяно!Надявам се разбираш за какво говоря,защото все пак каза ,че от 2 месеца четеш форума ,а тук поне в този форум , политиката му е , против тази търговия с животи.
В крайна сметка няма никакво значение ,вие сте си избрали кученце(надявам се вие наистина да сте си го избрали!) и вие носите отговорност за него , то ще ви се отплати подобаващо с цялата си любов.
Радвайте му се , възпитавайте го , обичайте го, но не мислете за зетьове :md_064:

Точно така, за мен вече няма никакво значение дали кучето ми е породисто или е със потекло до 9-то коляно, толкова много си я обичам, че ако прилича на "ротвайлер" като порасне, което е невъзможно, пак ще я обичам. Явно във този форум държите на качеството на 100 % и мястото ни не е тук. Както и да е, да са Ви живи и здрави на всички сладурковците. А относто качеството на моето бебе, аз съм сигурна и сама съм си го избрала, не мисля, че е нужно да убеждавам който и да е в това, тя е взета за да ни радва и да я обичаме, нищо повече. Пожелавам приятен ден на всички. :md_064:

#1372 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 June 2010 - 05:12 PM

delaida кученцето ти е много сладко.Но неможеш да твърдиш,че е 100% френски булдог при положение,че нямаш документ за това.Това е родословието гаранция за породност.Не се обиждай на хората тук,но когато кажеш на развъдчик,че кученцето ти е 100% от тази порода а той вижда,че не е, е нормално да се опита да ти обясни,защо не си права.Просто няма с какво да докажеш,че кученцето е от тази порода нямаш ли документ то просто прилича на дадена порода.Ето моето например аз му викам мопс,но немога да докажа,че е, и на улицата да ме срещнат и да ми кажат,че не е, няма да се обидя,защото няма как да го докажа просто.Знам ли може в кръвта му да има дог например :ab_041:
Прочети форума много полезни неща ще научиш.Успех и много приятни мигове с малката красавица ти пожелавам!
User's Signature

Качена снимка

#1373 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 07:41 PM

Добре дошли на delaida и Ера :re_037:
Много сладко бебе :smile: поздравявам те за избора на порода.Да ви кажа честно на този етап тази тема е
излишна,тъй като,както каза Chiita такава тема би трябвало да съдържа информация свързана с отглеждането и
развитието на бебето Френски булдог,а всичко изписано до момента са неща вече коментирани,за това мисля да слеем
тази тема с "Говорим за нашите любими французи".За тази бяла красавица мога да ви пожелая да е жива и здрава,
и много послушна :mc_004: това от къде е във този случай вече е без значение,жалко е че сте я взели толкова мъничка,а ми е интересно как я докарахте до тук...

infetka много си права,тази храна е за кучета до 10кг. за Ера ще е подходяща Medium Baby 28 пак на Хепи Дог.

#1374 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 01:16 PM

Много интересно , аз говоря за елементарни задьлжителна неща ,които трябва да се направят по отношение на здравето на животинката която избираме ,при условие , че стопаните дьржат на здравето(но явно в случая това са просто някакви думи) , отсреща ми говорят за 9-тото коляно.
Въпроса е принципен и се отнася за всички -ако щеш и регистрирани развъдници.Като не си гледа добре кучетата , не ги ваксинира и не им сьздава нормални условия за живот ,отбива ги рано, не ги социализира и ги продава на неприемлива възраст, ми много важно ,че са със супер родословие-пак няма да купя от там.
Явно няма никакьв смисъл.Кучетата си лаят , кервана си върви.
User's Signature

Качена снимка

#1375 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 02:01 PM

Една случка от вчера, не е френска, но така се възмутих какви хора има. Бях на гости в родителите ми и си стоим с майка на терасата. Имаме една комшиика дето нещо не е много в час. Все взима някакви котки, кучета, гледа ги в мазето, изхвърля, пребира...
Та вчера идва тази госпожа и ни пита дали имаме някакви празни кашони. Майка и каза, че нямаме. Тя взе да разпитва за Спарки, какво било, колко голямо, редовните въпроси.
И започна да разправя, че кашоните и трябвали, че питбулката и раждала, та търсела какво да и остави за бебетата, да не били на цимента. И ние я попитахме, ама няма ли да я заведете на вет. А тя супер учудено вика " как ще водя куче на лекар. Нали е куче. Оставям я сега в мазето и това е. Ще мина утре да ги видя" :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009:

Представяте ли си?!? Затворено милото куче да ражда само. А тя постоянно ги пуска, защото все има някакви малки. :zz_020:

И после продължава разговора. "Ами това куче кога ще го пускате?" и аз и обяснявам, че няма да го пускаме. Не се впуснах в дълги обяснения, защото първо не ми се занимаваше с нея, второ едва ли щеше да ме разбере. Просто казах, че не искам.
И тя взе да настоява, че добри пари падали. Особено за мъжките никаква инвестиция не било. Тя съжалявала, че с женските се била захванала, че голяма разправия било.
Просто спрях да я слушам и се пребрах вътре.
Как може такива хора да има незнам. :eg_033: :ea_103:

#1376 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 02:50 PM

Sparky_Taby,такива хора има и то много :dry: И мен непрекъснато ме питат защо не "пускам" Рая ...

#1377 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 10:44 PM

Относно “пускането„ преди време един кретен ме спира на поляната и провеждаме следния разговор :
Той - кучето колко е голямо?
Аз - на 9 месеца
Той - а ще го пускате ли?
Аз - Какво???
Той- Кучето иска ли да....мммм...да прави секс?!
Аз - Ми попитайте го.....

И си заминах, а той остана зад гърба ми да ми обяснава, че има женска....
User's Signature

Качена снимка

#1378 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 05 July 2010 - 08:03 PM

Здравейте ! Всички сте страхотни ! Доста изчетох от форумите в този прекрасен сайт! От 1 седмица и аз съм горда "майка" на малкия ми сладур. Френски булдог -казва се Честър...качила съм няколко снимки в галерията за да го видите :be_107: :be_107: :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#1379 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2010 - 10:27 PM

Здравей Valka,да ти е живо и здраво бебето :smile: .
Не е ли много мъничко обаче?Поне на снимките изглежда така,и слабичко.... Иначе е сладурче.

#1380 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 06 July 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 05 July 2010 - 10:32 PM, написа:

Здравей Valka,да ти е живо и здраво бебето :smile: .
Не е ли много мъничко обаче?Поне на снимките изглежда така,и слабичко.... Иначе е сладурче.

Ами да беше по слабичък от братчетата и сестричетата си,но аз си го харесах и избрах него. Сега си хапва повече като е самичък,явно са го избутвали....така че работим по въпроса :) На 50 дена е .
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема