Dog.bg Форуми : Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

#121 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоzoli, в 19 October 2010 - 12:17 PM, написа:

Кое е справедливото ако не е тайна?
Да платят лечението при някой касапин в Сф? Та тя девойката дори не знае ветове, камо ли да прецени специалист. И вече иска обезщетение. Разбирам да иска обезщетение при положение че е взела ШОУ куче. Ама хайде моля.
Ясно е че си има договор, освен това са и предложили и допълнителни варианти извън договора. Да си избира един и толкоз.

Ох, потриса ме това отношение - към ЧОВЕКА в тази ситуация, а какво да говорим за кучето. Пуууууууу....
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 October 2010 - 12:19 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 19 October 2010 - 12:07 PM, написа:

Показване на мнениетоMissElle, в 14 October 2010 - 06:20 PM, написа:

И аз мисля да не им давам да ми го вземат и да го лекуват те..искам да си го лекувам аз, само че искам да ми платят лечението...и поне някаква компенсация..дано се споразумеем. В този ред на мисли, препоръчайте добър кучешки ортопед в София...ние бяхме в Бест вет на Нишава...

На мен ми звучи справедливо.

ПП: За нищо на света не бих поверила лечението на моето куче на друг човек. Мисля, че MissElle изпитва същото и точно тук в този форум би трябвало да я разберем и да я подкрепим.

На мен пък (като съвсем страничен човек, четящ темата) изобщо не ми звучи така. По-скоро "Искам померан безплатно и намерих начин да го получа". Значи много милеем за кученцето, но отказваме помощта на развъдчика, защото всъщност искаме пари от него. Какво значи "не бих поверила лечението на моето куче на друг човек"? Това не е друг човек, а развъдчика и е в негов интерес да реши проблема по най-добрия начин. Доколкото разбрах се предлага консултация със специалисти от Ветеринарната академия, но тя се отказва, защото се търси "добър оротопед в София" по форумите?!?!!! Сега ще е добре да се обясни кое точно се обозначава като "справедливо". Кое прави предложенията на развъдчика "несправедливи"?
п.п. - Само да подчертая, че изобщо не съм наясно кой е Мерлинс Пом. Интересен ми беше казуса и затова чета темата. В крайна сметка никой не е застрахован от подобна ситуация, нали?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#123 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:21 PM

Най-логичното решение е да върнат парите на момичето и да й оставят кученцето.Нали не всичко е пари в тази дейност.Да й направят подарък.Колкото и оправдания да има развъдника на лице е ПРОБЛЕМ.Във всички теми пише, че развъдчиците не се занимават с това с цел печалба, а това какво е спред вас?Не мога да повярвам, че има клауза, която пише "ПАРИ НЕ СЕ ВРЪЩАТ".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:27 PM

Разбира се, че приемам да й препоръчат ветеринар, но не и да вземат кучето еднолично да го лекуват. Дори смея да предположа, че препоръка за добър ветеринар би зарадвало MissElle в този момент, защото тя търси най-доброто и малко рисково решение. Но има разлика в това да я напътстват, да препоръчват и съветват и в това еднолично да се разпореждат. Моля не манипулирайте така ситуацията, прекалено е елементарно.
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:28 PM

Цитат

Решението, което развъдникът предлага, не удовлетворява собственичката на Марчело. Тя също има адекватно предложение за решаване на проблема. Не е ли редно развъдникът, който в случая е некоректната страна, да се съобрази с решението на ощетената страна?!

Къде е собственикът на Марчело?Вие не сте този собственик, а си позволявате да пишете от негово име- имате ли специалното му разрешение?
Кой Ви дава право да осъждате едната или другата страна-били сте там,когато е взето кучето, видели сте договора, знаете кога и как кучето е наранило крака си?В съда се изслушват доказателства и се вземат решение, а Вие вече сте осъдили едните,издали сте
присъда ?
Защо не оставите двете страни да вземат правилното решение?
Не мислите ли,че Вашата пристрастност пречи за достигане до обективно решение?
Забавлявате се за сметка на Марчело ли?!
Не мога да разбера, ако искате кучето да се чувства добре и бързо и адекватно да се оправи крака с какво Вашия постинг помага?С нагнетяване на напрежението ли?
Оставете двете страни да си решат спора!Той е само в тяхната компетенция, не в моята или Вашата!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#126 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 12:32 PM

Показване на мнениетоnedelina5, в 19 October 2010 - 12:26 PM, написа:

Най-логичното решение е да върнат парите на момичето и да й оставят кученцето.Нали не всичко е пари в тази дейност.Да й направят подарък.

И кое е логичното ? :ud_009:

В крайна сметка момичето не е претендрало на шоу клас куче, което да е перфектно , което да печели по изложби и т.н. Тя иска здрав домашен любимец, е - при всеки един р-к може да се получи грешка, но след като са предложени няколко варианта за споразумение, не виждам какво още има да се дискутира. Мерлинс Пом ( не ги познавам ) , вероятно имат опит с породата и знаят, към кой вет да се обърнат, за да се реши проблема - в крайна сметка те искат да поемат отговорност за това. Още повече, че "операцията не била много сложна" . Кученцето ще остане живо и здраво, идеален домашен любимец - нали това е желанието на МисЕл ? :wb_052:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 October 2010 - 12:33 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 19 October 2010 - 12:32 PM, написа:

Разбира се, че приемам да й препоръчат ветеринар, но не и да вземат кучето еднолично да го лекуват. Дори смея да предположа, че препоръка за добър ветеринар би зарадвало MissElle в този момент, защото тя търси най-доброто и малко рисково решение. Но има разлика в това да я напътстват, да препоръчват и съветват и в това еднолично да се разпореждат. Моля не манипулирайте така ситуацията, прекалено е елементарно.

Смея да твърдя, че Вие я манипулирате елементарно. Като чета и нейните постове просто се чудя защо не каже направо, че иска кучето като подарък (както сподели един от потребителите)?! Така поне ще знаем за какво става дума. Като търси най-доброто и малко рисковано предложение, защо търси съвет от напълно непознати хора, но не се доверява на развъдчика?! Освен това, не забравайте, че тук изобщо не става дума за напътствия, а за отговорност. След като те поемат отговорността и финансирането на тази процедура, логично е те да искат собствена консултация! След като тя не можела да се довери на техните лекари, откъде на къде те трябва да приемат диагнозата и решенията на "лекаря Х" от София, при който тя е отишла случайно?! Къде намирате логиката във всичко това?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#128 Потребителят е офлайн   zoli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, Фелинология, Херпетология, Акваристика, Епидемиология
Публикувано: 19 October 2010 - 12:34 PM

Ето че и истината излезе!
Цялата драма на тази тема е че въпросната девойка иска померан подарък. Е такова нещо няма!
Що не вземете да се пробвате в някой американски развъдник да си купите куче за 800Е и после да искате обезщетение. Ще ви кажа- защото няма дори да ви се изсмеят на мераците.
Колко пъти трябва да се обяснява и в този и в други форуми че ПОМЕРАНА НЕ Е ПОРОДА ЗА ВСЕКИ.
Хайде отгледайте померанче, пък после правете изчисления за печалби и подаръци.

#129 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:34 PM

Да, наистина приемам нещата пристрастно. Проведох личен разговор със собственичката и това ме ангажира по-лично. Но в никакъв случай не се намесвам извън позицията на страничем наблюдател. Все пак това е форум и не виждам нищо лошо да споделя вижданията си. Нито обиждам, нито коментирам детайли и нито имам претенции за каквото и да е друго.
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:35 PM

Цитат

В крайна сметка никой не е застрахован от подобна ситуация, нали?

Не само ,че никой не е застрахован, но и винаги може да се случи -това са живи същества, които тичат, скачат, удрят се , нараняват се, боледуват и т.н.

Всички които работят с породата Померан знаят,че до 1 год не трябва да им се разрешава да скачат от високо и да се качват по дивани и столове.
Когато давам бебета, винаги предупреждавам и въпреки това имам две бебета със счупени крачета от падане, и двете бяха с шини за по месец ,това става месеци след като са вече в новите си домове, и слава богу сега са добре, не личи счупеното.
Аз самата изпуснах моя Киви/1200гр/на 6 месеца от 20 см, счупи си малките костици на стъпалото и 25 дни тропаше с шина като рокер.
Случват се проблеми, естествено е .
Но нека да решаваме проблемите, а не да ги раздухваме,моля ви се!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#131 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 12:45 PM

Много се извинявам, ама на нейно място АЗ също не бих го върнала на развъдчика (към едно кученце се привързваш за секунди)
Тя има право да избере къде да бъде лекувано кученцето ( в случая София и е по-удобно) незнам защо наричате софийските доктори "касапи" ... не мисля, че е правилно да ги слагате ВСИЧКИ под общ знаменател, както не искате и РАЗДЪДНИЦИТЕ да се слагат под общ знаменател ..
Какво значи иска померан подарък?!?!?!? Тя платила ли е кученцето ?!?! Мисля, че вече прекалявате с малоумните си писания ..

Вземете си куче от развъдник, здраво, с родословие, а като го вземеш какво излиза?!?! Ако е пет клас, това автоматично означава, че и без един крак да е няма проблем .. вече ставате смешни. Няма какво да защитавате в случая .. :) Точно този въпрос, който зададох към развъдчика .. си е прецакан отвсякъде .. :) Чакам само отговора, който незнам дали ще получа.

Отностно това, че имам съвсем друга порода куче и т.н. (защо пиша тук .. ала бала) Може да съм решила померан да си купя, нали не бил за всички :flagbg: .. та си разглеждам препоръки за развъдник и това, което виждам НЕ МИ ХАРЕСВА :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#132 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:52 PM

хахаха и щом не е шоу клас, може да ги продават без око, без опашка, без крак, нали е за домашен любимец.Приемаме, че случея е прецедент.Приемаме, че и двете страни имат вина.Кой е по-губещия собственика на кученцето или развъдчика?Вие защитавате развъдчика, защото тази тема се отразява не само на тях, но и на всички занимаващите се с тази дейност, защото при бъдещи спорове за родословно или неродословно куче този случай ще бъде даван за пример.Ето защо най-благородния начин е да бъде подарък.Така печелят всички и така забравяме нашите "черни мисли" , че развъдчиците искат 5 пъти по-голяма сума заради един документ, защото в момента не може да ме убедите вече, че Вие ще ми дадете едно напълно здраво куче :dry:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 October 2010 - 12:52 PM

nadety90, не знам защо реагирате така? Аз също нямам померан и не бих си взела, но проблемът е валиден за всички. Аз, персонално, не съм нарекла софийските доктори по никакъв начин. Просто казвам, че аз също като Вас и всички останали разчитаме на определени лекари и не виждам логика в това да не се приема предложение за консултация, направено от развъдчика и заплащане на лечението, а само да се искат пари за тази процедура, в това число и да се върнат пари за закупуването. Това според Вас как се нарича?!? Едното няма нищо общо с другото и е добре да правите тази разлика. Продажбата няма нищо общо с последвалия проблем, за който е предложен не един вариант за решение. Значи тя се е привързала към кучето за секунди, но развъдчика не го обича, нищо, че го е гледал от раждането му?!? Това, според Вас, нормално и логично ли е? В случая няма въпрос "На кого какво му е удобно". На мен ми е удобно да имам под ръка професори по всичко, ама не става. Няма нищо несправедливо в предложнията и не виждам защо така се възмущавате?!

п.п. - "Подарък"-ът изобщо няма да реши проблема. Напротив, ще остане впечатлението, че нещата се замазват, а точно това не бива да става.
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 12:56 PM

Да платят лечението при някой касапин в Сф?

Отностно касапите цитирах тази девойка..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#135 Потребителят е офлайн   zoli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, Фелинология, Херпетология, Акваристика, Епидемиология
Публикувано: 19 October 2010 - 01:00 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 19 October 2010 - 11:01 AM, написа:

Да платят лечението при някой касапин в Сф?

Отностно касапите цитирах тази девойка..

Само за информация въпросната девойка е малко мъж, ама то явно се чете само това което ни изнася.

#136 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 01:08 PM

Много съжелявам, ама ника ви е доста женствен :) от МОЯ гледна точка :)
Извинявам се ! :ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#137 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 01:16 PM

Има кученце с проблем на крака, не е генетичен, ще се шинира и ще се оправи- вижте вие какви неща изписахте !!!
Собственикът на кучето даже не знае какво му има, мълчи си и ви гледа сеира! Даде 3 различни диагнози,не се поправи, даже не се знае къде е проблема- навехнатия крак на кученцето или генералните изводи,че нищо от това което е предложено не е удовлетворително!!
ОСТАВЕТЕ ХОРАТА САМИ ДА СИ РЕШАТ ОБЩИЯ ПРОБЛЕМ!
СТИГА НАГНЕТЯВАХТЕ НАПРЕЖЕНИЕ!Това не помага на никого!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#138 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 01:27 PM

Брейй, чудна работа.. Толкова месеци развъдчика да не забележи дефекта. :wb_052: Затова куче само от чужбина, от проверен истински развъдник.. там си даваш парите, но знаеш, че няма да ходиш по операции и да търсиш доктори само ден след като си взел кученцето. И каква цена за болно куче(по нашенски ПЕт клас= на операции, ортопеди се търсят.. :ab_041: ) Няма виновни, няма отговор на въпроса дали са знаели за крачето. :ea_103: Може пък да не е личало.. :ab_041: :ab_041: Ужас, ужас.. :eg_033:

#139 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 October 2010 - 01:34 PM

valnata, Вие кога точно си купихте куче от чужбина, та коментирате, че там няма проблеми? Защото аз мога да Ви дам подобен пример, на която ситуация бях свидетел в Германия. Там предложенията от страна на развъдчика бях в същата посока, но не се правеха драми по форумите и новия собственик се съгласи кучето да бъде прегледано и лекувано при развъдчика от негови лекари. Споделям това, на което присъствах лично. Сега ми е интересно Вие какво бихте споделили в тази посока, защото проблеми има навсякъде. Само, който не се е занимавал с развъждане, само той не е имал проблеми - и тук и в чужбина.Меджу другото, ставаше въпрос за куче пет-клас. Даже за да съм по-ясно ще ви обясня, че ставаше въпрос за проблем, който в нашата порода се открива още на 7-мия ден от раждането, но ако възникне на необичайно място (както беше в случая) е напълно възможно да се пропусне или да не му се обърне внимание. Прави се операция и проблема се отстранява. Кучето произхожда от известен и много реномиран за породата ни развъдник, но никой от клуба не се нахвърли върху развъдчика и ситуацията се реши много бързо.
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 01:47 PM

Привет на всички...
Моля позволете да изкажа мнение,въпреки,че съм много далече от компетентност за породата и развъдниците...Но тъй като според мен,нещата са принципни,a не специфични...
В началото бях объркана...Кой,какво и как?!
В настоящия момент мисля,че е Некоректно отношението на стопанката на кучо и бих взела по скоро страна в полза на развъдника.
Ще обясня и защо?!
Не мога да проумея,каква е тази псевдолюбов и загриженост от страна на стопанката?!...Лично досега щях да съм разрешила проблема на кучо Конкретно,а и в случай ,че отCрещната страна ми предлага,различни варианти(което според мен си е 3адължително)..за разрешение на проблема...Щях да избера един и готово...
Значи ,ако ме интересува най вече кучо(а Hе парите)...Приемам предложението за консултация с Доказани Специалисти и лечение(Даже ще съм супер Благодарна,за даден такъв вариант и възможност)... :mg_062:
В противен случай...Взимам си парите обратно и връщам кученцето... :mg_062:
То не може и Eди какво си Hякъде и душата в Pая нали?!Как мислите?!Или по Български му ,може всичко?! :ud_009:
Има си правила и регули в тоз живот...
Какви са тези претенции за обезщетение,какво е това чудо бе хора?!
Не е ли най важното кученцето да се оправи?!
И Наистина ми се струва,че някои хора изпитват садистично удоволствие,да се възползват в определени ситуации,да плюят и злословят гратис и без Конкретни мотиви,върху труда и ценностите на някои хора... :dh_188:
Имам Голям опит с развъдници(за ротвайлери) тук в Италия...Знам ,какви са правилата и какви ситуации могат да се получат понякога...
Така,че Моят Конкретен съвет е следния...
Към Така споменаваният развъдник:
Моля Ви не се обяснявайте,като ученици...Не е необходимо...
В световен мащаб,всички знаят,че има Cитуации,което е абсолютно Естествено и Нормално... :wb_052:
Единственото,което се изисква от Вас...Вие явно сте го направили(Адекватна реакция)...За което имате моите Комплименти,защото това е ДОКАЗАТЕЛСТВО,че Наистина държите на Работата и Труда си...Няма ,какво повече да се предложи,в тази ситуация...
Лично Аз,ако един ден реша да си имам едно малко Бижу...Бих се доверила на Вас... :ae_085:
Защото в тези моменти(които ги има при ВСИЧКИ,дори и да се отрича)...се разбира,кой ,кога и как?!
Към стопанката на кучо:
Решете се един път завинаги,какво желаете,защото времето минава...
Приемете един от вариантите,които са Ви предложени от Развъдника...Доверете се...
Лично към Вас,Наистина ми направи лошо впечатление,че си позволихте да обсъждате Публично толкова време нещо,за което Ви е бил даден избор,за разрешение... :dry:
И за настоящия момент Въобще не съм убедена,че Ви пука наистина за кучо... :ud_009:
Като се замисля,май и в парите не е Конкретно проблема...Както и да е...
Съжалявам...

Желая на всички усмихнат и успешен ден...
И с Надеждата,че един ден ще се спрат тези глупави и типично балкански ситуации...Моля малко повече Европейска информираност и манталитет...Няма да ни дойдат лошо...Все пак сме там някъде нали?! :rc_036:

P.с...Моля за хрониката...УТОЧНЯВАМ най отговорно...
Въобще не съм наясно,кой е Въпросният развъдник...
За първи път в живота ми го чух,че съществува...
В тази тема... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни