Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#281 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2009 - 07:37 PM

Ха а ся за кво се джафкате
През 19 век като е възниквала породата е било фул с ганули хахахаха ab_041.gif особено роял канина , или по точно след появата му йокитата са станали красиви
И аз храня моята с гранули ако ме питате , защо ще ви кажа , защото така казват посветенетие , а те от къде знаят ... тайната идва от бога на йоркитата той я е прошепнал af_089.gif
Така казала на моята приятелка небезизвестната госпожа Париси . Така правя и аз.

моята се храни със смляна в чопъра роял канин , кашкавал сигулно 5 грама и още толкова пилешко обича и филе пуешко.... никакъв проблем омита и гранулите и добавката от мен . и не излиза скъпо като да са пържолки само.... това е лично патентовано
, ако има интерес ще публикуваме рецепти
Пък вие си опитайте като искате да я храните с готвено , тъкмо ще кажете какво е станало , ако е жива до три месеца и се чувства добре ще ви издигнем в култ, и ще сте виновна за финансовият срив на Роял Канин

и все пак храним кученце нали , не дете , ако беше така и децата щяха да ядът гранилки ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 09:01 PM

Цитат(Molibaby @ Nov 13 2009, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
През 19 век като е възниквала породата е било фул с ганули хахахаха ab_041.gif особено роял канина , или по точно след появата му йокитата са станали красиви
И аз храня моята с гранули ако ме питате , защо ще ви кажа , защото така казват посветенетие , а те от къде знаят ... тайната идва от бога на йоркитата той я е прошепнал af_089.gif
Така казала на моята приятелка небезизвестната госпожа Париси . Така правя и аз.

моята се храни със смляна в чопъра роял канин , кашкавал сигулно 5 грама и още толкова пилешко обича и филе пуешко.... никакъв проблем омита и гранулите и добавката от мен . и не излиза скъпо като да са пържолки само.... това е лично патентовано
Пък вие си опитайте като искате да я храните с готвено , тъкмо ще кажете какво е станало , ако е жива до три месеца и се чувства добре ще ви издигнем в култ, и ще сте виновна за финансовият срив на Роял Канин

и все пак храним кученце нали , не дете , ако беше така и децата щяха да ядът гранилки ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

А бе аз още не съм срещала човешко бебе на 3 месеца да набива пържолки, но пък и не съм изчела необятнатната иформация от Интернет, кои знае може някъде да има такива бебета.
Рецептата не е никак лоша, но аз не бих смила съставките. Би било по-полезно да не се смлени.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#283 Потребителят е офлайн   Ani_ Икона

Публикувано: 14 November 2009 - 11:42 AM

Цитат(lidiya @ Nov 13 2009, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(marrichella @ Nov 13 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!

ud_009.gif Липсваше ми това, че скоро никой не беше писал някоя идиотщина. Може би е изключително трудно да прочетеш първо дадена тема, а после да пишеш в нея и накрая резултата е дивотии. Я му хвърляй на палето по една телешка пържола, пък каквото му писано. eg_033.gif Да неудобството с кучешката храна е многооооооо голямо, тя не замръзва, когато е студено, тя не се разваля когато е много топло и да му се невиди като е висок клас неможеш да си купиш няколко вида витамини и добавки и да трябва да мислиш по колко на ден и колко пъти в седмицата да даваш. Ужас. Кой ли може да изтърпи такова неудобство?!

Идиотщините ги пишете само Вие!
В което много хора се убедиха. Надявам се,най-накрая да го разберете и да спрете да пишете.
До сега никъде не съм видяла да дадете нормален и смислен съвет на някого. Пишете само,за да се подигравате с хората или
да перефразирате въпросите им!!! Това не е необходимо на никого. Не се чувствайте длъжна да отговаряте на всеки.
Едва ли някой задава въпроса си на Вас. Напротив,най-малко очаква да чуе Вашият отговор. Не знам на какво се дължи злобата Ви
към хората-към всички ли е,или само към собствениците на йорки,което не е закупено от Вас?!... Но не ме и интересува...
Само знам,че злобата е пагубна.За първи път срещам стопанин на йоркшир изпълнен с толкова много злоба.
Престанете да я изливате върху хората-просто не отговаряйте след,като въпросът не е зададен конкретно към Вас!
Приемете го както искате -но смятам,че това не е само мое мнение.
Тук хората влизат,за да прекарат приятни минути,да прочетат нещо полезно за любимите си кучета,да споделят проблема си и да
получат компетентен съвет.Но от човек,на който му е приятно да им го даде,а не изпитва досада от това. ( защото между редовете на всеки
ваш отговор прозира досада). Просто престанете да пишете недообмислените си и некомпетентни глупости,както тук,така и на други места из форума.

#284 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 12:10 PM

Цитат(lidiya @ Nov 13 2009, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Nov 13 2009, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>

А бе аз още не съм срещала човешко бебе на 3 месеца да набива пържолки, но пък и не съм изчела необятнатната иформация от Интернет, кои знае може някъде да има такива бебета.
Рецептата не е никак лоша, но аз не бих смила съставките. Би било по-полезно да не се смлени.

А да не дава господ да срещате ..... деца набиващи пържоли на 3 месеца пояснявам , това са децата на Канибалите ... да знаете да се пазите ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 08:18 PM

Здравейте, нашата Йоли е на 2 месеца и половина и тежи 650 гр /премерихме я с малко импровизиран кантар af_089.gif , но той потвърди, това което ни бяха казали/. Както вече ви писахме, тя е научена да има по цял ден храна в купичката и по препоръка на lidiya от днес се опитваме да я храним по 3 пъти на ден с RC Junior. Пороблемът е че за трите хранения е изяла не повече от 20 гр., а вчера дори по-малко. По таблицата на RC тя трябва да яде май около 40-50 гр. Притесняваме се че приема малко храна. Моля кажете ни какво да направим и нормално ли е това. Иначе пишкаме по-често на памперса целенасочено и сме научени на командата "НЕ". А и докторът вчера кача, че кучето е прекрасно и е в отлично физическо състояние. ae_085.gif

#286 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 08:37 PM

Цитат(oddbo kolev @ Nov 15 2009, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, нашата Йоли е на 2 месеца и половина и тежи 650 гр /премерихме я с малко импровизиран кантар af_089.gif , но той потвърди, това което ни бяха казали/. Както вече ви писахме, тя е научена да има по цял ден храна в купичката и по препоръка на lidiya от днес се опитваме да я храним по 3 пъти на ден с RC Junior. Пороблемът е че за трите хранения е изяла не повече от 20 гр., а вчера дори по-малко. По таблицата на RC тя трябва да яде май около 40-50 гр. Притесняваме се че приема малко храна. Моля кажете ни какво да направим и нормално ли е това. Иначе пишкаме по-често на памперса целенасочено и сме научени на командата "НЕ". А и докторът вчера кача, че кучето е прекрасно и е в отлично физическо състояние. ae_085.gif

Никога не съм препоръчвала Роял Каниан. По-простата причина, че от както се пакетира в Украина няма някогашното качество. Винаги съм препоръчвала да се слага купичката с храната в определено време, да се изчаква 20 мин и да се вдига без значение кучето дали се е хранило или не. Всяко нещо изисква упоритост.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#287 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 08:48 PM

Да съгласни сме, така и ще постъпим. Въпросът е с 20 грама храна на ден няма ли да е недохранена? Тя яде толкова независимо колко пъти и даваме храна, дали веднъж за цял ден или 3 пъти...да пробваме с пастетче да и засилим апетита?

#288 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 15 November 2009 - 09:27 PM

идеята с пастета не е лоша но ако запо4нете с нея след това няма отказване и абсолютно ще игнорира само гранули
аз лично храня мойте ку4ета със суха храна объркана с пастет вси4ко си изяждат всеки сам подбира метода според характера и спецификата на животин4ето си
например у дома купите седят пълни от сутрин до ве4ер и всеки се храни кой когато пожелае , разбира се те са ку4ета в зряла възраст и хапват когато са гладни .
но вие имате по капризно бебе което е само и няма конкуренция което ви създава проблеми
на пазара има много хубави пастети на хилс бихте могли да пробвате тях , аз също като лидия не съм фен на роял канин но затова пък има и други марки висок клас храна ...
ина4е казано изложбено или домашен любимец всеки храни както намери за добре ...у дома е тотална анархия и глезотия и не са лишени от морков 4ушка краставица сирене или извара :)
а когато има корнфлекс натурален е малък празник
wub.gif

User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#289 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 09:29 PM

Цитат(oddbo kolev @ Nov 15 2009, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да съгласни сме, така и ще постъпим. Въпросът е с 20 грама храна на ден няма ли да е недохранена? Тя яде толкова независимо колко пъти и даваме храна, дали веднъж за цял ден или 3 пъти...да пробваме с пастетче да и засилим апетита?

о и 20 грама наистина са доста малко smile.gif
засилване на апетита може да опитате с 1/2 таблетка бирена мая в продължение на 10 дена
след това по4ивка
надявам се 4е пие и калция за възрастта си
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#290 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 09:44 PM

Цитат(anabell @ Nov 15 2009, 09:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(oddbo kolev @ Nov 15 2009, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

о и 20 грама наистина са доста малко smile.gif
засилване на апетита може да опитате с 1/2 таблетка бирена мая в продължение на 10 дена
след това по4ивка
надявам се 4е пие и калция за възрастта си

Благодаря за съветите, не знаем дали да го отдадем на стреса от преместването и новите неща, които се случват тук /ходене на доктор и тн/ Ще пробваме с бирената мая и с пастетчето. В момента я храним с RC само защото досега е хранена с нея и не искаме да я стресираме допълнително. Иначе не смеем да й даваме неща като ябълка или морков, за да не стане още по-капризна. Добавки като калций не сме й давали, защото мислехме че всичко необходимо се съдържа в Junior храната. Ако има нужда от допълнителен прием кой продукт е най-подходящ? Отделно малката непрекъснато забърсва някакви неща по пода, колкото и да е чисто...как да я отучим? wb_052.gif

#291 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 08:40 PM

Днес, с тридневно хранене и доста тормоз от страна на Йоли - всичките 50 грама /които за нея все пак мисля, че са доста/ са изядени af_089.gif Нямаше търпение като си видеше купичката, а аз допълнително я нахъсвах като и давах да оближе пръста ми докато и разбърквах храната...Благодаря на anabell и lidiya за всички съвети, утре отивам за калций и евнтуални и бирена мая. smile.gif

#292 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 09:13 PM

ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 09:36 PM

wub.gif
пак заповядайте
щастливо и без проблемно израстване ви желаем от все сърце ..
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#294 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 09:45 PM

Да ви е живо и здраво мъничето! Гледайте го с много любов.

#295 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 06:32 PM

Да е живо и здраво и много да Ви радва!! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   eli4ka73 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 06:34 PM

Искам да ми помогнете със съвет.Моята Клара е на 6,5 месеца.Преди си хапваше гранулите/Р.Канин джуниър/с огромно удоволствие,но от месец насам започна да хитрува и не иска да ги яде.Помирисва купичката и се отказва.Гранулите са купени запечатани,не са насипни.Яде само ако и ги подавам в муцунката една по една.Случвало ли ви се и на вас такова нещо?Моля ви,посъветвайте ме какво да правя,за да започне да яде сама.Обезпаразитена е,много жизнена и игрива е.За гранулите на Р.Канин чувам,че не са най-добрите,а аз искам да я храня с най-доброто.Кажете кои гранули са най-добри за йорки.

#297 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 06:44 PM

Цитат(eli4ka73 @ Nov 19 2009, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да ми помогнете със съвет.Моята Клара е на 6,5 месеца.Преди си хапваше гранулите/Р.Канин джуниър/с огромно удоволствие,но от месец насам започна да хитрува и не иска да ги яде.Помирисва купичката и се отказва.Гранулите са купени запечатани,не са насипни.Яде само ако и ги подавам в муцунката една по една.Случвало ли ви се и на вас такова нещо?Моля ви,посъветвайте ме какво да правя,за да започне да яде сама.Обезпаразитена е,много жизнена и игрива е.За гранулите на Р.Канин чувам,че не са най-добрите,а аз искам да я храня с най-доброто.Кажете кои гранули са най-добри за йорки.

а случайно да сте й давали разни нещица от вашата храна? ей тъй нещичко от масата докато обядвате или вечеряте, защото седи и гледа много жално?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   eli4ka73 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 02:50 PM

Цитат(lidiya @ Nov 19 2009, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(eli4ka73 @ Nov 19 2009, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

а случайно да сте й давали разни нещица от вашата храна? ей тъй нещичко от масата докато обядвате или вечеряте, защото седи и гледа много жално?

Давала съм краставица,ябълка,късче кашкавал,извара,но по съвсем мъничко и не като заместител на гранулите.А храна от тази,която ядем ние,естествено че не и даваме.Посъветвайте ме как да я накарам да яде гранулките от купичката,а не от ръката ми и кои гранули според вас са най-добри.

#299 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 05:54 PM

Давала съм краставица,ябълка,късче кашкавал,извара,но по съвсем мъничко и не като заместител на гранулите.А храна от тази,която ядем ние,естествено че не и даваме.Посъветвайте ме как да я накарам да яде гранулките от купичката,а не от ръката ми и кои гранули според вас са най-добри.
[/quote]

Съвсем правилно сте подхождали. Сложете храната в купичката и след около 20 мин я вдигнете без значение дали се е хранило или не. На следващото хранене постъпете по същия начин. По-лесно е когато кучето има конкуренция. Аз лично храня с Еукануба. Можете и да опитате да смените храната. Сега на пазара има голямо разнообразие от качествена храна.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   eli4ka73 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 06:07 PM

Благодаря ви,Лидия!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16