Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#381 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2010 - 06:24 PM

По-скоро източен,но...ако ще си контролира кучетата-ОК.Колцина са такива като него?Малко off"-от 2 седмици вървя из града и попадам на снимка на куче,под която се обяснява къде и как е избягало.Било хъски,пише там.То...повече на маламут ми приличаше.Чак и при нашия вет през три квартала пак му видях снимката,че се издирва.Разказът е с хепи енд-намерило се е точно вчера(звъннах на оставения телефон,че го мислех хайвана вече).И сега хипотетично-някой го вижда и си казва-"ехе,хъски!Я да си го гепя аз и кви пари мога да изкарам,..."-иначе е красавец,личеше си,само дето не бе чист определено.Емо-и византийците и техния космически външен дълг са ми в киреча и никакъ пример лично за мен не могат да ми бъдат,по-скоро-антипример.Чак и кучетата им са мързеливи....
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#382 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 07:11 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 11:21 PM, написа:

:ud_009: :ud_009: :ud_009:
Аз пък живея в Северна Италия и досега кьораво куче или котка,поне за цвят не съм видяла по улиците... :db_046:
А и да си призная доста съм я обикаляла и не съм видяла досега ,нещо подобно или дори минимално приближаващо се до Българската действителност. :ea_103:
И всъщност, какво доказваш бе човек???За какво се бориш?
Опитваш се да ни втрещиш с факта,че някъде си по света, в някоя си част имало проблем с кучета ли ,к'во ли :ud_009: ???Sory,ма топлата вода ,вече е факт...
А и на кой му пука?...Ние нали наще проблеми сме си ги оправили,та дай да се товарим и с тези на другите...
Споко не ги мисли толко италианците...те ше се оправят... :md_064:
Или Италия ти е нЕква болна тема, или със сигурност си способен на всичко,само и само да избягваш същността на това ,което тревожи всички нас,които Български сърца и душички носим...
А именно...
ОТЧАЙВАЩАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!!! :mg_062:

А,ти за какво се бориш и съскаш!!Италиаците ама изобщо не искам да ги мисля...и най-малко ми е неосъществена мечта!!!
Факт е,че не само ТУК има проблем с кучетата!!!Sory,ма топлата вода...е топла навсякаде!
"Ние нали наще проблеми сме си ги оправили,та дай да се товарим и с тези на другите..."-Е нали ми ги даваш за
пример!!Та на "LAV" мечтата за задължителна кастрация стана ли,а?ХЕ–ХЕ–ХЕ!!!ЛУДИ имало навсякъде!
"Втрещявам се от факта" колко луди има!!!!! А именно...ОТЧАЙВАЩА СИТУАЦИЯ. :rd_139: :rd_139:

Нямаме национален регистър за животни,но ще имаме национална кастрационна програма!!!
Вие сте луди и т.н.!!!Това го няма НИКЪДЕ!!!Аре кастрирайте си колкото искате....! :zz_020: :ua_028:

3 страници по-напред говорите,как кастрацията била за здраве,а сега
как това било за контрол на собствениците.
Големи ТИТАНИ сте,ей!!!!Поклон пред вас!!!

#383 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 December 2010 - 08:36 PM

rodegunda, Ариел, Вие оставете от де е моята кръв, че тука на балканите всичко си е буламач :). Аз съм против кастрацията от моя гледна точка. Открай време съм пуснал възлите на другите и въобще не се опитвам ни на някой да му "набия" акъл у главата и т.н. Просто гледам да попия колкото се може повече материя от каквото мога, но това не означава всичко!

П.С. Тук някой ми викаше, че уж като пораснат ще ми е трудно да ги одържа и друга песен ще пропоея. Е на станаха на 11 месеца скоро ще чукнат годинка (да са ми живи и здрави). От страна на послушение се поократиха, но надушим ли женско става неодържими. Викат, лят, скимтят и какво ли не още. Вечер мине ли женска от улицата почват да вият, а да не разправям как женските се опитват да стигнат и до тях. Е аз още одържам фронта и мисля винаги да го одържам. Зареждам се с повече и повече нерви и продължавам напред и още съм против да им махам топките!

П.С. Без туй ми е писнало да ме спират и питат "Семейство ли са?", "Кога ще имаш малки?" Еми извинете те уя не го виждат, а ако махнем и топките ко правим? :db_046:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#384 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 09:49 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 09 December 2010 - 05:16 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 11:21 PM, написа:

.....................

А,ти за какво се бориш и съскаш!!Италиаците ама изобщо не искам да ги мисля...и най-малко ми е неосъществена мечта!!!
Факт е,че не само ТУК има проблем с кучетата!!!Sory,ма топлата вода...е топла навсякаде!
"Ние нали наще проблеми сме си ги оправили,та дай да се товарим и с тези на другите..."-Е нали ми ги даваш за
пример!!Та на "LAV" мечтата за задължителна кастрация стана ли,а?ХЕ–ХЕ–ХЕ!!!ЛУДИ имало навсякъде!
"Втрещявам се от факта" колко луди има!!!!! А именно...ОТЧАЙВАЩА СИТУАЦИЯ. :rd_139: :rd_139:

Нямаме национален регистър за животни,но ще имаме национална кастрационна програма!!!
Вие сте луди и т.н.!!!Това го няма НИКЪДЕ!!!Аре кастрирайте си колкото искате....! :zz_020: :ua_028:

3 страници по-напред говорите,как кастрацията била за здраве,а сега
как това било за контрол на собствениците.
Големи ТИТАНИ сте,ей!!!!Поклон пред вас!!!

Сашо....3начи първо валериан препоръчвам...Задължително,поне няколко(ако нямаш Аз ще ти ги доставя)... :ae_085:
После...Евентуално Cъскат неродените ми сестри и тези,с които се боря лятото,щото само Oтровни номера ми въртят... :zg_074:

Иначе имаш характер и хляб има в тебе... :md_064:
Ако успея да те прилъжа да дойдеш на моя страна ще забързаме много процедурата по информирането... :ae_085:

Лека вечер на всички... :flagbg: :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#385 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 December 2010 - 10:05 PM

Споко мацки! :hb_027:
Както казва един приятел: И най-дървената глава увира, след много варене.
Мразим да се повтарям, ама всичко с времето си. Момчетата са много чувствителни като се заговори за махане на "дрънкулките", а сега и с факти докарахте някой чак до истерия . :dry: Чакайте малко, дайте им време да осмислят нещата.
:x_194: Еволюция се нарича

П.п. Всяка прилика с действащите лица е напълно случайна :db_046:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#386 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 December 2010 - 10:39 PM

Някои знаят истината, целите и възможностите си и вървят напред! Други седят във пълната си илюзия във която силно са повярвали очаквайки и други да го направят, крещят на този който със смели крачки напредва и се отдалечава от тях. Надяват се да ги чуе, надяват се да спре и се върне. Мдаа надеждата умира последна :ba_025: :rc_036:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#387 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 10:59 PM

Единствено се затруднявам да намеря факти в нет пространсвото за това
което знам,за да не бъда голословен,де. :dh_188:
My link
Кстрацията на домашни любимци не е обичайна практика във Франция,
където бездомните кучета и котки са проблем в много области.
Има около 17 кучета на всеки 100 души във Франция, една от най-високите
съотношения в света.
Около 100 хиляди кучета са изоставени от собствениците си всяка година, много
в началото на дългата лятна ваканция и след ловния сезон свърши, и бездомни кучета
са редовно прибрани от полицията лири ( fourriere ), за да бъдат унищожени.
500000 души са ухапани от кучета всяка година, 60 000 от които са хоспитализирани,
В неприятен аспект на кучешката популация на Франция-голямата е изобилно ясно по
тротоарите на градовете, където кучетата редовно оставили "карти за повикване" (официално
известен като dejections кучешки зъби ). Трябва винаги да гледам къде ходиш: много
тротоарите не са trottoirs но " crottoirs ". Над 600 парижани са хоспитализирани всяка
година след подхлъзване на кучето мръсотия.

Григо009,никога няма да мина на страната която задължава каквото и да било,а пък и в теб
няма хляб,де!!!ЕВОЛЮЦИЯ...к'во да се прави!!!!! :wb_052:
Аз ще пия валериан,когато вие почнете да пиете "кукумицин"...мацки!!! :re_037:

#388 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 09 December 2010 - 11:13 PM

Цитат

Някои знаят истината, целите и възможностите си и вървят напред!

Meto,
Това явно се отнася за вас и ще кажа: Добре, чудесно!!! Остава и да кажете как вие вървите напред? Ще е много интересно да запознаете аудиторията как и с какво напредвате ПРОТИВ кастрацията
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 09 December 2010 - 11:24 PM

Цитат

-Sasho-, дори не четете внимателно какво пускате!?! :ab_041:
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 12:13 AM

Показване на мнениетоdmm, в 09 December 2010 - 10:29 PM, написа:

Цитат

-Sasho-, дори не четете внимателно какво пускате!?! :ab_041:

Леле-е-е,вие наистина сте много зле!!!!И кукумицина няма да ви помогне!!!!
Кстрацията на домашни любимци не е обичайна практика във Франция-това значи,че не е ма-со-ва!!!
Ако пише:Кстрацията на домашни любимци е обичайна практика във Франция-това значи,че много
хора си кастрират кучетата.Сега разбра ли?

#391 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 December 2010 - 12:46 AM

Леле, не леле, оправете си телевизора! :tb_195:
Аз чета, но явно вие не проумявате, че където липсва МА-СО-ВА кастрация, има свръх популация. Пускате линк, ама не разбрахте, че си вкарахте автогол и потвърждавате това, което ви се пише от ... и аз вече не знам от кога?!? Според информацията в него, точно защото Франция не кастрира масово, си имат и те като нас проблеми по този въпрос - стотици хиляди безстопанствени кучета. Какво вие не разбирате?
Оценявам хъса ви да спорите, но отказа ви от мисловна дейност - не!

Venseremos!
User's Signature

#392 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 11:01 AM

Показване на мнениетоMeto, в 09 December 2010 - 07:41 PM, написа:

но надушим ли женско става неодържими. Викат, лят, скимтят и какво ли не още. Вечер мине ли женска от улицата почват да вият, а да не разправям как женските се опитват да стигнат и до тях. Е аз още одържам фронта и мисля винаги да го одържам. Зареждам се с повече и повече нерви и продължавам напред и още съм против да им махам топките!

Въпросче:
Ако човек някак успее да се абстрахира от своите човешки емоции:
Кое е по-мъчително за животното:
- Да изпитва див нагон без шанс за удовлетворяването му два пъти в годината по месец, че и повече?
- Или да не изпитва.
Отговор не давам, подавам само темичка за размисъл.

Сашо наистина много улеснява дискусията, непрекъснато ни подава аргументи в полза на кастрацията :ab_041: .

#393 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 December 2010 - 11:54 AM

Показване на мнениетоdmm, в 09 December 2010 - 10:18 PM, написа:

Meto,
Това явно се отнася за вас и ще кажа: Добре, чудесно!!! Остава и да кажете как вие вървите напред? Ще е много интересно да запознаете аудиторията как и с какво напредвате ПРОТИВ кастрацията

За разлика от теб и такива като теб аз говоря само за себе си. Не какзвам на он' ко да прави и не искам он' да ми каже какво да правя. Капиш ?

@mil_, не знам за моите човешки емоции, но едно е очевидно работата ти с бездомни кучета доста сериозно ти влияе на теб и взимаш доста бързи решения. :rc_036:
User's Signature

#394 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 11:59 AM

Какви решения, бе Мето?
Нищо не съм споменавала за своите решения, нито пък колко са бързи.
Питам нещо, над което се замислям аз самата. Мен ме е измъчвало много дълго да гледам как ми се мъчат кучетата. Била съм на твоето мнение. Гледала съм все мъжкари, има-няма 20 години. Всъщност те са различни и го изживяват различно, респективно решенията ми за тях са различни. Единият през тези периоди, освен всичко изброено от теб, спира и да яде и става сянка на себе си. Видно е, че не му е гот, никак не му е гот. Така беше и първото ми куче преди доста години. Това няма нищо общо с работа с бездомни.

#395 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 December 2010 - 01:01 PM

Окей съгласен съм и при мен се случва, но го премам като нормално. Ако не беше то нямаше да ги има половите си органи или казваш, че дядо господ им ги е дал за да ги махнем ние хората ли? Или ще кажеш, че в природата те имат нужда от тях, но ние тъй като сме им променили начина на живот те не са им нужни? Аз ще ти кажа друго. В природата не всеки мъжкар може да тошне чушката (това не се отнася само за кучетата) тай, че се придържам към това. Аз даже съм против това за "стискване" на топките на кочовете за да качи някое друго килце отгоре и да струва по добра пара.
User's Signature

#396 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 01:14 PM

Това са моите изводи, които съм си направила през годините и съвсем не без вътрешна борба.
Хората приемат кучетата за част от своето семейство. Нормално е да проектират своите чувства и емоции върху тях. Затова мисълта за кастрация на куче е болезнена за тях точно както е болезнена мисълта за кастрация на човек.
Но разликите между човек и куче по отношение на нагон и размножаване има и това проектиране не е в услуга на животните. Като оставим съвсем настрана свръхпопулацията:
-Животните не изпитват емоции по отношение на размножаването. Не се чувстват непълноценни задето не са създали поколение, задето противоположният пол не е привлечен от тях и подобни
-Не изпитват удоволствие от сексуалния акт, за кучетата той е болезнен (изключение са само хората и приматите)
-Не изпитват удовлетворение от създаване и грижа за поколението.
Сега да видим как е в природата. В природата няма куче, има вълк. При вълците се размножава само алфа двойката, на останалите женски се потиска еструса. Т.е, те са все едно природно кастрирани. Одомашнявайки вълка, ние сме дали възможност на всеки индивид да се размножава, като сме осигурили ресурс и сме отнели действието на естествения подбор и свързани с него естествени механизми. Никакъв бог тук не се намесва, пък и аз съм атеист и не ми се занимава с бог.
За какво били половите органи и половият нагон? Те не са нужни на самото животно, за да се чувства добре. Нужни са за оцеляването на вида. Размножаването е единствено в услуга на вида, но е във вреда на индивида. То изтощава и подлага на рискове индивида, но природният закон е, че за да оцелее вида, ще се жертва индивида. Примери колкото искаш от всякакви животински видове, някои са много драстични.
Е, при положение, че видът домашно куче не е застрашен от изчезване, а точно обратното - подложен е на жестокост заради свръхпопулация, човек може да поразсъждава над темата: кое е по-добро за неговото собствено куче хей така, опитвайки се да бъде съвсем безпристрастен.
Някои се питат - добре ли му е на кучето да бъде кастрирано?
А дали някой се пита преди да заплоди своята женска дали тя иска да ражда или приема априори - щом се подчинява на нагон, значи иска? Това, че мъжкият ми търчи с език до земята и изцъклен поглед след някоя женска отговор ли е на въпроса иска ли той да прави това? Или просто е принуден от нагона и няма избор... Тези въпроси са излишни, ние не знаем техните отговори, затова не обичам да спекулирам с тях. Но от лични впечатления - виждала съм кастрирани мъжки и хич не показват да им е зле, гледам моя некастриран - ами, не му е много добре, поне по два месеца в годината е като болен.

Изобщо не искам да налагам тези изводи на никого. Подканям просто да се помисли от този ракурс, като се помни едно нещо - кучето не е човек.

#397 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 December 2010 - 02:03 PM

От всичкото написано те подкрепям във това "Кучето не е човек". Друго аз казвам природа не бог. Слабо ме интересува какви възгледи имаш към бог/буда и тънтъръ мънтъръ. На мнение съм, че човечеството прави неща, които не трябва да ги прави само и само в свой интерес. За да си угоди сам на себе си.
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 02:06 PM

Григо много харесва горния коментар на Мил :ae_085: ....,защото
е безпристрастен,обективен,логичен и точен...За мен лично това е перфектният обобщаващ пост.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#399 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 02:13 PM

Показване на мнениетоMeto, в 10 December 2010 - 01:08 PM, написа:

На мнение съм, че човечеството прави неща, които не трябва да ги прави само и само в свой интерес. За да си угоди сам на себе си.

Именно. Точно по този начин някои хора като се съпротивляват стръвно на кастрацията, угаждат единствено на своя емоционален комфорт, без да се замислят за самото животно.

Не знам какво казваш, аз чета какво пишеш, дядо боже и тинтири минтири ти го намеси:

Показване на мнениетоMeto, в 10 December 2010 - 12:06 PM, написа:

Ако не беше то нямаше да ги има половите си органи или казваш, че дядо господ им ги е дал за да ги махнем ние хората ли?

а за природата, сметам, обясних, че на нея не й пука особено за твоето куче конкретно.

#400 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 02:38 PM

Показване на мнениетоmil_, в 10 December 2010 - 01:18 PM, написа:

Именно. Точно по този начин някои хора като се съпротивляват стръвно на кастрацията, угаждат единствено на своя емоционален комфорт, без да се замислят за самото животно.

Именно де,кучето е домашно животно.То служи на нас,на нашия емоционален комфорт,не ние на него.А премахването на бездомните на какво служи?Не ли пак на същото?
До тук единственият свестен аргумент за кастрацията е онази "пропорционалната" връзка.Всичко друго е боза.Вие затова и не оставяте темата да си отдалечи от проблемът бездомни.Ама ви разкрихме хитрият план :db_046:

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни