Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 09 October 2009 - 01:01 AM
Публикувано: 09 October 2009 - 01:11 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 09 October 2009 - 01:35 AM
За техниките на обучение има много книги и изписано за тези неща.Аз искам да кажа,че малко строгост към вашият любимец никога не е излишна,но както споменах това си е мое мние.
Публикувано: 09 October 2009 - 12:30 PM
Разбира се, да си признат за шеф трябва да респектираш кучето, така че всичко си идва на място...
в заключение: не лигавете хъскито си! Това не са пудели и дакели...
какъв опит да споделя в случая?
Ами сещам се за най-елементарното.
Кучо се наяжда за две минути и когато ние вечеряме, той е задължително на ъгъла на масата, но забележете, от страната на жена ми... Защо? Защото тя все му дава по нещичко от чинията си... и колкото и пъти да й казвам, тя може един залък дае... но му дава... и кучето е разбрало това и затова е винаги строено до нея. Никога не застава до мен, просто защото аз не му давам нищичко от чинията си
Обратното е когато става дума за игра, тогава е само с мен и никой друг не го интересува... Та изводът, поне за мен е, че трябва стриктно и безапелационно да отстоявате правилата които искате кучо да спазва, защото веднъж ако ги пренебрегнете и прескочите, кучето веднага разбира, че ще може и втори път да се пробва... ако мине номера....

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 11 October 2009 - 08:47 PM
Докато се храним при нас е същото,само дето Рафи седи от страната на приятеля ми ,понеже той му дава, за да не всяваме смут на съседите
А днес докато се разхождахме навън ама изобщо не ме слушаше ,тичаше по хората,ровеше в кофите и така се бях вбесила ,че го понашляпкаш в парка
Публикувано: 12 November 2009 - 11:32 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 12:12 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 November 2009 - 12:20 AM
Публикувано: 13 November 2009 - 12:24 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 November 2009 - 12:34 AM
Публикувано: 20 November 2009 - 10:21 PM
Трябва си твърда ръка.Нямам предвид да го биеш за щяло и нещяло, но когато не слуша аз си позволявам.Естествено не е нито толкова силно, нито толкова бой, може да го хванеш за кожата на врата и да стиснеш, или да приложиш от тези правила за кучешката йерархия-да го повалиш по гръб и така нататък.Много рядко съм се изпускал силно, но това е било след половинчасово гонене и правене напук.След това слуша много.Може би някои няма да го одобрят, но пак казвам че става въпрос за лека физическа разправа и то рядко.И кучето ми определено знае кой е шефа и има респект.А и не се свива на топка като ме види
Публикувано: 20 November 2009 - 11:34 PM
Въпроса не е дали "лигавиш" или глезиш кучето си, а какво друго правиш освен, че изразяваш обичта си към него. Нормално е да го поглезиш- нали си е твоето "дете"... Но наистина е нужно да се скараш когато направи беля, нещо, което не трябва.
И аз глеза, мачкам и лигава кучето си... НО в подходящите за това моменти.
Не е лошо това, че говориш на кучето си като на дете, че се "лигавиш" с него. Лошо е, ако го правиш когато не трябва... И това е главният проблем. Няма куче, което да не слуша защото се държиш с него като с човешко бебе, а не слуша защото всичко му се прощава, защото във всички случаи получава ласки- след агресивен "пристъп"- обикновено собственик започва да го гали "За да го успокоя!", когато започне да досажда докато се храните например- хвърляте му "малко" парченце храна отново "За да го успокоя! Милото то...!", и колко още такива случаи знам и съм видяла...
Трябва да се постави границата- това може, както трябва е, и мога да те гушкам и мачкам. Това не правиш както трябва, не трябва да го правиш и не е правилно- мога само да те игнорирам след като ти се поскарам.
По- трудно е да научиш човека, отколкото кучето... Убеждавам се всеки изминал ден в това.
Публикувано: 21 November 2009 - 09:20 AM
Въпроса не е дали "лигавиш" или глезиш кучето си, а какво друго правиш освен, че изразяваш обичта си към него. Нормално е да го поглезиш- нали си е твоето "дете"... Но наистина е нужно да се скараш когато направи беля, нещо, което не трябва.
И аз глеза, мачкам и лигава кучето си... НО в подходящите за това моменти.
Не е лошо това, че говориш на кучето си като на дете, че се "лигавиш" с него. Лошо е, ако го правиш когато не трябва... И това е главният проблем. Няма куче, което да не слуша защото се държиш с него като с човешко бебе, а не слуша защото всичко му се прощава, защото във всички случаи получава ласки- след агресивен "пристъп"- обикновено собственик започва да го гали "За да го успокоя!", когато започне да досажда докато се храните например- хвърляте му "малко" парченце храна отново "За да го успокоя! Милото то...!", и колко още такива случаи знам и съм видяла...
Трябва да се постави границата- това може, както трябва е, и мога да те гушкам и мачкам. Това не правиш както трябва, не трябва да го правиш и не е правилно- мога само да те игнорирам след като ти се поскарам.
По- трудно е да научиш човека, отколкото кучето... Убеждавам се всеки изминал ден в това.
Публикувано: 22 November 2009 - 06:19 PM
Публикувано: 26 November 2009 - 07:26 PM
и за да не преравям темата - можете ли да ме светнете за литература на български свързана с обучението на хъски, или поне кучетата от вълча порода.. ясно е че от мойто планински спасител няма да стане, но имам нужда от помощ да го обуча да спазва основни команди когато е сред природата - при сякакви ситуации.
може би аз бъркам някъде, но когато се ИЗМОРИ става особено своенравен - седни, ела, до мен въобще не ги зачита.
ФАКТ е че тези кучета изискват много време, а не винаги съумявам да отделя.
Публикувано: 26 November 2009 - 10:08 PM

Вход

Горе
Цитиране +