Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#801 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2009 - 09:36 AM

Кажете някакъв метод за дресиране , да спре кучето да търси какво да яде от земята.
Ако няма ще трябва да я нашамаря следващия път.
User's Signature

Качена снимка

#802 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 09:40 PM

Цитат(hwarang @ Nov 28 2009, 09:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кажете някакъв метод за дресиране , да спре кучето да търси какво да яде от земята.
Ако няма ще трябва да я нашамаря следващия път.

ами трябва да се уче да яде само в купичката си и не оставяй нищо по пода за да не яде от там и също ще го пошляпваш

спорет мен трява да е така !
User's Signature

Качена снимка

#803 Потребителят е офлайн   Djordjo Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 10:37 AM

Привет на всички.Имам едно проблемче с моя звяр.Вече стана на 5 месеца и от както е в нас си има едно място за изхождане върху весници.От 3-тия месеца почнахме да излизаме след ваксината и в начало се стискаше вън и чак като се приберем отиваше на весниците и си свършваше работата.От няколко дена съм се захванал със задачата да го науча да се изхожда само навънка.Изкарвам го през половин час,на едно и също място и си го поущрявам след като свърши работата.Обаче малкия Лампард явно е доста объркан от това и спря да ходи на весниците,а постоянно намирам изненади из нас. ud_009.gif За първи път гледам куче,така че ако може някои да ми даде някакви насоки как да го науча.Може пък още е малко,защото явно неможе да стиска,а пък и вечерно време към 4-5 малките часове също си ходи,а пък немога да го изкарвам и да го следя постоянно.

#804 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 December 2009 - 11:50 PM

Първо- не го учи да ходи навън на едно и също място... Ами го поощрявай навсякъде, където свърши "работа" по време на разходка...
Второ- трябва ти още малко търпение smile.gif Ще се научи... но бъди търпелив и постоянен.
Щом ходи към 4, 5... започни да ставаш в толко за да го изведеш... (случвало се е да ставам в 3 часа, защото мойта трябва да пишка) Няколко дена в точен час. След това започни да отлагаш с минутки. И така постепенно ще започнете да ходите в 6ч. да кажем... А и кучето още няма определен режим... мисля аз.
Важно е да изградиш на кучето режим, който да се спазва строго и постоянно!

hwarang
"НЕ!" . Ако все пак захапе боклука вадиш от устата и леко цапваш муцунката с два пръста или просто се скарваш (зависи кое върши работа при вас). Следващия път като кажеш "НЕ!"... ако мислиш, че все пак ще вземе боклука- корекция. С времето ще се научи, че от земята не се яде без позволение.
На нас ни трябваха 2 месеца и нещо да се научим... А през тези два месеца... вадила съм току що убити птички, кравешки, котешки, кози ла*на (с извинение), сурови кокали, дори веднъж беше хванала една мишка и ми я донесе... и какво ли още не... zz_020.gif Важното е да не си много гнуслив, иначе не си готов за куче ab_041.gif
Подготви се за приключение! smile.gif

#805 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 10:29 PM

Искам да попитам някой да знае специалист или училище за кучета в софия защото се е видяло, че няма да се справя с мойто зверче dh_188.gif

#806 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 07:15 PM

Ха добре де ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Немога да разбера...в мен ли е проблема незнам,но искам да науча Йорк като му викна да дойде при мен,а не да прехвърчи до мен и да не се спре.Ако имам кренвирш или гранули-да,всичко е ОК,но ако нямам не става работата.Та моля за някакво евентуално решение ae_085.gif ae_085.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#807 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 09:56 PM

При мен подейства едно нещо-смених командата за "ела тук".
Като малък го учех на "ела" и отговаряше като имаше храна...после почна да си пикае на ушите и да се прави на дръж ми шапката.
Ииии реших да сменя командата с "при мен". И така на ролков повод няколко седмици упражнявахме, виках "при мен", ако не реагира го дръпвах, ако хептем не реагира го дърпах по-силно, идваше ли му давах награда. Ииии се реших да пробвам без повод, защото се разхождаме в почти безлюдна гора.
Другото което правех е...повтарях като развален магнетофон. Пуснат ли е, пак се пробва да си пикае на ушите. Спирам и почнам "при мен" х n пъти. Подозирам, че го дразня ужасно много, като си крещя в гората с пълно гърло и го карам да ме сънува в най-големите си кошмари и започна да идва от първи-втори път на повикването.
Иии викаш...ама силно.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#808 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:06 AM

Мерси за отговора ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif !Ще пробвам и с "при мен",но има едно много интересен случай при мен.Когато Йорк забегне (говорим за порядъка на 500-600 метра) аз лягам все едно съм умрял,и той за 4-5 секунди е при мен,облизвайки ме обилно?Това пристъп на обич ли е или просто страх,че няма да ме има : ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#809 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 02:58 PM

Цитат(xael @ Dec 20 2009, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Другото което правех е...повтарях като развален магнетофон. Пуснат ли е, пак се пробва да си пикае на ушите. Спирам и почнам "при мен" х n пъти. Подозирам, че го дразня ужасно много, като си крещя в гората с пълно гърло и го карам да ме сънува в най-големите си кошмари и започна да идва от първи-втори път на повикването.
Иии викаш...ама силно.

Ако повтаряш едно и също, без да изискваш изпълнение, обикновенно ефекта е обратен. Научават се, че могат и да не идват. За това, когато кучето се учи, в началото е важно да го викаш в моменти, в които виждаш, че то има готовност да дойде, не когато е заето с нещо друго и няма да дойде, тъй като "акъла му е другаде".

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#810 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 December 2009 - 07:44 PM

Цитат(Huskypower @ Dec 21 2009, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(xael @ Dec 20 2009, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иии викаш...ама силно.

Ако повтаряш едно и също, без да изискваш изпълнение, обикновенно ефекта е обратен. Научават се, че могат и да не идват. За това, когато кучето се учи, в началото е важно да го викаш в моменти, в които виждаш, че то има готовност да дойде, не когато е заето с нещо друго и няма да дойде, тъй като "акъла му е другаде".

И аз достигнах до този извод, но тези моменти са рядкост ab_041.gifНаистина когато видят че минава номера и се инатят и не искат да изпълняват ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#811 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 10:15 PM

дайте идея как да му намаля апетита на това куче! само за ядене мисли и е на принципа всичко се яде!

#812 Потребителят е офлайн   syndrome Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2009 - 01:34 AM

Аз пък имам проблем с хапане.Тръгвам да я галя нашата, а тя само търси да хапе ръката ea_103.gif

#813 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2009 - 08:42 PM

Jorji,ние се чудим как да е караме да яде че прилича на хрътка ти ...давай на хайвана да си яде, колкото е дадено на опаковката според храната.Е ако дебелее намали дажбата и тва е спорд мен.А и като е лаком лесно можеш да го учиш на разни работи,но ти това си го знаеш.Много е лошо да ти е злоядо кучето вярвай ми.!

П.С всичко по-горе е лично мое мнение не искам да тваря никой с него ! ea_103.gif

#814 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2010 - 08:52 PM

Идън много се дърпа като излезнем на разходка, въпреки, че знае редом. Но командата я изпълнява само ако няма буклуци по земята. Тъй че въпроса ми е как да го накрам да не се дърпа, докато го разхождам? В момента решението ми е и аз го дарпам и го принуждавам с ГООлеми усилия да върви г/д до мен. Дали ще стане така...в един момент да му писне да се дърпа и да се усети, че е по-яко да върви спокойно? zz_219.gif
User's Signature

Качена снимка

#815 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2010 - 11:14 PM

Цитат
Идън много се дърпа като излезнем на разходка, въпреки, че знае редом. Но командата я изпълнява само ако няма буклуци по земята. Тъй че въпроса ми е как да го накрам да не се дърпа, докато го разхождам? В момента решението ми е и аз го дарпам и го принуждавам с ГООлеми усилия да върви г/д до мен. Дали ще стане така...в един момент да му писне да се дърпа и да се усети, че е по-яко да върви спокойно? zz_219.gif

душач!
норти като цяло не е от тия дето се дърпат, но когато има много натрупана енергия и той става мераклия да ме води (: откак го разхождам с душач все е редом (:

#816 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 January 2010 - 12:28 AM

аз пък мисля, че команда Редом не е научена както трябва... и трябва да се, да кажем... донаучи. Дърпа заради боклуци... ами като вии котка, куче, гълъб... ud_009.gif Трябва така да се знае РЕДОМ, че като видите котка да не побегне, ами да продължи спокойно до теб, дори и да продължи да гледа в животното...
Не е невъзможно, ами по- трудно. И то по- скоро за човека, отколкото за кучето... Душачите и строгите нашийници може и да предотвратят тегленето и дърпането, но не решават проблема... отлагат го...

#817 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 January 2010 - 07:22 PM

Сега съм решил следващата команда която да науча Айра да бъде "Място"!Но наистина е много трудно тя не я изпълнява дори веднъж!И за това искам да питам Tali ,която съм признал за Най-добре обучаващата и Райa за най-възпитаното и обучено сладкишче wub.gif wub.gif wub.gif Tali можеш ли да ми дадеш съвет за тази команда,понеже гледах твои клипчета и Райа я изпълнява безупречно.
User's Signature

Качена снимка

#818 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2010 - 07:33 PM

naskohit ето ключа от бараката smile.gif http://forum.dog.bg/...8367.html&st=20
Ако имаш допълнителни въпроси питай на ЛС- ще отговоря

#819 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2010 - 04:31 PM

невероятна си,благодаря започваме с обучението wub.gif wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#820 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 10:44 AM

Цитат(kostadinoff94 @ Dec 21 2009, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси за отговора ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif !Ще пробвам и с "при мен",но има едно много интересен случай при мен.Когато Йорк забегне (говорим за порядъка на 500-600 метра) аз лягам все едно съм умрял,и той за 4-5 секунди е при мен,облизвайки ме обилно?Това пристъп на обич ли е или просто страх,че няма да ме има : ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Смях се от сърце с теб..... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
При нас е същото - Норта всичко разбира, но се прави на луда види ли, че съм се паникьосала. Идването с наградки при нас не действа. Докато не разбрах, че ако съм по-спокойна тя си играе с други кучета в парка Редута, но гледа и да не ме изпусне от поглед....

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43