Excalibur, именно... Много си прав, че трябва да има строгост... но хъскито живяло откак свят светува в глутница си има строго иерархични свой си разбирания за това как и на кого да се подчинява... Само мисля, може и да греша, поправете ме тогава, че в случая вашият Брандо е наясно с иерархията, според която вие сте шефа, и затова се подчинява на вас... Както и трябва да бъде... 
Разбира се, да си признат за шеф трябва да респектираш кучето, така че всичко си идва на място... 
в заключение: не лигавете хъскито си! Това не са пудели и дакели... 

какъв опит да споделя в случая? 
Ами сещам се за най-елементарното. 
Кучо се наяжда за две минути и когато ние вечеряме, той е задължително на ъгъла на масата, но забележете, от страната на жена ми... Защо? Защото тя все му дава по нещичко от чинията си... и колкото и пъти да й казвам, тя може един залък дае... но му дава... и кучето е разбрало това и затова е винаги строено до нея. Никога не застава до мен, просто защото аз не му давам нищичко от чинията си 

Обратното е когато става дума за игра, тогава е само с мен и никой друг не го интересува...  Та изводът, поне за мен е, че трябва стриктно и безапелационно да отстоявате правилата които искате кучо да спазва, защото веднъж ако ги пренебрегнете и прескочите, кучето веднага разбира, че ще може и втори път да се пробва... ако мине номера....