Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 06 December 2009 - 09:40 PM
Ако няма ще трябва да я нашамаря следващия път.
ами трябва да се уче да яде само в купичката си и не оставяй нищо по пода за да не яде от там и също ще го пошляпваш
спорет мен трява да е така !
Публикувано: 17 December 2009 - 10:37 AM

Публикувано: 17 December 2009 - 11:50 PM
Второ- трябва ти още малко търпение

Щом ходи към 4, 5... започни да ставаш в толко за да го изведеш... (случвало се е да ставам в 3 часа, защото мойта трябва да пишка) Няколко дена в точен час. След това започни да отлагаш с минутки. И така постепенно ще започнете да ходите в 6ч. да кажем... А и кучето още няма определен режим... мисля аз.
Важно е да изградиш на кучето режим, който да се спазва строго и постоянно!
hwarang
"НЕ!" . Ако все пак захапе боклука вадиш от устата и леко цапваш муцунката с два пръста или просто се скарваш (зависи кое върши работа при вас). Следващия път като кажеш "НЕ!"... ако мислиш, че все пак ще вземе боклука- корекция. С времето ще се научи, че от земята не се яде без позволение.
На нас ни трябваха 2 месеца и нещо да се научим... А през тези два месеца... вадила съм току що убити птички, кравешки, котешки, кози ла*на (с извинение), сурови кокали, дори веднъж беше хванала една мишка и ми я донесе... и какво ли още не...

Подготви се за приключение!

Публикувано: 20 December 2009 - 07:15 PM

Публикувано: 20 December 2009 - 09:56 PM
Като малък го учех на "ела" и отговаряше като имаше храна...после почна да си пикае на ушите и да се прави на дръж ми шапката.
Ииии реших да сменя командата с "при мен". И така на ролков повод няколко седмици упражнявахме, виках "при мен", ако не реагира го дръпвах, ако хептем не реагира го дърпах по-силно, идваше ли му давах награда. Ииии се реших да пробвам без повод, защото се разхождаме в почти безлюдна гора.
Другото което правех е...повтарях като развален магнетофон. Пуснат ли е, пак се пробва да си пикае на ушите. Спирам и почнам "при мен" х n пъти. Подозирам, че го дразня ужасно много, като си крещя в гората с пълно гърло и го карам да ме сънува в най-големите си кошмари и започна да идва от първи-втори път на повикването.
Иии викаш...ама силно.
Публикувано: 21 December 2009 - 09:06 AM

Публикувано: 21 December 2009 - 02:58 PM
Иии викаш...ама силно.
Ако повтаряш едно и също, без да изискваш изпълнение, обикновенно ефекта е обратен. Научават се, че могат и да не идват. За това, когато кучето се учи, в началото е важно да го викаш в моменти, в които виждаш, че то има готовност да дойде, не когато е заето с нещо друго и няма да дойде, тъй като "акъла му е другаде".

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 December 2009 - 07:44 PM
Иии викаш...ама силно.
Ако повтаряш едно и също, без да изискваш изпълнение, обикновенно ефекта е обратен. Научават се, че могат и да не идват. За това, когато кучето се учи, в началото е важно да го викаш в моменти, в които виждаш, че то има готовност да дойде, не когато е заето с нещо друго и няма да дойде, тъй като "акъла му е другаде".
И аз достигнах до този извод, но тези моменти са рядкост

Публикувано: 30 December 2009 - 10:15 PM
Публикувано: 31 December 2009 - 08:42 PM
П.С всичко по-горе е лично мое мнение не искам да тваря никой с него !

Публикувано: 01 January 2010 - 08:52 PM

Публикувано: 01 January 2010 - 11:14 PM
душач!
норти като цяло не е от тия дето се дърпат, но когато има много натрупана енергия и той става мераклия да ме води (: откак го разхождам с душач все е редом (:
Публикувано: 02 January 2010 - 12:28 AM

Не е невъзможно, ами по- трудно. И то по- скоро за човека, отколкото за кучето... Душачите и строгите нашийници може и да предотвратят тегленето и дърпането, но не решават проблема... отлагат го...
Публикувано: 14 January 2010 - 07:22 PM

Публикувано: 14 January 2010 - 07:33 PM

Ако имаш допълнителни въпроси питай на ЛС- ще отговоря
Публикувано: 17 January 2010 - 10:44 AM

Смях се от сърце с теб.....

При нас е същото - Норта всичко разбира, но се прави на луда види ли, че съм се паникьосала. Идването с наградки при нас не действа. Докато не разбрах, че ако съм по-спокойна тя си играе с други кучета в парка Редута, но гледа и да не ме изпусне от поглед....

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева