До преди месец и половина имах абсолютно същия проблем. Решението е да не спите няколко нощи, кучето да е само на мястото, където вие искате да спи. Няма да спре няколко нощи да вие, плаче, лае и дере по вратите, но след това няма да имате проблеми.
Много ми беше жал да я оставям и да я слушам как плаче, но пуснете ли я дори за малко в стаята/хола всичко започва от начало.
Усоех :)
Със Зина нямам такъв проблем палче само 30 секунди после се сеща за нещо друго и забравя.
Друго ме тревожи - да не би да я разлигавя много или пък обратното да прекалявам с НЕ.Когато си играя с нея много ме хапе по ръцете.Опитвам се да я отуча от това като и казвам НЕ всеки път когато ме захапе или и тикам кокала в устата.Понякога върши работа,но някой път го приема като игра и още повече се разпалва.Въпроса ми е добре ли е толкова често да и казвам НЕ.И въобще трябва ли да сядам да си играя с нея и да я въргалям или просто да я оставя около мен да си се занимава сама докато правя нещо.Просто да съм около нея да не е самичка.