Dog.bg Форуми : Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

#61 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2010 - 05:15 PM

Показване на мнениетоmanus, в 16 October 2010 - 04:39 PM, написа:

след това ми прави впечатление че не сте забелязали проблема на кучето в стария му дом когато сте гледали родителтите му, и когато сте го взимали.

Manus, това ли ви прави впечатление наистина, че купувачът не е забелязал проблема за няколкото минути преди вземането на кученцето, или това, че развъдчикът не е забелязал проблема за няколкото месеца през които го е отглеждал? Кой трябва да е по-наясно с анатомията на кучетата - купувачът или развъдника?
Кое точно наричаш коректно отношение - цената, неотбелязания от развъдчика проблем (ако мине - мине), родословието с шпиц, или съгласието да си вземе кучето обратно? Първите няколко няма да коментирам. За последното - развъдчикът явно е наясно с тънката психология относно хората взели малко кученце в ръцете си - шансът да го върнат е нищожно малък

"в обобщение - получили сте едно коректно отношение от хората"
Дали?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#62 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:23 PM

Благодаря за подкрепата. Искам да попитам, някой наистина компетентен дали е проблем, бабата на кученце да е мини шпиц... аз мисля, че ако имате линия много дребни померани, може по този начин да им се помогне да влязат в стандарта, като се смесят с мини шпиц и така да израстнат малко повече примерно, за да достигнат сантиметрите, подходящи за шоу клас..може затова да са ги смесили. Иначе таткото е от JAN SHAR- всички от неговата линия са от JAN SHAR, чиито кучета са с отлични качества.

#63 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:33 PM

Показване на мнениетоMissElle, в 16 October 2010 - 03:28 PM, написа:

Благодаря за подкрепата. Искам да попитам, някой наистина компетентен дали е проблем, бабата на кученце да е мини шпиц... аз мисля, че ако имате линия много дребни померани, може по този начин да им се помогне да влязат в стандарта, като се смесят с мини шпиц и така да израстнат малко повече примерно, за да достигнат сантиметрите, подходящи за шоу клас..може затова да са ги смесили. Иначе таткото е от JAN SHAR- всички от неговата линия са от JAN SHAR, чиито кучета са с отлични качества.

Моля ви се прочете те повече за стандарта на породата и това че не е позволено да се запложда померан с малък шпиц.Направо ми писна некомпитентни хора да пишат глупости
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:33 PM

Лелелеееееее, не мога да повярвам, че има толкова ... хора като вас, които критикувате това момиче. Не мога просто....
Нали всички тук рекламират развъдниците, за да няма такива като нея ИЗЛЪГАНИ! Това ли ви е на вас критикуващите разбирането за коректен развъдник - продават болни кучета със съмнително родословие на високи цени. Аз не виждам разлика в случая с омразните ви борси и зоомагазини. Ако за вас това е нормално и коректно отношение, то вие сте едни безкрупулни търгаши и печелбари.
Освен че някои защитават развъдника, който е продал това кученце за "мизерните" 800 евро (то си е направо подарък), имате наглостта и да критикувате как изглежда. Поспрете се, моля! Да не говорим, че този който плаща е момичето и би трябвало тя да има думата.
Невероятно нагли хора има на този свят, убедих се вече...
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:39 PM

:sad:

#66 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 October 2010 - 05:45 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 16 October 2010 - 04:38 PM, написа:

Лелелеееееее, не мога да повярвам, че има толкова ... хора като вас, които критикувате това момиче. Не мога просто....
Нали всички тук рекламират развъдниците, за да няма такива като нея ИЗЛЪГАНИ! Това ли ви е на вас критикуващите разбирането за коректен развъдник - продават болни кучета със съмнително родословие на високи цени. Аз не виждам разлика в случая с омразните ви борси и зоомагазини. Ако за вас това е нормално и коректно отношение, то вие сте едни безкрупулни търгаши и печелбари.
Освен че някои защитават развъдника, който е продал това кученце за "мизерните" 800 евро (то си е направо подарък), имате наглостта и да критикувате как изглежда. Поспрете се, моля! Да не говорим, че този който плаща е момичето и би трябвало тя да има думата.
Невероятно нагли хора има на този свят, убедих се вече...

:rc_036: Напълно съм съгласна. Когато някой си вземе куче от частно лице или борса го критикуват , сега когато жената се е информирала и е проучила нещата , харесала си е развъдник и си е купила кученцето (да добавя , че 800 евро аз лично не смятам , че е малко, при положение , че е пет клас малкия) , давай пак я съдите. Какво е виновна жената, че хората са се оказали некоректни, в крайна сметка от един развъдчик се очаква поне да предаде на новия собственик едно здраво кученце, което няма да се разболее още в началото. Със същия успех и за по малко пари жената можеше да си купи куче от борса , тогава пак тя щеше да е виновната защото не се е поинтересувала. Да ама не, жената е в правото си , а те въобще не са коректни , поне за мен . Дано сладура се оправи!
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#67 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:56 PM

+1 към Ch@Rlie и elsss :rc_036:

#68 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:07 PM

Както се казва "във всяко стадо има мърша".Лошото е,че един некоректен развъдник погубва репутацията на много други които развъждат с отговорност към породата.Аз развъждам друга порода, но също се чувствам засегната от този случай.Всички ние които се стремим да докажем защо не се купува от борси и зоомагазини и да предпазим много хора от грешки сега сме ОНЕМЕЛИ :eg_033: Кой и как ще вярва наистина?!Когато в една друга тема ставаше въпрос за кучетата на този развъдник,те веднага взеха отношение а модератора изтри моите постове.Сега развъдчика мълчи,редно ли е това наистина?Не е ли нормално и клуба ни да вземе отношение ,той за какво е?Може би да издава родословия и да събира членски внос.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#69 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:17 PM

Ch@Rlie, elsss, много точно казано,тук така ми се е набило в главата,че на развъдниците може да се вярва,че и аз нямаше да огледам кученцето за дефекти. най-добре развъдника продал кученцето да се включи с мнение,защото доверието на хората ще се загуби. А заради един некоректен,ще пострадат всички развъдници и ще спечелят борсите.

пс: iveta2 препокриват ни се мненията,но не съм видяла поста Ви sorry
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:25 PM

Наистина във всяко стадо има мърша. Но не е ли редно всички останали развъдчици да реагират като iveta 2? Лично моето очакване е такова, а не да се опитат да продават на момичето друго куче и да критикуват нейното с тази цел. Или пък да се държат така все едно тя трябва да е благодарна, че някой изобщо й е продал своето куче за тази мизерна сума и дори трябва да се радва, а не да се оплаква.
Наистина не е редно, защото тук в развъдната дейност се твърди, че има и кауза, ако не друго.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:25 PM

Аз писах на киноложки клуб "Северни кучета" където развъдника е регистриран, надявам се, че в понеделник ще ми отговорят и когато това стане, ще ви пиша какво са казали. За сега оставам много смутена, объркана и тъжна.

#72 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:28 PM

Показване на мнениетоlagunano1, в 16 October 2010 - 04:22 PM, написа:

Ch@Rlie, elsss, много точно казано,тук така ми се е набило в главата,че на развъдниците може да се вярва,че и аз нямаше да огледам кученцето за дефекти. най-добре развъдника продал кученцето да се включи с мнение,защото доверието на хората ще се загуби. А заради един некоректен,ще пострадат всички развъдници и ще спечелят борсите.

пс: iveta2 препокриват ни се мненията,но не съм видяла поста Ви sorry

И аз съм на същото мнение
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:30 PM

Аз писах на момичето на лични съобщения и и обясних какво може да направи и направих сръвнение.Но за съжеление ,тя реши че се опитвам да и продам кучето си :eg_033:
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:33 PM

Изчакайте да видим какво ще кажат от клуба, все пак на родословието, заверено от тях пише померан...освен това, Ива, казах ви, не е човечно да се върне кучето- това е живо същество, а не чанта или сирене, че да направиш рекламация току-така. Освен това не ми е проблем породата, а болестта и ЛЪЖАТА!!!!

#75 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:34 PM

...освен това кученцето ми на 3.5 месеца изглеждаше като вашето....съвсем същото пухено мече. Само муцунката му е остра, но както вие предполагам знаете има 3 типа померански муцунки- остра като на моето " фокси ноуз" , по сплесната- " bear face"- като на мече и бейби фейс- което май беше средния вариант.

#76 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 06:40 PM

Никъде в стандарта не пише че има 3 типа муцунки,моля ви се да спрете да пишите глупости.Не искам да съм груба към вас ,но седне те и прочетете повече за тази порода
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 07:00 PM

Вие прочетете : http://www.pamperpom.../bg/choice.html

#78 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 07:15 PM

Аз съм го чела достатъчно.А вие влезте и прочете те FCI стандарта,а не какво пише по сайтовете
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 07:55 PM

Темата е изключително полезна.Съжалявам за стопанката и за това, което преживява. Аз мога да насоча към доктор Димов от София, имал съм стотици поводи да се уверя в неговата отлична практика като диагностик и хирург. Смело мога да заявя, че е спасявал не едно и две кучета в далеч по- тежки ситуации.
Моят съвет е да отидете и при него.
ОФФІ - топик
Казвам, че е полезна темата за нещо съвсем различно. Аз лично не смятам, че хората, които са си купили кученце от развъдник, когато ги сполети беда като тази, трябва да поставят развъдчиците в един кюп. Напротив-подобни случки не трябва да отказват потенциалните стопани, а да УВЕЛИЧАТ изискванията си към даден развъдчик.
Поставя се въпросът, специално във вашия клуб на северните кучета, как се случват тези неща. Би трябвало да вземат отношение, но какво да бъде то-да отнемат лиценза на развъдчик за това, че е продал куче с дефект? Вярно, един клуб не може да носи отговорност за действията на негов член, но има стотици начини подобен прецедент да бъде избегнат, дори с промени в правилника. И как този развъдчик, чиято страничка разгледах с удоволствие е плюл на репутацията си, продавайки Ви куче с очевиден дефект? И Вие не сте го видели? Наистина ли? :tb_195:
Според мен, развъдчикът е знаел много добре защо поставя пет-клас на това куче И ви е спестил истината за неговото състояние. Но пак, ама наистина ли не сте видели крачето, когато сте купували? Много ми е странно, наистина. Мои приятели си купиха куче от съседна страна, избраха го по снимка, оглеждаха го от сто страни и два дни останаха при развъдчиците, за да наблюдават кучето, което ще закупят да им е приятел в следващите 15 години. А Вие / не искам да прозвучи като заяждане / не сте огледали кученце, за което плащате безумна сума пари?
Пак се връщам на моя офтопик- в България развъдния правилник е, че ако имаш женско куче и искаш поколение, то трябва да се регистрира развъдник. Така и се навъдиха стотици "развъдчици", които дори не знаят какво е генетика, въдят всичко с всичко, защото смятат, че е достатъчно кучетата да са им с родословие и да са ги врътнали по изложби няколко пъти. Пак казвам-не всички са такива, но има...Следователно-пазарът е голям. Питайте, не се колебайте, търсете си правата на купувач дори-защото да купите куче с очевиден дефект не е демонстрация на познания за породата. Аз бих се отказал на секундата, независимо колко ми е струвало да събера парите или да намеря куче в дадения момент. Бих си подбирал развъдниците. Та, темата е полезна. Защото ще се научат хората да отсяват псевдо- развъдчиците от истинските пазители на породата и здравето на кучетата.
Не поставяйте всички развъдчици под един знаменател- зад помпозните имена стоят хора и всъщност хората са основният проблем.
Ще следя с интерес развитието на темата.

#80 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 October 2010 - 08:23 PM

Добре , жената не е "гледала" , но представете си ситуацията :
Отива някой , който не разбира от кученца в развъдник, не че не се е интересувал, просто не разбира, да речем първо кученце ще си взима. Та този някой си избира кученце , но тома има такова изкривяване, (вярвам , че тогава когато го е взимала жената е имало по - малко изкривяване на крачето от колкото в момента и за това не е обърнала внимание). Пита човека развъдчика , защо му е леко изкривено крачето , а той примерно отговаря , че му няма нищо и , че се е ударило леко или нещо там измисля достоверно...ами аз лично бих повярвала, не за друго , а защото е легализиран развъдник и очаквам да не ме излъже, очаквам професионално мнение и кученце в добро здраве. То вярно , че никога не бива да се вярва на човек , но малко поне човек е сигурен , когато отива в един развъдник. А какво се оказва - непрофесионализъм от тяхна страна. Аз не разбирам от болестите при животните(в смисъл не съм лекар и не мога да знам кое е сериозно и кое не е - за това и при най - малкото нещо притеснявам вета ни :ab_041: ) и бих повярвала на някого , който развъжда кученца професионално. В никакъв случай не обвинявам всички развъдници , че имат такава практика, може това да е единичен случай и в този развъдник, само изказвам мнението си . Так а, че колкото и човек да гледа , когато не си запознат с всичко трябва повече внимание и явно никакво доверие...
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни