Dog.bg Форуми : Как някои "разхождат" кучетата си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как някои "разхождат" кучетата си

#1 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2010 - 01:57 PM

Всяка сутрин виждам как един пенсионер от квартала "разхожда" ротвайлера си. Та завежда го той в близката градинка,закопчава поводът му за едно дърво,отива и си купува вестник и кафе и сяда на пейката с други пенсионери на приказка. Горкият рот (може и много бой да е ял) само стои като кукла и гледа тъжно не смее да мръдне. На пенсионера ми идва да му кажа:"Я хвани повода,ако трябва и намордник сложи, но като ще разхождаш,разхождай,дай да те вържем тебе с повод за дърво,та да видим колко ще се разходиш!" Виждали ли сте и вие такива "разхождачи"?

#2 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2010 - 02:18 PM

Кажи му го.Може би кучето не е негово,а само временно го гледа и смята, че това е достатъчно.

#3 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Да гледам моя пухкав английски кокер-Томи.

Публикувано: 28 June 2010 - 03:22 PM

Колкото и да е жестоака истината трябва да се приеме.Има хора,които си вземат животни и изобщо не им пука какво може да се случи с тях.Има много такива животни не само кучета и със сигурност повечето предпочитат да не живеят.Това за тях е много голям торноз.Когато гледам и чета за такива безпомощни създания просто ми става толкова зле,че просто...(нямам думи да го опиша),но затова са виновни само хората и никой друг.Ето още един такъв случай. :rf_011: :rf_011: :rf_011: :rf_011: Като гледам моето куче се утешавам по някакъв начин,защото то си живее царската-когато е гладно има храна,когато е жадно си има вода,когато му се спи си има легло и си ляга,когато му се ходи до тоалет го изваждам,когато му се играе си играе с мен,мама,тате,сестра ми,баба ми,а когато му се играе с играчки си избира една от хилядите и си играе,гогато му се играе с приятел каним моя приятелка с куче или без(за него няма значение) то се радва.Така е не само моето куче-сигурна съм,че всички хора от форума се гижат така за домашния си любимец(по царски).Това е самата истина.Аз си искарах поука от всичко написано,защото не само трябва да пишеш ей така колкото да се направиш на нещо което не си,ами трябва да го почувстваш.Има кучета които се гордеят,че са живи,има кучета които страдат,че са живи.Но пак повтарям,че само ние-хората сме виновни.

П.П
ПОКЛАНЯМ СЕ НА ВСИЧКИ КОИТО ГЛЕДАТ СВОИТЕ ЛЮБИМЦИ КАТО МОЯ. :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#4 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 03:34 PM

Пред моя блок има един същия! В 9 и 30 четири пенсионера вече пият по втора бира, а кучето на единия (размери на доберман, даже малко по-едро куче) възано за един кол! Вече горкото като ме види почва да се дърпа към мен а като отида при него ме бута да го галя..

#5 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 06:33 PM

При блока "добрите" стопани разхождат по друг начин кучетата си.Сядат в кафето,а кучето се шляе пуснато,яде каквото намери напада хора,но какво му пука на стопанина.Тази зима имахме случай с рот,агресивен и пуснат да се разходи хубаво без повод,а стопанина на кафенче и сладки приказки...Аз с моето куче,тежащо едва 3 кила се разхождаме.Арчи е на повод и върви до мен.Кучето ни вижда и се затичва към нас ръмжейки.Успях само да го гушна и усетих лапите на кучето по гърба ми.Добре ,че бяха съседите и успяха да го изгонят,иначе щях да съм поредното нахапано дете...Следващата седмица кучето беше отровено.Не мога да разбера защо заради некадърните си стопани си патят любимците им. :eg_033:

#6 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 July 2010 - 06:43 PM

Освен това да натопя тук кучкарите -
никой не носи пликче , и не си събира акото на кучето ... освен аз .

Вчера го казах на една кучкарка , и тя каза че не носи защото като е редко не може да го вземе ....

Градинките по центъра са гъсто минирани ...
Едни плюят по тротоара , други , аман , аман ...

#7 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 07:42 PM

И мен това ме дразни ядски много! Немога да разбера, направило ми е впачатление, че хората повече се шашкат за уличните кучета, отколкото за своите собствени! Защо не се почнат стопаните: да се глобяват, хем пари ще се наеят. Нашите кучета ще пострадат от всичко това, от цялия непукизъм на разни "стопани"! И не само нашите кучета и техните страдат с години, от там хората намразват кучетата като цяло! Мен са ме гонили и хапали повече домашни отколкото улични кучета! Аз незнам искам да излизам с нещо подръка, като ходим на разходки, но просто незнам какво!
Моя приятел ми разправяше за едно куче, чиито собственици не го извеждали с дни и то стискало, стискало и накрая като се изпуснало вкъщи го смазвали от бой! Еми нямам повече какво да кажа, то си говори за себе си !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 July 2010 - 07:52 PM

хубаво глоби ама къде (разбирай в кой джоб) ще се излеят тези пари,защото надали ще отидат за приюти и за справяне с популацита от безстопанствени животни.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 08:04 PM

Ок, някой си прибира парите,но и с това съм съгласна стига стопаните да ги е страх да не им се изака кучето и да нямат пликче, да си ваксинират и държат кучетата на поводи, ако са агресивни! По-добре някой да си купи джип, октолкото някое от нашите кучета или което и да е било, да бъде убито, заради безотговорността на стопанина му! Защо кучетата се разделят на бездомни и домашни, като няма разлика!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2010 - 08:58 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 July 2010 - 06:48 PM, написа:

Вчера го казах на една кучкарка , и тя каза че не носи защото като е редко не може да го вземе ....

Е, че то, на горкото все "редко" ли му ? :smile: Може би е добре да го заведе на лекар ако е така. Следващият път й го кажи, може пък да помисли повече преди да ти отговори. :beer:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#11 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:09 PM

Ххахах с лъжичка да си помага! :db_046:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 09:47 AM

След всички написани мнения се замислям че много "хора" по същия начин по който разхождат кучетата си разхождат и децата си.Сядат на биричка или на кафе с приятели,а детето или го оставят на пейката да седи и му казват "няма да мърдаш,иначе мисли му" или пък го оставят безконтролно да лапа всевъзможни боклуци от земята(не дай-боже стъкла), да хвърля камъни по кучета,котки,хора и по прозорците на колите-за последното лично видях три случая на деца,чупещи прозорци на коли. А и на колко малки деца,като им се доака, родителите ги завеждат някъде в тревата,а после не го почистват.Такива персони не заслужават да имат нито деца, нито домашни любимци! АМАН ОТ БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА! :eg_033:

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 July 2010 - 10:15 AM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 14 July 2010 - 09:14 PM, написа:

Ххахах с лъжичка да си помага! :db_046:

Ти си смееш, а аз ще ти разкажа истински случай:

Трябва да се вземе изпражнение на кучето за анализ, стопанката взима бурканче от детско пюре и лъжичка, от онези, за сладоледите. Дебне кучето да се изкенза, а то не ще та не ще. Брех, да му се не види, обикалят из парка, куч си души спокойно и не ще да ака. Най-накрая клекна, свърши си работа, стопанката вторачила погледа в тортата на своя любимец тръгва към ако-то с отворен буркан и лъжица в пълна бойна готовност.
Минава майка с детенце, детето пита стопанката шокирано:
- Лельо... вие ТОВА ще го ядете ли?

Истинска случка.

По темата: не знам за другите, за мен си е удоволствие разходки заедно. Тук някоя команда ще повторим, там ще играем на гоненица, ще отидем при приятели да го намачкат Риж, ще отидем в горичката до нас - там няма никой, не пречим на никого и на нас не ни пречи никой. Въобще това с връзването до пейката не го проумявам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#14 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 July 2010 - 10:17 AM

хаххахахаа
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 July 2010 - 10:18 AM

Loveanimals, безотговорността е качество, което се проявя във всяка дейност, която осъществява лицето, притежаващо такава част от личностната си характеристика. Същото се отнася за жестокостта, агресията, състраданието.... Няма как да се проявяват само към определени дейности или индивиди. Затова при психологическите анализи за патологични отклонения у личността винаги се правят релации към различни сфери от живота на индивида, които на пръв поглед нямат пряка връзка.
Човекът, който ще си изхвъли пластмасовата чашка на тротоара, въпреки близостта на коша за боклук, ще си изхвърли боклука през прозореца или няма да почисти след кучето си. Като нямаш отношение към чистотата и опазването й по принцип, това се проявя във всички направления от битови дейности до междуличностни отношения.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#16 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 10:49 AM

Много добре казано, аз затова се ядосах на шествието с тези фасове, че хората точно това ще си помислят!

Ето един вариант при "редко щастие" : Баба ми след нейната овчарка си ходеше с вестниче и като той клекне да си върши работата с вестника отдолу и проблема е решен! Ама ние на морето както още няма да сме научени, че вътре неможе и ако пийнем вода- ужас, трябва да се сцепя от чистене, за да може и следващата година да ходят хора с кучета, а не местата на които ни приемат да стават все по-малко! Еми точно заради такива стопани кучетата не ги искат никъде и ни правят проблеми!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 02:44 PM

DessiD, така е и за съжаление е много лошо.Но, за Бога, дори дивите животни инстинктивно пазят малките си и ги учат на всичко необходимо (например да ловуват) за да оцелеят в естествена среда.А на много хора в Бг. не им пука и за собствените им деца,че за животните ли да мислят.Един мой познат ловец ми беше разказал следният случай: При един лов негов колега успява да улови живо малко глиганче и го слага в багажника на колата си. Току-що потеглил ,към колата му се завтича майката-глиганка и почва с все сила да блъска по багажника.Човекът се принудил да пусне глиганчето. Мисля,че сравнението което правя е ясно. Тъжна картинка! :dry:

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 July 2010 - 03:04 PM

Показване на мнениетоLoveanimals, в 15 July 2010 - 02:49 PM, написа:

DessiD, така е и за съжаление е много лошо.Но, за Бога, дори дивите животни инстинктивно пазят малките си и ги учат на всичко необходимо (например да ловуват) за да оцелеят в естествена среда.А на много хора в Бг. не им пука и за собствените им деца,че за животните ли да мислят.Един мой познат ловец ми беше разказал следният случай: При един лов негов колега успява да улови живо малко глиганче и го слага в багажника на колата си. Току-що потеглил ,към колата му се завтича майката-глиганка и почва с все сила да блъска по багажника.Човекът се принудил да пусне глиганчето. Мисля,че сравнението което правя е ясно. Тъжна картинка! :dry:

Моля, стига с тези легенди и заблуди. Дивите животни изяждат малките и старите за да оцелеят. В лъвския прайд ако един млад и силен лъв прогони от прайда предишния мъжкар и там има кърмещи лъвици майки, то той убива малките веднага. Защото докато лъвицата кърми - тя не може да зачене. Избива малките и запложда лъвиците. И само когато се родят неговите малки - чааааааак тогава става грижовен родител.

Стига с това идеализиране на животинския свят. Не сте ли виждали как мъжко куче изнасилва женска по улиците? и как квичи тя от болка и ужас, а после изоставя бебета?
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 03:11 PM

Това за лъвовете и аз знам, че е така! За изнасилването не съм виждала, ама съм виждала да се заклещат и тогава какво е скимтене, просто не е реално!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 03:16 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 15 July 2010 - 03:16 PM, написа:

Това за лъвовете и аз знам, че е така! За изнасилването не съм виждала, ама съм виждала да се заклещат и тогава какво е скимтене, просто не е реално!

Разбираш ли, просто ме втрещяват неграмотни реплики и то на даден ресурс, който цели повишаване на киноложка култура. Авторите да ходят да питат за "майчински инстинкт" стопаните на кучките, които отказват да кърмят бебета.

Идеализиране на животинския свят стана поредна мода един вид.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни