Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 04 October 2009 - 10:25 PM

Публикувано: 05 October 2009 - 07:32 PM

П.П.
bugsbunni, моля

Пак заповядай, но дано да не ти се налага повече

Публикувано: 06 October 2009 - 08:38 AM
Публикувано: 06 October 2009 - 09:23 AM
Когато го вържеш пак погледни в очите му......Какво виждаш - тъга, ярост, неподчинение....но не и омраза, продължава да те обича. А ти обичаш ли твоето куче ? Надявам се отговора да ти е "Да" - тогава, би трябвало да се опиташ да го разбереш. Мъчение е да бъдеш вързан по цял ден - нали?!?!?!?
Кучето е най-добрия приятел на човека - любовта между двамата е оцеляла хилядолетия. Защо любовта на кучето е същата, а любовта на хората се превръща в бизнес, агресия и какво ли още не....?
Нашата Норта знае в какво настроение съм, още щом ме зърне на входа, аз от погледа и разбирам как е прекарала сама в къщи. И понякога си играем на"каква скрита беля съм направила"?
Контакта човек - куче е най-искренния контакт, който може да съществува между две живи същества. Трябва само да се научим да го виждаме и да му се наслаждаваме.....

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 06 October 2009 - 03:32 PM
Според мен проблема е, че не изразходва достатъчно енергия, чувства се подтиснато, тъжно...
Поработи над въпроса няколко дни- махни синджира, и нещата ще се променат!

Публикувано: 06 October 2009 - 03:38 PM
Публикувано: 06 October 2009 - 04:42 PM
Нортинян бяга на спринт поне по 10 км на ден и пак ми се лигави и ослушва за още, след като се наспи едно яко

Уикендите бяга сигурно повече + преодоляване на пресечени терени и голяма денивилация.
Според мен с тия 3 км дори и пуснато в 2 декара двор, кучето ще кипи от енергия и ще вие за разходки. Аз направо незнам ако не сте ежедневно свободни да се занимавате с кучетата, как съумявате да ги изтощите в градска среда. Малко са хората като Тали, които са обучили хъскитата си перфектно и могат да си позволяват по-често да ги пускат на свобода. Като ги гледам по улиците, масово собствениците биват дърпани от диванетата и ги пускат в някой парк за по половин един час макс. То тва съжителство ми се вижда .... неудобно!
както и да е , отплеснах се!
адаш, клетката колкото може по-голяма и яки разходки!
Публикувано: 06 October 2009 - 09:29 PM
О още нещо ми дойде на ум, относно синджира... Не знам дали отскоро го връзвате, но ако е от скоро, то значи, че е свикнало на друг режим. Всеизвестно е, че кучето не върши физиологичните си нужди близо до мястото за спане или хранене. Може би вие, защото стиска и не иска да върши там "работата"? Замисли се променил ли се е по някакъв начин режима на кучето, нещо по- различно и сам ще си отговориш защо вие.
Georgi Ryahov, ние сме, благодаря!

Публикувано: 06 October 2009 - 09:48 PM

П.С. Лакомства и играчки не представляват интерес за нас навън, интересна е само играта на гоненица, която не става за учене на командата "редом" предполагам?

Публикувано: 06 October 2009 - 09:56 PM

И Райа върви редом до мен без да задавам командата, когато е тъмно и сме само двете, нащрек е и постоянно заглежда хората и се оглежда. Явно усеща, че на мен ми е по- притеснено, защото квартала ни не е от най- добрите в Монтана. Може и при Бела да е така. През деня не и пука, рядко застава да ходи до мен без команда.
Публикувано: 07 October 2009 - 07:06 AM
Публикувано: 07 October 2009 - 08:07 AM
а на тъмно как я научи (о: то принципа най-вероятно е същия (: трябва по- скоро да я научиш да игнорира потенциалните забавления и тогава ще изпълнява комадната и на светло. Нортинян изпълнява "до мен" ама през 10 метра трябва да му я повтарям

адаш, има си тема за храна има и говорилня, тука се обучаваме на ред и етикет

Публикувано: 08 October 2009 - 06:17 PM

Tali , всяко куче може да живее на синджир , друг е въпроса до колко е хуманно. Съгласи се , че и на немската овчарка и на каракачанката не им е хубаво да са вързани. Който иска да гледа куче навън , да му осигури място където животинчето да стои без да се връзва.
Публикувано: 09 October 2009 - 12:18 AM

Tali , всяко куче може да живее на синджир , друг е въпроса до колко е хуманно. Съгласи се , че и на немската овчарка и на каракачанката не им е хубаво да са вързани. Който иска да гледа куче навън , да му осигури място където животинчето да стои без да се връзва.
Напълно съм съгласен с теб,но има малко подробности на заграденото място. 1во: тази оградка трябва да си има и покривче,защото като види котката на двора нашият Брандо как се катери по мрежата просто му завижда