Кучето в София - на къса каишка
Публикувано: 02 August 2010 - 01:49 PM
Публикувано: 02 August 2010 - 01:52 PM
Zonker, в 02 August 2010 - 01:42 PM, написа:
Май се бъркаш. Това за 2-те животни е във Варна и е открай време, т.е, не се случва сега.
В Софийската наредба се залага изискването по ЗЗЖ за квадратура / животно.
Публикувано: 02 August 2010 - 01:53 PM
ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 11:54 AM, написа:
Като го разхождаш на 80см каишка на оживено място не би трябвало да има проблем. Иначе ще е супер тъпо да те глобят защото си с ролков повод.
Публикувано: 02 August 2010 - 02:24 PM
Никога не се знае, кога ще им скимне да хукнат да проверяват за стари, дебилни наредби и да глобяват.

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 02 August 2010 - 02:26 PM
no_brain, в 02 August 2010 - 11:58 AM, написа:
Като го разхождаш на 80см каишка на оживено място не би трябвало да има проблем. Иначе ще е супер тъпо да те глобят защото си с ролков повод.
Зависи какво разбираш под оживено място.Аз се разхождам в парка не в центъра на града.
Публикувано: 02 August 2010 - 02:29 PM
no_brain, в 02 August 2010 - 11:58 AM, написа:
Зависи какво разбираш под оживено място.Аз се разхождам в парка не в центъра на града.Хубави поляни,дълги алеи искам кучето да е свободно на 2-3 метра от мен когато обстановката го позволява,ест.че като има повече хора за удобство си прибираш кучето не го оставяш да се омотае около хорските крака.Ами какво правим имам поводи 8м.

Публикувано: 02 August 2010 - 02:32 PM
ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 01:54 PM, написа:
в града и в обществото ни не живееш само ти и кучето ти. И не живеят само стопаните на кучета.
Имаме хоби, хора. Някои от съфорумци имат професионална дейност, свързана с кучета: дресьори, хендлери, грумьори. Нашата задача това хоби да не се противопоставя и да не се злепоставя в очите на днешното общество. Стигнали сме до изострена и конфликтна ситуация, така че аз не виждам какво се възмущавате и тропате с краката. Обучавайте си кучета, слагайте им намордници, покажете на хората наоколо че вие и кучетата ви сте добри, адекватни, възпитани и нормални.
Израснах в обществото където породистите кучета бяха държавна политика и струваха скъпо, практически всички имаха родословие, кучета над 40-см в холката почти задължително трябваше да минат ОКД (общ курс дресура). Мога да ви кажа че тогава породисто куче бе рядко срещнато, но винаги възпитано, социализирано, на къс повод а в обществен транспорт и с намордник. И предизвикваше възхищение и уважение.
Бях на 8, когато се прибирах от училището втора смяна зимата и видях черен дог: породисто куче самО на улицата тогава бе нон-сенс (то и глутниците ги нямаше тогава), то не е като сега да реват по форумите за поредно изхвърлено/изгубено породоподобно... В съседния вход живееше черна женска от същата порода и реших че стопаните й могат да помогнат. Изкомандвах на кучето "Редом" и го заведох това ми ти теле при съседите ми. През ум не ми е минало да се страхувам от кучето - знаех че всичките породисти едри кучета са възпитани. Съседката му изми лапите на песа, остави го да пренощува у тях и го заведе в клуба на породата, където бързо откриха паникьосаните стопани, които случайно изгубиха кучето.
ТАКА трябва да бъде: кучета от всички породи да не са леснодостъпни, да не са евтини по 10 лева за кило, да не се продават по борсите и животинските, и за отглеждането им да има сериозни изисквания.
В ущърб на стопани, казваш ти? Значи няма да си взимаш куче, което ще се отрази добре на самото куче и на околните. Аз, като стопанин, не виждам нищо лошо в тези ограничения.
Dixi.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 August 2010 - 02:34 PM
преди време мисля че четох някъде че това важи за кучета над 6 месечна възраст ? Дали правилно помня или не ?
защото ще е доста глупаво да се налага да и купувам намордници през няколко месеца ...а пък и те до 6 месеца дори не могат да охапят сериозно да ранят някои ..та те са с бебешки зъбки.....
Публикувано: 02 August 2010 - 02:54 PM
Публикувано: 02 August 2010 - 03:02 PM
ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 02:59 PM, написа:
То и блондинските дрешки за кучета с цена за нанайсе хиляди долара са създадени с кристали Сваровски. Е, и?
Никой. Никъде. Никога. Не. Се. Интересувал. От. Нашето. Хоби.
А и не е длъжен.
Набийте си го в главите най-накрая.
Искаме да гледаме кучета - ок, но така че хората да не се шашкат, да не ги цапат/плашат невъзпитаните животни. Вървя си аз наконтена за гости с букета и светли дрехи и изведнъж нечие куче решило че трябва да ме оближе, слагайки мръсните си лапи върху мен. А мерси, имам право да се възмущавам. Да не говорим че черен лабрадор е в състояние да уплаши с такова действие някоя баба с внуче. Не я интересува въобще че това е лабрадор, че тези кучета обичат хората, че няма да направи нищо: тя визира едро черно куче за Бога. И се плаши. И е права.
От личния ми опит като приемно семейство: кучето което гледах и което сега е дипломиран водач в градския транспорт в пъти по-доброжелателно го гледаха и коментираха хората, когато то бе с намордник. И да, носих й вет-паспорта винаги за евентуалната проверка. Той да не е сто кила, лична карта как си носим навсякъде? Мобилния ни тежи повече отколкото паспорта на кучето.
Ако един човек не може или го мързи да си възпитава и социализира кучето - да не го взима. На всички ще им се отрази добре това.

Публикувано: 02 August 2010 - 03:13 PM
От личен опит като мина някъде с кучето с намордник ме заобикалят отдалече и най-вече майки и баби плашат децата виж това куче е зло и хапе за това са му сложили намордник.Цялата ситуация е някак безумна.Вървя и ми казват тези злобните кучета трябва да ги забранят.Питам как разбрахте че е злобно.Отговор ми нали е с намордник?????????
Публикувано: 02 August 2010 - 03:17 PM
При вас в Шотландия имате ли дългогодишни проблеми със свръх-популация, охранени агресивни глутници, леснодостъпни евтини кучета от всичките породи и 90% невъзпитани стопани? Не отклонявай темата, стига с тези реплики от рода на "българи сме сбъркани".
Не е до нация, а е до свръх-популация, достъпност на кучета и липса на киноложката грамотност. Ела да видиш прехвалените нации какви безобразия вършат на нашите курорти като им се отвърже каиша.

Публикувано: 02 August 2010 - 03:32 PM

Публикувано: 02 August 2010 - 03:33 PM
Furia_S, в 02 August 2010 - 03:22 PM, написа:
Ахаха, ей това наистина е гледка...Ама как се омазват само, но после чисти и изкъпани се качват в самолетчето и обратно в "своето приятно, чисто и възпитано местенце". И започват да сочат с пръст (вече тавряс..)
Публикувано: 02 August 2010 - 03:41 PM
ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 03:37 PM, написа:

Човек, тогава махам намордника на кучето ако ме напада глутницата, ако положението е сериозно. Като преди това съм предприела всички мерки да предотвратя сблъсъка ( как го правя го описах в темата "Напада ни куче, как да реагираме"), и ако не си прочела внимателно то го пише в първото съобщение:
Цитат
какъв ти е проблема и от какво се възмущаваш? Можеш ли да ми го формулираш ясно, точка по точка и аргументирано?

Публикувано: 02 August 2010 - 03:45 PM
The Danish Parliament passes a new Dog Act banning 13 breeds. The Act enters
into force July 2010 and includes banning of the following breeds:
.................
Dogs of these breeds and crosses involving these breeds:
Are not allowed to be bred.
Are not allowed to be purchased, sold, imported, exported or transferred.
Must be kept on a short (max. 2 m) lead when outside owner’s property.
Must wear a muzzle when outside owner’s property.
Някой пак се престарава.
Дори онези фашисти, дето забраниха развъждането и вноса на 13 "опасни" породи, позволяват на стопаните им да ги водят на повод дълъг 2/два/ метра!
Публикувано: 02 August 2010 - 03:59 PM
1-дразня се от подобни забрани-ограничаващи по някакъв начин правото ми на избор и свободата на кучето ми.Ако кучето е на рулетен повод ти пак го контролираш нали?Спазваш закона кучето да е на повод.Някой горе го беше измерил без ръкохватката и карабината повода му бил точно 80см.Проверяващите как ще ми мерят повода ли и от къде ще го мерят.
2-намордник-смятам че ако кучето е на повод можеш да предотвратиш евентуално ухапване.По принци п съм ЗА намордник,защото може да предпази кучето да лапне някой боклук от земята.Но ме притеснява това че може пак да ми се случи да ни нападнат бездомни кучета и предния път не можах да го откопчея прекалено бързо стана всичко.А и винаги ще има такива дето няма да я спазват забраната и ако ме връхлети свободно пуснато агресивно куче......
3-Като цяло май е това,проблем нямам,защото аз и така си разхождам голямото куче на 1,50 повод и с намордник,но друите ми 2 са по дребни и ми е по удобно с дълъг повод.
4-Ако някой ме нападне и кучето ми го ухапе аз как ще докажа че съм в правото си,100% съм убедена че оня ще подаде жалба за ''агресивното'' ми куче че го ухапало и със тази истерия покрай зачестилите случаи на ухапани хора от домашни кучета няма аз да съм аз правата.
Публикувано: 02 August 2010 - 04:09 PM
Denmark bans 13 breeds
The Danish Parliament passes a new Dog Act banning 13 breeds. The Act enters
into force July 2010 and includes banning of the following breeds:
.................
Dogs of these breeds and crosses involving these breeds:
Are not allowed to be bred.
Are not allowed to be purchased, sold, imported, exported or transferred.
Must be kept on a short (max. 2 m) lead when outside owner’s property.
Must wear a muzzle when outside owner’s property.
Някой пак се престарава.
Дори онези фашисти, дето забраниха развъждането и вноса на 13 "опасни" породи, позволяват на стопаните им да ги водят на повод дълъг 2/два/ метра!
[/quote
Да това звучи по нормално и то само за тези забранени породи до 2 метра.