Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#721 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 August 2009 - 11:12 AM

Цитат(bolero @ Aug 18 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bugsbunni @ Aug 18 2009, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам проблем с кутрето ,но не намерих нищо по въпроса който ме интересува. Моето пале не понася да стои сам и щом с жената си легнем в спалнята настава истински ад. Още по - лошото е че има доста силен глас и ще ни изселят от блока smile.gif . Веднаж решихме да спим в хола ,но тогава реши да ни хапе , лиже и скимти за да го качим на диваните. Някой може ли да сподели как да се справя с този проблем?

До преди месец и половина имах абсолютно същия проблем. Решението е да не спите няколко нощи, кучето да е само на мястото, където вие искате да спи. Няма да спре няколко нощи да вие, плаче, лае и дере по вратите, но след това няма да имате проблеми.
Много ми беше жал да я оставям и да я слушам как плаче, но пуснете ли я дори за малко в стаята/хола всичко започва от начало.
Усоех :)

Със Зина нямам такъв проблем палче само 30 секунди после се сеща за нещо друго и забравя.
Друго ме тревожи - да не би да я разлигавя много или пък обратното да прекалявам с НЕ.Когато си играя с нея много ме хапе по ръцете.Опитвам се да я отуча от това като и казвам НЕ всеки път когато ме захапе или и тикам кокала в устата.Понякога върши работа,но някой път го приема като игра и още повече се разпалва.Въпроса ми е добре ли е толкова често да и казвам НЕ.И въобще трябва ли да сядам да си играя с нея и да я въргалям или просто да я оставя около мен да си се занимава сама докато правя нещо.Просто да съм около нея да не е самичка.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#722 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 August 2009 - 12:39 PM

Първите месеци като влезе в дома ми, бях с Райа постоянно... И аз като теб не я лигавех, почти не я галех, не и се радвах почти... Наблягах повече на дисциплина, отколкото на радости. Резултата беше, че слуша само мен, а тези, които я "лигавеха" тогава, не ги слуша. Понмня дори, като беше малка и някой от любимците и като седнеше, тя се качваше буквално на главата му. Нито каране от тяхна страна, нито "Не!"... нищо не помагаше, докато не кажех аз вълшебната думичка. После Райа като стана на 6 месеца си дойде майка ми от Италия и я разлигави до Н-та степен. И аз покрай нея започнах да я "мачкам" повечко, да я глеза (с ласки)... Ми, разбрах, че в "лигавенето" няма нищо лошо! Тя пак слуша само мен, вече не се качва по главите на хората (знае, че не трябва) и е страшно глезена. Но това не пречи на послушанието!
И все пак мисля, че е важно още първите месеци да покажеш кой трябва да слуша... с две думи- кой човек е само за игра, и кой човек е и за игра и и кой "подчинява"...

#723 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 August 2009 - 02:53 PM

Оххх, ако не я мачкам и гушкам сега докато е бебешок кога?!?!? wub.gif После стават по лесни за гушкане (по малко гризкат) ама друго си е докато е беборана :))))))))))) smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#724 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 August 2009 - 03:32 PM

Цитат(nushcho @ Aug 24 2009, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Оххх, ако не я мачкам и гушкам сега докато е бебешок кога?!?!? wub.gif После стават по лесни за гушкане (по малко гризкат) ама друго си е докато е беборана :))))))))))) smile.gif

То гушкането не пречи на другото... Само че аз го разбрах по- късно. :)
Можеш да гушкаш куч. колкото си искаш и пак да слуша... Дори връзката се заздравява... wub.gif

#725 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2009 - 03:53 PM

Цитат(Tali @ Aug 24 2009, 04:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nushcho @ Aug 24 2009, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>

То гушкането не пречи на другото... Само че аз го разбрах по- късно. :)
Можеш да гушкаш куч. колкото си искаш и пак да слуша... Дори връзката се заздравява... wub.gif

Ох днес ще я гушкам двойно щом казваш че няма да се разлигави. wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Само ми дай нещо за гушкане ,направо ставам жестока :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#726 Потребителят е офлайн   taniappd Икона

Публикувано: 27 August 2009 - 11:05 PM

ЗДРАВЕЙ аз имам хьски от 1г 7м имам пролем с обучението му някой може ли да ми посочи места за обучение в бургас

#727 Потребителят е офлайн   taniappd Икона

Публикувано: 27 August 2009 - 11:19 PM

хьскитата не са с труден характер просто са своенравни разбират всичко и првят каквото им кажеш само че малко по трудно и не забравяйте че винаги ще си останат деца по характер

#728 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 August 2009 - 08:26 AM

Зина вече знае "седни" и "не" :)Много лесно се приучава на седни когато му даваш паничката с храната.Така свиква да сяда докато чака да и дадеш.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#729 Потребителят е офлайн   Vesi&Diablo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 04:43 PM

Здравейте!Нямам си и идея как вие учите кучетата си на "НЕ",защото моето вече от три месеца се опитвам да го науча и нищо!Иначе знае и прави много други неща-като седни,легни,на място,дава лапи и тн.,но с това НЕ сме скарани.Много ми е умничък и май затова се прави че не разбира!Е аз ще продължавам с опитите пък ще видим. smile.gif

#730 Потребителят е офлайн   dnepar Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 05:03 PM

Ето нещо което предполагам ще се хареса на повечето от вас http://www.youtube.c...h?v=PiKJa8Xq2-w

#731 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 28 August 2009 - 08:38 PM

Жестоко!!!

#732 Потребителят е офлайн   dnepar Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 09:10 PM

После кажете че Хъскито било глупаво нищо общо просто трябва време, търпение според мен поне. Моят Цезар чак такива неща не може да прави. Според мен доста показателен факт е че аз си разхождам кучо БЕЗ ПОВОД. Никога не го водя с верига само когато пресичаме

Ето още един страхотен линк с няколко клипа които тръгват един след друг сами http://www.youtube.c...w...PL&index=10

#733 Потребителят е офлайн   ddvd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 August 2009 - 09:38 AM

Здравейте, имам проблем с кутрето ,но не намерих нищо по въпроса който ме интересува. Моето пале не понася да стои сам и щом с жената си легнем в спалнята настава истински ад. Още по - лошото е че има доста силен глас и ще ни изселят от блока smile.gif . Веднаж решихме да спим в хола ,но тогава реши да ни хапе , лиже и скимти за да го качим на диваните. Някой може ли да сподели как да се справя с този проблем?
[/quote]

Не знам дали ще помогне при теб на един приятел помогна. Прежалиси една тениска, носи я да се омирише хубаво от тялото ти и вечерта я сложи при кучето. Така няма да се чуства изоставено. Пробвай. Успех.

#734 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2009 - 08:47 AM

Цитат(Vesi&Diablo @ Aug 28 2009, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Нямам си и идея как вие учите кучетата си на "НЕ",защото моето вече от три месеца се опитвам да го науча и нищо!Иначе знае и прави много други неща-като седни,легни,на място,дава лапи и тн.,но с това НЕ сме скарани.Много ми е умничък и май затова се прави че не разбира!Е аз ще продължавам с опитите пък ще видим. smile.gif

Да ти кажа чесно тази сутрин се уверих че "Не" си го изпълнява само когато иска.Понякогатака се заиграва че започва още по-усилено да хапе и скача.Като казвам НЕ знае че не е надобре ама май е започнала да ми се качва на главата и съм решила по-строги мерки да приложа.Някой ако знае нещо по добро като наказание от затваряне в другата стая,притискане към земята,разтърсване за вратлето...да казва!!!Че аз вече незнам какво да измисля.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#735 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 06:15 PM

Пробвай с вестник ( Труд например ) ab_041.gif! След като му кажеш НЕ и прави каквото си иска в употреба влиза вестника с който удряш ( не галиш а удряш) през муцуната. Колкото по - силно - толкова по добре. Така на кучето ще му стане ясно че след НЕ следва гадната част. За успокоение шока от удара е голям за сметка на болката.

#736 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 07:41 PM

Цитат(bugsbunni @ Sep 1 2009, 04:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пробвай с вестник ( Труд например ) ab_041.gif! След като му кажеш НЕ и прави каквото си иска в употреба влиза вестника с който удряш ( не галиш а удряш) през муцуната. Колкото по - силно - толкова по добре. Така на кучето ще му стане ясно че след НЕ следва гадната част. За успокоение шока от удара е голям за сметка на болката.

инрересно ми е ако някой теб те налага с весник през мутрата какво ли ще ти е
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#737 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:09 PM

Удрянето с вестник не трябва да е болезнено за кучето, или поне не много. По-скоро се цели то да се уплаши от това шумкане, което издава вестника. Определено не е "колкото по-силно, толкова по-добре". Не трябва да претрепваш кучето от бой или да го пребиваш с вестника, а само да го сплашиш, за да знае, че "Не" значи "Не" и трябва да бъде изпълнено. Може да се "въдвори" ред и с ръка (пак леко пошляпване през муцунката), но по принцип ръката е за галене, т.е. за хубави неща.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#738 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 09:23 PM

Също така добре е във вестника да сложите някое по-дебело желязо ab_041.gif
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#739 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 01 September 2009 - 09:29 PM

ab_041.gif Шегата настрана но вестника използван на място и умерено помага стига да не си увиете по едно желязо ab_041.gif
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#740 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 09:34 PM

И да носите винаги по един вестник затъкнат в гащите, че не се знае кога и за какво точно може да потрябва. ab_041.gif
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема