Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#481 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2008 - 12:09 PM

Цитат

и пак немога да го проумея как точно да стане това с пишкането навън ...

Е защо пък ?  :o :rolleyes:
Сега само на двор ли стои, вътре в къщата не влиза, вън от двора не излиза .. ?
Не си ли я учил на хигиенни навици ..
Парис я взех на 2 месеца, първата седмица бях във ваканция и цял ден бях с нея .. през час я водих в тоалетната и се научи само там .. почти не е пишкала из други стаи.
След това като сме ходили на гости при роднини, на хотел с нея ( все на чужди места) и показваме банята, държим отворено и си ходи там ...
Сега само не съм сигурна дали напълно осъзнава, че и в банята е правилно (ако има зор), и навън също, но по-правилно е навън .... тъй като през нощта пишка из банята, но може би просто не може да се стиска ...
Пък и ако Амбър чак толкова не разбере къде се пикае и ви е голям проблем ... има едни капки - капваш в банята/ на терасата и и мирише и ходи само там, но не знам дали ще ви подействат.

#482 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 12:33 PM

с капките идеята ми допада . Това за в двора ми не в цялата къща си ходи и вътре не пишка ВОБЩЕ само навън но тя повечето време е навън през деня е вътре на хладно но вратата и е отвоерена постоянно и тя си излиза и пишка само навън преди пишкаше на терасата сега слиза от терасата и ходи далече в градината ... Но за апартамента ми е по притеснено :(
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#483 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 04:17 PM

Само едно нещо! Пише се вЪобще  ;)

П.с. Съжалявам за офф-а, ама имам учителка по български в кръВта :P
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#484 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 03:29 PM

Хора, направо се побърквам!
ТАРА е НАЙ-ЛОШОТО, НАЙ-ЛУДОТО, НАЙ-ПРОКЛЕТОТО, И ВСИЧКО НАЙ... ЛОШО КОЕТО МОЖЕ ДА Е ЕДНО КУЧЕ!
на 7 месеца, абсолютно всичко е опитано, направено, обяснено, повторено и потретено по 1000 пъти, но тя отказва да пикае навън.. Ако направи случайно нещо навън, то се случва 1-ж на седмица е някво лудо събитие!
Всяко излизане навън не е удоволствие а някъв луд тормоз...Ако я водиш на кайшка, просто може да останеш без ръце, ако направиш грешката да я пуснеш без каишка, ти коства много викове, и окло 3-4 часа висене по поляните..
Тя просто тръгва на някъде и не се сеща че трябва да се върне.. а гоненето е безмислено! Ако случайно я хванеш, преди да е издъхнала от умора.. караниците не помагат, докато и се караш и я пошляпваш по дупето.. тя те гледа нагло.. и в момента в който я пуснеш прави точно това заради което си и и се скарал..
Другия момент е че неможеш да я пуснеш спокойно и да тича, защото тя се мята на всеки срещант човек " да му се порадва" а нейната радост се изразява в  хапане на ръце и скачане до побъркване!
Разбирате ли не е малумна, не е луда, не е тъпа, защото вкъщи се държи много хитро, знае как да си поиска храна, сама си мие краката в легенче след разходка! Като и се скраш идва и те целува по ръцете.. с две думи голяма хитруша... но много проста!
Просто.. съжалявам че го казвам за моето куче но е по-просто животно няма  :'( :'( :'( :'( :'( Вече никой вкъщи нейска да я разхожда..
брат ми каза че го е срам да разхожда това куче и да крещи като побъркан, майка ми каза че кучето е лудо и докато не започне да се държи като другите кучета няма да го води навън..
Разбирам ги напълно, всеки ден тези разходки ми костват много нерви! или трябва да почна да пия успокоителни или да изпратя кучето някъде на сериозно обучение...  :'( :'( :'( :'( :'( Това просто не е нормално!
Знам че са своеннравни кучета, ама това е прекалено, ТЯ просто си проси някой ден както сме на поляната да и обърна гръб и да прави каквото иска!

#485 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 03:40 PM

Леле anew вие сте по-зле и от нас  :rolleyes: Роби за два дена се научи да ака на вън,но пишкането още си го прави на бълкона и в банята (поне е там) разходките станаха удоволствие на отиване,но на връщане се дърпа като луд затова вчера се поразя на едно стъкло  :rolleyes: Днес ми избяга като го пуснах и от 27 училище до блок 549 (където живеем) съм го гонила и виках след него...добре че се забелязва (по-лудост) и хората по улицате ме опътиха къде да го търся,магарето беше пред входа и седеше и ме чакаше  :o
anew стискам палци да се оправите бързо
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#486 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 03:47 PM

Здравей.Твоя случай много ми прилича на този с Фара.Тя също много бягаше,и собственика и се е принудил да я разхожда само на повод,та дори така си играе.По-опитните съфорумци мисля му бяха казали,че евентуално влиза в период на пубертет или е пред разгонване и затова може би се държи така.Мъчно ми е като чета как определяш кучето си като "просто".Хъскитата са много умни животни,друг е въпроса,че усещат къде куца възпитанието и точно там правят хитринките си.От личен опит ти казвам,че много караници и пошляпвания въобще не вършат работа, напротив по-скоро кучето ти прави на пук.Разбрах ,че обичта и нежността към твоето съкровище може да вършат чудеса/ама не да се стига до разглезване/.Има доста теми по повод обучение,възпитание и т.н.,които може да прочетеш и много добре е обяснено как да се справяш с подобни проблеми.Успех  ;)
User's Signature

Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 03:49 PM

ми казаха ми че поне до годинка са такива, ма то е непоносимо просто! :(  :'(
незнам още колко ще ми издъжат нервите!
Така кат пиша няма емоция да изразя злобата си, чесно.. просто ме изкарва извън контрол.. и в скоро време или ще я зарежа навън и няма да гоня, или отива на двора на вилата и там да бяга, да пикае, да прави каквото иска!
Просто останах без нерви...
тва което написах е направо меко казано лошо куче, но ако седна да изреждам.. няма да ми стигне деня..
:rolleyes:
Нестава нито с добро, нито с лошо!!!

#488 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 03:55 PM

Виж сега почти на всеки понякога му е идвало до гуша,но това не означава,че трябва да си зарежеш кучето  :oИ ще ти кажа,че дори да му обърнеш гръб едва ли ще дойде по-скоро някой да се сдобие с ново куче.Трябва повечко търпение особено сега в периода когато се обучават най-лесно.Не е зле да прочетеш тук има доста съвети,които ако спазиш повярвай ми ще има ефект  ;)
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 03:59 PM

anew аз не знам с какво да ти помогна,но сигурно някои по-опитен ще ти пише,и аз не съм сагласна че хъскитата са прости ето личен пример-Роби (4 месечен)за два дена се научи да ака на вън,като му кажа не в стаята със спокоен глас ляга пред нея и спи (при отворена врата),научисе на "Ела/ела тук" за по-малко от три дена,като му кажа "веднага" за каквото и да ебило веднага го изпълнява и още много,аз си му викам че е тъп и подобни но той е много умен и дано като порасне да стигне до нивото на Ърни  ;D той си е умника на кака  :wub:
На мен баща ми ми каза че до 6 месечна възраст спират да пишкат и акът в къщи,ако спре да пишка в къщи,а на вън ще ни спрът проблемите! :blink:
Успех!
User's Signature

#490 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:03 PM

Познато. Джек не го пускам никъде, ама никъде другаде освен освен в Южния парк, там възможността да ми избяга е най-малка, а по принцип до голяма степен е от кучетата, които слушат. Просто в нашия случай той обожава боклуци,  а ние сме един много чист народ и всички боклуци са около кофите, не и в тях. Пробвай да я учиш на дълъг повод с някакво лакомство, което да й привлече вниманието, ако е лакома. После я пускай само на затворено. За дърпането-вземи душач, помага поне малко.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#491 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:05 PM

Цитат

ми казаха ми че поне до годинка са такива, ма то е непоносимо просто! :(  :'(
незнам още колко ще ми издъжат нервите!
Така кат пиша няма емоция да изразя злобата си, чесно.. просто ме изкарва извън контрол.. и в скоро време или ще я зарежа навън и няма да гоня, или отива на двора на вилата и там да бяга, да пикае, да прави каквото иска!
Просто останах без нерви...
тва което написах е направо меко казано лошо куче, но ако седна да изреждам.. няма да ми стигне деня..
:rolleyes:
Нестава нито с добро, нито с лошо!!!

Незнам на колко години ни си , но ако след време имаш деца ( ако нямаш вече ) и не успееш да ги възпиташ и ти правят само бели ,какво ще направиш и тях ли ще зарежеш някаде "навън" ?! Проблема не е в кучето а в стопанина.Именно затова трябва да се мисли преди да си вземеш куче, и все пак всички грешим и ако си решен/а да "захвърлиш" или "оставиш" кученцето си някаде то поне го дай на някои които ще се грижи за него а не да го оставиш "навън" или на вилата кадето ще бъде открадното от някой.

#492 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 04:06 PM

За душача нали няма да има проблем да му сложа на Роби защото е на 4 месеца а се дърпа като луд като тръгнем да се пребираме?
User's Signature

#493 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:08 PM

Цитат

anew аз не знам с какво да ти помогна,но сигурно някои по-опитен ще ти пише,и аз не съм сагласна че хъскитата са прости ето личен пример-Роби (4 месечен)за два дена се научи да ака на вън,като му кажа не в стаята със спокоен глас ляга пред нея и спи (при отворена врата),научисе на "Ела/ела тук" за по-малко от три дена,като му кажа "веднага" за каквото и да ебило веднага го изпълнява и още много,аз си му викам че е тъп и подобни но той е много умен и дано като порасне да стигне до нивото на Ърни  ;D той си е умника на кака  :wub:
На мен баща ми ми каза че до 6 месечна възраст спират да пишкат и акът в къщи,ако спре да пишка в къщи,а на вън ще ни спрът проблемите! :blink:
Успех!

Хубаво ти е казал баща ти "до 6 месечна възраст спират да пишкат и акът в къщи" а каза ли ти че тогава навлизат в така наречения побертет и почва да си прави каквото иска , освен ако няма постоянен контрол над действията му за да не тръгне по грешния път :) но със сигурност ще има промяна в поведението му след навлизането в побертета :)

#494 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:09 PM

Ами 2 дни Макс е с такъв тип повод и нямаме никакъв проблем!!!
User's Signature

Качена снимка

#495 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 04:10 PM

Е той не е кучкар за да ми го кажа  :blink: чувал го е от кучкари затова той не знае все пак,имал е едно време куче много добро и послушно и явно от токава го е знаел  :blink:
User's Signature

#496 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:13 PM

Не знам дали ще спре да се дърпа, не знам колко е упорит, но със сигурност дърпането ще намалее. Аз още не съм му взела душач на Джек, надявам се да успея да се справя с него и без душач.
User's Signature

#497 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 04:14 PM

Ох и аз се надявам да спре по-скоро да се дърпа,а ми казаха че е още малък...
User's Signature

#498 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:16 PM

Аз само казвам да знаиш , че като навлязат в побертета стават по непослушни

#499 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 04:18 PM

Цитат

Аз само казвам да знаиш , че като навлязат в побертета стават по непослушни

дада разбрах го вече,мерси иначе  :blink:
User's Signature

#500 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 04:22 PM

Добре бе, защо всички сте на принципа "каквото ми казаха", на мен всички ме спират и ми казват "ама с нагръдник е по-добре", с какво да го храня, как да го гледам  :o, аз си познавам МОЕТО куче и знам как ще е по-добре и за мен и за него. Защо трябва да се съобразяваш с това какво са ти казали. Споря включително и с майка ми. Не е хванала веднъж да го изведе, веднъж да го изкъпе или да направи нещо по-сложно от това, да му сипе храна и да се кефи, как той сяда и си чака храната, не защото така се е научил от другите хора, а защото аз съм си играла всичките месеци да го правя нормално куче, но тя естествено като чуе някой да й каже нещо за кучето и веднага пита дали не е по-правилно и се засилва да си отстоява позицията. Докато е малък е най-важно да се научи на каквото може, защото почне ли да влиза в пубертета става още по-зле.
User's Signature

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 потребители четат тази тема