Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#761 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2009 - 10:00 PM

На мен ми се разкърти ченето да повтарям "До мен". Единственият ефект от това е , че щом дам командата тръгвам редом с кучето. zz_217.gif

#762 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2009 - 10:25 PM

Ами явно не си му достатъчно интересен ab_041.gif Намери нещо, което привлича вниманието му... и се възползвай. Относно темата за привличане на внимание на кучето погледни тази тема- http://forum.dog.bg/-t28484.html Много е полезна

#763 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 05:31 PM

Ти ме разби. Наистина е много полезно. БЛАГОДАРЯ!!!

#764 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 07:28 PM

tali почти я научих на тази комянда "редом" почна да ме слуша но само по някай път.Може би не съм я научила достатачно добре
User's Signature

Качена снимка

#765 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2009 - 07:32 PM

Командите се учат, припомнят и затвърдяват цял живот... Когато се наложи коригираш с повода. От теб единствено се желае постоянство и упоритост! За тази команда обикновено трябва повечко време... поне при хъскитата, мисля. Но пък после е много приятно и смешно да виждаш как хората гледат, пулят се и се чудят- "Хъски, ама не дърпа! Колко е послушно! ud_009.gif "
П.П.
bugsbunni, моля smile.gif
Пак заповядай, но дано да не ти се налага повече ae_085.gif

#766 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 October 2009 - 08:38 AM

Искам да ви попитам явно и други хора са се зблъска ли с моят проблем. Моето хъски е на 7 месеца почти и когато ми е вързано предимно сутринно време и дори и през другото време ми вие като вълк и това в последно време ме изнервя как мога да го обуча така че да не вие а просто да си кротува на синжирчето :)

#767 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 09:23 AM

Цитат(Georgi Ryahov @ Oct 6 2009, 06:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да ви попитам явно и други хора са се зблъска ли с моят проблем. Моето хъски е на 7 месеца почти и когато ми е вързано предимно сутринно време и дори и през другото време ми вие като вълк и това в последно време ме изнервя как мога да го обуча така че да не вие а просто да си кротува на синжирчето :)

Когато го вържеш пак погледни в очите му......Какво виждаш - тъга, ярост, неподчинение....но не и омраза, продължава да те обича. А ти обичаш ли твоето куче ? Надявам се отговора да ти е "Да" - тогава, би трябвало да се опиташ да го разбереш. Мъчение е да бъдеш вързан по цял ден - нали?!?!?!?
Кучето е най-добрия приятел на човека - любовта между двамата е оцеляла хилядолетия. Защо любовта на кучето е същата, а любовта на хората се превръща в бизнес, агресия и какво ли още не....?
Нашата Норта знае в какво настроение съм, още щом ме зърне на входа, аз от погледа и разбирам как е прекарала сама в къщи. И понякога си играем на"каква скрита беля съм направила"?
Контакта човек - куче е най-искренния контакт, който може да съществува между две живи същества. Трябва само да се научим да го виждаме и да му се наслаждаваме.....

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#768 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 11:19 AM

проницателно (:

#769 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 03:32 PM

Georgi Ryahov, едно хъски НЕМОЖЕ да бъде на синджир! Било то само сутрин, само за 1 час, за половин час, пък камо ли за ден, нощ или денонощие!!! Замисли се осигуряваш ли му достатъчно натоварване, изразходва ли цялата си енергия, получава ли нещото, което е най- ценно за всяко куче- Пълноценна Разходка?!
Според мен проблема е, че не изразходва достатъчно енергия, чувства се подтиснато, тъжно...
Поработи над въпроса няколко дни- махни синджира, и нещата ще се променат! smile.gif

#770 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 October 2009 - 03:38 PM

Тали миличко изразходваме е енергията правим по 6-7 обиколки на стадиона това са приблизително 3 км без да спрем но явно проблема идва от сунжира и ще помисля малко по въпроса ще ми заградя едно помещение покраи колибката му горе доло 3-3м и ще му премахна синжира :) Благодаря за съвета твоето е мн сладичко :) ако това на снимката сте вие :)

#771 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 04:42 PM

3 км са малко и то ако ги вървите или бягате с човешки ход.
Нортинян бяга на спринт поне по 10 км на ден и пак ми се лигави и ослушва за още, след като се наспи едно яко ab_041.gif

Уикендите бяга сигурно повече + преодоляване на пресечени терени и голяма денивилация.

Според мен с тия 3 км дори и пуснато в 2 декара двор, кучето ще кипи от енергия и ще вие за разходки. Аз направо незнам ако не сте ежедневно свободни да се занимавате с кучетата, как съумявате да ги изтощите в градска среда. Малко са хората като Тали, които са обучили хъскитата си перфектно и могат да си позволяват по-често да ги пускат на свобода. Като ги гледам по улиците, масово собствениците биват дърпани от диванетата и ги пускат в някой парк за по половин един час макс. То тва съжителство ми се вижда .... неудобно!
както и да е , отплеснах се!

адаш, клетката колкото може по-голяма и яки разходки!

#772 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 October 2009 - 05:10 PM

Адашче ще се постараем аз живея близо и до една гора разхождам го и по там на стръмни скатове и мисля че се изморява а тичането го правим на стадиона че на гората аз немога да издържа като него :) мерси за съвета

#773 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 09:29 PM

Кучето свиква със натоварването. Например ако е свикнало на 3 км. както е във вашия случай, то тези 3 км. сега не му стигат... Постепенно трябва да се увеличава натоварването. Още повече, че твоето в само на 7 месеца. Тепърва започва да се развива, гръден кош, издръжливост, сила и т.н...
О още нещо ми дойде на ум, относно синджира... Не знам дали отскоро го връзвате, но ако е от скоро, то значи, че е свикнало на друг режим. Всеизвестно е, че кучето не върши физиологичните си нужди близо до мястото за спане или хранене. Може би вие, защото стиска и не иска да върши там "работата"? Замисли се променил ли се е по някакъв начин режима на кучето, нещо по- различно и сам ще си отговориш защо вие.
Georgi Ryahov, ние сме, благодаря! smile.gif

#774 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 09:48 PM

Бела върви редом само като е тъмно навън. ab_041.gif Независимо дали има хора и/или кучета, по тъмно си върви редом с много малко корекции. Какво да направя, че и по светло да върви редом? ud_009.gif
П.С. Лакомства и играчки не представляват интерес за нас навън, интересна е само играта на гоненица, която не става за учене на командата "редом" предполагам? ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#775 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 09:56 PM

Може би се страхува и гледа да е близо до теб, знам ли smile.gif
И Райа върви редом до мен без да задавам командата, когато е тъмно и сме само двете, нащрек е и постоянно заглежда хората и се оглежда. Явно усеща, че на мен ми е по- притеснено, защото квартала ни не е от най- добрите в Монтана. Може и при Бела да е така. През деня не и пука, рядко застава да ходи до мен без команда.

#776 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 10:07 PM

Възможно е да е от това, но аз не се притеснявам да я извеждам по тъмно (моят също не е от най-добрите квартали), общо взето не ми пука кога излизаме. Остава въпроса как да я науча да върви редом и по светло ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#777 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 October 2009 - 07:06 AM

Тали отново благодаря аз ще измисля нещо по въпроса но дано да не е късно иначе е връзвано вече почти двам може би и три месеца в началото го гледах вътре в къще но поради някой общоятества се наложи да го изведа на двора ни.Вие вече колко сте големи и с какво обичаш да я храниш твоето съкровище

#778 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 08:07 AM

незнайна,
а на тъмно как я научи (о: то принципа най-вероятно е същия (: трябва по- скоро да я научиш да игнорира потенциалните забавления и тогава ще изпълнява комадната и на светло. Нортинян изпълнява "до мен" ама през 10 метра трябва да му я повтарям ab_041.gif

адаш, има си тема за храна има и говорилня, тука се обучаваме на ред и етикет md_064.gif

#779 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 06:17 PM

Всяко куче може да се научи на определен начин на живот , зависи как е научено от малко. Съгласете се , че Хъски е свободолюбива порода - следователно не може да живее в апартамент. ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif Тъпо нали? Каквото и да е кучето , първоначално няма да му е хубаво на синджира , но с времето нещата се променят. Като при хората е - с всичко се свиква. Майка ми гледа кавказка овчарка в апартамент а кучето живееше 6 год. навън , но свикна.
Tali , всяко куче може да живее на синджир , друг е въпроса до колко е хуманно. Съгласи се , че и на немската овчарка и на каракачанката не им е хубаво да са вързани. Който иска да гледа куче навън , да му осигури място където животинчето да стои без да се връзва.

#780 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2009 - 12:18 AM

Цитат(bugsbunni @ Oct 8 2009, 05:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всяко куче може да се научи на определен начин на живот , зависи как е научено от малко. Съгласете се , че Хъски е свободолюбива порода - следователно не може да живее в апартамент. ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif Тъпо нали? Каквото и да е кучето , първоначално няма да му е хубаво на синджира , но с времето нещата се променят. Като при хората е - с всичко се свиква. Майка ми гледа кавказка овчарка в апартамент а кучето живееше 6 год. навън , но свикна.
Tali , всяко куче може да живее на синджир , друг е въпроса до колко е хуманно. Съгласи се , че и на немската овчарка и на каракачанката не им е хубаво да са вързани. Който иска да гледа куче навън , да му осигури място където животинчето да стои без да се връзва.

Напълно съм съгласен с теб,но има малко подробности на заграденото място. 1во: тази оградка трябва да си има и покривче,защото като види котката на двора нашият Брандо как се катери по мрежата просто му завижда ab_041.gif 2ро:под това покривче тябва и циментен под или плочи фугирани с цимент,защото нашите любимци са малки " фадромки" с големи изкопни възможности af_089.gif а и така местото е по-лесно за почистване и дезинфекция.Така че успех със строежите и ако не направите тези неща знайте,че след най-много 15мин. вашият кучо няма да бъде в тази клетчица re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема